| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Zvuk Nováčik

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 27
|
Zaslal: februára 4, 2008, 7:58 pm Predmet: Phill Collins |
|
|
Skvely bubenik,skladatel a spevak . Dlhe roky hraval s legendarnou progrockovou kapelou Genesis . V 70tych rokoch bol ich repertoar postaveny na prepracovanych skladbach s komplikovanymi aranzmanmi , no vacsina ludi ich pozna skor vdaka skladbam z 80tych rokov , ktore su pristupnejsie . Zaujimava je aj jeho "pesnickarska" solova tvorba a posobenie v jazzrockovej kapele Brand X .
Brand X, treba vypocut celu skladbu a video si nevsimat
http://www.youtube.com/watch?v=nLzZbrjSM5s
Genesis , v tejto ukazke spieva aj hra na bicie(velmi sa mi na jeho hre pacia prave akcenty) , sucasne na druhu sadu sekunduje Chester Tomphson
http://www.youtube.com/watch?v=7tloxTQjNjA
Toto solo je viac exhibicne
http://www.youtube.com/watch?v=XUR4k0LyTdc
a toto zas velmi pekne vystavane
http://www.youtube.com/watch?v=sA3rJXV4R4E
Naposledy upravil Zvuk dňa marca 3, 2008, 11:18 am, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
makro Nováčik

Založený: 06 Jan 2008 Príspevky: 31 Bydlisko: michalovce
|
Zaslal: februára 11, 2008, 12:49 am Predmet: Re: Phill Collins |
|
|
som rád, že si uviedol phila collinsa do "siene fóra".. patril a snáď ešte aj patrí medzi moje hudobné, ale vyzdvihujem HUDOBNÉ vzory... naozaj jeho skladateľská činnosť ale aj produkčná (keďže aj sám sebe robí produkciu) je si dovolím tvrdiť slávnejšia a možno aj uznávanejšia v odbornej verejnosti.. pridávam ešte jeden jeho rozmer bubeníka ... phil collins a big band
http://www.youtube.com/watch?v=9tpqwL5EPUg&feature=related
jazzidenia |
|
| Návrat hore |
|
 |
Zvuk Nováčik

|
Zaslal: februára 11, 2008, 10:53 am Predmet: Re: Phill Collins |
|
|
...velmi prijemna ukazka ,az na ten zaver saxofonoveho sola , z bigbandom som ho este nepocul , ale hra mu to s tymto zoskupenim fakt dobre . |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 862 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: februára 12, 2008, 10:32 am Predmet: |
|
|
| mne sa ta ukazka z big bandom vooobec nepaci. 1000000 bubenikov by to zvladlo omnoho lepsie, ale je to show, peniaze, je to Phill Collins a aha, dokaze sa zamaskovat aj s big bandom. Robilo sa obrovske halo ked vidal to cd z big bandom. Nemam proti nemu nic, je dobry, ale ked v popularnom magazine vidim top ten alltime drummers a je tam phil collins, to mi vadi. Spravil tu na 3och minutach strasne vela nepresnosti a nemam pocit, ze to slape. Keby neslo o super big band ale o nejaky skolacky, tak sa snad aj rozsypu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Zvuk Nováčik

|
Zaslal: februára 13, 2008, 12:33 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | | mne sa ta ukazka z big bandom vooobec nepaci. 1000000 bubenikov by to zvladlo omnoho lepsie, ale je to show, peniaze, je to Phill Collins a aha, dokaze sa zamaskovat aj s big bandom. Robilo sa obrovske halo ked vidal to cd z big bandom. Nemam proti nemu nic, je dobry, ale ked v popularnom magazine vidim top ten alltime drummers a je tam phil collins, to mi vadi. Spravil tu na 3och minutach strasne vela nepresnosti a nemam pocit, ze to slape. Keby neslo o super big band ale o nejaky skolacky, tak sa snad aj rozsypu. | ...co ja viem? Je to muzikalne , ma to vyraz a technicke prvky hry nie su vsetko , ale hudbu len dotvaraju . Je lepsie hrat interpretacne dobre, sem-tam s chybickou ako odbuchat to chladne a strojovo presne-to tam mohli posadit rovno autopilota.
PS: Podla mna do top ten urcite patrti , prinajmensom za celozivotne dielo .  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: februára 14, 2008, 5:31 pm Predmet: |
|
|
Velakrat sa stretavam s tymto argumentom, ked niekoho skritizujem, ale mam jeden zasadny protiargument.
Nie je lepsie presne a muzikalne zaroven? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Zvuk Nováčik

|
Zaslal: februára 14, 2008, 9:43 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | Velakrat sa stretavam s tymto argumentom, ked niekoho skritizujem, ale mam jeden zasadny protiargument.
Nie je lepsie presne a muzikalne zaroven? | Nic sa v hudbe neprejavuje u ludi rozdielnejsie nez rytmicke citenie , takze casto sa ludia nemozu dohodnut co je presne a co uz nie .
Ak by sme aj posudzovali presnost hry podla metronomu ,zalezi na ludskom uchu , ake je citlive na odchylku a kedy ju uz dokaze postrehnut . Je to dost subjektivny vnem .Je zvlastne ,ze niektore odchylky zneju pekne (muzikalne) a niektore nam vadia . |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: februára 14, 2008, 9:49 pm Predmet: |
|
|
| Mas uplnu pravdu. Viem, ze v ramci drive odchylky musia existovat. Ale je rozdiel mat drive a break skoncit skor ako cely big band v klucovom mieste. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Zvuk Nováčik

|
Zaslal: februára 14, 2008, 10:23 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | | Mas uplnu pravdu. Viem, ze v ramci drive odchylky musia existovat. Ale je rozdiel mat drive a break skoncit skor ako cely big band v klucovom mieste. | Pre mna to teda asi bude este v ramci tolerancie .  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: februára 15, 2008, 9:52 am Predmet: |
|
|
| Presne tak. Vyborne si to vystihol. Ja som niekedy az prilis pedantny co sa chyb tyka, ale je to tym, ze bicie studujem a snazim sa o to, aby moja hra bola okrem muzikalnej aj cim presnejsia a som tym viac menej posadnuty. Preto ta mozno zbytocne vysoka latka. |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

Založený: 07 Apr 2007 Príspevky: 628 Bydlisko: Polomka
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Zvuk Nováčik

|
Zaslal: marca 2, 2008, 9:59 am Predmet: |
|
|
| weckluf napísal: | | http://www.youtube.com/watch?v=qKlm17smBos aj dennis hral s tym bandom a takto to dopadlo:D | Hlavne mi vadi farba zvuku tych bicich , moc sa do toho bigbandu nehodia . Zneju prilis tvrdo a chladne . |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 689 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: apríla 13, 2008, 8:14 pm Predmet: |
|
|
Phila mam rad veru i ja. Tie stare genesisy este, to je luxus...nove mam tiez rad, ale tie uz dokazu skor omrziet, kedze su jednoduchsie...
strasne sa mi rata aj zmysel pre humor, ktory genesisaci maju, haluze robia napr. v I can´t dance a Invisible touch (tam je strasne dobre, ked zacnu hrat bicie a Collins sa nechyti hned). A este rad pozeravam na youtube Dancing with the moonlit knight live. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Zvuk Nováčik

|
Zaslal: apríla 26, 2008, 7:45 am Predmet: |
|
|
| Supper s ready : paradna hudobna kompozicia (skoda , nenasiel som prvu cast tohto vystupenia), je to typicky priklad "pribehovej hudby " 70 tych zalozenej hlavne na kontrastoch a velkom mnozstve hudobnych napadov . Spolu s Collinsom tam bucha aj Bruford . (na YouTube je tych ukazok viac , ale tato sa mi paci asi najviac ) http://www.youtube.com/watch?v=0FrFytItybk&feature=related |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|