Obsah fóra bubenici.com
Tlmenie bass drum-u
Strana
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
drumstar
Admin

Založený: 25 Mar 2006

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 9:32 am    Predmet: Tlmenie bass drum-u Odpovedať s citátom

ake pouzivate praktiky na tlmenie bassoveho bubna ? a cim ho vlastne tlmite ? ako ho vobec tlmite :D ja osobne pouzivam deku ktora sa opiera o blany zhruba v 1/4 dolnej...spolu s ladenim ktore pouzivam (uderna blana je minimalne pritiahnuta - v podstate len "visi" za obrucou, rezonacka je pritiahnuta voci udernej o trosku viac) vytvara bass drum zvuk ktory sa zhruba rovna mojim predstavam :idea: a so zvukom mozem byt spokojny - ze maslo :?:
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
tomo
Usadlík

Založený: 26 Mar 2006

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 5:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dobre je pouzit blanu so svojim tlmenim, sice sam pouzivam vatu. dobre su evans dvojita alebo daka powerstroke alebo tak
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
drumstar
Admin

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 6:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

zabudol som povedat ze pouzivam Remo Powerstroke 3 ako udernu blanu - avsak "tlmenie" ako hovoris ktore ma blana je len okraj blany zahnuty asi 10cm spat k stredu - je to len minimalne tlmenie...skusal som aj Remo Falam Slam - asi 3" nalepka ktora sa umiestnuje na miesto kontaktu udernika s blanou - vysledok bol ze zvuk bol ostrejsi a mlaskavejsi :idea:
Návrat hore
spottik
Šialenec

Založený: 28 Mar 2006

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 8:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som mal na začiatku velky problem s tym, ze ten kopak mal priam hromový zvuk... vôbec sa s tým nedalo hrať... Tak som tam strčil jednu deku, potom druhu... nakoniec to vobec nerezonovalo, ale zato to bolo tichšie... Teraz tam mám jednu, tak nejako "drumstar"(Diky..) natlačenu a ide to fajn...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
drumstar
Admin

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 8:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Teraz tam mám jednu, tak nejako "drumstar"(Diky..) natlačenu a ide to fajn...
tejto vete som trochu nepochopil :roll: neviem ci som taky blby alebo to dava viac zmyslov :D
Návrat hore
Misho
Moderátor

Založený: 27 Mar 2006

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 8:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak sa mi zda ze budem musiet zatlmit aj ja,lebo mi trocha rezonuje...pohram sa s tym a uvidim... :D
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
drumstar
Admin

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 9:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to uz je na tebe aky zvuk chces z toho dostat - ja osobne nemam rad ked "kopnes" do bass drumu a rezonuje este 5 minut...skor som zastanca uderu ktory nema so sustainom nic spolocne
Návrat hore
Misho
Moderátor

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 9:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

jasne ani ja...ja by som cchel "vydolovat" taky pekny "mlask" ked donho kopnem
Návrat hore
drumstar
Admin

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 9:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Misho napísal:
jasne ani ja...ja by som cchel "vydolovat" taky pekny "mlask" ked donho kopnem
ha to je presne moj pripad :wink:
Návrat hore
Misho
Moderátor

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 9:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

aku pouzivas blanu na kopaku?? lebo teraz som si objednaval Emperory na prechody a chyba mi uz len na kopak lebo mi tam ostala prepravna
Návrat hore
mirco
Usadlík

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 9:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja mam v kopaku postelne 2postelne plachtya hra to celkom super,ale rozmyslam nad tou tlmiacou nalepkou na miesto ,kde sa stretava pedalove lkadivko s blanou ,da sa to kupit v kazdych hudobninach????,,,ak to ma ozaj mlaskavejsi zvuk tak to je presne to ,co tak velmi potrebujem ,mam ho naladeny do A dufam ze to bude mlaskat aj tak..
Návrat hore
Misho
Moderátor

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 9:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tu nalepku som videl zatial len v muzikeri....no zatial taky odbornik do ladenia nie som...ja si proste sadnem k tomu a hram sa s tym dovtedy kym z toho nedostanem ten spravny zvuk
Návrat hore
drumstar
Admin

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 9:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Misho napísal:
aku pouzivas blanu na kopaku?? lebo teraz som si objednaval Emperory na prechody a chyba mi uz len na kopak lebo mi tam ostala prepravna
z vlastnej skusenosti ti odporucam Remo Powerstroke 3 :wink:
Návrat hore
saruman
Usadlík

Založený: 28 Mar 2006

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 9:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mne ten mlaskavy zvuk pripada ako keby som plieskal rybu o brucho ale to je ono taky je najlepsi :lol:
Návrat hore
drumstar
Admin

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 9:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mirco napísal:
ja mam v kopaku postelne 2postelne plachtya hra to celkom super,ale rozmyslam nad tou tlmiacou nalepkou na miesto ,kde sa stretava pedalove lkadivko s blanou ,da sa to kupit v kazdych hudobninach????,,,ak to ma ozaj mlaskavejsi zvuk tak to je presne to ,co tak velmi potrebujem ,mam ho naladeny do A dufam ze to bude mlaskat aj tak..
no tomu celkom nechapem - bass naladeny do "A" :lol: to sa aj da :?: no a ta nalepka ti nepomoze - v podstate to ani nie je na tlmenie ale na tvorenie toho zvuku a ochranu blany
Návrat hore
drumstar
Admin

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 9:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no niekedy mi ten zvuk samotny pripada dost divno ale v celku to znie perfektne :!: a misho dobre napisal :lol: sadnem k tomu a hram sa s tym pokial nedostanem z toho co chcem ...
Návrat hore
Misho
Moderátor

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 9:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

:arrow: drumstar

zatial si dam staru Powerstroke3 od kamosa z Portikusu a potom si objednam novu, len treba trocha nasporit :?
Návrat hore
tomo
Usadlík

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 10:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja som mal na kopaku mlask fajnovy ked tam bola blana povodna mapex (zevraj made by remo) klasicka prepravna, dal som tam remo emperor bass +falam slam , a mozem povedat ze ta mapex bola asi lepsia, nuz newiem asi ich vymenim, ale jaku blanu mam kupit ? poradte.....rozmyslam, v posl. dobre sa mi zacali pacit evansi...co tak G2?
Návrat hore
maslo
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 10:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

teraz ma drumstar pravdu, nema zmysel ladit bass drum konkretne na ton A pretoze ako nahle je tam muffle, straca ton cize je to zbytocne:) ani Terry Bozzio neladi bass drum, len tie ktore nie su tlmene... ale zaujimavy postreh hehe:)
Návrat hore
Misho
Moderátor

PríspevokZaslal: marca 28, 2006, 10:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ked ti mam pravdu povedat tak aj rozmyslam nad Evansami G2 a Remo Powerstroke3 a teraz mam dilemu... :roll:
Návrat hore
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 9

Prejdi na:  
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre