Obsah fóra bubenici.com

SONOR/Istanbul/Zildjian
Strana
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: októbra 21, 2007, 3:27 pm    Predmet: SONOR/Istanbul/Zildjian Odpovedať s citátom

Zdravím vás!
Ak máte otázky ohľadne týchto značiek a potrebujete poradiť, napíšte.
Ako dlhoročnému fir. hráčovi Zildjianu (1996-2005) mi prešli rukami všetky série a typy tohto obdobia od A po Z custom, ako v štúdiu, tak aj na živo. U Istanbulu som 2. rok, táto značka je na Slovensku pomerne málo zastúpená, čo je škoda, pretože by určite oslovila široké spektrum hráčov.
No a nakoniec Sonor, na nástroje ktoré som dobrovolne prešiel z DW v r. 2000, pretože ma oslovila väčšia univerzálnosť zvuk. vlastností a širokospektrálnosť produkcie. Nakoľko úzko spolupracujem s výhradným dovozcom Sonoru do Českej Republiky firmou sonorista, mal som možnosť oboznámiť sa detailne s celou produkciou od 507 po SQ, na ktoré -po 6 rokoch hrania na Delite- hrám dnes a taktiež mám priamy prístup k hociktorému výrobku tejto firmy.

Takže v prípade záujmu o informácie z prvej ruky, subjektívne pocity a objektívne skutočnosti rád odpoviem na každý konkrétny a jasne sformulovaný dotaz..
Emil Frátrik
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: decembra 14, 2007, 12:16 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Poradím Ti:
použivaj diaktriku, opráš pravopis, daj si kávu a keď trošku vytriezvieš, kukni si, čo si tu popísal... :D :D okrem toho, ak si na niečo v príspevku zabudol spomenúť, existuje funkcia "upraviť príspevok". Ak ju použiješ, nemusíš písať ďaľší.. ;) :) :D
2správci: mazať, mazať...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: decembra 14, 2007, 1:32 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Toto sa ani nedá opravovať....ale keci sú to dobré to hej....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: decembra 14, 2007, 1:53 am    Predmet: behemoth Odpovedať s citátom

dik za radu pytal som sa na k ride,neviem este uplne pracovat s klavesnicou niesom bill gates
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: decembra 14, 2007, 11:14 am    Predmet: Odpovedať s citátom

2animal: v úvode trídu píšem, že rád odpoviem na konkrétny a jasne sformulovaný dotaz.. Nemám z toho Tvojho "románu" ani pocit jasnosti, ani konkrétnosti. Skôr sa mi to vidí, akoby si si robil srandu.. Čo je v poriadku, ľudia sú rôzni a nech sa prejavujú ako sa im páči. Nečakaj ale, že to každý pochopí tak, ako to myslíš Ty..
Na to, aby si písal bodky a čiarky, nemusíš byť Gates. Stačí nebyť lenivý a rozmýšľať..
Ak chceš ride do rocku ako alternatívu ku "K" čku, skús Z custom Power Ride. Priemer nad 22 je neuniverzálny a hodí sa na veľké pódiá.. V klube ním zabiješ publikum..
Návrat hore
weckluf
Psychopat

Založený: 07 Apr 2007

PríspevokZaslal: decembra 14, 2007, 12:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF:mohol by si sem napisat nieco o zvukovych vlastnostiach, a svoje pocity z jednotlivych seriji od znacky zildjian aj istanbul ak by si mal niekedy viac casu a chut do pisania:D proste recenziu na tieto znacky:D
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
drumstar
Admin

Založený: 25 Mar 2006

PríspevokZaslal: decembra 14, 2007, 1:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja osobne som velmi zatazeny na Z Custom Power Ride 20" jednak prekrasne hra a znie (poznam aj z ucinkovania EF v skupine Pajky Pajk v Ceskej superstar) a jednak krasne vyzera ... len ta cena ...

ale aby to nebol len jeden z mnozstva offtopic-ov tak by som sa chcel EF spytat (po niekolkorocnych skusenostiach hry a spoluprace s oboma dalej spomenutymi znackami) ci vnima medzi firmami DW a Sonor nejaky markantny rozdiel ci uz v produkcii, sposobe vyroby, kvalite spracovania a samozrejme aj marketingovych zalezitosti
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: decembra 14, 2007, 3:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no ja by som sa chcel spytat ci maju Zildjian a Istanbul nejake nizke rady s obstojnym zvukom za dobru cenu :) skratka od akej rady vyssie maju slusny zvuk..snad ma pochopis :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: decembra 14, 2007, 6:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

K všeobecnému porovnávaciemu testu činel sa skúsim dokopať medzi Vianocami a Novým rokom..
Čo sa týka lacnejších sérii Zild. a Istanb., tam moc prehľad nemám, u Zild. som mal tú česť od A custom po Z custom vrátane Re-mix a Oriental sérií, Istan. od Traditional po Custom celospektrálne.
Porovnávať DW so Sonorom je ťažké. Obidve firmy majú podobnú filozofiu výroby, rozdielny prístup ku kvalite vypracovania (nie v zlom slova zmysle - je to podobné ako v automobilovom priemysle), čo ich ale spája, je nekompromisnosť vo zvukových vlastnostiach, neuveriteľný know how a produkty, kt. sú na najvyššej možnej úrovni..
Collectory kt. som mal bol nástroj, kt. hral za akýchkoľvek okolností, s akokoľvek starými blanami a napolo vypadanými šróbami. (to rozlaďovanie a zbieranie šróbov zo zeme po hraní bolo jediné, čo ma fakt štvalo). Ako nevýhodu som pociťoval (v kluboch a pri tichších produkciách) prílišnú znelosť, potrebu viac tlmiť a celkovo pocit, že aj pri hre v "pp" dynamike je to stále nahlas.. Čo sa týka zvuku všeobecne, nieje čo riešiť. Ich javor hrá úžasne! Čo sa HW týka (čin. stojany, tt stojany) si myslím, že lepšie na svete niesú. HH stojan a BD pedále mi nesedia, kvalitativne je to ale špička.
Sonor Delite stoja polovicu DW, hrajú rovnako dobre, lepšie (citlivejšie) reagujú na preblanenie a dá sa z nich dostať viac rôznorodých polôh.. V štúdiových podmienkach je rozdiel v projekcii oproti DW nulový, Delite je mäkší farbou a akoby teplejší. Jednoducho "nevreští" tak, ako DW.. HW u Sonoru je famózny od série 5000 (do r.2005), a 600.. Tieto série sú "navždy".. HH je super už od 400 (nové modely), dtto pedály od 400, cez 600 po Giant Step. Ten mám 7. rok a funguje ako v prvý deň..

Je to fakt ako porovnávať Dodge Viper a Mercedes SLR.. :D Obidvoje má niečo do seba a záleží len na osobných preferenciách, vkuse a tom, na čo kladiem vo zvuku dôraz.. Ak by som si to mohol dovoliť, veľmi rád by som mal doma popri SQ a Delite jedny brezové a javorové DW.. Rovnako ako acrylové Spauny, hliníkové Tricky a bubingové Noble & Cooley.. :D
..možno v ďalšom živote.. :)
Návrat hore
drumstar
Admin

PríspevokZaslal: decembra 14, 2007, 6:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ufff tak to bola teda rychlovka :) diky za "report" ... urctie obe firmy patria k svetovej spicke produkcie bicich nastrojov - o tom niet pochyb... mna len napadla jedna vec u sonoru je prierez produkciou od dostupnych force series az po "megalomanske" (sorry za vyrazy) icon_cheesygrin.gif Designery resp. SQ2, kdezto u firmy DW som sa nestretol s niecim podobnym ... tak ma akurat napada divizia PDP ktora robi nieco na "podobnom" principe ako spominane force series u sonoru - lacnejsie ako drahe a dostupne pre sirsie spektrum hudobnikov ...

odbocim ale trochu od temy - netahalo vas to napriklad k tiez spickovym vyrobcom ako su Pearl alebo Tama ?!? viem ze bezpredmetna otazka ale zaujima ma ci aj tieto firmy maju ponuku ktora by vas oslovila k dalsej spolupraci ... dik za odpoved
Návrat hore
drBambus
Moderátor

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: decembra 14, 2007, 6:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
K všeobecnému porovnávaciemu testu činel sa skúsim dokopať medzi Vianocami a Novým rokom..
Čo sa týka lacnejších sérii Zild. a Istanb., tam moc prehľad nemám, u Zild. som mal tú česť od A custom po Z custom vrátane Re-mix a Oriental sérií, Istan. od Traditional po Custom celospektrálne.
Porovnávať DW so Sonorom je ťažké. Obidve firmy majú podobnú filozofiu výroby, rozdielny prístup ku kvalite vypracovania (nie v zlom slova zmysle - je to podobné ako v automobilovom priemysle), čo ich ale spája, je nekompromisnosť vo zvukových vlastnostiach, neuveriteľný know how a produkty, kt. sú na najvyššej možnej úrovni..
Collectory kt. som mal bol nástroj, kt. hral za akýchkoľvek okolností, s akokoľvek starými blanami a napolo vypadanými šróbami. (to rozlaďovanie a zbieranie šróbov zo zeme po hraní bolo jediné, čo ma fakt štvalo). Ako nevýhodu som pociťoval (v kluboch a pri tichších produkciách) prílišnú znelosť, potrebu viac tlmiť a celkovo pocit, že aj pri hre v "pp" dynamike je to stále nahlas.. Čo sa týka zvuku všeobecne, nieje čo riešiť. Ich javor hrá úžasne! Čo sa HW týka (čin. stojany, tt stojany) si myslím, že lepšie na svete niesú. HH stojan a BD pedále mi nesedia, kvalitativne je to ale špička.
Sonor Delite stoja polovicu DW, hrajú rovnako dobre, lepšie (citlivejšie) reagujú na preblanenie a dá sa z nich dostať viac rôznorodých polôh.. V štúdiových podmienkach je rozdiel v projekcii oproti DW nulový, Delite je mäkší farbou a akoby teplejší. Jednoducho "nevreští" tak, ako DW.. HW u Sonoru je famózny od série 5000 (do r.2005), a 600.. Tieto série sú "navždy".. HH je super už od 400 (nové modely), dtto pedály od 400, cez 600 po Giant Step. Ten mám 7. rok a funguje ako v prvý deň..

Je to fakt ako porovnávať Dodge Viper a Mercedes SLR.. :D Obidvoje má niečo do seba a záleží len na osobných preferenciách, vkuse a tom, na čo kladiem vo zvuku dôraz.. Ak by som si to mohol dovoliť, veľmi rád by som mal doma popri SQ a Delite jedny brezové a javorové DW.. Rovnako ako acrylové Spauny, hliníkové Tricky a bubingové Noble & Cooley.. :D
..možno v ďalšom živote.. :)

...nezabudaj, ze na yamahu sa to ani jedno nechyta...a keby robila yamaha cinely, tiez by boli najlepsie icon_cheesygrin.gif
dobre, hanbim sa za seba, ale musel som podpichnut:D
cim sa vlastne seststovka pedal lisi od gs???lebo uz sestkilo je drahe az strach a oloziskovane...pocitam, ze ale bude este made in china, nie???
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: decembra 14, 2007, 7:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Rozdiel je v nemožnosti nastavenia dľžky pedalboardu u 600ky, inak riešená mechanika uchytenia beatru a prevod. mechanizmu (z vonku nepostrehnuteľné).. Docking station a celkový design je v podstate identický..
Návrat hore
drBambus
Moderátor

PríspevokZaslal: decembra 15, 2007, 1:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

...ake nastavovanie dlzky pedalboardu?myslis toestopper???
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: decembra 15, 2007, 3:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nie..celý pedalboard si môžes nastaviť na veľkosť vlastnej nohy.. Ako v obchode s topánkami keď chceš zistiť na testeri, akú máš veľkú nohu.. :) Sonor RULEZ!! ;)
kukni si to na ich webe..
Návrat hore
drBambus
Moderátor

PríspevokZaslal: decembra 15, 2007, 7:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

...mmm, tak to je huste:D
...ale mohli namiesto takychto veci radsej spravit daco s tou bestialne hrubou patou...ta mi dost vadila...
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: decembra 15, 2007, 11:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nemám ten pocit.. :) zvykol som si na to po pol hodine a keď hrám občas na iné modely, nepociťujem žiadny rozdiel...
Návrat hore
drumstar
Admin

PríspevokZaslal: decembra 15, 2007, 11:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
odbocim ale trochu od temy - netahalo vas to napriklad k tiez spickovym vyrobcom ako su Pearl alebo Tama ?!? viem ze bezpredmetna otazka ale zaujima ma ci aj tieto firmy maju ponuku ktora by vas oslovila k dalsej spolupraci ... dik za odpoved

rad by som to zase dostal dopredu aby som sa dockal odpovede icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: decembra 16, 2007, 2:19 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Tama mi je nesympatická už od mlada, aj napriek tomu, že na ne hral môj guru Phil Gould :D.. Neviem čím to je..nemám proti tomu nič, ich nástroje hrajú fajn, jednoducho mi vadí ich optika a systém uchytenia tomov.
Pearl je na môj vkus "tvrdý". Mal som možnosť hrať nedávno na nové Masters, nijak ma to nechytilo.. Reference je obdoba systému SQ2, minule som na maďarskej TV videl týpka kt. na to hral a ten zvuk bol veľmi fajnový! Osobne som sa s tým ešte nestretol.
Je kopa firiem kt. ma svojou produkciou oslovuje, Sonor je ale moja srdcovka a hlavne, chcem na to hrať už 8 rokov.. Čo je -ako som sa dozvedel tohto roku v osobnom rozhovore s manažérom zahran. vzťahov Sonoru na HUVELI - základný princíp endorsementu u Sonoru. "Top A" hráči to majú zdarma, ostatní kupujú..
Určite by sa našli zástupcovia firiem, kt. by svoje značky radi zviditeľnili tak, ako sa to podarilo mne so Sonorom na NOVE.. Lenže čo nikto nevie je, že v tom období ako sa to celé začalo, som s touto firmou nemal žiadnu zmluvu (rovnako ako dnes) a to, že sa nezalepili logá som si vydupal sám. Takto som dobrovoľne, rád a bez akýchkoľvek výhod urobil firme reklamu. Bubny si stále kupujem (samozrejme nie za cenníkové ceny) a necítim potrebu dostávať to zadarmo.. U Yamahy by som možno mohol mať signature snare, ale je mi k h**nu, keď ma filozofia a produkty tejto značky neoslovujú a niesom presvedčený o ich nekompromisnej kvalite..
Radšej budem kupovať bubny u Sonoru, ktorý mi vyhovuje po všetkých stránkach. Nehovoriac už o tom, že kluci od Sonoristu.cz mi poskytujú servis, kt má Steve Smith a Jojo Mayer dokopy.. Jediný rozdiel je, že oni (Smith a Mayer) k tomu ešte dostávajú nejaký cash.. :) Na ten sa ale môžem vykašlať, už toto je nad očakávanie a veľmi si to vážim..
Okrem Sonoru mám v obľube Noble & Cooley, títo páni tiež vedia čo robia.. :) Proste, firmy z viac ako 100 ročnou tradíciou výroby bubnov sú moja slabosť.. :)
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: decembra 16, 2007, 3:03 am    Predmet: Odpovedať s citátom

drumstar napísal:
ufff tak to bola teda rychlovka :) diky za "report" ... urctie obe firmy patria k svetovej spicke produkcie bicich nastrojov - o tom niet pochyb... mna len napadla jedna vec u sonoru je prierez produkciou od dostupnych force series az po "megalomanske" (sorry za vyrazy) icon_cheesygrin.gif Designery resp. SQ2, kdezto u firmy DW som sa nestretol s niecim podobnym ... tak ma akurat napada divizia PDP ktora robi nieco na "podobnom" principe ako spominane force series u sonoru - lacnejsie ako drahe a dostupne pre sirsie spektrum hudobnikov ...

Najprv sa omlúvam za zmâtočné poradie odpovedí, včera a dnes píšem z N70 a autobusu na ceste do a z Košíc..:D
Áno, PDP je low cost DW.. Tie bubny sú za tie peniaze výborná voľba.. U Force sérií nastal zlom od '05. Tie nástroje hrajú tak, že nieje problém vziať ich do štúdia a točiť na to. Podobná vec bola (a v niekt. prípadoch u niekt. výrobcov aj stále je) v minulosti non sens.. Bubny za 20-30tis. nehrali nikdy na profi úrovni.. Sám som x krát na 3005 točil a hral kluby, na 2005 som hral v Prahe v divadle Kalich 10dní muzikál Hamlet s američanmi a nemal som pocit, že hrám na vyslovene lacné bubny.. Podobne je na tom Mapex (Force korpusy schádzajú z tej istej výr. linky).. Okrem toho, na rozdiel od DW má Sonor ešte výrobu percusií, vibrafóny, xylofóny, marimby, orfove nástroje atď..
Návrat hore
drumstar
Admin

PríspevokZaslal: decembra 16, 2007, 7:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nooo zacinam uvazovat na sonormi icon_biggrin.gif aj ked osobne k tej firme nemam ziaden vztah ... som skor odchovany na Tama-ch a Yamaha-ch :) a samozrejme Amata-ch icon_cheesygrin.gif

btw mam tricko TAMA a raz ked som bol pod obraz bozi a videl som to logo v zrkadle zrazu vidim AMATI :D

pre tu srandu icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 4

Prejdi na:  
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre