Obsah fóra bubenici.com

MMhardKy :)

Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
MMhardKy
Prisťahovalec

Založený: 02 Apr 2006

PríspevokZaslal: apríla 6, 2006, 2:46 am    Predmet: MMhardKy :) Odpovedať s citátom

Zdravím všetkých gpc bubeníkov! Tak som sa rozhodol že to tu za bežných členov (nakoľko admin sa už predstavil) tak nejak pokrstím a dám svojim narcisticko-exhibicionistyckým chúťkam voľný priebeh! :lol: Snáď sa pripojíte aj ostatní a dáte o sebe vedieť trochu viac!

Som Jano, mám 22 rokov, arachnofóbiu, krv B+ a DVD-ROM.

Trochu to upresním:

S bebnami som začal cca. v 15tich, to som strašne fičal na Queen a pod., takže za vzory som mal hlavne Rogera Taylora a Cozy Powella (ktorý hrával aj s Brianom Mayom.
Ako asi skoro každý kto začína na niečo hrať bez donútenia, som bol dlho samouk a leďže som riadne tvrdohlavý, dalo by sa povedať že som ním doteraz :lol:
Ale nie, musím uznať, že vždy keď ma niekto učil, všetko sa hýbalo o dosť rýchlejšie.
Najprv to bol jazzman Alex Strieženec (napísal aj takú peknú knižku "Bubny a bubeníci", možno ju niekto máte, je to pekný prehľad významných bubeníkov 20teho storočia) a potom, vlastne až doteraz je to Marcel Buntaj (ktorý nielen že fantasticky hrá, ale je to rovnako fantastický človek!).

Čo sa týka mojich bubeníckych vzorov, spomeniem moju svätú trojicu - Virgil Donati, Tomas Haake, Mike Portnoy (ktorý je pre mňa určite aj ľudským vzorom), tí ma ovplyvňujú asi najviac. Každý však ale poznáme, že človek stále narazí na niekoho nového kto mu totáalne vyrazí dych, takže rovno pokračujem - Thomas Lang, Bobby Jarzombek, Morgan Agren, Dave Weckl, Zoltan Csorsz, Dennis Chambers, Akira Jimbo, ... je toho strašne veľa.

Ak mám povedať niečo k mojmu hudobnému vkusu, tak najviac mi reže progresívny rock, (čím som vlastne zahrnul všetkých jeho xmilión subžánrov a ešte aj niečo navyše, lebo každý označuje za progresívny rock niečo iné), najväčšou láskou sú pre mňa polymetrické pásma a nepravidelné takty.
Ďalej obľubujem keď sa bubeník nesnaží pôsobiť čisto iba ako hlavná rytmická zložka, ale svoje linky prepracuje aj po “melodickej” stránke. V rámci svojich možností sa o to snažím aj ja.

Všetko toto si môžem splniť v mojej najsammilovanejšej domovskej kapele PERSONA GRATA (ktorú priblížim v sekcii na to určenej), kde hrám prakticky od úplného začiatku môjho drania blán (tých bubeníckych).

Tu je ukážka mojej hry: http://personagrata.sk/audio/shampa.wma
Je to pracovné demo jednej z našich nedokončených skladieb, kvalita nahrávky nie je bohviečo, keďže je to celé robené na kolene na vlastnej výbave. Sú tam basa, bicie, klávesy (vrstvené), gitara príde neskôr, keď mi gitarista konečne pošle svoje party.
Vec sa volá Shampa-Di-Dim a obsahuje moje asi zatiaľ najkomplikovanejšie party, musím byť fakt v pohode aby som to uhral bez nejakých chýb a priznám, ešte to nemám zmáknuté tak aby som to bez chýb zahral o polnoci, čo je bohužial pre koncertovanie kde sú často bojové podmienky dosť nevyhnutné.

Môj drumset som popísal v "drumset členov" http://bubenici.gpc.sk/viewtopic.php?t=115

OK, ešte vyplniť dotazník a poznáte ma skrz naskrz 8) :

Obľúbená hudba: Änglagård, Collegium Musicum, Dream Theater, Fermáta, Meshuggah, Muse, Pain Of Salvation, Queen, The Flower Kings ... (a milión ďalších)

Obľúbené filmy: Big Lebowski, Gia, Fucking Åmål, Monthy Python's ... , Mulholland Drive, One Night Stand, Vanilla Sky, The Wall ...

Obľúbené bubenícke výkony: Tomas Haake - Chaosphere (Meshuggah), Morgan Agren - Sol Niger Within (Fredrik Thordendal's Special Defects), Mike Portnoy - Scenes From A Memory (Dream Theater), Virgil Donati - Moonbabies (Planet X)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dady
Prisťahovalec

Založený: 31 Mar 2006

PríspevokZaslal: apríla 6, 2006, 9:57 am    Predmet: Odpovedať s citátom

klobuk dolu...drzim palce...
:wink:
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
DUSH_MAN
Prisťahovalec

Založený: 03 Apr 2006

PríspevokZaslal: apríla 6, 2006, 1:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mna tiez ucil Alex Strieženec este nedavno az pokial mu nezobrali priestory. A cital som tu jeho knizku a je vazne dobra. :D :D :D
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
drBambus
Moderátor

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: apríla 6, 2006, 2:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

...no klobuk dolu...aj ked ma taketo dreamteatracke veci nejak neberu, ale si king...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
drumstar
Admin

Založený: 25 Mar 2006

PríspevokZaslal: apríla 7, 2006, 12:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

narcis :lol:
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

Prejdi na:  
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre