Obsah fóra bubenici.com

Aká stolička?
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: januára 25, 2008, 5:22 pm    Predmet: Aká stolička? Odpovedať s citátom

Dnes som definitívne zhodil všetky moje problémy s dvojšlapkou na stoličku a preto sa pýtam, aká stolička sa vám osvedčila.
V momente keď musím obe nohy zdvihnúť sa musím aj zakloniť aby som sa nezvalil na snare.
Tak teda akú?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: januára 25, 2008, 6:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nuž, po viac ako 10r používaní Yamahy na kt. nemôžem povedať jedno krivé slovo, som zvolil pred dvoma rokmi Tama First Chair (bez operadla). Jediná nevýhoda je v preprave toho "motorkárskeho" sedadla, to je celé.. Stabilita, funkčnosť, ergonómia a pohodlie sú na najvyššej úrovni.. Okrem toho by som doporučil poobzerať sa po sedákoch firmy Roc'n Soc, pre tých, čo nepotrebujú meniť "spodnú" časť. Zaujímavé ceny (podľa prevedenia) a výborná kvalita.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: januára 25, 2008, 6:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Bude mi treba pomeniť všetko. Tá stolička je na dve veci. Teraz už len musím poriešiť otázku kde na to vziať
Návrat hore
davegr
Prisťahovalec

Založený: 31 Mar 2006

PríspevokZaslal: januára 25, 2008, 9:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som zaivestoval do Tamy HT 530. Je dosť drahá, ale o kvalitu sa nemusím báť. Jedinú nevíhodu čo som si všimol, je že sa mi často povoluje uchytenie sedáka, pokial sa na nej často vrtím, a to je dosť často, pretože je tam ten výrez. Na gulatom sedáku sa dá otočiť aj bez pootočenia sedáka. Ale nie je to nic extra hrozné, napravenie tejto nezrovnalosti trvá pár sekúnd. Zaujímavá, ale cenovo dosť prehnaná je volba najvyššej yamahy, ktorá má sedák z tkaniny. Je velmi pohodlná a zaručene si na nej nespotíte r*ť. Ďalšou volbou, nad ktorou by som rozmýšlal je mapex. Ich najvyššia rada vyzerá byť kvalitne spracovaná a cena je o dosť nižšia, ako u tamy.

Čo sa týka tej stability s rovnováhou, nemyslím si že problém je v stoličke a v umení vedieť preniesť ťažisko na prdel. Ja som ťiež myslel, že tento problém vyriešim stoličkou, ale nepomohlo. Takže hlavne cvičiť a násť optimálnu polohu atď.....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: januára 25, 2008, 11:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nj, len že na stoličku mi nezostalo tak mám starú amatku. Mám ju zvarenú a danú pekne vysoko, ale nie je to ono.
Návrat hore
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: januára 26, 2008, 7:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Kolko centimetrov si od podlahy?Ja si to dnes odmeriam.
Návrat hore
makro
Nováčik

Založený: 06 Jan 2008

PríspevokZaslal: januára 26, 2008, 9:50 pm    Predmet: dobrý sedák Odpovedať s citátom

stolička je základ, dobrý "trón" ovplyvní aj pocit z hry... rok a pol vlastním Tama Ergo-Rider Trio HT730 (vtedy ma stála niečo cez 5000,-sk aj s dovozom z cz-internet obchod) a zatiaľ bez najmenšieho zaváhania by som sa k nej opäť vrátil (dokonca si môžeš vybrať medzi vyšším a nižším modelom tej istej stoličky)... v tej dobe keď som to bral som prešiel všetky možné ponuky a táto sa mi zdala v pomere kvalita (trvácnosť materiálu, ergonómia, tvarovateľnosť sedáku) a cena najvýhodnejšia... ani stolička nie je lacný špás... ale čo bubeník nespraví pre dobrý pocit z hry a nepoškodenú chrbticu...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: januára 27, 2008, 12:20 am    Predmet: Odpovedať s citátom

vAlve napísal:
Kolko centimetrov si od podlahy?Ja si to dnes odmeriam.

Vrch sedáka je od podlahy 58,8 cm vysoko
Návrat hore
Sehnsucht
Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007

PríspevokZaslal: januára 27, 2008, 5:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja hrávam na ikeovke, na vrchu okrúhla, plastová a na nej je ešte ikeová podložka. Dá sa.
Návrat hore
vAlve
Šialenec

PríspevokZaslal: januára 27, 2008, 6:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja mam stolicku Adam(cize ziadna vyhra). icon_lol.gif no zabudol som to odmerat,ale sedim nizsie ako Nightwolf.
Návrat hore
chladnepivko
Prisťahovalec

Založený: 17 Jan 2008

PríspevokZaslal: januára 28, 2008, 5:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no, ja hravam na kalsickej stolicke od klavira. vrzga, je nepohodlna, rozhegana,... na nic lepsie zatial nemam money :) icon_cool.gif
Návrat hore
Super PimP
Nováčik

Založený: 28 Jan 2008

PríspevokZaslal: januára 28, 2008, 6:41 pm    Predmet: skusim ti poradit Odpovedať s citátom

Ahoj , pocuj ja ti skusim poradit stolicku by si mal mat tak aby si mal presne pravy uhol medzi panvou a stehnom, a sthenom a litkom, a nophu by si mal mat v 3/4 tinach slapky, ale ot je len papierovo :P, ja sa sedim tak ze ked slacim slapku a dvohnem pety s tym ze slapka je stlacena vtedy mam medzi panvou a stehnom pravy uhol, sedim vystreto ,, teda aspon sa snazim, je mozne ze si to skusal stalicka nemusi byt tvarovana,, ak si to neskusil tak to skus, sak nic nestratis,, maximalne par dni,, ale skusaj skusaj, ja by som bud teba alebo nekoho ineho poprosil nech mi poradi som tu novy, a neviem ako sa tu davaju prispevky, viem len odpovedat ale chcel by som dat aj ja nejaku spravu mimo odpovede :P heh, no a este ked mi poradite ako sem dam fotku budem vam nohy bozkavat ;) diky ;)
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: januára 28, 2008, 9:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

@pridávanie fotiek: robím to cez www.photobucket.com kde mám "konto" (album-y). Tam si naloadujem obrázky a do príspevku okopírujem IMG code spod príslušného obrázku.. That's it! ;)
Návrat hore
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 10:48 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som hral este 2 mesiace dozadu na svojej prvej stolicke, ktoru som mal 10 rokov. Amati, nedala sa nadstavit vyska, komplet rozhegana, vysedel som do nej dieru da sa povedat icon_cheesygrin.gif . Ked ma zacal mierne boliet chrbat kedze za bicimi toho presedim az az, kupil som najlacnejsiu Yamahu a som spokojny. Pevna, stabilna, da sa na nej sediet. Stolicka je dobra, ak sa na nej da rovno sediet icon_biggrin.gif
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: januára 30, 2008, 6:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ozaj dobra Tema... idem si zaobstarat novu stolicku... ,moj rozpocet bude max 5000 , lebo viac za stolicku nedam...)) a preboha ziveho nech sa na nej da sediet 6 hodin bed odtlakov /samozrejme s operadlom - moja skolioza sa inak zapise do guinesovej knihy rekordov.../ EF , alebo niekto nieco s lux. sedakom a praktickym operadlom... ,a lahku a skladatelnu...)) kavu varit nemusi...
Návrat hore
lucashko
Prieskumník

Založený: 06 Feb 2007

PríspevokZaslal: februára 1, 2008, 8:55 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja mozem z vlastnej skusenosti doporucit Tama HT 530...Je to super stolica:) icon_biggrin.gif
Návrat hore
palko182
Usadlík

Založený: 04 Máj 2007

PríspevokZaslal: februára 4, 2008, 11:15 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no ja si idem toto zaobstarať čo vy na ňu ??
http://obchod.totalmusic.sk/?p=productsMore&iProduct=89&sName=mapex-t570a
Návrat hore
OondroO
Usadlík

Založený: 24 Apr 2007

PríspevokZaslal: februára 10, 2008, 8:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

palko182 napísal:
no ja si idem toto zaobstarať čo vy na ňu ??
http://obchod.totalmusic.sk/?p=productsMore&iProduct=89&sName=mapex-t570a

kamarat ma tiez nejaku MAPEX podobnu ,(tusim Mapex T750A )....a vyborne sa na nej sedi ... newim , a nezda sa mi , ze by mala nejake muchy , moze byt docela pohodlna icon_biggrin.gif

Naposledy upravil OondroO dňa februára 13, 2008, 11:09 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
drBambus
Moderátor

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 3:01 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

...kamarat ma taku staru, neviem, naco sluzila povodne, je to take dvadsatrocne liatinove neskladatelne hebedo, ale s plynovym zdvihom a hlavne asi 25cm hrubym polstrovanim...to je luxus...jako nahovno sa to vlaci, tak sa super na tom hra...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
vAlve
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 9:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

neni to nahodou taka na akej sedi autobusar v starej karose?
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 3

Prejdi na: