| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 374
|
Zaslal: januára 26, 2008, 8:06 pm Predmet: Technika-bolesti |
|
|
| Neviem presne akou technikou hram,ale ked drzim palicku tak mam palec zhora,ostatne prsty zo spodu palicky.A promlem je ten,ze po niekolkych hodinach hrania ma klby na palcoch zacinaju boliet,ale po pauze je to OK.Mate tiez podobne bolesti? |
|
| Návrat hore |
|
 |
chladnepivko Prisťahovalec

Založený: 17 Jan 2008 Príspevky: 52 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: januára 26, 2008, 8:39 pm Predmet: |
|
|
| to mas podla mna jedno ako hravas, vzdy ta nieco bude boliet po hodinach hrania.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 669 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: januára 26, 2008, 10:29 pm Predmet: negative attitude |
|
|
| mne sa trasu ruky ani sa neviem napiť,a hrám !niekoho zas boli chrbát to je normálne že keď niekto fyzicky a alebo manuálne pracuje. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mischo4077 Šialenec

Založený: 15 Dec 2006 Príspevky: 401 Bydlisko: Michalovce vs. Kosice
|
Zaslal: januára 26, 2008, 10:44 pm Predmet: |
|
|
pokial cvicis prsty a cvicis ich spravne tak ta to boliet bude lebo je to pohyb ktory si nikdy nerobil (hlavne pri cviceni techniky) ruka si na to musi zvyknut, na ten pohyb, technika na bicie je vlastne o pohyboch a celkovej koordinacii,
to mas ako gitaristi, ked zacinaju bolia ich prsty lebo niesu zvyknute na struny a po dlhsom hrani im bruska ztvrdnu, ruka si zvykne ...
ked ta boli z toho ze cvicis vela to je skor z presilenia |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: januára 27, 2008, 2:12 am Predmet: |
|
|
no viem,aj chrbat pobolieva,hlanve po odlopatovani pol vlecky strku .Ja som sa len bal aby mi neodisla chrupavka,ze mi tie klby aj cudne prastia... |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 635
|
Zaslal: januára 27, 2008, 6:33 pm Predmet: Re: Technika-bolesti |
|
|
| vAlve napísal: | | Neviem presne akou technikou hram,ale ked drzim palicku tak mam palec zhora,ostatne prsty zo spodu palicky.A promlem je ten,ze po niekolkych hodinach hrania ma klby na palcoch zacinaju boliet,ale po pauze je to OK.Mate tiez podobne bolesti? |
Dotaz: v ktorom mieste úchopu "fixuješ" paličku? (palec vs články prstov) Tá bolesť v kľboch može byť spôsobená kŕčovitosťou = nesprávnym spôsobom držania. Kľby na prstoch by Ťa bolieť nemali. Ruky, zápästia (šľachy) áno, to sa cvičením časom upraví, tak isto občasný mozoľ nevadí..
Je fajn vedieť, kt. pohyb pri rôznych typoch uderov má ktorá (aká) časť ruky ( rameno, predlaktie, zápästie, prsty) na starosti.. To zabraňuje zlozvykom a následne bolestiam rúk po pár hodinách. Ak má človek pri 9 hodinovom nahrávaní bolestivý problém po dvoch hodinách, je stratený. Nedá sa riešiť muzika, keď vám paličky padajú od bolesti z ruky.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: januára 27, 2008, 6:55 pm Predmet: |
|
|
| nic ine ma neboli,len ked mame skusku cez 3 a pol hodiny tak pociťujem bolest tu |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1063 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: januára 27, 2008, 6:59 pm Predmet: |
|
|
| dost divne drzis palicku na moj vkus |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: januára 27, 2008, 7:16 pm Predmet: |
|
|
| fixujem ju medzi palcom a ukazovakom.Vychadzal som z videa Dave Wrackla-Natural evolution |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 635
|
Zaslal: januára 27, 2008, 7:25 pm Predmet: |
|
|
| To je v poho, problém bude asi v prílišnom "tlačení" na bod fixácie a z toho vyplývajúci kŕč.. Ten zakrúžkovaný bod nesmie znášať celú váhu fixácie. Ide o to, aby slúžil na zabezpečenie "nevypadnutia z ruky". Ostatné je (podľa typu úderu) na rozložení "váhy" medzi prsty a zápästie. Palička musí ležať v ruke v podstate "uvoľnene".. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: januára 27, 2008, 7:36 pm Predmet: |
|
|
| no ved ta je pekne volne,nedrzim ju vobec napevno.Tak fajn,pockam ako sa to bude vyvijat. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Choco
Založený: 22 Dec 2007 Príspevky: 2
|
Zaslal: januára 27, 2008, 7:52 pm Predmet: |
|
|
Držím paličku rovnako ako ty a zatial som nemal žiadne poblémy s bolesťami ani po 4 hodinách hrania
(inak zdravím všetkých som tu nový) |
|
| Návrat hore |
|
 |
sals Prisťahovalec

Založený: 13 Nov 2007 Príspevky: 58 Bydlisko: Levice
|
Zaslal: januára 28, 2008, 12:49 pm Predmet: |
|
|
aj ja ich tak drzim len trosku mam viac otocene zapastie a zevraj naozaj sa maju drzat palicky ako na tom obrazku ale podla mna je lepsie ked ma nato kazdy inu techniku ako sa jemu lepsie hra .........
edit Misho : Poprosím ťa píš vety bez zbytočného pridávania viacerých samohlások "otoceneeee" > "otocene". Dakujem. Moderátor |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 784 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: januára 29, 2008, 10:57 am Predmet: |
|
|
| vAlve napísal: | | fixujem ju medzi palcom a ukazovakom.Vychadzal som z videa Dave Wrackla-Natural evolution |
tam ukazuje drzanie na prvom priehlavku prostrednika. a drzis ju zrejme prilis napevno. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: januára 29, 2008, 6:52 pm Predmet: |
|
|
| no hej,nevravim ze to drzim presne tak ako on.Kazda ruka si inac prispôsobuje.Budem skusat jemnejsie |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 669 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: januára 29, 2008, 9:46 pm Predmet: negative attitude |
|
|
existuje nejaká choroba vlastne metla bubeníkov,má ju aj tommy lee musia mu palice priliepať páskou aby mu nevypadla,nedokáže ju udržať v ruke,presný názov choroby zatiaľ neviem ale zistím,a chrbát bolieva aj mňa asi si kúpim kosmodisk a keď ho nebudem potrebovať použijem ho ako perkusie,bomba  |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 566
|
Zaslal: januára 31, 2008, 3:34 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | To je v poho, problém bude asi v prílišnom "tlačení" na bod fixácie a z toho vyplývajúci kŕč.. Ten zakrúžkovaný bod nesmie znášať celú váhu fixácie. Ide o to, aby slúžil na zabezpečenie "nevypadnutia z ruky". Ostatné je (podľa typu úderu) na rozložení "váhy" medzi prsty a zápästie. Palička musí ležať v ruke v podstate "uvoľnene".. | mam rad komenty v ktorych kazde slovo ma zmysel... tento je dobrym prikladom. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: februára 5, 2008, 11:11 am Predmet: |
|
|
A mam to tu. Doteraz som mal len sem tam pretazene slachy a podobne, ale od piatku mam zda sa zavadu zavaznejsieho razu. Zapalene - opuchnute svalove vlakno dotykajuce sa zvnutra klbu v pravom pleci. Asi som to trosku prepalil s hranim na ride. Ehm Zrejme ho mam prilis vysoko. Hram uplne rovny, uvolneny bez napatia, ale na ride sa mi hra "akcnejsie" ak ho mam trosku vyssie a pri tom musim pravacku pohnut maaaalicko nahor. Zial, telo pyta zmenu. Je to velmi nepriemne mat v pleci navretu gulicku. Poculi ste vobec o takom niecom, lebo ja este nie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: marca 12, 2008, 10:52 am Predmet: |
|
|
| He. No co som prezil posledny mesiac sa da nazvat pre bubenika malym peklom. Ukazalo sa, ze ide o vec vaznejsiu, musel som vyhladat odbornu pomoc a podobne, takmer som siel pod noz. Islo o zapal mazoveho vacku v klbe plus presileny svalovy upon. Bolest vystrelovala po nervoch az do koncekov prstov a napr. palec sa chcel sam tlacit dovnutra. Bol som nepredstavitelne vystraseny a napadali ma uz vsetky katastroficke scenare. Navyse som prisiel o X hrani, lebo ako na potvoru som si hrcu v pleci nasiel rano po skolskom polrocnom koncerte na ktorom som sa dobre zaprezentoval. Ach. Samozrejme mi za ten mesiac ruka mimoriadne zoslabla. Hrca mi spomalila na nejaky cas prudenie krvi a casto som ju maval celkom studenu a taku nemastnu polocitlivu. Tazko popisat veci ktore sa mi pri tom prehnali hlavou. Teraz som uz v pohode. Posledny tyzden som cvicil tak hodinu, max. 2 denne a od vikendu uz hram prakticky normalne. A kde sa stala chyba? Mam velmi slabo vyvinutu svalovu hmotu okolo pliec a to bol cely problem. Malo sily, inak by sa to nepretazilo. Taktiez, ziadny stretching pred a po hrani. Nikdy ma to nenapadlo. Takze teraz mam naordinovane plavanie 2x za tyzden, rozcvicku pred a po hrani, kliky drepy somariny rano vecer. Tym chcem povedat, davajte si pozor. Nepodcente ziadnu bolest, pred a po hrani sa poriadne natiahnite a rozohrejte a predidete takymto fakt velmi neprijemnym zalezitostiam. A to si nechcem predstavit co vsetko musim spravit pre to, aby som hral aspon ako v januari. Ach tak. |
|
| Návrat hore |
|
 |
OondroO Usadlík

Založený: 24 Apr 2007 Príspevky: 119 Bydlisko: Križovany-nedaleko TT
|
Zaslal: marca 12, 2008, 3:32 pm Predmet: |
|
|
no , ja hravam tiez takto "French grip" ale palce ma nebolia , ...hram takto hlawne dvojky , ....a asi to bude prilisnym strpnutim ruky, . . ja ju mam totiz uplne uvolnenu , a moja prava ruka si uz na tie dvojky zvykla , a lava pomerne tiez , len treba to stale cvicit  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|