| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2489 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: decembra 16, 2007, 10:42 pm Predmet: |
|
|
óóó ty kokos, fakt je tam amati
Dúfam že pearl nie je zrkadlový stagg  |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 669 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: decembra 18, 2007, 3:54 pm Predmet: hellboy |
|
|
| tama dobra značka starclassic skvele |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 781 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: decembra 18, 2007, 5:56 pm Predmet: |
|
|
| tiez mam averziu k Tamam a neviem velmi racionalne vysvetlit preco. Ich zvuk, napriek tomu ze je kvalitny mi nerobi dobre tak ako ostatne. Zdaju sa mi nejake hrubsie, tvrdsie... neviem. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

Založený: 25 Mar 2006 Príspevky: 673 Bydlisko: Trencin
|
Zaslal: decembra 18, 2007, 9:01 pm Predmet: |
|
|
| mierne OT ... nevadi vratme sa spat k teme ... mna by zaujimalo ci sa lisia force rady v oznaceniach napr. 3001 3005 3007 ?!? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 635
|
Zaslal: decembra 18, 2007, 9:32 pm Predmet: |
|
|
U 3001 si už špecifikácie nepamätám, na www.sonormuseum.com existuje folder 'identify your kit', tam sa dajú nájsť podrobnosti o všetkých výrobkoch od vzniku firmy -za predpokladu, že viete anglicky.. :)
čo sa týka rozdielu 05-07, ten je hlavne v kratších korpusoch = lepší atak, projekcia, celkovo "tučnejší zvuk", v inom kovaní (Delite style) a nových finishoch. 3007 už hrajú na 90% ako Delite.. Skúšal som ich na t.r. Huveli, kde boli všetky produkty firmy, v priamom porovnaní s Delite je rozdiel vo zvuku "na sucho" zanedbateľný. Delite má krajšiu, guľatejšiu a teplejšiu farbu a širšie spektrum alikvót (ako na výškach, tak na basoch). Je prosto z kvalitnejšieho javora a konštrukčne má iné telo (vintage shell). |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: decembra 18, 2007, 10:27 pm Predmet: |
|
|
kua no startujem po 3007 dik za info ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: decembra 18, 2007, 10:38 pm Predmet: |
|
|
| Za málo.. Som presvedčený, že lepšie hrajúce a lepšie vypracované javorové bubny za cenu 3007čiek momentálne na trhu niesú.. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: decembra 18, 2007, 10:56 pm Predmet: amati |
|
|
| mapex pro M,tiež dobre sonor ma slabí vyber rozmerov inač fajn |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dr.Phil Šialenec

Založený: 02 Feb 2007 Príspevky: 412 Bydlisko: Piestany
|
Zaslal: decembra 18, 2007, 11:03 pm Predmet: Re: amati |
|
|
| animal666palermo napísal: | | mapex pro M,tiež dobre sonor ma slabí vyber rozmerov inač fajn |
jediná vec co ma na tej znacke stve inac my je velmo sympatická |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: decembra 19, 2007, 12:29 am Predmet: Re: amati |
|
|
| animal666palermo napísal: | | mapex pro M,tiež dobre sonor ma slabí vyber rozmerov inač fajn |
Zlatý môj, pred tým než napíšeš podobnú "múdrosť", pozri si špecifikácie www.sonor.com a potom mi vysvetli, čo si myslel tým slabým výberom rozmerov... :D :D Aaach jaj... |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: decembra 19, 2007, 1:20 am Predmet: n p |
|
|
bd 22x20,24x20 to len na príklad,ale však v pohode sonor je super skvela značka napríklad sonor robia bass drum na 10 srobov ale mapex len na 8 ach jaj to su len maličkosti  |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: decembra 19, 2007, 1:43 am Predmet: |
|
|
Mohol by si mi prosím poslať linku na firmu, kt. v kategórii súprav do 40tis ponúka Tebou spomenuté rozmery??
Neviem či si postrehol, že sa bavíme o 3007kách a nie o SQ2... ;) okrem toho, už chcem vidieť normálneho smrtelníka, kt. bude ťahať do klubu fakt univerzálny kopák 24x20.. :D :D Tých sa predá celosvetovo tak 1%...
K šróbom: ich počet závisí od priemeru.. Na 16" ke budeš 10 šróbov hľadať márne. ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: decembra 19, 2007, 2:15 am Predmet: |
|
|
ano mas pravdu,takže do 40000 tisíc?tama suprestar,pdp fx,pearl export ,a to ze 22x20 je len jedno % co ho pouzivaju ano u nas ano ,vzdy je nejake pre a proti,možno ma mapex sirsi vyber, sonor kvalitu,tama kvantitu za nízku cenu,nikto tu nepovedal na sonor ani slovo,phil rudd acdc mike dee motorhead to ja rad a hraju na sonoroch, emilku nic v zlom fakticky  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2489 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: decembra 19, 2007, 7:08 am Predmet: |
|
|
no tak tie exporty si mierne netrafil.
A ja inak, viem čo je to ťahať kopák 24x16 do klubu....no stojí mi za to |
|
| Návrat hore |
|
 |
mmimoman Šialenec

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 271 Bydlisko: Hurbanovo
|
Zaslal: decembra 19, 2007, 10:08 am Predmet: |
|
|
| animal666palermo napísal: | ano mas pravdu,takže do 40000 tisíc?tama suprestar,pdp fx,pearl export ,a to ze 22x20 je len jedno % co ho pouzivaju ano u nas ano ,vzdy je nejake pre a proti,možno ma mapex sirsi vyber, sonor kvalitu,tama kvantitu za nízku cenu,nikto tu nepovedal na sonor ani slovo,phil rudd acdc mike dee motorhead to ja rad a hraju na sonoroch, emilku nic v zlom fakticky  |
ked uz do toho tak rypes tak si rypnem aj ja...tama superstar maju akurat tak 22x18 a 24x18, pdp fx maju iba 22x18...ziadne 22x20 ani 24x20 ;) ...mapex m birch ma max. 22x18 a 24x18, sonor ma 22x17.5, yamahu neviem a nechce sa mi liezt na ich komplikovanu stranku(ale asi 22x18(16)), obrovsky kopak v sade za 40000(v tomto pripade bez HW) mas iba u gretsch a to catalina club rock kde je 26x16..pearl netusim, lebo sa do nich nevyznam a stranku maju taku uzasnu ze na nej nic okrem obrazkov nieje(dalsi dovod k averzii O:-) )
taaakze ak som na nieco nezabudol, tak sme zistili ze ZIADNA znacka v bicich do 40 000 nedava kopaky 22x20 ani 24x20...nielen sonor
btw. s tym ze tama dava kvantitu za nizku cenu nemozem vobec suhlasit...superstar stoja vyse 30 a mas tam hybridne drevo a "plastove" uchytenie prechodov...na m birch a 2007 to nema podla mna |
|
| Návrat hore |
|
 |
JoeY Usadlík
Založený: 17 Júl 2007 Príspevky: 234 Bydlisko: Nitra...
|
Zaslal: decembra 19, 2007, 10:18 am Predmet: |
|
|
| Mňa by zaujímal názor na MAPEX Pro M... odlišujú sa veľmi od 3007, alebo je to v podstate to isté len iná značka firmy ?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: decembra 19, 2007, 11:53 am Predmet: |
|
|
neviem preco sa tu strhla taka mela kvoli tomu kto ponuka ake kopaky ved je to uplne bezpredmetne ... aaa Tama Superstar (custom) si musim zastat ... breza a lipa - pre teba hybridne drevo, neznelo za tu cenu vobec zle...a to som ich pocul este s prepravnymi blanami, takze nejake slusne evansy alebo remace a dobre naladene musia zniet solidne (na tu cenu) aaa pozastavil som sa nad tym "plastove" uchytenie tomov ... nooo na superstaroch pokial viem sa pouziva Starcast mounting system - presne ten co na Starclassicoch a ten z plastu urcite nie je :) btw ... dalsia vyhoda superstarov je ze na ne montuju Die-cast rafiky, a pre mna najvacsie plus - Roadpro hardware... sorry za OT
tie sonory ma zaujali kvoli tej kvalite a velkej podobnosti zvuku s delite-mi |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: decembra 19, 2007, 12:11 pm Predmet: |
|
|
| Niesom si istý, či majú Pro M identické hľbky korpusov s 3007.. Ak áno, tak čisto materiálovo to spľňa predpoklady na zvukovú podobnosť.. Hrá tam samozrejme ešte úlohu iné kovanie ( "masa" kt. je namontovaná na tele a jej odizolovanie), systém uchytenia tomov, možnosť objednávky s vŕtaným/nevŕtaným kopákom, celková cena atď.. Mapex nemám "zjedený", takže relevantným porovnaním nemôžem poslúžiť. Chcelo by to postaviť vedľa seba obidva typy.. :) |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: decembra 19, 2007, 12:25 pm Predmet: dilema |
|
|
| nerýpem a nerobím sa ani múdrym,yamaha stage az po tour custom 24x17,tama superstar 22x18 ano u nas su cez 30000 tisic,viem aj za lepssiu cenu a co je na superstaroch sympaticke to ze sa dodavaju s die cast co sonor ani mapex nerobia ani pri najvyssich radách okrem malých bubnov .rozdiely medzi sonor a mapex v tejto triede su možno cena hardware zvuk farby neda sa úplne presne špecifikovať co je lepssie ci fabia alebo fiat punto,emil v tomto ma jasno sonor, ja obyčajný smrtelnik mozem len upozornit joya aby si dal pozor nato aby žaco zaplatil aj dostal hlavne na slovensku....... |
|
| Návrat hore |
|
 |
IVIK180 Nováčik

Založený: 21 Nov 2007 Príspevky: 41 Bydlisko: Beluša
|
Zaslal: decembra 19, 2007, 12:44 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | drumstar napísal: | ufff tak to bola teda rychlovka :) diky za "report" ... urctie obe firmy patria k svetovej spicke produkcie bicich nastrojov - o tom niet pochyb... mna len napadla jedna vec u sonoru je prierez produkciou od dostupnych force series az po "megalomanske" (sorry za vyrazy) Designery resp. SQ2, kdezto u firmy DW som sa nestretol s niecim podobnym ... tak ma akurat napada divizia PDP ktora robi nieco na "podobnom" principe ako spominane force series u sonoru - lacnejsie ako drahe a dostupne pre sirsie spektrum hudobnikov ...
|
Najprv sa omlúvam za zmâtočné poradie odpovedí, včera a dnes píšem z N70 a autobusu na ceste do a z Košíc..:D
Áno, PDP je low cost DW.. Tie bubny sú za tie peniaze výborná voľba.. U Force sérií nastal zlom od '05. Tie nástroje hrajú tak, že nieje problém vziať ich do štúdia a točiť na to. Podobná vec bola (a v niekt. prípadoch u niekt. výrobcov aj stále je) v minulosti non sens.. Bubny za 20-30tis. nehrali nikdy na profi úrovni.. Sám som x krát na 3005 točil a hral kluby, na 2005 som hral v Prahe v divadle Kalich 10dní muzikál Hamlet s američanmi a nemal som pocit, že hrám na vyslovene lacné bubny.. Podobne je na tom Mapex (Force korpusy schádzajú z tej istej výr. linky).. Okrem toho, na rozdiel od DW má Sonor ešte výrobu percusií, vibrafóny, xylofóny, marimby, orfove nástroje atď.. | Celkom by ma zaujímalo ze co hovoris na IStambul mehmet 16 marmaru? |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra Môžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|