| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 458
|
Zaslal: decembra 21, 2007, 11:35 am Predmet: |
|
|
Designer sa nevyrába už cca.rok a pól.. Pokiaľ viem, tak oficiálny dovozca je MADA music Košice.. V každom prípade, SQ2 doporučujem objednávať len po konzultácii s niekým kto sa v tom vyzná.. Mne trvalo pol roka kým som sa oboznámil s možnými alternatívami, vycestoval som kvôli tomu 2x do Nemecka a pred definitívnou verziou som mal nakonfigurované 3 iné..
Na ilustráciu: S kolegom ktorý nad nimi tiež uvažuje sme sa začali stretávať pred dvomi mesiacmi a stále nemá definitívnu verziu. Nieje to kvôli tomu že by "špekuloval", tých možností sú fakt tisíce a človek nechce spraviť chybu. Takéto bubny sa nekupujú na 2-3 roky.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 570 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: decembra 23, 2007, 4:14 pm Predmet: navara |
|
|
| nemám dalsie otazky ,zelam stastne a vesele a bohatého jeziska |
|
| Návrat hore |
|
 |
misho47 Nováčik
Založený: 05 Nov 2007 Príspevky: 35 Bydlisko: Martin
|
Zaslal: decembra 26, 2007, 10:54 pm Predmet: |
|
|
| Mám takú otázočku k SQ2 sade. Dá sa vybrať aj iný lak na tú konečnú podobu. Myslím nie len z tých, čo sú na výber, ale povedzme, že by som si určil vlastnú farbu poprípade nejaký vzor, čo by som tam chcel mať? Toto je skôr len taká otázka na okraj, pretože SQ2 sadu si asi nikdy nekúpim. len by ma to zaujímalo...dík moc |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: decembra 26, 2007, 11:09 pm Predmet: |
|
|
| Už som to tu myslím spomínal, áno je to možné.. Samozrejme, cena by bola niekoľkonásobne vyššia ako u "fabrických" lakov. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2247 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: decembra 27, 2007, 1:29 am Predmet: |
|
|
| myslím že keď už objenávaš sadu SQ2 tak nejaký príplatok za vlasný lak ťa už velmi nepáli |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: decembra 27, 2007, 2:14 am Predmet: |
|
|
| Iste..v prípade, že máš iba na lak voľných 100 litrov (podĺa veľkosti súpravy), môže Ti to byť jedno.. Osobne dosť pochybujem o tom, že tých ľudí ktorí si nedokážu vybrať z tých cca 1.300 kombinácií je až tak veľa.. Btw, bohatí ľudia niesú bohatí pre to, že peniaze rozhadzujú, ale pre to, že nimi správne nakladajú (inak povedané, šetria..).. ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: decembra 27, 2007, 2:30 am Predmet: |
|
|
alebo si stihli nakradnúť tolko že im je už všetko jedno.
No máš pravdu....výber majú skutočne široký, no ak chceš maš po celých bubnoch obrázky svojho psa tak si holt musíš priplatiť |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Psychopat

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 882 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: decembra 27, 2007, 2:35 am Predmet: |
|
|
obrazky svojho psa na bubnoch?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: decembra 27, 2007, 2:38 am Predmet: |
|
|
| Bol to len príklad (extrémny) špecifickej požiadavky, ktorú nemôže továrna ponuka uspokojiť |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Psychopat

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 882 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: decembra 27, 2007, 4:04 pm Predmet: |
|
|
sak ja chapem ale skus si to predstavit  |
|
| Návrat hore |
|
 |
mates Prisťahovalec

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 86 Bydlisko: Česká Republika
|
Zaslal: januára 15, 2008, 8:27 pm Predmet: |
|
|
To EF, jak jiste uz vis mam zalusk na SQ2
predpokladam ze zustanu u Vintage maple.
Snizene tomy a kopak 20"
Jedine v cem nemam jasno je hloubka kopaku 18,19 nebo 20"
Tak porad co vybrat popridne jestli si slysel rozdily!!!
Jeste otazka - co mas za barvu ??
Jinak jsem ti porad volal a tve obe cisla sou jaxy OUT. |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 15, 2008, 8:53 pm Predmet: |
|
|
Matýsku! :D Telefon s predvoľbou +421910.. funguje, druhý je dočasne vypnutý (som mimo SR).
Čo sa týka Tvojej voľby, neviem či ostávať u vintage mapleu má zmysel.. Ako iste vieš, je to Delite s logom SQ2 a acusti gateom.. Neviem, je to na Tebe.. ;) Kopák by som vyberal podľa toho, čo hráš najčastejšie, s 19", 20" môžeš mať v bigbande problém s priveľkými basmi a atakom. Záleží na oblanení, aj tak budeš musieť ubrať na sile úderu. Nedávno som hral s Bromom v SND, kombinácia pws3 s 20" hľbkou do bigbandu nieje. :D a to som ho len "šteklil" (lechtal).. Do popu, rocku, rnb, funku, fusionu to je ideálny "moderný" zvuk.. Byť Tebou, dám vintage buk a 20x19. Buk nezabíja až tak ako javor, resp. má vyváženejšie spektrum. Ale je to na Tebe. Aj tak budeš mať x verzií kým to kúpiš, presne ako ja.. :D e.
P.S, farbu mám walnut roots (bez laku, voskované) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sehnsucht Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007 Príspevky: 229 Bydlisko: Bratislava, Hodruša Hámre
|
Zaslal: januára 24, 2008, 11:13 pm Predmet: |
|
|
2EF: Vedel by si mi povedať, aký je rozdiel, čo sa týka zvuku u Istanbul
a ostatných známejších značiek? Lebo Istanbul vidno u málokoho, ale mne príde celkom dobrý. |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 25, 2008, 12:07 am Predmet: |
|
|
Záleží na tom s čím porovnávaš, akú sériu a aký konkrétny model.. Všeobecne sú si Zildjian a Istanbul Agop/Mehmet veľmi podobné (aj pre to, že tepci z Istanbulu odišli od Zildjianu), sú to totiž z historického hľadiska jediní "praví" výrobcovia, kt. zásobovali nástrojmi Turecké vojská už v dobách Svätopluka a táto zručnosť a vedomosť sa dedili už od tejto doby..
Istanbul má generálne tmavší a špinavší zvuk, samozrejme záleží na type, modeli, sérii a rade.. Povedal by som, že charakterom je to protipól zvuku Paiste (nemyslím pst a podobne..) Vo svete platí za "exkluzívnu" a fajnšmekerskú značku kt. ctí tradíciu a ide vlastnou cestou v predstave o zvuku.
Z marketingového hľadiska to má ťažšie už len tým, že je samostatne na trhu "iba" od r. 80/81, nemá za sebou americký kapitál, vyrába sa v Turecku a je to v podstate rodinná firma s pár zamestnancami.. Napriek tomu už pár svetových hráčov/čok "prestúpilo" od väčších firiem k Istanbulu. A kvôli peniazom to asi nebolo.. :) Na Slovensko to nikto nedováža (čo sa asi čoskoro zmení :) ) a preto to tu nieje zásadne rozšírené. Okrem mňa a čiastočne Buntaja to nikto so "známych" hráčov akosi moc nepoužíva a preto fičia viac Paiste, Meinl, Zildjian..Nehovoriac o tom, že o Istanbule panuje mýtus "drahších činelov" ako Zildjian.. (pozrite si cenníky na sonoristovi a porovnajte s Zildjianom na Akcente)
Treba si vypočuť jednotlivé série na vlastné uši. Pre milovníkov tradičných, farebných, temných, suchých a "uletených" zvukov sú Agopy ako stvorené. Tí, čo majú radi svetlé, moderné, "agresívne" typy, je Alchemy Professional ideálna voľba.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra Môžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|