| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1428 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: januára 10, 2008, 10:37 am Predmet: |
|
|
| EF napísal: | 2zarny: to je už hlboká minulosť.. Ak niečo natočíš a nevydáš to hneď, už po pol roku je to"starina".. Toto sa točilo v r. 2000 a prvé CD s obalom som videl '03..
2 animal: o tom to v slov. biznise je. Všetci si myslia, že profi muzikanti neplatia účty, nejedia, žijú z lásky k umeniu a v podstate sú to povaľači a darmožráči.. Na túto tému raz možno napíšem knihu.. A tenká nebude.. ;) |
...aby si aj za tu knihu videl honorar, moc do toho nevidim, ale mohlo by byt aj ak, ze muzika neni jedine "neplatene" umenie...ale ja si tu knihu kupim, priamo od Teba a s podpisom
...ale kamarat, co organizoval jeden festik sa normalne cudoval, ked mu kolega bubenik zahlasil, ze budu uz pytat aspon dvojku za koncert...ale ked dostal vysvetlenie, ze ked vrazi do bicich 30, este dokopy moc nepokupi, spadla mu sanka este viac...ale to zas je iny pribeh...
...profi agentury musia vediet, co muzika stoji, holt, na comsi ale naklady v prospech svojho zisku znizit musia...a ked to nejde na zvuku, sbs kach a podobne, utiahnu opasok muzikantom... |
|
| Návrat hore |
|
 |
zarny1 Usadlík
Založený: 05 Máj 2007 Príspevky: 131
|
Zaslal: januára 10, 2008, 9:11 pm Predmet: Skola |
|
|
Mam otazku, ked sa chcem dostat na konzervatorium, co vsetko mi k tomu treba? chcem aspon najst cloveka ktory ma bude ochotny ucit na urovni, pretoze na ZUS u nas v LM nemaju miesto, 1 ucitel na 4 myslim takze je to tak... onicom, a ake su moznosti v bratislave? ohladne ucitelov, alebo skol {ZUS, LSU}
diki, roman |
|
| Návrat hore |
|
 |
Trav Prieskumník
Založený: 07 Jan 2008 Príspevky: 11
|
Zaslal: januára 10, 2008, 9:58 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | Neberiem to vôbec ako urážku. Len si si pravdepodobne zmýlil profesionalitu v zmysle slova "živenie sa hudbou" a exhibicionizmus. :D
Myspace stránku nemám na to, aby som na nej predvádzal svoje technické zručnosti a ľudovo povedané "honil si brko". Na to sú tam iní.. :) Nepovažujem totiž milión úderov za sekundu za znak profesionality, ani muzikality, maximálne za dôkaz zručnosti.. Bubeník by mal slúžiť celku a nie sa permanentne predvádzať. V audiu a videu kt. tam mám by mi pripadalo hustejšie hranie nepatričné a neštýlové.. To je ale -ako vieme - vec vkusu. Toto je ten môj.. :) Trash metal nehrám, takže ak máš záujem o iný typ hrania, pozri na majspejsi niekoho iného.. |
Presne tak... Základ dobrého bubenika je pochopiť hudbu ako celok a podporiť ju po rytmickej stránke a technyka ti len dopomôže...nie je to o neuveritelných treskotoch ale o cite a vynaliezavosti a dotvorení celkovej atmosféry v pesníčke... |
|
| Návrat hore |
|
 |
IVIK180 Prisťahovalec

Založený: 21 Nov 2007 Príspevky: 78 Bydlisko: Beluša
|
Zaslal: januára 10, 2008, 10:11 pm Predmet: |
|
|
Teraz asi nezaspim ked ked poznam pracu EF.Mi to pride ako samochvala.Len tolko som chcel.
Asi mame na fore poloboha. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zarny1 Usadlík
Založený: 05 Máj 2007 Príspevky: 131
|
Zaslal: januára 10, 2008, 10:34 pm Predmet: |
|
|
| to IVIK180 : EF urcite poloboh neni, ale nakolko vidis kolko toho uz odbuchal, tak si myslim, ze to neni samochvala, ale rada velmi skuseneho cloveka, ktory sa v muzike nejake to desatrocie uz pohybuje |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1097
|
Zaslal: januára 10, 2008, 10:54 pm Predmet: |
|
|
| IVIK180 napísal: | Teraz asi nezaspim ked ked poznam pracu EF.Mi to pride ako samochvala.Len tolko som chcel.
Asi mame na fore poloboha. |
presne tak..presne pre Tvoj typ ľudí som sem totiž ten svoj profil písal.. :D :D  |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 10, 2008, 10:57 pm Predmet: Re: Skola |
|
|
| zarny1 napísal: | Mam otazku, ked sa chcem dostat na konzervatorium, co vsetko mi k tomu treba? chcem aspon najst cloveka ktory ma bude ochotny ucit na urovni, pretoze na ZUS u nas v LM nemaju miesto, 1 ucitel na 4 myslim takze je to tak... onicom, a ake su moznosti v bratislave? ohladne ucitelov, alebo skol {ZUS, LSU}
diki, roman |
podmienky určite nájdeš na web stránke konzervatória. Absolvoval som v r. 1988 a odvtedy som tam ani nebol a ani som sa o podobné veci nezaujímal, takže netuším. :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
IVIK180 Prisťahovalec

Založený: 21 Nov 2007 Príspevky: 78 Bydlisko: Beluša
|
Zaslal: januára 10, 2008, 10:58 pm Predmet: |
|
|
| Treba to trosku rozbahnit.Samozrejme Respect. |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 10, 2008, 11:33 pm Predmet: |
|
|
| Beriem.. ;) :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
gregg Prisťahovalec

Založený: 09 Jan 2008 Príspevky: 55 Bydlisko: spisska nova ves
|
Zaslal: januára 11, 2008, 9:02 pm Predmet: |
|
|
| 2EF.. Aak sa ta mozem opytat ked hras s rockovou kapelou koncert alebo nahravas v studiu nakolko do toho trieskas? Znamy je nazor ze rockovy bubenik by sa mal do toho poriadne opriet. Otazka je nakolko? Bubenici ako Tailor Hawkins, Dave Grohl fo egzempl su hodne silovi hraci john bonham bol legendarny svojim hromovym uderom atd. Nakolko to ma efekt ci sa bubenik neobera techniku? Pri groove uderoch cez rafik lepit palicku na snare alebo nechat odskocit dosiahnem tym nejaky rozdiel a taktiez kopak? diiik. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1594 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: januára 11, 2008, 10:20 pm Predmet: |
|
|
| gregg napísal: | | 2EF.. Aak sa ta mozem opytat ked hras s rockovou kapelou koncert alebo nahravas v studiu nakolko do toho trieskas? Znamy je nazor ze rockovy bubenik by sa mal do toho poriadne opriet. Otazka je nakolko? Bubenici ako Tailor Hawkins, Dave Grohl fo egzempl su hodne silovy hraci john bonham bol legendarny svojim hromovym uderom atd. Nakolko to ma efekt ci sa bubenik neobera techniku? Pri groove uderoch cez rafik lepit palicku na snare alebo nechat odskocit dosiahnem tym nejaky rozdiel a taktiez kopak? diiik. |
mas pocit ze by Taylor Hawkins alebo Dave Grohl boli technicky nejak menej zdatni? inac vidim ze je tu dalsi fanusik Foo Fighters :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
gregg Prisťahovalec

|
Zaslal: januára 11, 2008, 10:45 pm Predmet: |
|
|
....jasneee okrem mnoho ineho aj fanusik foo fighters, nemyslim si ze hawkins alebo grohl maju slabu techniku obaja davaju svojim kapelam to co potrebuju priamociarost, udernost, dobre napady mna skôr zaujima opodstatnenost takeho hrania. Casto pocuvam nazori bubenik sa do toho slabo oprel neznelo mu to atd. Netyka sa to len metalu alebo hardrocku v londyne som na drummerlive videl fantastickeho cierneho bubenika gerarda heywarda ktory hra prevazne hip hop no a ten mal neskutocne gule az mi semenniky vibrovali . No a nadruhej strane je tu bill bruford ktory v jednom rozhovore povedal.. nemam rad to klasicke rockove mlatenie mnohi bubenici ukazuju aka je to fuska ale nieje ked viem ako na to... a teraz babo rad. |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 12, 2008, 1:08 am Predmet: |
|
|
2greg: všeobecne: vedenie úderu podmieňuje dynamika.. Fyzicky sa pri "rockovom" hraní namáham rovnako ako pri popovom alebo fusionovom. Podstatné je, dostať z nástroja správnu farbu. Beny Grebb na svojich workshopoch poukazuje na vec kt. málo začínajúcich bubeníkov vníma ako dôležitú: je to princíp vnútornej dynamiky. Neide len o to, mať správne vyváženú hlasitosť medzi BD-SD-HH (zvukár vám tu nepomôže), ale aj to, že na to, aby vám hral set vyvážene, musíte so zväčšujúcimi sa priemermi tomov pridávať na sile úderu. Výsledok v znelosti 10" a 16" pri rovnakej šlehe je ten, že 16" nepočuť :D. Na toto som prišiel sám po 3. návšteve štúdia, kde v nahrávke znela len 8" a 10", 13" so 14" akoby tam neboli a dlho som rozmýšĺal kde je chyba.. :)
Bigbiťáci hrajúci na 24", 12, 14, 16, 18 musia "mlátiť", inak by to neznelo.
Okrem toho, každý nástroj má svoje špecifické možnosti a aj bubny sa dajú "prevaliť", resp, od určitej intenzity úderu sa zvuk zahlcuje..
Zistil som to zakaždým, keď som zmenil súpravu a musel som nájst ten správny rozsah a zvuk škálu.. Po prechode z Delite na SQ mi to hľadanie trvalo 3 mesiace.
Všetko to je o konkrétnej sade, matroši, priemeroch, bubeníkovej fyziognómií, technike, farbe kt. chcem z bubnov dostať a muzike. Keď si pozrieš 5 live videí na mojom majspejse, opticky neuvidíš rozdiel v "sile trieskania". Napriek tomu majú tie bubny vždy iný zvuk, farbu a dynamiku.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
gregg Prisťahovalec

|
Zaslal: januára 12, 2008, 11:39 am Predmet: |
|
|
| 2EF:Diki moooc za odpoved! |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 884 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: januára 12, 2008, 7:15 pm Predmet: negative attitude |
|
|
| gregg napísal: | ....jasneee okrem mnoho ineho aj fanusik foo fighters, nemyslim si ze hawkins alebo grohl maju slabu techniku obaja davaju svojim kapelam to co potrebuju priamociarost, udernost, dobre napady mna skôr zaujima opodstatnenost takeho hrania. Casto pocuvam nazori bubenik sa do toho slabo oprel neznelo mu to atd. Netyka sa to len metalu alebo hardrocku v londyne som na drummerlive videl fantastickeho cierneho bubenika gerarda heywarda ktory hra prevazne hip hop no a ten mal neskutocne gule az mi semenniky vibrovali . No a nadruhej strane je tu bill bruford ktory v jednom rozhovore povedal.. nemam rad to klasicke rockove mlatenie mnohi bubenici ukazuju aka je to fuska ale nieje ked viem ako na to... a teraz babo rad. | nechcem sa pliesť do debaty,len som tu čítal že si bol v londýne,ja tam onedlho odchádzam dá sa povedať na konkurz a niečo aj nahrávať,tak ma celkom zaujíma či si tam bol aj hrať alebo si tam žil alebo pracoval a ako to tam je s muzikou,dá sa tam nejak uplatniť?chápem že konkurencia veľká ale s claptonom hrať nebudem,nečakám zázrak lebo ani ja nie som, ale chcem troška po cestovať a zároveň aj skúsiť šťastie,ak máš nejaké postrehy tak budem rád ak niečo prezradíš. |
|
| Návrat hore |
|
 |
gregg Prisťahovalec

|
Zaslal: januára 13, 2008, 9:29 pm Predmet: |
|
|
| ...no ja som bol v Celmsforde a tam som kosil travniky. Po hudobnej stranke to bola bieda az som sa cudoval ze krajina s takou hudobnou historiou a nic sa tam nedialo na to ze je to 110 tisicove hlavne mesto Essexu. Ked sem tam koncert tak o nic lepsie kapely ako bezné regionalne na Slovensku a mozno este aj horsie ak nepocitam image ten maju vzdy ukazkovy. Ak si pripocitas extra otrasne radio ESSEX FM ktore takmer vsetci pocuvaju tak hrôza je dokonana. Zahral som si akurat raz s anglicanmi v takom mini nahravacom studiu . V Londyne bude pravdepodobne vsetko iné asi tam bude vrazedna konkurencia podla môjho nazoru ale skusit mozes mozno sa na teba usmeje stastie. Takze prajem vela zdaru! |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 884 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: januára 16, 2008, 4:47 pm Predmet: negative attitude |
|
|
| gregg napísal: | | ...no ja som bol v Celmsforde a tam som kosil travniky. Po hudobnej stranke to bola bieda az som sa cudoval ze krajina s takou hudobnou historiou a nic sa tam nedialo na to ze je to 110 tisicove hlavne mesto Essexu. Ked sem tam koncert tak o nic lepsie kapely ako bezné regionalne na Slovensku a mozno este aj horsie ak nepocitam image ten maju vzdy ukazkovy. Ak si pripocitas extra otrasne radio ESSEX FM ktore takmer vsetci pocuvaju tak hrôza je dokonana. Zahral som si akurat raz s anglicanmi v takom mini nahravacom studiu . V Londyne bude pravdepodobne vsetko iné asi tam bude vrazedna konkurencia podla môjho nazoru ale skusit mozes mozno sa na teba usmeje stastie. Takze prajem vela zdaru! | si zlatý človek ,pre mňa vyklepaného amatéra majú tieto informácie dosť veľkú cenu,no v podstate som dal na takú nepriamu radu od ef,nemáš príležitosť prezentovať sa doma?tak vypadni!tak som to zobral,inej cesty nebolo už sa tu trápim dlho,nejde tu o kariéru chcem len čo najviac hrať na pódiu a nie v skúšobni,tam sa najviac naučíš!sú aj horši odo mňa a hrajú a to ma doslova ničí,za skúsenosť nič nedám,a musím potiahnuť šťastie za nohu,nie?!! .jasne že podám spravu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
mischo4077 Šialenec

Založený: 15 Dec 2006 Príspevky: 447 Bydlisko: Michalovce vs. Kosice
|
Zaslal: januára 20, 2008, 1:56 am Predmet: |
|
|
ahoj emil, ... mozem sa opytat nebudes tohto roku na jazzovych dielnach? myslim ze sa to kona prvy tyzden cez letne prazdniny dakujem
a keby som Ta este mohol poprosit, nebudes mat nejake vystupenie v kosiciach alebo v okoli? dakujem |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 20, 2008, 12:29 pm Predmet: |
|
|
| Čaues Mišo! Na JD nebudem, nikto ma tam nevoláva. Asi pre to, že niesom (chvalabohu) jazzový bubeník.. :D ..jedine, že by som musel za niekoho "zaskakovať", ako pred pár rokmi za Valihoru.. :) Okrem toho, rád by som dal tohto roku samostatné woskshopy/ kliniky, uvidíme ako dopadne jednanie s jedným hud. obchodom. To je zároveň odpoveď na otázku výskytu na Východe. V rámci klub. hrania je to bieda (hlavne finančná) a jazdiť do Košíc za 2tis/hlavu vrátane dopravy a ubytovania je neekonomické aj pre kapely kt. sa hudbou neživia.. Okrem toho, nič sa teraz nechystá, možno nejaké miniturné s A. Šebanom začiatkom leta, čo je ale fakt len hypotetická rovina.. Dôležité/zaujímavé hrania a termíny vyvesujem na majspejsi, tak sa tam občas zastav. Pri mojom jobe človek nikdy nevie, čo bude o mesiac.. :) zdravím! e. |
|
| Návrat hore |
|
 |
makro Nováčik

Založený: 06 Jan 2008 Príspevky: 34 Bydlisko: michalovce
|
Zaslal: januára 21, 2008, 12:22 am Predmet: že jazz |
|
|
niesom (chvalabohu) jazzový bubeník.. :D
emil, čo si myslíš o tom, že už či si to niekto prizná alebo nie, z jazzového hrania vychádzajú tie ostatné, resp. "ak vieš zahrať jazz, zahráš aj ostatné?"... vychádzam aj názorov iných ale aj svojho... osobne sa snažím o všestrannosť (hoci jazz je môj the best) ale chcel by som počuť tvoj názor... a ďakujem za tie príspevky, z každého jedného čo som čítal si niečo odnášam... všetko dobré! |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra Môžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|