Obsah fóra bubenici.com

SONOR/Istanbul/Zildjian
Strana
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: decembra 16, 2007, 10:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

óóó ty kokos, fakt je tam amati icon_sad.gif
Dúfam že pearl nie je zrkadlový stagg icon_lol.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: decembra 18, 2007, 3:54 pm    Predmet: hellboy Odpovedať s citátom

tama dobra značka starclassic skvele
Návrat hore
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: decembra 18, 2007, 5:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tiez mam averziu k Tamam a neviem velmi racionalne vysvetlit preco. Ich zvuk, napriek tomu ze je kvalitny mi nerobi dobre tak ako ostatne. Zdaju sa mi nejake hrubsie, tvrdsie... neviem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
drumstar
Admin

Založený: 25 Mar 2006

PríspevokZaslal: decembra 18, 2007, 9:01 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mierne OT ... nevadi vratme sa spat k teme ... mna by zaujimalo ci sa lisia force rady v oznaceniach napr. 3001 3005 3007 ?!?
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: decembra 18, 2007, 9:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

U 3001 si už špecifikácie nepamätám, na www.sonormuseum.com existuje folder 'identify your kit', tam sa dajú nájsť podrobnosti o všetkých výrobkoch od vzniku firmy -za predpokladu, že viete anglicky.. :)
čo sa týka rozdielu 05-07, ten je hlavne v kratších korpusoch = lepší atak, projekcia, celkovo "tučnejší zvuk", v inom kovaní (Delite style) a nových finishoch. 3007 už hrajú na 90% ako Delite.. Skúšal som ich na t.r. Huveli, kde boli všetky produkty firmy, v priamom porovnaní s Delite je rozdiel vo zvuku "na sucho" zanedbateľný. Delite má krajšiu, guľatejšiu a teplejšiu farbu a širšie spektrum alikvót (ako na výškach, tak na basoch). Je prosto z kvalitnejšieho javora a konštrukčne má iné telo (vintage shell).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
drumstar
Admin

PríspevokZaslal: decembra 18, 2007, 10:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

kua no startujem po 3007 icon_cheesygrin.gif dik za info ...
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: decembra 18, 2007, 10:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Za málo.. Som presvedčený, že lepšie hrajúce a lepšie vypracované javorové bubny za cenu 3007čiek momentálne na trhu niesú..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: decembra 18, 2007, 10:56 pm    Predmet: amati Odpovedať s citátom

mapex pro M,tiež dobre sonor ma slabí vyber rozmerov inač fajn
Návrat hore
Dr.Phil
Šialenec

Založený: 02 Feb 2007

PríspevokZaslal: decembra 18, 2007, 11:03 pm    Predmet: Re: amati Odpovedať s citátom

animal666palermo napísal:

jediná vec co ma na tej znacke stve inac my je velmo sympatická
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: decembra 19, 2007, 12:29 am    Predmet: Re: amati Odpovedať s citátom

Zlatý môj, pred tým než napíšeš podobnú "múdrosť", pozri si špecifikácie www.sonor.com a potom mi vysvetli, čo si myslel tým slabým výberom rozmerov... :D :D Aaach jaj...
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: decembra 19, 2007, 1:20 am    Predmet: n p Odpovedať s citátom

bd 22x20,24x20 to len na príklad,ale však v pohode sonor je super skvela značka napríklad sonor robia bass drum na 10 srobov ale mapex len na 8 ach jaj to su len maličkosti icon_mrgreen.gif
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: decembra 19, 2007, 1:43 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Mohol by si mi prosím poslať linku na firmu, kt. v kategórii súprav do 40tis ponúka Tebou spomenuté rozmery??
Neviem či si postrehol, že sa bavíme o 3007kách a nie o SQ2... ;) okrem toho, už chcem vidieť normálneho smrtelníka, kt. bude ťahať do klubu fakt univerzálny kopák 24x20.. :D :D Tých sa predá celosvetovo tak 1%...
K šróbom: ich počet závisí od priemeru.. Na 16" ke budeš 10 šróbov hľadať márne. ;)
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: decembra 19, 2007, 2:15 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ano mas pravdu,takže do 40000 tisíc?tama suprestar,pdp fx,pearl export ,a to ze 22x20 je len jedno % co ho pouzivaju ano u nas ano ,vzdy je nejake pre a proti,možno ma mapex sirsi vyber, sonor kvalitu,tama kvantitu za nízku cenu,nikto tu nepovedal na sonor ani slovo,phil rudd acdc mike dee motorhead to ja rad a hraju na sonoroch, emilku nic v zlom fakticky icon_mrgreen.gif
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: decembra 19, 2007, 7:08 am    Predmet: Odpovedať s citátom

no tak tie exporty si mierne netrafil.
A ja inak, viem čo je to ťahať kopák 24x16 do klubu....no stojí mi za to
Návrat hore
mmimoman
Šialenec

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: decembra 19, 2007, 10:08 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ano mas pravdu,takže do 40000 tisíc?tama suprestar,pdp fx,pearl export ,a to ze 22x20 je len jedno % co ho pouzivaju ano u nas ano ,vzdy je nejake pre a proti,možno ma mapex sirsi vyber, sonor kvalitu,tama kvantitu za nízku cenu,nikto tu nepovedal na sonor ani slovo,phil rudd acdc mike dee motorhead to ja rad a hraju na sonoroch, emilku nic v zlom fakticky icon_mrgreen.gif

ked uz do toho tak rypes tak si rypnem aj ja...tama superstar maju akurat tak 22x18 a 24x18, pdp fx maju iba 22x18...ziadne 22x20 ani 24x20 ;) ...mapex m birch ma max. 22x18 a 24x18, sonor ma 22x17.5, yamahu neviem a nechce sa mi liezt na ich komplikovanu stranku(ale asi 22x18(16)), obrovsky kopak v sade za 40000(v tomto pripade bez HW) mas iba u gretsch a to catalina club rock kde je 26x16..pearl netusim, lebo sa do nich nevyznam a stranku maju taku uzasnu ze na nej nic okrem obrazkov nieje(dalsi dovod k averzii O:-) )
taaakze ak som na nieco nezabudol, tak sme zistili ze ZIADNA znacka v bicich do 40 000 nedava kopaky 22x20 ani 24x20...nielen sonor

btw. s tym ze tama dava kvantitu za nizku cenu nemozem vobec suhlasit...superstar stoja vyse 30 a mas tam hybridne drevo a "plastove" uchytenie prechodov...na m birch a 2007 to nema podla mna
Návrat hore
JoeY
Šialenec

Založený: 17 Júl 2007

PríspevokZaslal: decembra 19, 2007, 10:18 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Mňa by zaujímal názor na MAPEX Pro M... odlišujú sa veľmi od 3007, alebo je to v podstate to isté len iná značka firmy ??
Návrat hore
drumstar
Admin

PríspevokZaslal: decembra 19, 2007, 11:53 am    Predmet: Odpovedať s citátom

neviem preco sa tu strhla taka mela kvoli tomu kto ponuka ake kopaky icon_eek.gif ved je to uplne bezpredmetne ... aaa Tama Superstar (custom) si musim zastat ... breza a lipa - pre teba hybridne drevo, neznelo za tu cenu vobec zle...a to som ich pocul este s prepravnymi blanami, takze nejake slusne evansy alebo remace a dobre naladene musia zniet solidne (na tu cenu) aaa pozastavil som sa nad tym "plastove" uchytenie tomov ... nooo na superstaroch pokial viem sa pouziva Starcast mounting system - presne ten co na Starclassicoch a ten z plastu urcite nie je :) btw ... dalsia vyhoda superstarov je ze na ne montuju Die-cast rafiky, a pre mna najvacsie plus - Roadpro hardware... sorry za OT

tie sonory ma zaujali kvoli tej kvalite a velkej podobnosti zvuku s delite-mi
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: decembra 19, 2007, 12:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Niesom si istý, či majú Pro M identické hľbky korpusov s 3007.. Ak áno, tak čisto materiálovo to spľňa predpoklady na zvukovú podobnosť.. Hrá tam samozrejme ešte úlohu iné kovanie ( "masa" kt. je namontovaná na tele a jej odizolovanie), systém uchytenia tomov, možnosť objednávky s vŕtaným/nevŕtaným kopákom, celková cena atď.. Mapex nemám "zjedený", takže relevantným porovnaním nemôžem poslúžiť. Chcelo by to postaviť vedľa seba obidva typy.. :)
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: decembra 19, 2007, 12:25 pm    Predmet: dilema Odpovedať s citátom

nerýpem a nerobím sa ani múdrym,yamaha stage az po tour custom 24x17,tama superstar 22x18 ano u nas su cez 30000 tisic,viem aj za lepssiu cenu a co je na superstaroch sympaticke to ze sa dodavaju s die cast co sonor ani mapex nerobia ani pri najvyssich radách okrem malých bubnov .rozdiely medzi sonor a mapex v tejto triede su možno cena hardware zvuk farby neda sa úplne presne špecifikovať co je lepssie ci fabia alebo fiat punto,emil v tomto ma jasno sonor, ja obyčajný smrtelnik mozem len upozornit joya aby si dal pozor nato aby žaco zaplatil aj dostal hlavne na slovensku.......
Návrat hore
IVIK180
Prisťahovalec

Založený: 21 Nov 2007

PríspevokZaslal: decembra 19, 2007, 12:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
drumstar napísal:
ufff tak to bola teda rychlovka :) diky za "report" ... urctie obe firmy patria k svetovej spicke produkcie bicich nastrojov - o tom niet pochyb... mna len napadla jedna vec u sonoru je prierez produkciou od dostupnych force series az po "megalomanske" (sorry za vyrazy) icon_cheesygrin.gif Designery resp. SQ2, kdezto u firmy DW som sa nestretol s niecim podobnym ... tak ma akurat napada divizia PDP ktora robi nieco na "podobnom" principe ako spominane force series u sonoru - lacnejsie ako drahe a dostupne pre sirsie spektrum hudobnikov ...

Najprv sa omlúvam za zmâtočné poradie odpovedí, včera a dnes píšem z N70 a autobusu na ceste do a z Košíc..:D
Áno, PDP je low cost DW.. Tie bubny sú za tie peniaze výborná voľba.. U Force sérií nastal zlom od '05. Tie nástroje hrajú tak, že nieje problém vziať ich do štúdia a točiť na to. Podobná vec bola (a v niekt. prípadoch u niekt. výrobcov aj stále je) v minulosti non sens.. Bubny za 20-30tis. nehrali nikdy na profi úrovni.. Sám som x krát na 3005 točil a hral kluby, na 2005 som hral v Prahe v divadle Kalich 10dní muzikál Hamlet s američanmi a nemal som pocit, že hrám na vyslovene lacné bubny.. Podobne je na tom Mapex (Force korpusy schádzajú z tej istej výr. linky).. Okrem toho, na rozdiel od DW má Sonor ešte výrobu percusií, vibrafóny, xylofóny, marimby, orfove nástroje atď..
Celkom by ma zaujímalo ze co hovoris na IStambul mehmet 16 marmaru?
Návrat hore
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 2 z 4

Prejdi na:  
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre