Obsah fóra bubenici.com
co zavisi od hrubky paliciek?

Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Drevo a paličky
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Gr3g0r
Prisťahovalec

Založený: 08 Feb 2008

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 6:30 pm    Predmet: co zavisi od hrubky paliciek? Odpovedať s citátom

ake su rozdiely, pripadne vyhody a nevyhody medzi roznymi hrubkami? aka hrubka je na zaciatok najlepsia? ake je znacenie (co znamena to 5a a podobne)?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 6:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tema hrubka paliciek je uz zalozena, tak neviem naco zakladas novu, ale to cislo znamena hrubku palicky (cim vacsie cislo, tym mensi obvod) a to pismeno znamena typ hlavicky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Gr3g0r
Prisťahovalec

Založený: 08 Feb 2008

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 6:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

všimol som si, že tá téma tu už existuje, ale tam bola otázka že či nejak ovplyvní hrúbka paličky rýchlosť. a ja sa pýtam vo všeobecnosti aké výhody a nevýhody vyplývajú z rôznych hrúbok a typov... napríklad aj či tam je nejaký rozdiel vo zvuku a tak.
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

Založený: 29 Nov 2007

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 8:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tym ze su lahsie 7A od 5B tak sa aj s nimi(7a) hra skor volnejsie.. mne osobne sa drzia zle. ja mam 5B a som spokojny icon_mrgreen.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 9:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Voľba hrúbky a materiálu je vec ergonómie a komfortu pri hraní. Každý má inak veľkú ruku, prsty, inak vyvinuté svalstvo atď.. Model paličky treba voliť tak, aby sa človeku hralo komfortne. Bežné je, že časom model zmeníte (alebo aj nie). Osobne som menil model asi 4x.
Vplyv na zvuk má hlavne tvar hlavičky (činely), typ materiálu (bubny aj činely).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 9:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

aky je vlastne zvukovy rozdiel medzi hlavickami A a B? (pripadne C, aj ked neviem ci take su, este som take nevidel)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
davegr
Prisťahovalec

Založený: 31 Mar 2006

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 9:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

To písmeno neznamená typ hlavičky!!!

Rovnako značená palička sa u rôznych výrobcov diametrálne líši. Porovnajte parametre treba často používaných 5A rôznych značiek a zistíte, že väčšina z nich majú uplne iné priemery, tvar zúženia, hlavičku. Tieto parametre si totž každý výrobca určuje sám.

Niečo o pôvode označenia nájdete tu, ale tento link sem už R-stick dával:
http://www.rstick.com/cz-vse-o-palickach-co-jste-chteli-vedet.html

Bohužial sa mi už nepodarilo nájsť konkrétnu tabulku, kde boli jednotlivé typy od rôznych výrobcov porovnávané. Pokial ju R-stick ešte niekde má, mohol by sem hodiť odkaz.
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 11, 2008, 10:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak potom nic, sorry, trochu som sa osral icon_redface.gif
Návrat hore
R - stick
Technický administrátor

Založený: 31 Mar 2006

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 11:41 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Porovnávací tabulka je tady: http://www.rstick.com/cz-tabulka-rozmeru-rady-a-orchestra.html jinak se na ně dostanete, když najedete myší v sekci "O paličkách" na nabídku "značení paliček" - rozbalí se vám submenu s uvedenými tabulkami.

Jinak co se týče významu písmene v označení paličky tak to je popsáno v uvedené sekci a vliv tvaru hlavičky na výsledný zvuk je popsán v sekci http://www.rstick.com/cz-hlavicky-palicek-spicky.html .
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Drevo a paličky Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

Prejdi na: