Obsah fóra bubenici.com
Vaše začiatky....alebo ako to bolo
Strana
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: septembra 28, 2007, 10:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

gondorcan napísal:
tak som zistil zaujimave veci. co sa tyka Hihat je jedna bronzova ( neviem ci magic bronze ale farba je jednoznacne bronzova ) a druha normalna a co sa tyka ride 20 tak ten je tiez normalny
)))))))))))))))))))))))))))))))))))) HA AHAHAHAHAHAH HAHA HAHA HAHA HA HAH HAAAA....., ze BRONZOVA FAR-BA :???? HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA , a ze NOR-MAL-NA FAR-BA ?:?????? HAHAHAHAHAHAHAHAHA , ,akoze ta DRuha je mosadzna ??? ,podla mna bronz je o nieco normalnejsi kov na vyrobu cinelov ako mosadz... , inak BTW netusim preco tak nadavate na STAGG cinely , hrali ste uz niekedy na Drahe Zildjiany ??? , lebo VEDZTE ze Stagg SH ,alebo DH sa zvukovo rovnaju serii ZILDJIAN K opakujem ZILDJIAN K - K K K K K , tak ja neviem... , ja zildjiany moc nemusim , ale na jazz su v pohode... , zvonia jak blaznive / mam na mysli drahsie zildjiany , Avedis , A custom, K , K custom... , k shitom akoZBT a podobne sa nevyjadrujem radsej/ , ale na Staggoch ma v porovnani s Zildami bavi ich cena , kedze je viac ako o polovicu nizsia /co sa crashiek tyka , 8X nizsia..../ ....,Jedina chyba staggov je , ze sa stane , ze su "nedotepane" , akoby nedonosene...))) , to znamena , ze su akoby podladene... ,treba si len vybrat kus a je to... ,fakt..., take SHcky su fasa a DH uz su super cinely...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Brndo
Psychopat

Založený: 05 Júl 2007

PríspevokZaslal: septembra 28, 2007, 10:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nejak ti je prevelmi veselo...alebo zeby to bol kapku arogantny prejav?
Návrat hore
Pretrety

Založený: 29 Sep 2007

PríspevokZaslal: septembra 29, 2007, 10:36 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak moje začiatky sú tiež nedávne a viaže sa na ne zaujímavý sled udalostí.... asi tak pred 2 rokmi som začla hrať an gitaru..najprv stará jolana od stýka rok výroby 1971, zaujímavá ale hrá dodnes a znie takmer ako basa alebo má jednoducho hrubé struny----o pol roka prišla ibanez,ale to je moja giatristická kariéra..jednoducho na začiatku septembra sa moja sestra rozhodla, že pôjde do ZUŠ na novootvorený odbor bicie nástroje....kúpila si paličky a po prvom pol roku hry sa rozhodla kúpiť bicie....tak kúpila vo februári Amati( neuveriteľné to ste fakt nečakali) od nejakého chlapíka na inzerát.... avšak sestru to baviť akosi prestalo resp. jej brala čas vec na ktorú má fakt veľký talent-kreslenie....ja som od prvého momentu na bicích hrával časejšie ako ona....aspoň nejakú tú hodinku denne som len tak bil...neskôr prišli nejaké rytmy potom som niečo vysledoval a učil sa podľa počutia nejaké zábavné songy..sesar už nechal bicie úplne a mňa naopak absltúne pohltili....aby som to upresnil jedná sa o amati natreté (!!!) na modro s nahrubo nasprejovanými prasklinami (žiadne tam nie sú jedna sa o "umenie" ) samozrejme bez spodnej mechaniky icon_cry.gif , dva prechody ('12, '13 myslím), jeden kotol, kopák '22, kovový rytmičák (tak tu sa pozastavím nemôžem si pomôcť ale tento rymitčák má fakt fenomenálny zvuk jednoducho d'oh), tri stojany na činely jeden na hi-hat, 20' ride,'16 crash,'14 hi-hat všetko sada headliner real brass(neviem presné označenie) ale tieto hrajú celkom v pohode..bicie sú osadené REMO blanami rymičák je Ambassador, prechody a kotol weatherking..kopák má blanu shaman....pôvodnú šľapku pearl nejakej starej rady som vymenil za double Millenium....hrávam minimálne hodinu denne a tento rok somz začal chodiť do ZUŠ, kde ma učí jazzový bubeník čomu som šťastný...vyčerpávajúce.. icon_neutral.gif
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: septembra 30, 2007, 1:57 am    Predmet: Odpovedať s citátom

MrMetronome napísal:
gondorcan napísal:
tak som zistil zaujimave veci. co sa tyka Hihat je jedna bronzova ( neviem ci magic bronze ale farba je jednoznacne bronzova ) a druha normalna a co sa tyka ride 20 tak ten je tiez normalny
)))))))))))))))))))))))))))))))))))) HA AHAHAHAHAHAH HAHA HAHA HAHA HA HAH HAAAA....., ze BRONZOVA FAR-BA :???? HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA , a ze NOR-MAL-NA FAR-BA ?:?????? HAHAHAHAHAHAHAHAHA , ,akoze ta DRuha je mosadzna ??? ,podla mna bronz je o nieco normalnejsi kov na vyrobu cinelov ako mosadz... , inak BTW netusim preco tak nadavate na STAGG cinely , hrali ste uz niekedy na Drahe Zildjiany ??? , lebo VEDZTE ze Stagg SH ,alebo DH sa zvukovo rovnaju serii ZILDJIAN K opakujem ZILDJIAN K - K K K K K , tak ja neviem... , ja zildjiany moc nemusim , ale na jazz su v pohode... , zvonia jak blaznive / mam na mysli drahsie zildjiany , Avedis , A custom, K , K custom... , k shitom akoZBT a podobne sa nevyjadrujem radsej/ , ale na Staggoch ma v porovnani s Zildami bavi ich cena , kedze je viac ako o polovicu nizsia /co sa crashiek tyka , 8X nizsia..../ ....,Jedina chyba staggov je , ze sa stane , ze su "nedotepane" , akoby nedonosene...))) , to znamena , ze su akoby podladene... ,treba si len vybrat kus a je to... ,fakt..., take SHcky su fasa a DH uz su super cinely...

HAHAHAAAAAA
Kamarát ty si asi nikdy nepočul zvukový rozdiel medzi Staggom a zildjianom K. Nechcem ti kaziť ilúzie, ale prirovnávať stagg za pár drobných k najvyšším radám storočiami skúsenej a preverenej značky mi pripadá hodne komické (a toto teraz nepramení z mojej nezmernej nenávisti voči staggu)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Brndo
Psychopat

PríspevokZaslal: októbra 5, 2007, 6:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Infected.Rage napísal:
crasha mi uz praskla lebo jedna slecna vie krasne udierat na cinel icon_cry.gif

ale musela byt nacata ta kreška, nie? ci udieralo to dievčisko tak dlho?
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: októbra 6, 2007, 1:23 am    Predmet: Odpovedať s citátom

to musela byť dobrá samica icon_biggrin.gif
Návrat hore
Dawidof17

Založený: 08 Okt 2007

PríspevokZaslal: októbra 8, 2007, 8:42 pm    Predmet: Re: Vaše začiatky....alebo ako to bolo Odpovedať s citátom

ja nwm o bicich skoro nic ale hra na ne ma fascinuj ja sa cemspytat aspon na zaklady?? icon_biggrin.gif
Návrat hore
Brndo
Psychopat

PríspevokZaslal: októbra 8, 2007, 8:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mám obavy, že nik z nás nevie, či sa chceš spýtať aspoň na základy.
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: októbra 9, 2007, 1:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nj, inak to sa takto po nete nedá, to ti niekdo musí aspoň ukázať keď nie rovno naučiť
Návrat hore
gondorcan
Usadlík

Založený: 05 Mar 2007

PríspevokZaslal: októbra 15, 2007, 5:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ale mozno ked niekto porozmysla tak aj pride na to ci sa chces naucit aspon zaklady ... ale nie .. ja som jednemu chalanovi teraz vysvetlil zakladny rytmus ale radsej mu to ukazem lebo predsa len je to nazivo lepsie ...
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: októbra 16, 2007, 5:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

lepšie raz vidiť ako stokrát počuť....niečo na tom pravdy bude
Návrat hore
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: októbra 29, 2007, 8:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

vAlveho zaciatky
Takze ked som si to preratal,tak moja prva kapela co som pocuval je Kabat a bolo to pred 8-7 rokmi.To v tej dobe som mal 7-8 rokov a mali sme s mojimi dvomi sestrami na izbe magnetak,no a starsia sestra bola mierna pukacka icon_lol.gif .Tak som snou zacal pocuvat kabat.A aj ked sme slapali v sudoch kapustu na kvasenie tak fical album Megahu,ale to nieje tak davno.No proste od 7 rokov pocuvam metal,punk,rock atd.
Bicie sa mi pacili uz hrozne davno ale asi pred tromi rokmi som zacal vazne uvazovat ze si ich zaobstaram.Minuli rok na prazdniny som makal od druheho dna a este pred polovicou prazdnin som si kupi bicie amati za 7000 ,- (mal som volajake prachy este minulejsich prazdnin,tak zato tak skoro som ich kupil) bicie mali kopak,2prechdy,kotol,slapku,jednu sibenicu amati,jeden domaci rovny stojan a hajtku aj s cinelmi a este ride a crash.Na vianoce som dostal stolicku Adam a splash headliner brass 12. Kupil som si cobru a palicky kupujem pravidelne icon_mrgreen.gif
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: októbra 31, 2007, 12:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

cobru k amatom?
Tá s tebou asi nejaký tna piatok a nejakú tú sadu ešte zažije...
Návrat hore
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: novembra 1, 2007, 1:16 am    Predmet: Odpovedať s citátom

tak vto pevne verim icon_lol.gif
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: novembra 1, 2007, 10:54 am    Predmet: Odpovedať s citátom

v to isté verím aj ja...ma moje chromvé háďatko si dávam pozor a pekne sa oň starám icon_lol.gif
Návrat hore
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 2:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nejako ma zlakalo napisat o svojich zaciatkoch. Pamatam si ako by to bolo dnes, ked som na bubny hral prvykrat. Mal som 4 roky a vtedy 13 rocneho brata ktory mal v dedine kapelu a hral na gitaru. V ten den si cosi chcel ist zobrat do skusobne, ale nechcelo sa mu ist samemu, tak ma prehovaral nech idem s nim. Nechcel som ist, ale nakoniec ma nejako donutil, tak som isiel. Hned ako otvoril dvere a uvidel som tie krasne obrovske ligotave zelene amati. Samozrejme som nemohol odolat. Po par ranach sa ma hned zmocnil brat, naucil ma bumcvach a najjednoduchsi prechod cez vsetky bubny zakonceny crashom, vzal gitaru a hned sme hrali ELAN. hehe. Ked ma braval zo skolky, casto sme sa tam na par minut zastavili a ukazoval som mu, co nove som vymyslel. Bubnovanie ma tak vzalo, ze som neustale bral ceruzky a "vymyslal si pesnicky". Potom som si ich prehral na ozajstnych bicich. Boli to len pravdepodobne rytmicke striedave udery po roznych komponentoch supravy. icon_cheesygrin.gif Ale toto sa asi po 2och mesiacoch skoncilo, kedze kapela prestala existovat a bol som z toho velmi smutny. Samozrejme, v buchani na vsetko som pokracoval a celkovo ma zacala chytat hudba, strasne sa mi pacil Queen a ked som dostal maly sovietsky prehravac mini platni, nic ine som nerobil. Vezu aj velky prehravac pasiek predomnou skryli. Od prveho rocnika na zakladnej som chodil na Zus na klavir kde som az do 15tich chodil k tej istej vynikajucej ucitelke a strasne vela som sa tam o hudbe naucil. Kazdemu bubenikovi doporucujem ovladat melodicky nastroj, lepsie pochopite do coho hrate. A nebyt tejto vyuky, je dost mozne, ze by som sa hudbe venoval len okrajovo. Napriek tomu, ze som hral na klavir, stale som chcel hrat na bicie a neustale som pokracoval v otlkani ceruziek. Moje prosby boli vyslisane a ked som mal 9 rokov, dostal som na vianoce krasne perlovo biele amati ktore kupili moji rodicia od miestnych romov. Na tomto sete som hral 6 rokov! A mam tie bubny doma doteraz, ked pridem z Prahy niekedy na vikend, budu uzivane. su to 12, 13, 14, 16, 22 s tympanikmi 6 a 8 palcov a zakl. amati cinelovy set. Samozrejme v dedine z ktorej som ani v okoli nebol ziadny ucitel bicich, takze moje hranie bolo len o improvizovani na nahodu, alebo spievani si pesniciek a hrani do toho. Veci ako vybrane slova ci malu nasobilku som sa ucil za bubnami a hovoril ich rytmicky do bumcvachu :) Zanedlho prisla seria mojich premierovych vystupeni. Brat mal tentokrat kapelu na gymnaziu v Tisovci a niekedy cez vikend cvicili u nas doma. Naucil som sa hrat skladby Purple Haze a I feel good a prilezitostne vystupil na ich koncerte ako bonbonik. To som mal tych 9, 10 rokov. Moj najvacsi uspech "mladistvej kariery":) prisiel kurioznou nahodou. Ta bratova kapela, menom Evidence mala hrat na festivale Slovenske Alternativne leto 99, vtedy som mal 11. 2 dni pred festivalom zavolal basak, ze bubenika rodicia donutili ist zbierat paradajky do Talianska... Tak ma za dva dni naucil ich repertoar a zahral som svoj prvy cely koncert. Mali teda riadnu guraz... Mam to aj na videu, je to riadna sranda. Tu prisiel bod zlomu. Zacal som navstevovat osemrocne gymnazium v Tisovci, chodil som na tyzdnovky, cize az do 15tich, kym som neunikol na konzervatorium som hral len cez vikendy a vobec nepostupoval. Samozrejme cely cas som bol uplny samouk. Potom sa uz zacinaju nove kapitoly, ale to uz pod temu zaciatky nepatri...
Návrat hore
drBambus
Moderátor

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 4:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

...jeeeej, nemajte ma za blbca, ale fakt som to cital s otvorenou hubou jako moja segra ked cita daku brecku od daniele steelovej icon_lol.gif
...krasny pribeh s happy endom...
...len by som chcel dodat, ze mi je luto, ze na nic melodicke nehram a to mam doma klavir, klavesy, tie mam dokonca tu u seba v izbe, dalej akordeon, husle a trubku...otec je harmonikar a hraval na zakladke aj v dychovke...
...strasne lutujem, ze ma nedokopali hned odmalicka chodit akordeon, teraz zistujem, jako by mi to fajin bodlo...uz asi 5 rokov mam zavazok, ze sa na tom naucim a furt neni casu...
...z casu nacas si na klavesoch zahram od ucha daco jednoduche, ale to je o nicom, jelikoz su pre mna akordy spanielska dedina...skoda...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 5:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Hehe. Som rad, ze sa pacilo. Mimochodom happyend to zatial celkom urcite nema. To co nasledovalo potom kde sa konci moj prispevok hodnotim skor negativne. Az kapitolu ktoru som otvoril nedavno mozem hodnotit ako konecne pozitivnu.
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 6:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

pridaj aj dalsie kapitoly, celkom dobre sa to citalo..sprav si tu z toho blog icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 6:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Toho by bolo strasne vela. Nejdem tu pisat svoj zivotny pribeh o tom ako ma po chvilke zacalo nicit konzervatorium a ako som si musel hladat vlastnu cestu.

To by bol ale pateticky a srdcervuci clanok icon_biggrin.gif
Návrat hore
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 7 z 10

Prejdi na:  
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre