Obsah fóra bubenici.com
EF
Strana
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: novembra 2, 2007, 7:23 pm    Predmet: EF Odpovedať s citátom

Zdravím!
Dovolil som si založiť tríd o sebe z prozaického dôvodu..je totiž možné, že nie všetci vedia kto je ten pán čo tu dáva "múdre" rady a má pod nickom napísané profi bubeník, preto by som rád priblížil moju osobu mladším členom fóra a všetkým, ktorým moje meno nič nehovorí, príp. si ma nevedia zaradiť. Tu je "komprimát" mojej kariéry a výčet dlhodobdejších kolaborácií :

R. 1986 - '91:
Banket, A'conto, A.Bartošová, VV systém, Big Band Bratislavského Konzervatória, R.Grigorov, M. Gombitová (studio)
R. '91-'94:
Ash Band (Šeban, Minárik, Rist - turné: CZ, H, D, NL, E, DK, GB), Tutu (CZ), B.Balogh (studio), P.Lipa, La Rubia, R. Stanke (studio), D. Ursíny, A. Bartošová, M. Žbirka (studio), Tublatanka (záskok turné), P. Habera (studio), Ivan Král (USA), Janek Ledecký
R. '95-'98:
Habera (live), Madre (J. Griglák, J. Tatár), P.P.F (Šeban, Müller, Rózsa + USA trip- Austin/Tx),Demikát (Grexa, Šeban, Rózsa, neskôr Kovalčík, Tóth, Valihora - dvoje bubny! -), Big H (Tóth, Minárik, Čekovský), Ivan Král, Delmar Brown (USA), J.Ledecký, M. Žbirka (studio)
R. '99-'03
Nemecko: hud. producent a bandleader pre muzikál "Blue Jeans", (Landgraf Gmbh, štvorročné turné D, A, CH, L, B), Česká rep: Ivan Král, člen doprovod. kapely projektu "Královny /Králové popu v Opeře" (4 ročníky), Slovensko: Lucia Šorálová (studio, + predkapela Elánu na turné SK,CZ)
R. '04-'06:
člen doprovod. kapely Česko hledá Superstár (3 ročníky), externý hud. dramaturg Tv Nova (CZ) (dramaturgia, produkcia a nahrávanie živej hudby Silvester '05), spolupráce s I. Králom, M. Vargom (live), M.Pavlíčkom, B.Basikovou (TV, live), L. Machálkovou, I.Csákovou, J.Ledeckým O. Soukupem a ďaľšími ... F.Slováček bigband ( konc. v D ), Ash band SK mini tour (Šeban, Minárik)..

Muzikály '97-'06:
Rusalka, Hamlet ( v r. '04, '05, niekoľkomesačné skúšanie a hranie v N.Y. off (mimo) Broadway - pre Abingdon Theatre corp.), Galileo, Elixír života (všetko CZ),

kapely, sólisti '06:
Burma jones (CZ), Michael Foret (studio, CZ), Ivan Král,
P. Habera (studio), Deep'n Space, + klubové a festivalové hrania s rôznymi partičkami v CZ a D. (fusion, jazz, r'n'b, pop)

R. '07:
filmová hudba: "Muzika" (premiéra '08)
"Polčas rozpadu" (premiéra tento rok)
ďaľšie tohtoročné spolupráce live/štúdio:
Müller, Král, Kollář, Rollins, Csáková, Horváth, Bende, Bílá, Střihavka, (všetko CZ),Finalisti ČHS '06, Burma Jones (CZ), Žáha (CZ), Bigband G. Broma, Deep'n space, The Hermit and the Ferryman Quartet ( Rózsa, Krajňák, Priehradník), K. Csino (krst albumu), A' conto..
TV shows: ANNO, TýTý (CZ)

Je tu len to, na čo si pamätám.. :) Skoro s každým z menovaných jednotlivcov a kapiel som natočil minimálne 1 až 5 albumov (kto googli, nájde -písať sem diskografiu sa mi fuckt nechce).., popri tom "prebehli" stovky jednorázových nahrávok a koncertov snáď okrem P. Nagya a Elánu pre "všetkých", vrátane Marcely Molnárovej, skupiny P.S a projektu Slavonix, hudby k prírodovedným a dokumentárnym filmom, celovečerákom, + 2-3 zahraničné produkcie začiatkom 90tych rokov cez P. Lipu a P. Daněka (riaditeľ agentúry ROCK POP JAZZ) na ktoré si matne spomínam.. Ak som na niekoho a niečo zabudol, omlúvam sa...
Nástroje:
'82-'87: Amati Kraslice
'87-'91: Pearl export
'91-'93: Sonor Phonic
'93-'97: Yamaha rock tour cust.
'97-'99: Yamaha Maple cust.
'99-'02: DW collectors
'02-'07: Sonor Delite
'07- x: Sonor SQ2
..popri tom HW od menovaných značiek a Gibraltaru, malé bubny všetkých možných značiek, materiálov a rozmerov (okrem Tamy), Činely Sabian (AAX, HH), Zildjian (K, K custom, A custom, Z custom), momentálne Istanbul Agop a Alchemy.
Toľko v skratke o mojej osobe..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
drBambus
Moderátor

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: novembra 2, 2007, 8:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

...pekne, ze si si dal tu robotu, myslim, ze kto chcel, uz si zagooglil, ja som zastihol aj tvoju stranku este v casoch, ked si nemal take fesne kozy icon_mrgreen.gif
...ale na myspace to mas tiez fajin...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: novembra 2, 2007, 9:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to tu hlavne pre tých, kt. nepoznajú gúgl, nevedia anglicky (majspejs) a sú trošku pohodlnejší :D
Robota to nebola, doplnil som len tento rok a inštrumenty. Zbytok bia mám nachystaný v elektr. podobe, človek nikdy nevie na čo sa mu bude hodiť a kedy ho bude potrebovať.. To platí aj pre EN a D verziu... :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Čečy
Usadlík

Založený: 07 Aug 2007

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 1:26 am    Predmet: Odpovedať s citátom

hadam mi poradíš ,kedže tam máš napísané že si mal záskok na turnú zo skupinou tublatanka, nemozem prísť na to jaká sranda sa hrá na ride cez sólo v pesničke O NÁS a moj gitarista ma furt otravuje aby som sa ju naučil
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 1:48 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Čečy napísal:
hadam mi poradíš ,kedže tam máš napísané že si mal záskok na turnú zo skupinou tublatanka, nemozem prísť na to jaká sranda sa hrá na ride cez sólo v pesničke O NÁS a moj gitarista ma furt otravuje aby som sa ju naučil

..bohužiaľ neporadím.. Jednak je to cca 14 rokov, odvtedy odznelo veľa hudby a repertoár Tublatanky som vymazal z operačnej pamäte ihneď po skončení tých asi 10.tich koncertov. Okrem toho, nepredpokladám, že by sa tá "sranda" nedala opočúvať z nahrávky a naučiť.. Juraj Černý nebol "komplikovaný" bubeník..
Návrat hore
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 9:15 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Čečy napísal:

Ak mas na mysli to solo co sa zacina 01:19 ,tak zda sa mi ze je to zavreta hi-hat.
Návrat hore
drBambus
Moderátor

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 10:13 am    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
Čečy napísal:

..bohužiaľ neporadím.. Jednak je to cca 14 rokov, odvtedy odznelo veľa hudby a repertoár Tublatanky som vymazal z operačnej pamäte ihneď po skončení tých asi 10.tich koncertov. Okrem toho, nepredpokladám, že by sa tá "sranda" nedala opočúvať z nahrávky a naučiť.. Juraj Černý nebol "komplikovaný" bubeník..

...ale dobry, teda aspon podla mna, vysity rockovy bubenik, od ktoreho sa je co naucit...
...to solo tam neni tragicke, myslim, ze su to len sestnastiny s prvou hranou trocha hlasnejsie a viac cez hranu...
...to skor ked som sa pokusal hrat Pravda vitazi, mi trocha ta hajtka medzi tymi udermi na cinel co je v zaciatku nevedela vyjst...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Čečy
Usadlík

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 10:41 am    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:

som si neuvedomil ze to bolo tak dávno ale co uz pokusim sa to napocuvať a ak nije tak tam zaiprovizujem ....

vAlve napísal:

Ak mas na mysli to solo co sa zacina 01:19 ,tak zda sa mi ze je to zavreta hi-hat.

to nemam na mysli ja som myslel to ktore začina tak cca 3:24 a to neni solo len sa tam hra to iste ale bez spevu ...

a s pravda víťazí mam zas iný problém kedže je tam cval a ja mam len jednu slapku tak to ide dost obtiažne ale hadam sa za nejaky čas naučim cválat do tej rýchlosti sice o tom pochybujem
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 11:11 am    Predmet: Odpovedať s citátom

2 čečy: tá chýbajúca dvojšlapka sa dá ľahko obísť. Skús to hrať striedaním kopáku (bd) a kotla (ft):
bd-ft-bd-ft-bd-ft-bd-ft..
Tiež nehrám dvojpedál a vo vyšších rýchlostiach kt. sa singlom nedajú pohrať dvojúdermi (päta-špička) to funguje luxusne.. Ĺavá noha hrá otvorenú hh, ľavá ruka snare, hh a činely. Chce to mať ale koordináciu na trošku vyššom leveli, hlavne čo sa týka vyrovnanosti single úderov ruka-noha..
Návrat hore
Brndo
Psychopat

Založený: 05 Júl 2007

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 12:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:

Tiež nehrám dvojpedál a vo vyšších rýchlostiach kt. sa singlom nedajú pohrať dvojúdermi (päta-špička) to funguje luxusne.. Ĺavá noha hrá otvorenú hh, ľavá ruka snare, hh a činely.

nedas daku nahravku?
Návrat hore
drBambus
Moderátor

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 2:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

...no o tej technike s tym kotlom som pocul, na mna to je moc, koordinacia to dako nestiha, ani mi to neprislo dolezite to skusat, ked mam dvojslapku a pouzivam ju dost casto...a ja potrebujem potrafat pocas hrania sestnastok nohami aj dake cinely, sak heavy metal, nie icon_question.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
...ten cval mozes kludne nahradit aj singlom alebo pri troche cviku budes aj jednou nohou stihat este jeden uder davat...
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 6:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

drBambus napísal:

...ten cval mozes kludne nahradit aj singlom alebo pri troche cviku budes aj jednou nohou stihat este jeden uder davat...

..myslel som fakt rýchle tempá.. Na beglajty to moc nepoužívam, občas podľa typu muziky na "oživenie".
2 Brndo: nahrávku nemám.. :(
Návrat hore
vAlve
Šialenec

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 6:47 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Čečy pocuval som Pravdu, ale nieje tam dvojslapka,da sa to kludne uhrat single le nedokazem to takto vysvetlit . no neviem aky si skuseny takze neviem...
Návrat hore
Čečy
Usadlík

PríspevokZaslal: novembra 3, 2007, 7:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no ja moc skuseny hrac niesom a budem muset len cvicit viem, ze sa to da zahrat aj na jednom kopáku ale ja este niesom taky rychly ....

a o tej technike s kotlom som pocul ale fak aby som to mohol pouzivať by som musel byť skúsenejší
Návrat hore
bubenig
Nováčik

Založený: 08 Apr 2007

PríspevokZaslal: novembra 11, 2007, 2:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

zdravim, nechcem byt blby (pretoze sa nepovazujem za bubenika)
ale to co ma autor tohto threadu na myspace je dost jednoduche a to by snad dokazal zahrat kazdy.. nedal by si nieco zlozite, nejake jazzove sola (tak mi pripada ten styl co je na stranke) ale fakt nejake kde vyuzivas aspon 50% svojej zostavy a striedas zakladny rytmus s roznymi prechodmi a neviem cim ? :-) lebo ak sa povazuje za profi bubenika ten co dodrziava zakladny rytmus tak to je trosku icon_neutral.gif neber to ako urazku
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: novembra 11, 2007, 4:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Neberiem to vôbec ako urážku. Len si si pravdepodobne zmýlil profesionalitu v zmysle slova "živenie sa hudbou" a exhibicionizmus. :D
Myspace stránku nemám na to, aby som na nej predvádzal svoje technické zručnosti a ľudovo povedané "honil si brko". Na to sú tam iní.. :) Nepovažujem totiž milión úderov za sekundu za znak profesionality, ani muzikality, maximálne za dôkaz zručnosti.. Bubeník by mal slúžiť celku a nie sa permanentne predvádzať. V audiu a videu kt. tam mám by mi pripadalo hustejšie hranie nepatričné a neštýlové.. To je ale -ako vieme - vec vkusu. Toto je ten môj.. :) Trash metal nehrám, takže ak máš záujem o iný typ hrania, pozri na majspejsi niekoho iného..
Návrat hore
mmimoman
Šialenec

PríspevokZaslal: novembra 11, 2007, 11:36 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no ja castokrat povazujem prave hranie dobreho podmazu za znak profesionality...cital som par rozhovorov so svetovymi profikmi a kopa z nich vravela ze cim su starsi tym jednoduchsie hraju..samozrejme tu sa nejedna a nejake predvadzacky, bubenicke festy a pod. ale realne hranie a studiove nahravanie...som raz cital ze si niekto stazoval ze Steve Gadd ked hral neviem s kym tak vobec nebol jeho potencial vyuzity...ze on by dal aj viac...ale predsa hudba neni o tom kolko bubenik stravil hodin pri cviceni "nezmyselnych" (neberte doslovne ;) ) technik a paradiddlov a co ja viem coho...tu ide o viac...

btw EF tie pesnicky na tvojom myspacei som minule par krat pocuval a je to fakt dobre icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: novembra 12, 2007, 10:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

bubenig napísal:
zdravim, nechcem byt blby (pretoze sa nepovazujem za bubenika)
ale to co ma autor tohto threadu na myspace je dost jednoduche a to by snad dokazal zahrat kazdy.. nedal by si nieco zlozite, nejake jazzove sola (tak mi pripada ten styl co je na stranke) ale fakt nejake kde vyuzivas aspon 50% svojej zostavy a striedas zakladny rytmus s roznymi prechodmi a neviem cim ? :-) lebo ak sa povazuje za profi bubenika ten co dodrziava zakladny rytmus tak to je trosku icon_neutral.gif neber to ako urazku

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj. nalozil by som Ti 5 a 20 na holu.
Návrat hore
vAlve
Šialenec

PríspevokZaslal: novembra 12, 2007, 7:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

len sa chcem spytat,ze ako sa bubenik stane -profesionalnym bubenikom- ? Lebo zo zaklednym rytmom sa to asi nestane.Alebo hej?
tak EF co musi obycajny bohom zabudnuty bubenik spravit,aby sa stal profesionalom oficialne ?
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: novembra 12, 2007, 7:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Profesionálnym muzikantom sa staneš v momente, keď ukončíš špecializované hud. vzdelanie, začneš sa živiť iba hudbou a nemáš žiadne iné aktivity. Toľko teória. V dnešnej bežnej praxi sa za profíka považuje každý kto zahrá viac ako 5 koncertov do roka, o hudbe vie toľko, že je rýchla, pomalá, tichá, hlasná, dobrá a zlá.. Je to podbné ako s celebritami. Viac-menej urážka.. :D
k tomu základnému rytmu: ak Ťa vezmú do Rolling Stones, máš minimálnu šancu. :D
ono na to, aby bol človek schopný zahrať "bum-čvach" tak ako má byť (s nadhľadom, ľahkosťou a sexi), potrebuje vedieť 1000x viac akoby sa zdalo.. Na to ale (možno) prídete časom, rovnako ako ja.. :D
Návrat hore
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 5

Prejdi na:  
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre