| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
weckluf Psychopat

Založený: 07 Apr 2007 Príspevky: 626 Bydlisko: Polomka
|
Zaslal: januára 26, 2008, 4:49 pm Predmet: zildjian verzus istanbul |
|
|
| Poradte mi vaham nad tymito dvoma znackami ...mam casu az do leta ale radsej skôr ako neskoro...chcem kupit hit-hat a ride ...rozmyslam ze pôjdem do rakuska obzriet nejake zildjiany a chcel by som otukat aj boshporus alebo pôjdem do ciech ku sonoristom otukat istanbul...u zildjianu pozeram po rade K ale neviem co presne preto chcem otukat , a u istanbulu po rade agop ale ties presne neviem co...kde su vecsie moznosti vyberu a do akej miery su tieto znacky podobne...ocakavam odpovede hlavne od EF ale aj dalsich ktori maju nejake skusenosti z tymito znackami...vopred dakujem |
|
| Návrat hore |
|
 |
makro Nováčik

Založený: 06 Jan 2008 Príspevky: 31 Bydlisko: michalovce
|
Zaslal: januára 26, 2008, 10:11 pm Predmet: čo hráš? |
|
|
ide o to čo hráš, aký štýl, či to chceš mať temné alebo ostré a vysoké... ja používam momentálne zildjian-y (Avedisy a K-čka) a tiež rozmýšľam že niečo z istanbulu by som doplnil (crashride a hi-hat), začínajú sa mi páčiť viac... rád si počkám na ostatných názory, hoci je to ťažké takto poradiť... som presvedčený, že to musí sedieť do setu všetkých cymbalov (farba, "ladenie") a hlavne ty musíš vedieť ako ti to má hrať... !pozor na ručne tepané modely, ktorých kusy môžu mať rozličnú kvalitu! tak lovu zdar:) (viem, že mada music by mala dostať na svoje predajne veľkú zásielku z istanbulu:)
Naposledy upravil makro dňa januára 27, 2008, 1:07 am, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: januára 26, 2008, 11:21 pm Predmet: |
|
|
| ja sa neriadim podla toho co hram keby som sa podla toho mal riadit tak berem nieco poriadne nacinkane a to sa mi nepaci ja sa skôr riadim tym co sa mne paci ...mne sa pacia take polosuche viac suchsie ako nacinkane cinely a pekne sa rozplivajuce z ktorými sa da pracovat ....len ide mi o to ze ci u zildjianu nezaplatim o par tisic viac za to iste alebo podobne co ponuka istanbul ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 657
|
Zaslal: januára 27, 2008, 12:05 am Predmet: Re: zildjian verzus istanbul |
|
|
| weckluf napísal: | | Poradte mi vaham nad tymito dvoma znackami ...mam casu az do leta ale radsej skôr ako neskoro...chcem kupit hit-hat a ride ...rozmyslam ze pôjdem do rakuska obzriet nejake zildjiany a chcel by som otukat aj boshporus alebo pôjdem do ciech ku sonoristom otukat istanbul...u zildjianu pozeram po rade K ale neviem co presne preto chcem otukat , a u istanbulu po rade agop ale ties presne neviem co...kde su vecsie moznosti vyberu a do akej mieri su tieto znacky podobne...ocakavam odpovede hlavne od EF ale aj dalsich ktori maju nejake skusenosti z tymito znackami...vopred dakujem | predovsetkym AGOP , ani MEHMET niesu RADY... ,je to kvazi to iste , len sa firma rozdelila medzi dva klany Synovia Agopa Tomurcuka vyrabaju pod logom AGOP a Mehmet Tamdeğer pod logom MEHMET...,len tak mimochodom... obaja pracovali pre Zildjian , len ked Zild.presunul vyrobu z Istanbulu do USA odkupil Agop tazke stroje a zacali s Mehmetom vyrabat cinely... dali im nazov podla mesta kde zili a tvorili... Istanbul vyraba skvele cinely ale vsetko treba vyskusat... obycajne K od Zild.su tiez popici... vec vkusu... niekto preferuje len Paiste /napriklad velky bubenik Dodo Sosoka/ |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: januára 27, 2008, 10:25 am Predmet: |
|
|
| toto vsetko us viem...ale da sa nejist aj u istanbulu taky ten temny a suchy zvuk ako u zildjianu??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: januára 27, 2008, 11:41 am Predmet: |
|
|
| weckluf napísal: | | toto vsetko us viem...ale da sa nejist aj u istanbulu taky ten temny a suchy zvuk ako u zildjianu??? |
No ja som si zaobstaral Istanbul Mehmet Traditional Ride a ver mi ze , znie ako K Custom Dry Ride... , temny a suchy...,lenze je o nieco muzikalnejsi... su to velmi dobre cinely... je to proste Hand Hammering...,sak spytaj sa EFa |
|
| Návrat hore |
|
 |
mischo4077 Šialenec

Založený: 15 Dec 2006 Príspevky: 431 Bydlisko: Michalovce vs. Kosice
|
Zaslal: januára 27, 2008, 1:32 pm Predmet: |
|
|
| ked uz ste pri tej historii, :) tak aj sabian je z rodu zildjianovcov, neviem ako sa to tam delilo, ale vem ze sabian su prve slabiky jeho deti, :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: januára 27, 2008, 1:41 pm Predmet: |
|
|
| MrMetronome napísal: | | weckluf napísal: | | toto vsetko us viem...ale da sa nejist aj u istanbulu taky ten temny a suchy zvuk ako u zildjianu??? |
No ja som si zaobstaral Istanbul Mehmet Traditional Ride a ver mi ze , znie ako K Custom Dry Ride... , temny a suchy...,lenze je o nieco muzikalnejsi... su to velmi dobre cinely... je to proste Hand Hammering...,sak spytaj sa EFa |
no ved prave na jeho nazor cakam ale volak nic:Dzacinam sa priklanat k istanbulu ale stale niesom rozhodnuty...kto bol pri sonoristoch aky tam maju vyber cinelov je to ako sklad alebo predajna??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 819
|
Zaslal: januára 27, 2008, 1:53 pm Predmet: |
|
|
2weckluf: Ako som už písal, Istanbul Agop Traditional je charakterom veľmi podobný "K" Zildjianu (dark a niektoré medium modely). Čím to je, popísal správne MrMetronom.
Suchých a temných resp "zvláštne znejúcich" typov nájdeš v hojnejšom množstve skôr u Istanbulu ako Zildjianu.
Treba si urobiť výlet do Prahy a vypočuť si.
MADA vozí Mehmet, to čo som videl pred Vianocami v Košiciach je slušná ponuka, čo majú v BA netuším..
Nedá sa povedať "čo je lepšie", je to vec osobného vkuru, isté ale je, že Istanbul je pri rovnakých zvuk. kvalitách v určitých modeloch príbuzných s K Zild. oveľa lacnejší.. Ver ale iba svojim ušiam. Sú ľudia, kt. sa zdajú byť custom modely Agop príliš "špinavé" a nevedia si ten zvuk predstaviť v muzike.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: januára 27, 2008, 2:32 pm Predmet: |
|
|
| budem verit svojim usiam:Da este ste mi neodpovedali na tu otazku predtym ze ake zasobi cinelov maju sonoristi a ci je to normalna predajna alebo nejaky velkosklad??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 27, 2008, 3:15 pm Predmet: |
|
|
| Zavolaj na kontaktné čísla uvedené na webe a informuj sa na moment. stav a príchod zásielky. Je to firma sídliaca v 3oj izb. byte na sídlisku Chodov (hneď pri výjazde z diaľnice pred Prahou), so zvukotesne odhlučnenou skúš. miestnosťou a skladom v suteréne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: januára 27, 2008, 3:31 pm Predmet: |
|
|
| tak pekne potom sa na nedostatok cinelov stazovat nebudem môct asi:D |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 763 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: januára 27, 2008, 5:27 pm Predmet: negative attitude |
|
|
| EF napísal: | | Zavolaj na kontaktné čísla uvedené na webe a informuj sa na moment. stav a príchod zásielky. Je to firma sídliaca v 3oj izb. byte na sídlisku Chodov (hneď pri výjazde z diaľnice pred Prahou), so zvukotesne odhlučnenou skúš. miestnosťou a skladom v suteréne. | ten bejvák som navštívil aj kočikáreň prerobenú na sklad,do tej zvukotesnej miestnosti sa zmestia tak dvaja ľudia,pre mňa je to dôkaz že keď sa chce cesta sa nájde ešte som ani nevystúpil z výťahu a už sa ma nikto spytoval čo potrebujem,to sa mne na slovensku nemôže stat,ok |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: januára 27, 2008, 5:41 pm Predmet: |
|
|
| tak pocul som o pristupe sonoristov a aj preto rozmyslam o cineloch istanbul... |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 763 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: januára 27, 2008, 5:48 pm Predmet: negative attitude |
|
|
| weckluf napísal: | | tak pocul som o pristupe sonoristov a aj preto rozmyslam o cineloch istanbul... | nikde nieje napísane že musíš mat zildjian sabian paiste,mám dojem že kúpov neznačkového nastroja tak trocha muzikanti vyjadrujú svoju nezávislosť a osobnosť ,upozornia tak na seba,keď má niekto niečo netradičné napr ufip a spaun,tak viem že to asi bude niečo extra |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 27, 2008, 6:10 pm Predmet: |
|
|
Nuž, to si práve nemenoval moc "neznačkové" firmy.. :D
.. Vlastníctvo Spaun-u, Brady a pod. je v našich zemep. šírkach skôr prejavom luxusu ako nezávislosti (ak sa na to nepozeráme z úhla zvuku a vlastností nástroja).. Niečo na spôsob jazdenia v Maybachu a Phaetone.. :)
Keď by ste prišli na veľtrh do Frankfurtu, videli by ste minimálne 20 čínskych a kórejských "no name" výrobcov, kt. tam prezentujú svoje (niekedy veľmi pofidérne) produkty.. Väčšina z nich produkuje opticky veľmi príťažlivé finishe (hlavne "pink" farby a ich kombinácie :D), úroveň kvality a vlastností týchto bubnov je však v niektorých prípadoch pod štandardom známej to firmy AMATI z r. '78.. :D To isté platí o činelách.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: januára 27, 2008, 8:58 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | Zavolaj na kontaktné čísla uvedené na webe a informuj sa na moment. stav a príchod zásielky. Je to firma sídliaca v 3oj izb. byte na sídlisku Chodov (hneď pri výjazde z diaľnice pred Prahou), so zvukotesne odhlučnenou skúš. miestnosťou a skladom v suteréne. | Fr.Honig to ma vazne doma ?? )))) nepoznas Rola kt.teraz hra v SAKO ?,ma odtial uzasny Turk Ride o ktory sa trhali s Kollerom... |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 27, 2008, 10:11 pm Predmet: |
|
|
| Nemá to "doma", firma sídli v jeho bývalom byte. Franta býva v novopostavenom domečku kúsok od firmy.. Toho chlapíka o kt. píšeš nepoznám. Okrem toho, ťahať sa o Turka sa mi zdá byť detinské. :D Keď som vyberal svojho, bolo tam ďaľších 8, jeden lepší než druhý. Vo výbere dobrých kusov u Frantu nieje problém.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: januára 28, 2008, 6:27 pm Predmet: |
|
|
| co hovorite na hybridy od istanbulu???zaujimaju ma hlavne hit-hat... |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: januára 28, 2008, 9:50 pm Predmet: |
|
|
| Možno niesom dostatočne informovaný a nechcem mudrovať, ale nerobí Hybrid iba Zildjian? Pokiaľ viem, Agop nič s týmto označením neprodukuje.. Pokiaľ máš na mysli Sultan series (časť opracovaná strojom, časť vyklepávaná), to je niečo iné.. Ako je to s Mehmetom a Hybrid sériou netuším.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|