Obsah fóra bubenici.com
Hrúbka paličky
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Drevo a paličky
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: februára 1, 2008, 11:07 pm    Predmet: Hrúbka paličky Odpovedať s citátom

ked si kupim tensie palicky, budem schopny hrat rychlejsie? budem konkretnejsi: teraz mam 5A, myslite si ze ked budem mat 7A tak to pomoze (co sa tyka rychlosti)?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Sehnsucht
Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007

PríspevokZaslal: februára 2, 2008, 12:06 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak ja som začínal s 5B, potom som skúsil tenšie (Greg- jazz, M. Slávka)
a teraz som ostal na 9B Fusion od Pelwood. Je to lepšie manévrovateľné, lepšie sa s tým dajú robiť haluze na snari. Ohľadom rýchlosti som neskúšal, ale určite budú lepšie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
ska-mo
Šialenec

Založený: 29 Nov 2007

PríspevokZaslal: februára 2, 2008, 12:51 am    Predmet: Odpovedať s citátom

..zalezi aj od toho ake velke mas ruky a dlhe prsty ci je ti lepsie drzat 5B napriklad alebo 7A.. icon_biggrin.gif
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 2, 2008, 1:00 am    Predmet: Odpovedať s citátom

asi si zajdem do hudobnin a odskusam, ja totiz prakticky tretim mesiacom este stale len zacinam a zacinam na velkosti 5, ale pri postupnom uceni rytmickej stupnice som zistil, ze septoly mi akosi rychlostne nejdu (aj ked dnes som to dal, mozno trochu pomalsie...) tak som zacal rozmyslat o tensich palickach..asi pojdem nejake otukat az sa mi tieto znicia alebo az budem mat nejaku tu stovku nazvys
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
ska-mo
Šialenec

Založený: 29 Nov 2007

PríspevokZaslal: februára 2, 2008, 6:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

u nas su hudobniny take aby s nepovedalo ze tu niesu icon_cheesygrin.gif ...idem si kupovat palicky a vidim predavaca jak vonku kuri a zlostne musel tipnut cigu lebo videl ze idem dnu. vybral som si palicky (niekedy da v obale niekedy nie) a platil som 200-vkou a on(kedze nema pokladnu len pocitac aj ked neviem nco ho pouziva) vytihol zo suflika vydajne a pekne mi ich "prisunul" ..(hodil ich na stol)...a siel som prec...

raz tam kamarat-gitarista siel s bratom kupovat strunu.Jeho bratovi dal za 20,- a jemu za 25,- icon_cheesygrin.gif icon_lol.gif icon_mrgreen.gif tak tot nase hudobniny(sory z a offtopic) fi_lone_ranger.gif
Návrat hore
GooDWooD

Založený: 07 Aug 2007

PríspevokZaslal: februára 3, 2008, 5:01 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja keď som pred dvoma rokmi začínal hrať, používal som paličky Csibisticks 5. Vtedy som ešte nevedel, ako môže palička ovplyvniť hranie. Paličky boli pre mňa ťažké a hrubé, po chvíli hrania ma začínali bolieť prsty. Keď som si kúpil paličky GooDWooD 7A bol som strašne prekvapený. Hralo sa mi lepšie, neboleli ma prsty a dokonca sa mi dalo hrať aj rýchlejšie... icon_idea.gif

Naposledy upravil GooDWooD dňa februára 3, 2008, 10:21 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 3, 2008, 5:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no ja mam teraz Goodwood 5A, ale uvazujem o tych 7A
Návrat hore
Hviezduch
Usadlík

Založený: 26 Máj 2007

PríspevokZaslal: februára 3, 2008, 6:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja používam SWING od Greg-u... keď sú nové, mám rád hru s nimi.. ale v poslednom čase hrám dosť na rámoch a keďže sú z mäkkého dreva (hrabového), tak nevydržia dlho.. začnú sa štiepiť hlavičky a aj samotná palička sa začne "lúpať".. neviem či goodwood vyrába paličky hrúbky ako sú SWING-y od Greg-u...
Návrat hore
Dänillo
Usadlík

Založený: 05 Feb 2008

PríspevokZaslal: februára 5, 2008, 10:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja mam rôzne paličky na rôzne veci...na rychle....utrieskane. pesničky..mám hrubšie paličky...viac vydržia..a viacej to trepe.....a zase ...pomalé songy.....to mam ľahšie..nejaké 5a.....proste také light
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 5, 2008, 10:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

5A su light???
Návrat hore
R - stick
Technický administrátor

Založený: 31 Mar 2006

PríspevokZaslal: februára 6, 2008, 12:48 am    Predmet: Re: Hrúbka paličky Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
ked si kupim tensie palicky, budem schopny hrat rychlejsie? budem konkretnejsi: teraz mam 5A, myslite si ze ked budem mat 7A tak to pomoze (co sa tyka rychlosti)?

Teoreticky ano - ale je to především o technice hry. Na tom, jak ji zvládneš totiž závisí tvoje rychlost, i jak se přitom nadřeš. Je sice fakt, že na to má vliv i síla paličky (- silnější palička - víc razance ale horší ovladatelnost), ovšem stejně to ovlivní její tvar a váha - a rozhodující je pak samotná technika hry.

Jestli tě k tomu zajímá víc, tak se mrkni na http://www.rstick.com/cz-analyza-pohybu-palicky.html eventuelně si projeď celou sekci "o paličkách" - v těch článcích by jsi měl nalézt detailní informace k tomuto tématu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 6, 2008, 4:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

diky za radu, v podstate som to teda odhadol dobre a az budem mat nejaku tu stovku navyse tak si kupim sedmicky palicky a vyskusam to s nimi
Návrat hore
Dänillo
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 9, 2008, 2:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

5a.....sú podľa mna dost ľahke...tak existujú aj ľahsie paličky....ale mne osobne pripadajú 5a dosť ľahke........som s nimi začínal...tak som si na ne dosť zvykol icon_cool.gif
Návrat hore
Hviezduch
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 9, 2008, 2:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no ja okrem SWING-u používam aj tie bez hlavičiek, ale sú dosť tenké a trošku rezonujú ale na činely je to paráda.. hlavne na ride.. potom mám spravené zo špajlí... 15 špajlí do jednej a 15 do druhej ruky... sú zlepené s papierovou páskou, aby boli mäkšie na čineloch ale v mieste, kde ich držím je izolačná páska... s tým hrám tichšie vyhrávky..
Návrat hore
Dänillo
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 9, 2008, 10:55 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

s tími špajdľami to môže byť dobrý nápad..skusím
Návrat hore
OondroO
Usadlík

Založený: 24 Apr 2007

PríspevokZaslal: februára 10, 2008, 8:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja pouzivam Greg-y . - -5B a este dalsie ´"cyril zelenak" , ....samozrejme , s tymi 5B sa da dobre trieskat . ..a lahsie sa hra jednoznacne s tensimi palickami ... fi_lone_ranger.gif
Návrat hore
Sehnsucht
Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 4:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Včera som po dlhom čase skúsil hrať s 5A, čiže o dosť hrubšie ako používam, a dáko to nešlo...
Návrat hore
mufty
Prisťahovalec

Založený: 30 Nov 2007

PríspevokZaslal: februára 12, 2008, 6:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ako tak tenšie paličky sú lahšie ale zaleží aj z akého sú dreva...kúp si paličky s nylonovými koncami dlhšie ti vydržia ja používam Goodwood Rock Nylon(tenšia veľkosť ,nie sú označené číslom,sú výborné cena asi okolo 170Sk).
Návrat hore
Hviezduch
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 12, 2008, 10:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dänillo napísal:
s tími špajdľami to môže byť dobrý nápad..skusím

keď najbližie pôjdem do skúšobne (a nezabudnem) tak ti sfotím, ako to mám spravené... je to fajn.. v podstate namiesto metličiek... no možnože ani nie tak metličiek, ale sú také paličky, čo majú na koncoch špalje.. to som tiež skúšal robiť, ale tie špalje sa na konci rýchlo lámali, tak som sa na to vykašlal... a mám len zlepené špalje... neboj, sfotím :D
Návrat hore
JoeY
Usadlík

Založený: 17 Júl 2007

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 10:41 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahojte !! dlho som tu nebol.... icon_lol.gif ja používam pri cvičení dlhšie a hrubšie paličky, nech si precvičím svaly na prstoch a predlaktiach a kombinujem ich s lahšími modelmi napr. 5A, 5B... keď hrám po ťažkých paličkách s ľahšími, moja rýchlosť je väčšia icon_cool.gif
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Drevo a paličky Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 2

Prejdi na: