| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 780 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: novembra 28, 2007, 10:42 am Predmet: |
|
|
ano, zlaty greg.
V cechach som bol nuteny prejst na ine palice. Ked uz som si ako tak zvykol na Balbex hickory ultra jazz, tak sa mi stal incident, zabudol som si na skusku palicky, tak som rychlo utekal do najblizsich hudobnik a kupil Vic Firth steve gadd model za krasnych 250 Kc, co je len o 50 kc viac ako balbexy a kvalita je o nieco lepsia. Su skvele, myslim, ze som si nasiel na dlhu dobu noveho favorita. Ale: Keby tu bolo dostat gregy a boli by napr. po 80 kc, asi by som ostal vazne pri gregoch. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1416 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: novembra 28, 2007, 10:47 am Predmet: |
|
|
...balbex sa mi moc neosvedcil...
...zakryvat chyby dreva ciernou farbou, ktora ti zasvini cinely ze nechces...
...skratka podporujem nasich domacich vyrobcov...teda joker uz ani moc nie, lame sa to jako zle... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Misho Moderátor

Založený: 27 Mar 2006 Príspevky: 845 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Zaslal: novembra 28, 2007, 11:45 am Predmet: |
|
|
| cierne Ballbexy su najvacsi bullshit od nich...inak hravam iba s palicami od nich (5A hickory a Jazz hickory) a ziadny probelm som s nimi este nemal |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1061 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: novembra 28, 2007, 3:24 pm Predmet: |
|
|
| videli ste uz niekedy nejake 9A palicky? |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 374
|
Zaslal: novembra 29, 2007, 8:25 pm Predmet: |
|
|
nasiel som ze :
Vlhkost paliček má zásadní vliv na jejich pevnost a odolnost. Pokud jsou paličky přeschlé, snáze je přerazíte a více se odírají při hře přes ráfky a činely. Optimální vlhkost by měla být někde mezi 13 - 17%. Pokud budete paličky skladovat doma, časem se Vám seschnou, případně prohnou. Byt, a zvláště v paneláku bývá pro paličky smrtícím prostředím, vlhkost v bytě bývá obvykle kolem 7 - 10%. Během měsíce se pak dřevo přizpůsobí okolnímu prostředí. Na uskladnění paliček je nejlepší chladné a vlhčí místo (komora, sklep) a úplně nejlepší je když je (doslova a do písmene) hodíte do nějakého vlhkého kouta ve zkušebně. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1061 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: novembra 29, 2007, 8:46 pm Predmet: |
|
|
| valve ten link je na predchadzajucej strane ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: novembra 29, 2007, 8:49 pm Predmet: |
|
|
jujha ja som si to vobec nevsimol.tak sorac |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 669 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: decembra 5, 2007, 1:32 pm Predmet: AHAD |
|
|
| MAL SOM TÚ ČEST HRAT S MODELOM AHEAD LARS ULRICH. NEKUPUJTE, SU TAZKE A AK MATE CHUT SI STALE KUPOVAT NOVE BLANY TAK SI ICH KUPTE. JEDINOU VYHODOU JE ZE SA TAK NENADRETE A MATE SKVELY ZVUK PO KAZDOM UDERE CI NA CINEL ALEBO SNARE A TAK. JA HOVADO ODPORUCAM KUPOVAT MAX NEJAKE 15 TNACKY NAPRIKLAD JOEY JORDISON. OSOBNE POUZIVAM TOMMY LEE MODEL ALE IBA ZRIEDKA,A PRIPRAVTE SA NATO ZE SI BUDETE MUSIET STALE DOKUPOVAT NAHRADNE DIELCE NEVYDRZIA DLHO,KED SI NA NE ZVYKNETE INE NEBUDETE CHCIET. LEN SI VYBRAT SPRAVNY MODEL. ALE KDE V MUZIKERI ALEBO V LIDLI ZABUDNITE!!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Misho Moderátor

|
Zaslal: decembra 5, 2007, 2:56 pm Predmet: |
|
|
| no chlapec môj ja vlastním Lars Ulrich model...obyčajne hrávam s 5A palicami...Ulrichov model je o kusok "tucnejší" ale lahko sa s nim narába a ťažký? to je len vecou toho, kto je ako zvyknuty...s tymi blanami a dielcami je to uplna hlupost...ja tie palice mam rok a zatial som nemenil ani jednu blanu a ani jeden nahradny diel palicky (taper)...cize to je už skor o technike...teraz sa chystam dokupiť si do zásoby nahradné diely a !!!AHEAD UŽ MÁ DOVOZCU AJ NA SLOVENSKO!!! cize uz s tym problem nebude... |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: decembra 5, 2007, 4:37 pm Predmet: |
|
|
| zavadazas ziadny officialny ani neofficialny dovozca nexistuje,neviem si to dost dobre redstavit ako to ze si ich este nerozbil asi ich mas len pre imidz |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: decembra 5, 2007, 4:38 pm Predmet: |
|
|
| a to chlapec moj si nechaj pre maminku |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: decembra 5, 2007, 4:49 pm Predmet: |
|
|
mne robi palice stolar obycajny stolar aj daco spolu vypijeme ja som spokojny aj on kupovat vic firt za 300 alebo ahead za 2000 je si myslim vec luxusu a naco ,hrat sa vam ovela lepssie nebude terba si naj svoj rozmer a cvict nemudrovat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Misho Moderátor

|
Zaslal: decembra 5, 2007, 10:59 pm Predmet: |
|
|
nezavadzam...
najdi si to na podobnom fore jedneho predajcu hudobnych nastrojov
a pre vsetkych co maju zaujem o Ahead palice tak si pozrite stranku
www.mapex.sk a v sekcii KONTAKTY to mas napisane cierne na bielom...uz som ho kontaktoval mailom o cennik..poziadajte si on aj vy...a nemusis mi ani dalej verit ja to nepotrebujem...
...k paliciam...ja ich drtim dost casto...a zato ze sa mi este "nerozbili" tak ich nemusim mat len pre imidz...to nech ich ma chlapec z Tokio hotel...
...dalej. ak ta moje oslovenie urazilo tak pardon...ale ak ty tu napises ze si nemame kupovat urcity model len kvoli tomu ze tebe nesedi, tak to si ho uz nema kupovat cely svet??
ty vies aheady za 2000 okej! ja ich viem za 1044Sk |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 635
|
Zaslal: decembra 5, 2007, 11:28 pm Predmet: |
|
|
| animal666palermo napísal: | mne robi palice stolar obycajny stolar aj daco spolu vypijeme ja som spokojny aj on kupovat vic firt za 300 alebo ahead za 2000 je si myslim vec luxusu a naco ,hrat sa vam ovela lepssie nebude terba si naj svoj rozmer a cvict nemudrovat  |
Nuž možno je Tvoj známy stolár šikovný, ale tvrdiť, že sa mi nebude hrať lepšie s "ozajstnými", vyváženými a zladenými paličkami je (aspoň pre mňa) trošku silná káva. Mal som tú česť skúsiť všetkých známych Českých a Slovenských výrobcov a poviem Ti, že títo nesiahajú zahraničným tradičným výrobcom ani po päty.. Iste, 90 alebo 130 sk nieje 10€ a habr nieje hickor. To ma ale nezaujíma a hrám tým, čo mi lepšie "sedí". Ak si názoru, že sa dá hrať aj "nohami od stola", asi moc neriešiš techniku a vplyv váhy, tvaru hlavičky a dreva na celkový zvuk.. Nič proti tomu, len vyjadrenia typu "aj tak sa VÁM hrať lepšie nebude" by som zmenil na "aj tak sa MI hrať lepšie nebude"... To je úplne v poriadku... |
|
| Návrat hore |
|
 |
jakubko4ever Šialenec

Založený: 16 Júl 2007 Príspevky: 313
|
Zaslal: decembra 6, 2007, 1:11 am Predmet: |
|
|
| zatial som mal len gergy,zildjiany,2xvic firth a teraz nejake nova.tie vic firthi su dobre,ale nenavidim ten sajrait,konretne piliny ktore mam popadane na koberci ci na bubnoch za okrajom blan.preto asi zacnem hrat s nejakym makkymi,aby sa to neodlamovalo,ale len robili priehlbiny |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: decembra 6, 2007, 11:35 am Predmet: ninja |
|
|
| a kto tu ma techniku na slovensku zartujete,je pravda ze s vic firth sa hra lepsie ako nohami od stola ale predstavte si s cim museli hrat nejake prudy alebo elan myslite ze s vic firthami prd a kde su hraju a ziju ak je to pre vas dolezite aku maju palice hlavicku niet o com diskutovat,podstata je vela hrat cez dedinsku zabavu po jazz rock a death metal pocitajuc vsetko co si moze clovek skusit,absolvoval som niekolkodnovy seminar berklle boston skvely ucitelia ale taky duso petrus ex elan ked ten vam predvedie techniku tak nemusite ist do ameriky a to mu dajte do ruk aj haluzky a bude vam s nimi tocit a hrat ako ninja,proste palice su dolezite ale nie je to vsetko co potrebujes aby si mohol hrat a bracho aheady po 1000 korun leda tak pouzite |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: decembra 6, 2007, 1:28 pm Predmet: |
|
|
Nuž, pokiaľ mám brať za etalón Elán a Jusa Petrusa, fakt sa nieje o čom baviť.. :D O Amerike mne nič nehovor, mám s ňou vlastné skúsenosti.. Ak hráš zábavy, netočíš po štúdiách rôzne žánre tak je naozaj jedno aký máš zvuk a pocit (určite?).. S 3,8 promile v krvi to je jedno aj okoliu..
Každý máme priority inde.. Ja tieto veci 'riešim' rád.. Každému podĺa jeho gusta.. ;)
edit: máš na mysli Berklee College of Music v Bostone? ( http://www.berklee.edu/ ) Berklie mi nič nehovorí.. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: decembra 6, 2007, 5:43 pm Predmet: verkel |
|
|
| a hele fratrik tak to uz vraj treba drzat hubu a len citat zaujimave ale fasa,taka kapacita zase niesom aby som hral po zabavach hravam po skusobniach lebo tu nieje moznost hrat niet sa kde ucit niet sa kde prezentovat fleky su obsadene a mne mne to pripomina spinavu politiku,preco napriklad nehras emilku v superstar 3 na hrncoh(asi blba otazka) preco nieje vobec o vas pocut myslim aj tie vase projekty inspiruje to skorej ako hladat po obchodoch palice a mysliet si ze teraz budem dave weckl? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: decembra 6, 2007, 7:03 pm Predmet: Re: verkel |
|
|
| animal666palermo napísal: | | a hele fratrik tak to uz vraj treba drzat hubu a len citat zaujimave ale fasa,taka kapacita zase niesom aby som hral po zabavach hravam po skusobniach lebo tu nieje moznost hrat niet sa kde ucit niet sa kde prezentovat fleky su obsadene a mne mne to pripomina spinavu politiku,preco napriklad nehras emilku v superstar 3 na hrncoh(asi blba otazka) preco nieje vobec o vas pocut myslim aj tie vase projekty inspiruje to skorej ako hladat po obchodoch palice a mysliet si ze teraz budem dave weckl? |
Supersrát som si "užil" v Čechách všetky tri ročníky, takže nemám potrebu miešať sa Grausovcom do biznisu.. :D Okrem iného, v Čechách to bolo platené lepšie než tu.
To že o mne na Slovensku nieje počuť, je spôsobené tým, že som miestne aktivity obmedzil na minimum. Tu sa ako nájomný hráč neuživím a o členstvo napr. v sk. Team záujem nemám (3 mesiace stačili), a vôbec, rokov ako "člen kapely XY" som si užil dosť .. Hrať po kluboch jazz za liter je fajn, uživiť rodinu, seba, mať určitý životný štandard je iná vec.
Okrem toho, ak máš pocit nedocenenosti, treba ísť von.. Neplakať nad obsadenými flekmi a nad špinavou politikou šoubiznisu, ale niečo urobiť. To sa ale málokomu chce lebo hrozí, že neuspeje ani tam, pretože čo keď nieje až tak dobrý ako si o sebe myslí.. ;) že? Nestačí mať totiž iba techniku.. Tú ma dnes hocikto (aj v Amerike).. Treba byť komplexný muzikant..
Nepotrebujem byť na stránkach bulváru. Stačí mi pozícia kt. som si za 21 rokov vybudoval a kt. sa snažím udržať (a môžeš mi veriť, že to nieje med lízať). To, že o mne nikto nič nevie je len dobre.. :D
Ak sa Ťa niektorá z mojich reakcií dotkla, tak sa Ti omlúvam.. Nemyslel som to nijak zle, len mi nedá nereagovať na náznaky demagógie a demotivácie...
P.S. Weckla som nikdy nemal rád.. Bližší mi je Katché.. :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|