| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2819 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: januára 25, 2008, 11:49 pm Predmet: Pozerám po čineloch |
|
|
Po lete by som rád vymenil činely za niečo lepšie.
Chcel by som činely s prierazným silným atakom a sypkým dozvukom.
Také riadne TÁÁÁÁÁCH
Potrebujem poradiť na akú radu a prípadne aj značku sa mám zamerať. |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 952
|
Zaslal: januára 26, 2008, 12:12 am Predmet: |
|
|
Máš na mysli "TAAAACHS", alebo "TAAAaachs"? :D
a teraz vážne.. aký máš rozpočet a koĺko chceš pokúpiť činel.. (rozmer, typ - približne..) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: januára 26, 2008, 12:27 am Predmet: |
|
|
Rozpočet je nepodstatný. Ide mi o rozmery 13 - 14 hajtka. 20 - 22 ride a 18 - 20 crashe.
Ide mi o to, že som sa s nimi ešte nestretol.
Zaujala ma rada A custom od zildjianu, ale nie je to ono, možno Z custom. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1449 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: januára 26, 2008, 12:58 am Predmet: |
|
|
| a tvoje titanove Zildjiany uz sa ti nepacia? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 26, 2008, 1:11 am Predmet: |
|
|
| A Custom rozbiješ hneď :D Z Custom crashe sú nemuzikálne, v 18" a 20" priemeroch sú to zbrane hromadného ničenia.. Nedoporučujem. Ak Zildjian tak "A", inak pokukaj Meinl, Anatolian a Alchemy Professional. Raw séria je veĺmi zaujímavá.. Ride Z Custom Power je výborný, tak isto K/Z 14 hh je ideálna. Čisté Z-ko 14" a 15" je humus, znie to ako 2 kolajničky na sebe a otvorené ako Tatrovka naložená želez. šrotom na poĺnej ceste.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

Založený: 07 Apr 2007 Príspevky: 638 Bydlisko: Polomka
|
Zaslal: januára 26, 2008, 2:03 am Predmet: Re: Pozerám po čineloch |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | Po lete by som rád vymenil činely za niečo lepšie.
Také riadne TÁÁÁÁÁCH
Acustom medium crash 18 je presne to co chces aspon podla mna ...peknýýýýýýýý cinel |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 819 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: januára 26, 2008, 2:12 am Predmet: negative attitude |
|
|
| z custom sú pre rockerov a že znejú ako koľajnice,vec pohľadu možno na mikrofóny zneju dobre a do rocku potrebuje bubeník niečo prieraznejšie,z custom sú dobre no keď ich niekto kupuje na swing absolútne nevhodne, a custom?mám medium crash 20 a nevypadá to že sa chystá prasknúť,a myslim že zildjian poskytuje aj nejakú garanciu,ale o tom asi vie viac ef |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 26, 2008, 2:59 am Predmet: |
|
|
2 animal: máš pravdu, je to vec pohľadu..ale aj osobnej skúsenosti.. ;) Čo sa Z Custom crashov týka, 18" a 20" sú extrémne hlasné a myslím, že pokiaľ nehráš haly a štadióny aj zbytočne hlasné. To, že sú "nemuzikálne" je fakt.. Klasické Ačka majú podobnú projekciu (prieraznosť) pri širšom modelovom spektre, krajších zvukoch a výbornej výdrži..
A custom sú super činely, tým že sú mäkšie (tenšie) majú väčšiu tendenciu pri razantnejšom hraní praskať. Za 9r som síce zrušil len jednu 18" Projection a 17", ale obidve praskli do 2och mesiacov po prevzatí zo skladu. Vymenené držali, aj keď sa trošku krivili.. Niesom drevorubač hrajúci hrubými palicami, činely ale nijak nešetrím. Z toho vyplýva, že okrem intenzity hrania záleží aj na konkrétnom kuse..
Čo sa záruky a reklamácií týka, treba sa informovať PRED KÚPOU u dovozcu. S prasklinami bývajú problémy, činel ide na expertízu, kde ak sa zistí, že to nieje vadou materiálu, reklamáciu obvykle zamietnu.. Posudzuje sa to individuálne.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 819 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: januára 26, 2008, 3:18 am Predmet: behemoth 1 |
|
|
| ďakujem za kvalifikovanú odpoveď,vyberám si činely dlho až úzkostlivo síce nešetrím na peniazoch no zároven prihliadam aj na tu možnosť opotrebovania respektívne zničenia,vyberám skorej medium a vlastne neviem čo to označenie projection vyjadruje alebo obsahuje tak som pri poslednej kúpe vsadil na osvedčene a custom medium crash a radšej neexperimentoval,mne ešte zildjian vždy vydržal ale jasne predal som z custom rock crash 18 a za týždeň bolo po ňom,až ma to bolelo že som ho predal,chudačik |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 26, 2008, 11:16 am Predmet: |
|
|
| @ Projection: A custom sa delí vo vnútri rady na niekoľko typov. Projection je je jeden z typov. Má rýchlejší nábeh, dlhší dozvuk, je oproti "klasickej" svietivejší a hlasnejší. Vhodný do hlasnejšej muziky, na veľké pódiá.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 664
|
Zaslal: januára 26, 2008, 11:24 am Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | A Custom rozbiješ hneď :D Z Custom crashe sú nemuzikálne, v 18" a 20" priemeroch sú to zbrane hromadného ničenia.. Nedoporučujem. Ak Zildjian tak "A", inak pokukaj Meinl, Anatolian a Alchemy Professional. Raw séria je veĺmi zaujímavá.. Ride Z Custom Power je výborný, tak isto K/Z 14 hh je ideálna. Čisté Z-ko 14" a 15" je humus, znie to ako 2 kolajničky na sebe a otvorené ako Tatrovka naložená želez. šrotom na poĺnej ceste.. |
HAHAA , presne tak znie ta Z cust hajtka)))) genialny opis...)) |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: januára 26, 2008, 11:37 am Predmet: Re: Pozerám po čineloch |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | Po lete by som rád vymenil činely za niečo lepšie.
Také riadne TÁÁÁÁÁCH
...nad Sabianmi neuvazujes ? Mozno by sa ti pacili volajake AAX stage crashe...,alebo bright ak chces menej temny sound.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: januára 26, 2008, 12:01 pm Predmet: |
|
|
| oťukal som si AAX metal crash a ten sa mi celkom páčil, no rád by som zostal u zildjianu. Hajtku by som vzal aj K....to ešte neviem, ale jej zvuk je geniálny. Ride som rozhodnutý že bude 21" megabell len tie crashe neviem |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: januára 26, 2008, 12:09 pm Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | | oťukal som si AAX metal crash a ten sa mi celkom páčil, no rád by som zostal u zildjianu. Hajtku by som vzal aj K....to ešte neviem, ale jej zvuk je geniálny. Ride som rozhodnutý že bude 21" megabell len tie crashe neviem |
skusal som aj MEINL MB10 , mega bell bol dost dobry... ,ale ked zildjian tak zildjian.... / tiez pozeram po K mastersound 13 hihat___ale momentalne sa chystam nahravat a pouzijem 13 A/Z custom...uplne iny zvuk/ Chcem sa vratit k MB10.... ,tiez fajn cinely napriklad ma zaujala "15 soundwave hihat, ale celkovo tato rada takym sterilnym sposobom akoby snazila napodobit A custom v zastupeni znacky Meinl. Vyskusaj , mozno ta oslovia natolko ze prezijes aj ine logo. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: januára 26, 2008, 1:18 pm Predmet: |
|
|
Nj, len u zildjianu mám odskúšaných najviac činelov a mám tú značku rád. 13" K mastersound môžem len doporučiť. Je to nadupaná hajtka
V lete ma čaká nová kapela. Mal by to byť gotický metal....niečo na spôsob nightwish.
A tam by práve Z custom mohli pekne sadnúť.... Nakoniec budem musieť aj tak urobiť výlet do rakúska alebo niekam a vybrať podla uší |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: januára 26, 2008, 1:34 pm Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | Nj, len u zildjianu mám odskúšaných najviac činelov a mám tú značku rád. 13" K mastersound môžem len doporučiť. Je to nadupaná hajtka
V lete ma čaká nová kapela. Mal by to byť gotický metal....niečo na spôsob nightwish.
A tam by práve Z custom mohli pekne sadnúť.... Nakoniec budem musieť aj tak urobiť výlet do rakúska alebo niekam a vybrať podla uší |
ja viem 13 K mastersound poznam... , najlepsie je si to odskusat podla usi..., a Zetko do Nightwis ?? , ako myslis |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: januára 26, 2008, 1:41 pm Predmet: |
|
|
Ak si pozrieš live vystúpenia tak tam mu na plechy vidno. Používal Z custom. Teraz má paiste. Neviem, odskúšam a uvidím.
Ako hrá hybrid A custom a Z custom hajtka? |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: januára 27, 2008, 12:11 am Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | Ak si pozrieš live vystúpenia tak tam mu na plechy vidno. Používal Z custom. Teraz má paiste. Neviem, odskúšam a uvidím.
Ako hrá hybrid A custom a Z custom hajtka? |
...hra vysoko...,a presne ako vacsina Zildjianov , kedze su vacsinou dokonale rovne... hra fajn , pre mna do studia idealne... , hlavne na ten pop rock co teraz idem jednemu SHS nahravat, taky bright sound asi by sa mi tam nehodila tmavost Kaciek. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: januára 27, 2008, 12:28 am Predmet: |
|
|
| Ok, takže mám horúcu adeptku na post Hi-hat. už len tie crashe.... |
|