Obsah fóra bubenici.com
EF
Strana
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: novembra 23, 2007, 11:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

2Foo Fighter: to nemalo byť porovnanie, iba náhodný výber.. :D aj keď to, čo som počul od Elánu naživo nebolo "bohviečo".. O to ale neide a je to úplne jedno.. Slávik je o sympatiách..
2Brndo: 20x20
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
drBambus
Moderátor

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: novembra 24, 2007, 1:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
Ty nemáš rád slovenský poprock?? :D Teba nezaujíma ako sa umiestni Zdenka Predná, Jadranka a Elán?? :D :D
..btw, pridal som do albumu fotky zo skúšobne.. Enjoy! ;) :)

...zdenka predna bola minuly tyzden v meste v sportovej, chcel som tam ist, lebo tam hrali kamarati s brutalne dobrymi kapelami - made by a attention...
...jadranku som mal moznost vidiet minuly rok v susednej dedine na hody a jej vystupenie bolo dobre akurat na to, ze ludia trsali a ja som u vycapu nemusel dlho cakat na pivo a gulas icon_lol.gif
...elan nemusim, jedine, co sa mi na tom paci su Filanove texty...ked tak Tublatanku, ale este z dob maestra Cerneho icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: januára 2, 2008, 4:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Drobná ukážka z chystaného DVD
http://www.youtube.com/watch?v=LR0vDz6korc
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mmimoman
Šialenec

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: januára 2, 2008, 5:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

fuuuha...co to bude zac?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: januára 2, 2008, 5:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

www.chillpill.sk ;)
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: januára 2, 2008, 10:59 pm    Predmet: behemoth 1 Odpovedať s citátom

no konečne,zostava verit v dobry obraz a zvuk!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: januára 4, 2008, 2:23 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Druhá (a posledná) ukážka z toho istého projektu:
http://www.youtube.com/watch?v=xlvhUg0A0-s
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: januára 4, 2008, 8:12 pm    Predmet: negative attitude Odpovedať s citátom

the spirit of memory-henry toth,skvele sa to počúva,skvelá hudba nad slovenske pomery, mimoriadne fasa!ak ja smrteľník môžem k tomuto albumu niečo podotknúť,ten zvuk bicích znie až príliš digitálne(neodborne povedané plechovo)neznejú tak prijemne,vlastne už dávno som nepostrehol dobre znejúce bicie na slovensku.pozor otázka!môžeš ovplyvniť zvuk bicích na nahrávkach keď pracuješ pre top muzikantov ako je aj HT,a nemáš dojem že bicie znejú lepšie nahrané v analógu ako digitálne?
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: januára 4, 2008, 8:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

V prípade Spiritu to bolo miešané v New Yorku Lou Holzmanom (Living Colour, Jungle Funk atď..) a zvuk spľňa jeho predstavu o tom, ako má tá skladba znieť celkovo. Na tej doske sú aj iné veci, kt. znejú inak ako charakterovo, tak bubnovo..
Celkovo do zvuku zasahujem rád, ale minimálne. Záleži na producentovi akú má predstavu.
Ak si nepočul dobrý zvuk bubnov, daj si tracky 1,2,4 na majspejsi. Sú točené na Sonor 3005 18x16, 10x9, 14x14 a 10x5 snare v Trnave u Milana Tökölyho, žiadne úpravy, mix, mastering. Zažil som veľa štúdií, toto je jediné, kde zvukár zosníma to, čo tam postavíš do bodky verne.. Lepšie som nepočul široko ďaleko..
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: januára 4, 2008, 8:57 pm    Predmet: negative attitude Odpovedať s citátom

to len tak pomimo,mal som možnosť to skúsiť nahrávať na tri mikrofóny ako led zepellin,alebo tony williams a dalši ,tie iste vitage mikrofóny neumann akg, ako dakedy tie iste obrovské magneťáky ampex studer,ako keby sa zastavil čas,ale musím povedať to znelo bombasticky,odvtedy mam rešpekt k veciam pod názvom vintage!
Návrat hore
gregg
Prisťahovalec

Založený: 09 Jan 2008

PríspevokZaslal: januára 9, 2008, 4:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak si nepočul dobrý zvuk bubnov, daj si tracky 1,2,4 na majspejsi. Sú točené na Sonor 3005 18x16, 10x9, 14x14 a 10x5 snare v Trnave u Milana Tökölyho, žiadne úpravy, mix, mastering. Zažil som veľa štúdií, toto je jediné, kde zvukár zosníma to, čo tam postavíš do bodky verne.. Lepšie som nepočul široko ďaleko..[/quote]

huups a ja som myslel ze pocuvam sq2 dost ma to prekvapuje ja vlastnim force 2001 ale neda sa povedat zeby to znelo aspon z polovice takto, alebo to mam zle naladene alebo je chyba v hre???. Inac ked som si omrkol sonorista.cz tak som taktiez nepostrehol superobrovsky rozdiel medzi sq 2 a s clasix. A este by ma zaujimalo co ta tak okuzlilo na zvuku sonor povedzme oproti yamahe na ktoru si tiez hraval?
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: januára 9, 2008, 8:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nahrávky na sonorista cz. sú robené v štúdiu na 2 mikráky, aby bolo počuť verný zvukový obraz. Moje na majspejse sú zosnímané asi 12imi, vrátane ambientov, overheadov atď. Veľa robí akustika miestnosti, kt. je v Trnave luxusná.
Osobne na stránke sonoristu počujem rozdiel v S Classoch (pozor, nie S classix, to je nová séria a navyše z brezy! S class je javor) a SQ2 kt. sú vintage javor, sú totiž otvorenejšie a hrajú v širšom spektre.
Po Yamaha Maple custom som hral ešte na DW, z kt. som prešiel na Delite. Dôvody som tu už písal. Na Maple Custom mi chýbali basy na kopáku a určitý typ brilantnosti. Proste to bol krok vedľa.. Tomy na M.C. hrajú pekne, len som časom zistil, že mi celkový zvuk sady nevyhovuje a nespľňa moje osobné predstavy a kritériá. Tak som nastúpil do DW, kde sa mi všetko spomenuté vynahradilo viac a lepšie ako som si predstavoval..
Prechod z Delite na SQ2 bol spôsobený príležitosťou nechať si postaviť set na mieru z materiálov a rozmerov aké si vyberiem a kde neplatia žiadne obmedzenia.. Tak som to využil a už plánujem ďaľší setík.. :)
Návrat hore
zarny1
Usadlík

Založený: 05 Máj 2007

PríspevokZaslal: januára 9, 2008, 9:28 pm    Predmet: nahravky Odpovedať s citátom

ten henry toth, znie to velmi pohodovo, super muzicka , taka pokojna oddychova :), dobra praca :)
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: januára 9, 2008, 9:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dík! :) Ja tomu hovorím "sofistikovaná výťahová hudba".. Škoda, že sa tam nedostali aj trošku "nadupanejšie" fláky kt. sme natočili a ešte väčšia škoda je, že to vyšlo až 2 roky po natočení a nikto sa nepostaral o to, aby sa to dostalo medzi ľudí (ak nepočítam tie CDčka, kt. vyšli spolu s Playboyom a obsahovali tuším 5 vecí). Investor a vydavateľ odviedol fakt "skvelú" prácu. Do dnes som z predaja nevidel ani halier.. O peniazoch za točenie a co-produkciu už vôbec nehovorím. Tomu sa vraví "robiť hudbu z čistej lásky". :D
Návrat hore
zarny1
Usadlík

Založený: 05 Máj 2007

PríspevokZaslal: januára 9, 2008, 10:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

:D no pene povedane, z lasky :) myslim ze vacsina mladych muzikantov na honorare este ani nemoze pomysliet, ak teda nemaju nejakeho pana s tucnou penazenkou co ich tlaci do popredia atd... kazdopadne je skoda ze sme o tejto nahravke nevedeli skorej...
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: januára 9, 2008, 10:47 pm    Predmet: negative attitude Odpovedať s citátom

ako čítam tak nie som sam čo nedostanem zaplatené
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: januára 9, 2008, 11:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

2zarny: to je už hlboká minulosť.. Ak niečo natočíš a nevydáš to hneď, už po pol roku je to"starina".. Toto sa točilo v r. 2000 a prvé CD s obalom som videl '03..
2 animal: o tom to v slov. biznise je. Všetci si myslia, že profi muzikanti neplatia účty, nejedia, žijú z lásky k umeniu a v podstate sú to povaľači a darmožráči.. Na túto tému raz možno napíšem knihu.. A tenká nebude.. ;)
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: januára 9, 2008, 11:52 pm    Predmet: Re: negative attitude Odpovedať s citátom

animal666palermo napísal:
ako čítam tak nie som sam čo nedostanem zaplatené
však neboj chápem ťa viac než dobre,platím si všetko sám,chodím do práce, robím preto aby som si mohol dovoliť kúpiť si činel alebo bicie o ktorých tu na tomto fóre mnohí len snívajú,o tom ma vie viac naštvať,keď idem hrať niekde do klubu alebo na festival a nedostanem nikdy zaplatené na čom sa človek vopred dohodne,a volajú príďte ste fasa! prd odkázal som leda tak s kanistrom
Návrat hore
gregg
Prisťahovalec

Založený: 09 Jan 2008

PríspevokZaslal: januára 10, 2008, 12:08 am    Predmet: Odpovedať s citátom

2EF jasnee ja este nemam usi moc vycibrene na take detailiky ale ked som pozeral ukazku videa madre z tvojho myspace tak zvuk sa mi zdal bohovsky a to iste plati pre kopec inych bubenikou weckl, gadd a podobne. Budem rad ak si sq2 vypocujem nazivo na nejakom koncerte dufam ze bude prilezitost si ta vypocut na vych. Slovensku co najskor.
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: januára 10, 2008, 12:46 am    Predmet: Odpovedať s citátom

2gregg: uvidíme, možno sa niečo tento rok podarí zorganizovať.. To Madre je zvukovo dobre urobené, sám som sa po prvom vypočutí divil. Navyše to boli požičané bubny od Jura Kucháreka, prvý model Yamahy Stage Custom kt. som len tak narýchlo naladil a šup na panské :D .. ale Andrej Andrašovan, kt. robil zvuk to luxusne zosnímal a v reálnom čase zmiešal. Na tú dobu ('95) a ten typ hudby - fajné..
Návrat hore
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 3 z 5

Prejdi na:  
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre