| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 690 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: novembra 21, 2007, 11:33 pm Predmet: |
|
|
zase sa mi zda, ze nam ktosi prisiel na forum v zlej nalade :-P
nepytal sa, ci je rozdiel, ked kopnes do kopaka nohou a ked zahras slapkou...pytal sa na beatre. ja jasne, ze nejaky rodziel to robi, ale pravdepodobne Valve mal na mysli, ci je to rozdiel markantny a pravdepodobne by uvital, keby niekto aj vysvetlil aky zvuk maju tendenciu rozne beatre vytvarat, alebo ako ho menia skratka (zvuk). |
|
| Návrat hore |
|
 |
mmimoman Šialenec

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 271 Bydlisko: Hurbanovo
|
Zaslal: novembra 22, 2007, 12:03 am Predmet: |
|
|
a vies ze nemam zlu naladu?
len ma zacinaju trocha buzerovat taketo otazky :)
no ono su tie rozdiely dost velke...aspon co ja mam skusenosti...ja mam ten klasicky ovalny filcovy beater a z jednej strany je trocha zodraty take tam je plochsi a tvrdsi..a ma to relativne dost velky vplyv na zvuk...samozrejme cim ten kopak viac rezonuje, tym to viac pocut...mam pocit ze cim je beater plochsi, tym je vacsi attack a maksie beatre budu pravdepodobne davat viac basovy zvuk...to sa da logicky odvodit z normalneho hrania - skus pouzit filcove palicky na prechody alebo cinely...ono ale zas tie rozdiely ale nie su take extremne, a inak to zneje za bubnami ako vonku pricom za bubnami pocut urcite viac udernu blanu - to znamena ze vymenu beatru si velmi vsimnete ale vonku to tak nepocut lebo tam ludi "ohlusuje" urcite viac rezonacka...teda ak sa nebavime o situaci ked su obidve blany ozvucene alebo ked je mikrak hlboko v kopaku |
|
| Návrat hore |
|
 |
Misho Moderátor

Založený: 27 Mar 2006 Príspevky: 845 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Zaslal: novembra 22, 2007, 9:24 am Predmet: |
|
|
| podla mna ma mmimoman pravdu...bola to fakt zbytocna otazka...stacilo sa kus nad tym zamysliet a odpoved by mal hned...ale vzrusovat sa nad tym netreba... |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 374
|
Zaslal: novembra 22, 2007, 6:55 pm Predmet: |
|
|
| mmimoman napísal: | a vies ze nemam zlu naladu?
len ma zacinaju trocha buzerovat taketo otazky :)
no ono su tie rozdiely dost velke...aspon co ja mam skusenosti...ja mam ten klasicky ovalny filcovy beater a z jednej strany je trocha zodraty take tam je plochsi a tvrdsi..a ma to relativne dost velky vplyv na zvuk...samozrejme cim ten kopak viac rezonuje, tym to viac pocut...mam pocit ze cim je beater plochsi, tym je vacsi attack a maksie beatre budu pravdepodobne davat viac basovy zvuk...to sa da logicky odvodit z normalneho hrania - skus pouzit filcove palicky na prechody alebo cinely...ono ale zas tie rozdiely ale nie su take extremne, a inak to zneje za bubnami ako vonku pricom za bubnami pocut urcite viac udernu blanu - to znamena ze vymenu beatru si velmi vsimnete ale vonku to tak nepocut lebo tam ludi "ohlusuje" urcite viac rezonacka...teda ak sa nebavime o situaci ked su obidve blany ozvucene alebo ked je mikrak hlboko v kopaku |
vdaka za odpoved,uz sa mi to objasnilo.Lebo s filcovimi palickami nemam ziadne skusenosti,a beatre na slapke som skusal len dva druhy.A tak som nemal predstavu.
-varujem ostatnych,nepytajte sa na rozdiel vo zvuku napr. podla tvaru hlavicky na palicke,a uz sa vodec nezaujimajte o beatre...lebo vas par ludi zrube |
|
| Návrat hore |
|
 |
mmimoman Šialenec

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 271 Bydlisko: Hurbanovo
|
Zaslal: novembra 22, 2007, 8:55 pm Predmet: |
|
|
nikto ta nezrubal ;) ...a aj si dostal normalnu odpoved...nejde mi o to ze sa tu nemoze pytat taketo otazky...ide mi o to ze treba najprv dat do toho trocha samostatnosti a ked mam problem alebo nieco take tak sa spytam...ta tvoja otazka nebola zas az taka totalna uplna blbost len keby si to napisal stylom ze "ja si myslim... , ja mam taketo skusenosti..." , pripadne : " ja s tymto nemam ziadne skusenosti.... " atd... a trocha sa snazil aj nad tym porozmyslat, trocha aj nieco vyskusat, poexperimentovat, pripadne pogooglit a napisat na co si (ne)prisiel a tak... ne len stylom "hej ludia prave mi napadla nejaka otazka a prave teraz nemam na nu odpoved tak rozmyslajte za mna" ...
neber to osobne, mne ide len o skvalitnenie obsahu a kvality...aj na ukor kvantity
inak sorac za OT ale myslim si ze toto by si malo precitat par ludi odtialto |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 374
|
Zaslal: novembra 22, 2007, 9:10 pm Predmet: |
|
|
tak fajn mmimoman,nabuduce sa stim potrapim.
Mas vtom kus pravdy  |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 669 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: decembra 5, 2007, 5:05 pm Predmet: emad |
|
|
| kupte si evans emad ci clear alebo coated to je jedno predavaju sa aj front predne blany,a budu vam hrat bombasticky aj amatky nemusite do bubna nic davat tehly palony a ine nezmysly,len osadte cisto len blany a moc ich nenapnite,pokial chcete retro zvuk led zepelin kupte si obycajnu ambasadorku remo dajte dnu nejake handry poripade aby nerezonovala prilepte kusok hokejovej pasky alebo pasky na koberce niekde na okraj to uplne staci,a seba utlmte flaskou danielsa |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 669 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: decembra 5, 2007, 5:10 pm Predmet: hosi |
|
|
to nieje vasa starost ako vam bude zniet hrniec na podiu stym uz neurobite nic pokial mate hlucheho zvukara nepomoze vam ani mikrofon ani blana ani uderova palica proste nic ale z vlastnej skusenosti treba potom trosicka pridat na sile a energii to sa potom zvykne vyrovnat,  |
|
| Návrat hore |
|
 |
MichaelaDrums Nováčik

Založený: 12 Dec 2006 Príspevky: 32
|
Zaslal: decembra 8, 2007, 7:57 pm Predmet: Re: Tlmenie bass drum-u |
|
|
| drumstar napísal: | | ake pouzivate praktiky na tlmenie bassoveho bubna ? a cim ho vlastne tlmite ? ako ho vobec tlmite :D ja osobne pouzivam deku ktora sa opiera o blany zhruba v 1/4 dolnej...spolu s ladenim ktore pouzivam (uderna blana je minimalne pritiahnuta - v podstate len "visi" za obrucou, rezonacka je pritiahnuta voci udernej o trosku viac) vytvara bass drum zvuk ktory sa zhruba rovna mojim predstavam :idea: a so zvukom mozem byt spokojny - ze maslo :?: |
ja osobne mam napriklad zatlmene cele bicie špecialnými padmi ktore sa daju kupit v každom obchode ale na objedvaku...mno a nimi sa da zatlmit aj kopák. |
|
| Návrat hore |
|
 |
SINNER Prieskumník
Založený: 17 Dec 2007 Príspevky: 5
|
Zaslal: januára 17, 2008, 4:40 pm Predmet: Re: Tlmenie bass drum-u |
|
|
| JA SOM CEZ PREDNU KOPAKOVU REZONANčNU BLANU PREPCHAL KLASICKY PAPEROVY VANKUŠ STVALO MI TO ASI 10 MINUT MINIMALNE ALE ZVUK JE FAJN STLMENY... :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2491 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: januára 17, 2008, 9:13 pm Predmet: |
|
|
| Tak to by som neriskoval...radšej rezonančku dole |
|
| Návrat hore |
|
 |
patrismetil Prisťahovalec

Založený: 16 Jan 2008 Príspevky: 58 Bydlisko: nikým nezistené
|
Zaslal: januára 22, 2008, 12:11 pm Predmet: |
|
|
| ja tam mam naskrucany molitan |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra Môžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|