Obsah fóra bubenici.com

EF
Strana
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: januára 21, 2008, 1:13 am    Predmet: Re: že jazz Odpovedať s citátom

makro napísal:
niesom (chvalabohu) jazzový bubeník.. :D

emil, čo si myslíš o tom, že už či si to niekto prizná alebo nie, z jazzového hrania vychádzajú tie ostatné, resp. "ak vieš zahrať jazz, zahráš aj ostatné?"... vychádzam aj názorov iných ale aj svojho... osobne sa snažím o všestrannosť (hoci jazz je môj the best) ale chcel by som počuť tvoj názor... a ďakujem za tie príspevky, z každého jedného čo som čítal si niečo odnášam... všetko dobré!

Ďakujem!
Myslím si, že žiadnu z oblastí hudby netreba ani podceňovať, ani preceňovať..
Nemyslím si, že ak vieš zahrať jazz, vieš zahrať všetko.. Hlavne, čo je jazz? Pod týmto pojmom sa skrýva kopec hudby, kt. má niekedy málo spoločného sama so sebou vo vnútri žánru. Jazz je Winton Marsalis (použil som ho naschvál ako reprezentanta mainstreamu a beebopu), ale aj Corea s Electric Bandom, rovnako, ako Miles Davis s Bitches Brew (čistý bigbít:D) a Dapp Theory kt. mixujú hip hop s modern jazzom.
Osobne si nedokážem predstaviť Weckla ako hrá sypačky v nejakej blastovej kapele. To by asi nepohral. :D Rovnako naopak, ťažko bude hrať nejaký trashový ufón "precítené 4" u Marsalisa :D. To by asi tiež nefungovalo.
Niesom si tiež istý tým, že je jazz "matkou" hudby.. Ten vývin sa dial na mnohých úrovniach a ak sa o to budeš zaujímať zistíš, ako sa aj jazz delil na vetvy, a ako sa muzikanti nenávideli, ohovárali a považovali "to svoje" za naj. (ako dnes..) :D Faktom je, že blues a jazz sú žánre z ktorých vznikol o.i. Rock'n roll a tým pádom bigbít, funk etc..(btw, funky znamená "špinavý"-to len na okraj).
Trošku ma mrzí, že to "jazzové elitárstvo" prevláda naďalej a kopa jazzových muzikantov pozerá na iné žánre z vrchu. Toto majú spoločné z množstvom tzv. "vážno-hudobníkov".
Osobne to mám tak, že buď ma hudba osloví, alebo nie a delím ju na dobrú a zlú, nie na žánre.. To, že sa mi nepáči tvrdá muzika ešte neznamená, že to je zlé a nemá nárok na existenciu, lebo chlapci hrajú "len" A dury, G dury a sem tam E mol a ja viem honiť hady na As-mi7,9-,5+ :D Okrem iného, existuje rovnako zlý jazz, ako zlý heavy metal. Menovať nebudem ;). Pre profi muzikanta je dôležité byť všestranným a rozhladeným aj po iných stránkach (hud.teoretických, multiinštrumentalistických atď)..
Najdôležitejšie je aj tak iba to, aby to človeka bavilo a hral hudbu, kt. je jeho srdcu najbližšia. Vtedy to má úspech aj u ľudí.. :)
p.s: k tomu, že niesom jazzový bubeník: nikdy som jazz v pravom slova zmysle nehral, neviem to a mainstream ma nikdy nebavil. Bližší je mi pop, funk a odnože tejto muziky. Som asi taký jazzový bubeník, ako sú posledné platne P. Lipu jazz. (nič v zlom!)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: januára 21, 2008, 3:44 pm    Predmet: negative attitude Odpovedať s citátom

múdra reč,a to porovnanie jazzu a posledných LP p.Lipu no geniálne a famózne,niekedy prekvapuješ.....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
drBambus
Moderátor

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: januára 23, 2008, 3:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

...tak tak, mudro mudro...mne sa paci to o tom pozerani zvrchu...ale to robia aj rockovi a mataľovi muzikanti...to tiez nie je zalezitost zanru ale skor osobnosti...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 5 z 5

Prejdi na:  
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre