Obsah fóra bubenici.com

zildjian verzus istanbul
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Činely
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: februára 3, 2008, 10:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Za málo! ;)
@ K Zildjian: neexistuje triedenie na "lepší a horší".. Ak sa Ti nejaký typ (zvuk) páči, zbytočne Ti budem tvrdiť, že je zlý.. Sám tvrdíš, že Ti znie ako "maslo".. :D Tak ho kúp (samozrejme ber do úvahy, že pokiaľ to bude iný kus ako ten kt. si skúšal, môže hrať trošku inak, pretože je to hand made a v tom prípade nenájdeš 2 identicky znejúce kusy), pretože spľňa Tvoje subjektívne kritéria o dokonalom zvuku. A o to ide predovšetkým.. ;)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
weckluf
Psychopat

Založený: 07 Apr 2007

PríspevokZaslal: februára 3, 2008, 10:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mas pravdu...ja budem brat to iste co som aj odskusal....ale mna zaujima tvoj subjektivny nazor neboj natom nic nezmenis ci ho zoberiem a ci nie:Dtak daj nieco:Dprosim:D
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 3, 2008, 10:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

:D pekný činel... To, čo som počul vo Frankfurte bolo fajn a ak by som bol "voľný", vedel by som si ho predstaviť vo svojom setupe.. V tejto triede sa ani nijak inak hodnotiť nedá..
Ak mám byť úprimný, nepovažujem sa za dobrého recenzenta činel, pretože tento typ zvuku patrí u mňa k "štandardu" a preto ma nijak zvlášť neprekvapuje. (ja viem, som zhýčkaný :D ) Podobné nájdeš totiž aj u iných výrobcov.. Viac ma zaujímajú činely, kt. hrajú "inak" ako štandard (ktorý je samozrejme potrebné rovnako vlastniť) a dokážu moje staré, zhýčkané uši zaujať niečim "novým". :D Tvoje nadšenie ale absolútne chápem, viem aké to je "zmeniť triedu činel na ktoré hrám.." :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 3, 2008, 10:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak to nechapes :D pretoze je prechadzam od solarom ku K od zildjianu:D a to je uz taky rozdiel ze neviem ci mi nepride zle :D vlastne dobre:D ja som toho nazoru ze ked uz nieco budem menit tak uz poriadne a nie kupovat kazdeho pol roka nieco ine o trochu lepsie nema to zmysel radsej pockat a uz kupit nieco co fakt nieco vydrzi...:D
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 3, 2008, 10:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tvoj postoj mi je sympatický.. :D A neboj, tiež som prechádzal z Amati hh + ride, Paiste "color sound" ride, crash a china na Sabian AAX, HHX crashe a ride a Zildjian K hh.. ;) :D
Návrat hore
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 3, 2008, 11:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no tak teras idem kupit ten crash a na konci leta pôjdem bud do rakuska kupit zildjiany ride a hh asi ties nejake K, alebo do ciech istanbul ale viac sa priklanam ku druhej moznosti a to hlavne z hladiska financii , pristupu ale aj kôli tomu ze u istanbulu najdem podobne ak nie tie iste zvuky ako u zildjianu...a budem mat na dlhy cas pokoj:D
Návrat hore
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 9, 2008, 3:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak vcera som sa stal stastnym majitelom K custom sesion crash 18...som z neho nadseny...
Návrat hore
mmimoman
Šialenec

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: februára 9, 2008, 10:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

gratulujem :)
inak ja som presiel z paiste pst3 crash na A custom crash a bolo to kupovanie naslepo lebo bola za mega dobru cenu...co tym chcem povedat...ked prechadzas z cinelov ako pst3, solar, planet Z a samozrejme amati na high end serie hociktorej znacky tak si myslim ze ked si aspon priblizne vyberies zvuk tak budes maximalne spokojny :) nie ze by som nepovazoval metodu vyberania uchom za poooodstatne lepsiu, ale pri takychto skokoch...
Návrat hore
PST
Usadlík

Založený: 31 Jan 2008

PríspevokZaslal: februára 10, 2008, 1:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som štastny majitel Istanbulov Mehmet, a Pasha.. Hi-hat ma neuveriteľny zvuk, stala 7apol litra, crashky .. no nemam slov. a planujem kupit chinu 18 Turk, mam ju odskušanu, je preužasna, len šetrim prave.... no a osobne ti odporučam aby si sa nesral do čiech ale stači ti skočit do Mada Music, v žiline alebo v košiciach.... ja som kupoval v žiline,: perfektný prístup, som tam prišiel, povedal som čo chcem.. a povedal mi tam, že nemaju toho moc na predajni, ale že mi objedna čo chcem.. tak som išiel domov, došiel mi mail s katalogom.. tam som si vybral naslepo a podla ceny činely, ktore mi objednal, potom som tam došiel všetky vyskušal a víťazné kusy som si kúpil.. ozaj perfektný prístup v tej žiline a som max. spokojný.. Pačia sa mi viac ako Zil. K, ale to je subj. nazor.. a su omnoho lacnejšie.. a predovšetkym boli moj sen :D takže nebolo o čom...
Návrat hore
helmet
Šialenec

Založený: 12 Sep 2006

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 12:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

weckluf napísal:
tak vcera som sa stal stastnym majitelom K custom sesion crash 18...som z neho nadseny...

Vitaj do rodiny icon_biggrin.gif
Návrat hore
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 4:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

vdaka:D...este hit hat a ride treba vymenit:D....a mam taku otazku co poviete na A custom splashe , skusal som hrat na dusanovej 6-ke a velmi sa mi paci ale rozmyslam nad 8 a natej som este nehral co vy nanu??:D
Návrat hore
PST
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 12, 2008, 12:55 am    Predmet: Odpovedať s citátom

weckluf napísal:
vdaka:D...este hit hat a ride treba vymenit:D....a mam taku otazku co poviete na A custom splashe , skusal som hrat na dusanovej 6-ke a velmi sa mi paci ale rozmyslam nad 8 a natej som este nehral co vy nanu??:D

no tak podla mna by si mal splashky kupovat lacnejšie (ja som si kupil harpoon) treba ich vyberat podla zvuku.. ide o to, že splashku rozjeb..eš.. či je draha a kvalitna, alebo je lacnejšia.. halvne aby mala zvuk.. aj tak ju budeš po dvoch rokoch menit... moje splashky harpoon stali 720 a 500sk maju super zvuk pre mna.. a nič im nechyba.... ked som videl tie ceny na istanbuloch že 2600sk a podobne, mal som dost :D
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 12, 2008, 1:21 am    Predmet: Odpovedať s citátom

2PST: to je veľmi relatívne. Mal som 8" A custom splash kt. vydržal 3 mesiace, druhý 5 rokov (denného hrania).. 6" A custom vydržal 5 rokov, 12" Sabian HHX kt. má po mne dodnes kamoš, má 15 rokov.. Moje 6" a 8" traditional Agopy mám 2. rok, držia bez problémov a to ich nijak nešetrím..Okrem toho, splash za 500korún nebude nikdy hrať ako "ozajstný".. Výdrž je v podstate lotéria.. Záleží na kuse, spôsobe hrania, paličkách, kvalite stojanu, spôsobe zaobchádzania a obale v kt. to prepravuješ..
Návrat hore
helmet
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 12, 2008, 11:51 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Presne tak, splashe su loteria, radsej setri na poriadnu hihatku a ride.
Návrat hore
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 12, 2008, 5:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

podla mna je to len v tom ako nan hras ....ja si myslim ze ho nerozj...m za 3 mesiace , ku cinelom som dost setrny...
Návrat hore
PST
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 1:29 am    Predmet: Odpovedať s citátom

2EF: jasne, verim ..určite maš skusenosti.... ja som si nechal poradit od predavača.. a celkom mi to prave vtedy vyhovovalo, vzhladom na financie... ale ja som vyberal tie splashky hlavne podla zvuku... a neviem prečo by lacnejšia splash nemala zniet ako ozajstna.. boli tam aj drahšie a nevymenil by som to za tie čo som zobral... to maš ako s paiste 2002 a a nejakou PST5.. ked hraš metal, tak si myslim že 2002 sa tam nehodi, nech je kvalitna a nech stoji sebeviac...
Návrat hore
helmet
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 1:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

weckluf: Urcite to nie je len v tom ako nan hras, aj ked aj to zohrava obrovsku ulohu. Uz som to pisal asi 20x, ale odisiel mi po 2 rokoch Istanbul Mehmet Splash 10" (3.600,- Sk), proste vada materialu a mam aj K Splash 12" a ten drzi...

PST: 2002 sa do metalu nehodi? Beriem to ako vtip dna icon_mrgreen.gif
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 3:20 pm    Predmet: drums undeground Odpovedať s citátom

vyskúšal som Istanbul ride, a skorej znelo ako china nie ako ride a na koniec ešte aj praskol bol ako s papiera radšej sa pôjdem do Istanbulu pozrieť ako použivať ich
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 3:36 pm    Predmet: Re: drums undeground Odpovedať s citátom

animal666palermo napísal:
vyskúšal som Istanbul ride, a skorej znelo ako china nie ako ride a na koniec ešte aj praskol bol ako s papiera radšej sa pôjdem do Istanbulu pozrieť ako použivať ich
Praskol ????, tak mu asi nieco bolo..., no Istanbuly zneju tak "spinavo" spinavsie ako napr Saby, ale prave preto su vynimocnejsie /niekto to moze brat ako minus..., proti g. ziaden d. )))/ ale v podstate sa v tom da najst dalsia dimenzia ich muzikalnosti...
Návrat hore
PST
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 6:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

2helmet:
neber to ako vtip roka... ale ja som hraval rychlejši metal, do ktoreho by som potreboval skor fast činely nie 2002ky ktore rok doznievaju.. uznaj že maju sustain ako hovado... a ked hraš niečo ako dagoba alebo slipknot, tak ti tam ta crashka proste tak dlho doznievat nemože lebo je z toho bordel....
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Činely Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 3 z 12

Prejdi na: