| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2684 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: marca 11, 2007, 1:20 pm Predmet: Atypické rozmery |
|
|
Hneď ako ušetrím ( a dôsledku toho aj schudnem) a prípadne vyrobím tak chcem preblaniť. A tu nastáva problém. Chcem aby zvuk odpovedal hard rocku až metalu ale mám obrovské rozmery prechodových bubnov a kotla (14, 15, 18) a veľkú hĺbku korpusov.
Skrátka neviem či mám dať pinstripe alebo emperor...nechcem mať úplne zabitý dozvuk ale ani dlhý...tak som v rozpakoch.
Poradte pls |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1424 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: marca 11, 2007, 2:54 pm Predmet: |
|
|
| ...pinstripky dobry bubon nezabiju, ani z hladiska sustainu ani farby, sak si zober portnoyove monstrum, vobec neznie zabito... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: marca 11, 2007, 3:13 pm Predmet: |
|
|
| Ale portnoy má trošku iné bubny |
|
| Návrat hore |
|
 |
jakubko4ever Šialenec

Založený: 16 Júl 2007 Príspevky: 313
|
Zaslal: novembra 16, 2007, 11:55 pm Predmet: |
|
|
| akeze blany ma portnoy? |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 776 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: januára 13, 2008, 12:09 pm Predmet: negative attitude |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | Hneď ako ušetrím ( a dôsledku toho aj schudnem) a prípadne vyrobím tak chcem preblaniť. A tu nastáva problém. Chcem aby zvuk odpovedal hard rocku až metalu ale mám obrovské rozmery prechodových bubnov a kotla (14, 15, 18) a veľkú hĺbku korpusov.
Skrátka neviem či mám dať pinstripe alebo emperor...nechcem mať úplne zabitý dozvuk ale ani dlhý...tak som v rozpakoch.
Poradte pls | pin stripe |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: januára 13, 2008, 1:08 pm Predmet: |
|
|
| jj, už som sa pre ne rozhodol, teraz dávam dokopy financie |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 871
|
Zaslal: januára 13, 2008, 1:13 pm Predmet: |
|
|
2Nightwolf: skús pws 3. Na exportoch to myslím bude fungovať, sú otvorenejšie než piny..
@ zahraniční bubeníci a ich zvuk: už som to tu písal x krát: zabudnite na to, že dostanete z bubnov za pár tisíc zvuk ako majú vaše idoly. Ak odhliadneme od kvality nástroja, 99% to ešte na live hraniach prikrmuje samplami a najdôležitejšiu úlohu hrá človek a jeho ruky.. O tom, čo sa deje v štúdiu vedia len oni a štúdiové nahrávky by som ako merítko nebral ako referenciu vôbec.. ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: januára 13, 2008, 1:43 pm Predmet: negative attitude |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | | jj, už som sa pre ne rozhodol, teraz dávam dokopy financie | a máš to, môžeš porozmýšlať znova,ale samozrejme kúp si čo chceš,keby že sa tu ma človek poradiť čo kúpiť tak si asi nekúpi nič,nenájdeš tu zhodne názory na nič a dobrú radu až niekedy vyčerpávajúce odpovede poskytuje max EF,len ma celkom zaujíma kde majú na komplet sadu pws3,mám dojem že nikde na slovensku,majú tak dva rozmery a dosť ,a zase sme pritom obchodník vs zákazník!  |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 13, 2008, 1:54 pm Predmet: |
|
|
sorry, až teraz som si všimol "neaktuálnosť" trídu.. :) :D
@animal: shopov je kopec aj v Čechách.. Treba len pohľadať a nefixovať sa na SK.. ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: januára 13, 2008, 2:05 pm Predmet: negative attitude |
|
|
| EF napísal: | sorry, až teraz som si všimol "neaktuálnosť" trídu.. :) :D
@animal: shopov je kopec aj v Čechách.. Treba len pohľadať a nefixovať sa na SK.. ;) | rozhodne sa nefixujem nakupujem cez interne a hlavne u Nemcov v thomanne,ale predsa nebudem kvôli jednej blane odvolávať cely svet,ajtak si myslím že takéto veci ako sú blany a paličky musia byť dostupne aj u nás,objednávať blanu za 300 a zaplatiť 500 za dopravu alebo poštovné,no nech sa na mňa nikto nehnevá,ale chlapec s penty nie som... |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 13, 2008, 4:13 pm Predmet: |
|
|
Nebola tu reč o oblanení celej sady? :D Tam sa asi neplatí od kusu.. Alebo? Sám píšeš, že u nás majú len jednotlivé kusy, takže v tom problém nevidím a kvôli 1ks nemusíš objednávať z Nemecka-nie. ;)
Okrem toho, čo sa týka Evansu, v muzikeri som v poslednej dobe našiel všetko čo som potreboval. Dokonca aj Etched! :) O zásobovaní Remom neviem nič, nepoužívam to.. Btw, pochybujem o tom, že tu niekto mení blany 6-7x do roka (skôr raz za 2-3 roky), takže ako "investícia" sa tých 200sk na poštovnom rozpočítaná na roky stratí. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: januára 13, 2008, 4:56 pm Predmet: negative attitude |
|
|
| aha,takže ja používam remo abassador,a evans emad na bass.d,som zástanca obrovských rozmerov ako aj nightwolf(noční vĺčik),ak vieš poradiť ekvivalentnú náhradu remo ambassador tak budem len rád,v tomto nemám jasno čo použiť pri netradičných rozmeroch,budem používať aj evans ak to búdu v muzikeri mať |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 13, 2008, 9:59 pm Predmet: |
|
|
Čo to plkáte o "netradičných" rozmeroch?? :D To, že má niekto rád veľké priemery neznamená, že sú netradičné.. :D Ak by ste mali 7, 9, 11, 17, 19 a podobne, tomu by som rozumel.
Animal, ak hráš na bubny dlhšie ako 5 rokov (a navyše na Recordingy), vieš sám najlepšie čo hľadáš ;) a moju radu nepotreješ.. Ak chceš náhradu za ambas, tak akákoľvek jednovrstvá blana od Evansu al. Aquarianu .. Možností je kopec.. :) |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: januára 14, 2008, 12:12 am Predmet: negative attitude |
|
|
| EF napísal: | Čo to plkáte o "netradičných" rozmeroch?? :D To, že má niekto rád veľké priemery neznamená, že sú netradičné.. :D Ak by ste mali 7, 9, 11, 17, 19 a podobne, tomu by som rozumel.
Animal, ak hráš na bubny dlhšie ako 5 rokov (a navyše na Recordingy), vieš sám najlepšie čo hľadáš ;) a moju radu nepotreješ.. Ak chceš náhradu za ambas, tak akákoľvek jednovrstvá blana od Evansu al. Aquarianu .. Možností je kopec.. :) | tak ok,skúsim niečo ako genera g1 alebo g2,človek ak neskúsi nevie.na recordingy predpisujú pin stripe,super zvuk ale na môj vkus hrubé.netradične v tom zmysle že 14,15,16,18,24 v našich zemepisných šírkach je niečo nevídane,ba až pre niekoho šokujúce! niekde som videl že sonor ladia bicie pred balením a prepravou,je dobre sa držať dajme tomu takéhoto továrenského ladenia?je jasne že si bicie každí ladí inač,to len tak pre nezaujímavosť |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: januára 14, 2008, 1:03 am Predmet: |
|
|
ide o to, že som sa s podobnou sadou nestretol a neviem ako sa daný druh blany bude na tak velkom korpuse správať. Na klasických rozmeroch by som vedel....ale na tomto?
Zatial chcem pinstripe na prechody a kotol (tam dám ešte tlmiaci kruh). EQ2 na kopák a na snare ambassador alebo genera |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: januára 14, 2008, 4:34 pm Predmet: negative attitude |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | ide o to, že som sa s podobnou sadou nestretol a neviem ako sa daný druh blany bude na tak velkom korpuse správať. Na klasických rozmeroch by som vedel....ale na tomto?
Zatial chcem pinstripe na prechody a kotol (tam dám ešte tlmiaci kruh). EQ2 na kopák a na snare ambassador alebo genera | prečo eq2 na kopák?ja som skúsil evans emad a ver tomu že pri 24tvorke,suším spoluhráčom vlasy viac krát som tu čítal o eq2,prečo ju používaš, ma nejaké zvláštne vlastnosti,alebo je to skorej o pocite? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: januára 14, 2008, 4:59 pm Predmet: |
|
|
| Je to o odporúčaniach a o životnosti |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 879 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: januára 14, 2008, 5:57 pm Predmet: |
|
|
| Ja mam ten isty emad od januara 2005 hrany skoro kazdy den a vela a stale hra. Velmi pekne. Ale uz sa pyta dole a skusim nieco dalsie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 14, 2008, 7:49 pm Predmet: Re: negative attitude |
|
|
| animal666palermo napísal: | | ... niekde som videl že sonor ladia bicie pred balením a prepravou,je dobre sa držať dajme tomu takéhoto továrenského ladenia?je jasne že si bicie každí ladí inač,to len tak pre nezaujímavosť |
Niesom si istý, či je to
"fabrické ladenie" ladením v pravom slova zmysle.. :) Pre neskúsenejších môže poslúžiť ako nejaká "poloreferenčná" vzorka toho, ako najhoršie by tie-ktoré bubny mali hrať, keď sa do ladenia pustia sami.. Osobne sa ho nedržím a ladím podľa vlastného vkusu a potrieb.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|