Obsah fóra bubenici.com

zildjian verzus istanbul
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Činely
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
weckluf
Psychopat

Založený: 07 Apr 2007

PríspevokZaslal: januára 28, 2008, 10:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja som si pod slovom hybrid prestavoval presne to co si ty naisal za s polky opracovane a spolky nie...tak ospravedlnujem sa a opravujem otazku...co si myslite o cineloch rady sultan zaujimaju ma hlavne hit hat...a este aj seria turk...ale aj ostatne cinely z tejto rady
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: januára 28, 2008, 11:55 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

@sultan: crashe sú suché a temné, majú akurátny sustain (adekvátny priemeru), a hodia sa od jazzu po funk do akejkoľvek akustickej situácie (fuj ako nenávidím "škatuľkovanie").
Hajtky (podľa priemeru) hrajú v spektre od suchécho chicku pri zošliapnutí po trashy pri otvorenej. Jednotlivé zóny su dobre definovateľné pri hre na zavretú. Tým že to je hand made, každý pár hrá trošku inak a hodí sa na iný typ muziky.. Tiež to ale nieje do heavy štýlov. Ako crashe tak hajtky tým, že niesú ladené vysoko a charakterom "nesyčia", sa hodia skôr do "najazzlej" muziky, popu, funku atď..

@Turk: Ride je univerzál, väčšie priemery sa podľa charakteru hodia rovnako na jazz ako na pop, crashe a hajtky len na jazz, world music, etno atď. Veľmi špecifické zvuky, treba dlho a koncentrovane vyberať. Len pre ľudí s jasnou predstavou o zvuku. Každý kus znie inak! Charakterovo veľmi temné, suché, veľmi trashy, minimum alikvót..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 12:30 am    Predmet: Odpovedať s citátom

lebo rozmyslam nad hit-hat sultan nejakou 14 -kou...a o ride nemam jasnu predstavu to zistim asi len skusanim...ale ani hit-hat nieje ista este:Dlen chcem vediet aspon takto ze co ake ma vlastnosti a naco sa mam zamerat ...ef ak sa ti chce môzes popisat nieco o vsetkych radach:D bolo by to od teba pekne a urcite by to pomohlo dalsim bubenikom ktory sa rozhodnu prave pre istanbul cinely...
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 12:31 am    Predmet: negative attitude Odpovedať s citátom

zildjian je asi hig end,kupujem iba to,no troška ma štve na takú legendárnu firmu majú mizernú webovú stránku a slabší vyber pri veľkých rozmeroch činelov,také 24 robia asi možno dve tri, aj crash 20 tiež len oklieštený vyber,a tie hybridy?no neviem to je asi len tak módny trend takisto ako ementálovy sabian
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 1:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

2animal: ak je www.zildjian.com "o ničom" stránka, tak potom fakt neviem... ;) a btw, Zildjian je (aj nieje) kvalitatívne rovnako hig end ako Paiste, Sabian, Anatolian, Istanbul atď atď..

2weckluf: opisovať vlastnosti 6tich modelových rád Agopu a 3 Alchemy (čo je cca 120 typov činel) sa mi fakt nechce.. :D Okrem toho, série Art a Pro Art poznám len zbežne.. Rád ale odpoviem na konkrétne dotazy ku konkrétnym typom.. Inak, nešpekuluj ani o hajtke na slepo.. Činely na tomto leveli treba vyberať osobne. Je možné, že Ťa osloví niečo, o čom momentálne ani netušíš.. :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
helmet
Šialenec

Založený: 12 Sep 2006

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 11:51 am    Predmet: Re: negative attitude Odpovedať s citátom

animal666palermo napísal:
zildjian je asi hig end,kupujem iba to,no troška ma štve na takú legendárnu firmu majú mizernú webovú stránku a slabší vyber pri veľkých rozmeroch činelov,také 24 robia asi možno dve tri, aj crash 20 tiež len oklieštený vyber,a tie hybridy?no neviem to je asi len tak módny trend takisto ako ementálovy sabian

Ak ma Zidljian mizernu stranku, tak teda daj link na nejaku kvalitnu...
S tymi rozmermi mas pravdu, chcelo by to vacsi vyber, aj ked pre niekoho je velky az az...
Osobne mi tam chyba viac hybridnych modelov, ten signature od A. Jimba sa mi zvukovo ani trocha nepaci, aj ked ho bubenici na Modern Drummer 2006 celkom hojne pouzivali.
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 3:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
@sultan: crashe sú suché a temné, majú akurátny sustain (adekvátny priemeru), a hodia sa od jazzu po funk do akejkoľvek akustickej situácie (fuj ako nenávidím "škatuľkovanie").
Hajtky (podľa priemeru) hrajú v spektre od suchécho chicku pri zošliapnutí po trashy pri otvorenej. Jednotlivé zóny su dobre definovateľné pri hre na zavretú. Tým že to je hand made, každý pár hrá trošku inak a hodí sa na iný typ muziky.. Tiež to ale nieje do heavy štýlov. Ako crashe tak hajtky tým, že niesú ladené vysoko a charakterom "nesyčia", sa hodia skôr do "najazzlej" muziky, popu, funku atď..

@Turk: Ride je univerzál, väčšie priemery sa podľa charakteru hodia rovnako na jazz ako na pop, crashe a hajtky len na jazz, world music, etno atď. Veľmi špecifické zvuky, treba dlho a koncentrovane vyberať. Len pre ľudí s jasnou predstavou o zvuku. Každý kus znie inak! Charakterovo veľmi temné, suché, veľmi trashy, minimum alikvót..

Emíl ! a ty pouzivas Turka ako prvotny Ride ? ci ako sekundarny "Left-hand" ?
Návrat hore
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 5:01 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF: tak sa ta mam pytat zaradom na vsetky rady???:Dale nie....samozrejme viem ze to treba pocut ale tak treba sa pripravit aby som aspon priblizne vedel čo mam od toho ktoreho cinelu ocakavat...a este taka otazocka ...kolko tebe trva priblizne vyberanie cinelov ???viem ze dost blbe ale tak zaujima ma to:D
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 9:37 pm    Predmet: negative attitude Odpovedať s citátom

zildjian.com dlho sťahuje každú informáciu a je neprehľadná,pripojenie mám v poriadku,sabian paiste funguje ako blesk.či je niekomu super istanbul alebo sabian je to každého osobná vec,už dlhšiu dobu poškuľujem po značke meinl mb20 a byzance dark
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 10:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

2weckluf: vždy idem vyberať s jasnou predstavou, to je asi najdôležitejší atribút..keď "nevieš čo chceš/hľadáš", môžeš sa do výrobnej haly nasťahovať aj na rok, nevyberieš si nič.. :)
Čas kt. strávim vyberaním sa dosť líšil u Zildjianu a teraz u Frantu.. Terajší setup bol vybraný asi za 90min.. V sklade u Lídla to bolo niekedy 15 minút (nemali nič čo by ma oslovilo), alebo hodina pri A Custom crashoch a hľadaní toho jedného, "môjho".. Musíš ten zvuk kt. hľadáš vnútorne počuť a mať v pamäti zvuky, kt. už vlastníš.. Tiež ide o schopnosť predstaviť si, ako sa ten-ktorý zvuk bude správať v rôznych hud. alebo akust. situáciách.. To Ti ušetrí kopu sklamania.. Chce to len prax..
2MrMetronome: sorry, ušla mi Tvoja otázka.. Turka mám ako hlavný ride. Znie ako Z Power Ride bez alikvót a tej kolajnicovitosti.. Tých "možných tvárí" má táto séria niekoľko.. ;)

Naposledy upravil EF dňa januára 29, 2008, 11:07 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Kakavec
Prisťahovalec

Založený: 12 Máj 2007

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 10:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Sorry ale nexcem vytvarat novu temu ,

ZXT 16" TOTAL CHINA

or

ZBT 18" CHINA

Obidve stoja rovnako ----- myslite si , ze ktora china sa hodi do takeho rocku ?
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 11:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ZXT je vyssia rada, nie? inac su to ine rozmery, aj preto je cena rovnaka
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 11:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

2Kakavec: nebolo by rozumné vypočuť si ich a vybrať podľa vlastného vkusu? ;)
Návrat hore
Kakavec
Prisťahovalec

Založený: 12 Máj 2007

PríspevokZaslal: januára 29, 2008, 11:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
2Kakavec: nebolo by rozumné vypočuť si ich a vybrať podľa vlastného vkusu? ;)

Pocuj Emil ty chodis alebo si chodil do Lidl music , ja som tam bol dva krat v zivote v Ostrave, maju tam neaky sklad ci to vsetko objednavaju , ked tom tam bol tak povedali mi , ze vsetko sa len objednava
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: januára 30, 2008, 11:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
2weckluf: vždy idem vyberať s jasnou predstavou, to je asi najdôležitejší atribút..keď "nevieš čo chceš/hľadáš", môžeš sa do výrobnej haly nasťahovať aj na rok, nevyberieš si nič.. :)
Čas kt. strávim vyberaním sa dosť líšil u Zildjianu a teraz u Frantu.. Terajší setup bol vybraný asi za 90min.. V sklade u Lídla to bolo niekedy 15 minút (nemali nič čo by ma oslovilo), alebo hodina pri A Custom crashoch a hľadaní toho jedného, "môjho".. Musíš ten zvuk kt. hľadáš vnútorne počuť a mať v pamäti zvuky, kt. už vlastníš.. Tiež ide o schopnosť predstaviť si, ako sa ten-ktorý zvuk bude správať v rôznych hud. alebo akust. situáciách.. To Ti ušetrí kopu sklamania.. Chce to len prax..
2MrMetronome: sorry, ušla mi Tvoja otázka.. Turka mám ako hlavný ride. Znie ako Z Power Ride bez alikvót a tej kolajnicovitosti.. Tých "možných tvárí" má táto séria niekoľko.. ;)

...no metter...,pocuval som tvoj myspace...,pekne... ,chytsame sa s mojim sparing partnerom Norom Neuschlom/bass/ nahrat jednu vecicku ked to bude poslem ti to..., Ty by si to mohol ocenit...
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: januára 31, 2008, 12:32 am    Predmet: Odpovedať s citátom

2Kakavec: Chodil som do LM Brno. Zildjian teraz výhradne dováža Akcent Praha. V Brne bol sklad do kt. prišla 2-3x za rok zásielka a odtiaľ sa to distribuovalo po CZ/SK (IFM melodia na Slovensku ako partner). Všetky činely kt. neboli na sklade sa objednávali a pár x som čakal aj 8-9 mesiacov kým niečo prišlo. Ako to má Akcent dnes netuším.. Údajne sú zásobení lepšie ako býval Lídl.. Nemyslím si ale, že majú s každého modelu po 10ks na výber..
Návrat hore
Jiri Nedavaska
Nováčik

Založený: 18 Mar 2007

PríspevokZaslal: januára 31, 2008, 4:46 pm    Predmet: Istanbul Agop tradicional Odpovedať s citátom

Zdravim vsechny a chtel bych jen podotknout,ze hraju vyhradne na Istanbul Agop tradicional a jsem s temito cinely velmi spokojen.Jednou jsem sice musel reklamovat crash /praskl totiz kolem pupiku/,ale David v prodejne v Praze je ochotny clovek.Jinak hraju jak na hi-hat,chinu,splash,crash tak ride.Vyber je ovsem velmi slozity,jelikoz skutecne kazdy cinel teto rady povazuji za original.Proto myslim,ze je velmi dulezite vedet co od ktereho cinelu clovek ocekava...
Vas Juri Nedavaska
www.zambosi.cz /drzitele ceny akademie popularni hudby Andel 2006/
www.lezerneavleze.cz
www.nocniftaci.unas.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 3, 2008, 10:06 am    Predmet: Odpovedať s citátom

nedali by ste sem niekto link kde su zvukove nahravky cinelov istanbul....vdaka
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 3, 2008, 1:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Na stránke www.cymbalsonly.com si môžeš(te) vypočuť mnohé typy činel od rôznych výrobcov.. Medzi nimi aj Istanbul Agop, aj Mehmet..
Návrat hore
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 3, 2008, 9:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

velka vdaka emil :Deste mam taku mensiu otazocku ...aky je tvoj nazor na cinel zildjian Kcustom sesion crash 18 zevraj nanom hrava stave gad ...ja som ho mal pozicany na tyzden a strasne sa mi paci proste maslo....ale mna zaujima najme to ze ake ma postavenie medzi K-áčkamy su aj lepsie alebo su aj horsie??:Dplanujem ho koncom mesiaca brat novy stoji okolo 11 litrov a ja ho budem mat za 7500 tak si myslim ze sa to oplati....tak sem vase nazory...
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Činely Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 2 z 12

Prejdi na: