Obsah fóra bubenici.com

zildjian verzus istanbul
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Činely
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 7:05 pm    Predmet: Re: drums undeground Odpovedať s citátom

MrMetronome napísal:
animal666palermo napísal:
vyskúšal som Istanbul ride, a skorej znelo ako china nie ako ride a na koniec ešte aj praskol bol ako s papiera radšej sa pôjdem do Istanbulu pozrieť ako použivať ich
Praskol ????, tak mu asi nieco bolo..., no Istanbuly zneju tak "spinavo" spinavsie ako napr Saby, ale prave preto su vynimocnejsie /niekto to moze brat ako minus..., proti g. ziaden d. )))/ ale v podstate sa v tom da najst dalsia dimenzia ich muzikalnosti...
znelo to zaujímavo aj keď to bol ride,a že praskol to bolo asi vinou že putoval ako putovný pohár o bubeníkoch
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 7:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

2PST: je rozdiel v tom, keď prídeš do štúdia s bubnami a činelami -nazvime to- "lacnejšími" a naopak "ozajstnými". Verím Ti, že Tvoje splashe hrajú "na sucho" (skúšobňa, klub) fajn, nahrávka je ale niečo iné. V štúdiových podmienkach by si určite zistil, že zvukové spektrum je chudobnejšie a ani farebne to celkom nedosahuje úroveň "profi" triedy.. V tomto slova zmysle som písal svoj príspevok.. Dôležité je ale aj tak iba to, že si spokojný Ty.. ;)
2animal: niekedy tým Tvojim príspevkom fakt nerozumiem.. To je akoby som tvrdil, že Anatolian je naprd, lebo kamošovi praskla hajtka.. Trošku rozmýšľaj.. Činely praskajú od všetkých značiek, niektoré kusy "nehrajú" (rovnako u Zildjianu, Istanbulu atď atď..), resp. nemusia zvukom osloviť 100% bubeníkov..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PST
Usadlík

Založený: 31 Jan 2008

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 7:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

2ET. aha.. no tak ja som ešte v študiu nenahraval.. tak to može byt pravda... necham si poradit... :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 7:51 pm    Predmet: drums undeground Odpovedať s citátom

takže činely sú spotrebný tovar,a treba rátať aj s eventualitou totálneho zničenia,no povedzme si úprimne poniektorý tu mame možnosť kúpiť si veci raz poprípade dva krát za kariéru tak je dosť rozhodujúce ktorá značka pri rôznych štýloch hudby vydrž svoje maximum hladiac aj na cenu,nedávam na reči ale na skutočnosť,tie lacne nech praskajú ale keď mne praskne nap k custom a hrám swing,tak si ho už nekúpim
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 8:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ešte raz: ak odhliadnem od poškodení z dôvodu brutálneho zaobchádzania, nevhodných caseov atď, tak moja skúsenosť po 25. rokoch hrania s Paiste, Sabian, Zildjian a Istanbul hovorí, že z menovaných značiek praskajú všetky rovnako. V 95% prípadov je to vada materiálu, 5% je poškodenie spôsobené hrou..
Tvoj "príklad" s K čkom a Tvoj spôsob "riešenia" k ničomu nevedie.. Už si ho síce nekúpiš, ale ďaľší by Ti vydržal 30rokov. Kúpiš niečo lacnejšie a odíde Ti to rovnako rýchlo, ak nie rýchlejšie.. :D Ako som už písal.. Čiastočne to je lotéria.. Preto, keď vyberám činely, pozorne počúvam.. Niektoré náznaky kazu sa dajú zachytiť pred kúpou.. Preto mi za posledných 6 rokov odišli iba 2 činely.. ;)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
helmet
Šialenec

Založený: 12 Sep 2006

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 9:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

PST napísal:
2helmet:
neber to ako vtip roka... ale ja som hraval rychlejši metal, do ktoreho by som potreboval skor fast činely nie 2002ky ktore rok doznievaju.. uznaj že maju sustain ako hovado... a ked hraš niečo ako dagoba alebo slipknot, tak ti tam ta crashka proste tak dlho doznievat nemože lebo je z toho bordel....

Neberiem to ako vtip roka, ale len ako vtip dna (tak dobre to zas nebolo icon_lol.gif ).
Sorry, ale este som nepocul splash so "sustainom ako hovado" a to som toho uz pocul dost (nemam namysli tvoju metaforu, ale dlhy sustain). 2002 su prierazne cinely na rock a metal priam idealne a hodne zalezi na ozvuceni cinelov, pokial je zvukar magor, tak ti urobi bordel aj keby si mal trebars K Fast modely...
Ide o to, v akej hlasitostnej a frekvencnej urovni ten sustain prebieha, moze zniet aj 10 sekund, pokial nezasahuje do frekvencii inych nastrojov, bordel robit nebude.
Preco napr. metalisti pouzivaju Zildjian Z, ktory ma kilometrovy dozvuk?
Pretoze maju velky atak a projekciu a ten sustain po ozvuceni proste nevadi...
Tot moj nazor.
Návrat hore
weckluf
Psychopat

Založený: 07 Apr 2007

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 9:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ef:ako sa daju odhalit tie naznaky kazu???
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 9:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

helmet napísal:
PST napísal:
2helmet:
neber to ako vtip roka... ale ja som hraval rychlejši metal, do ktoreho by som potreboval skor fast činely nie 2002ky ktore rok doznievaju.. uznaj že maju sustain ako hovado... a ked hraš niečo ako dagoba alebo slipknot, tak ti tam ta crashka proste tak dlho doznievat nemože lebo je z toho bordel....

Neberiem to ako vtip roka, ale len ako vtip dna (tak dobre to zas nebolo icon_lol.gif ).
Sorry, ale este som nepocul splash so "sustainom ako hovado" a to som toho uz pocul dost (nemam namysli tvoju metaforu, ale dlhy sustain). 2002 su prierazne cinely na rock a metal priam idealne a hodne zalezi na ozvuceni cinelov, pokial je zvukar magor, tak ti urobi bordel aj keby si mal trebars K Fast modely...
Ide o to, v akej hlasitostnej a frekvencnej urovni ten sustain prebieha, moze zniet aj 10 sekund, pokial nezasahuje do frekvencii inych nastrojov, bordel robit nebude.
Tot moj nazor.
....konstatujem ze toto nieje nazor... , skor zdravy pohlad na vec...
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 9:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

weckluf napísal:
ef:ako sa daju odhalit tie naznaky kazu???

To ostane mojim tajomstvom, know how je drahá záležitosť... ;) Nieje v tom nič mystické, ide o rozoznenie čistých alikvót na dvoch miestach činelu (treba vedieť kde), o ich znelosť, čistotu "krivky" a dozvuku.. Trénované ucho to rozlíši, keď vie čo má hľadať.. keď nevie, je mu táto informácia na nič.. Nieje to ale recept na vytipovanie "nerozbitných kusov", také bohužiaľ neexistujú..
Návrat hore
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 10:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ale no nehanbi sa emil mne to môzes poslat aj cez pm icon_cheesygrin.gif ...teda ten recept icon_lol.gif
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 10:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

:D Keď mi poradíš ako mám zo svojej sluchovej pamäte vyexportovať do počítača tie stovky zvukových samplov s nuansami, tak Ti to tou PM pošlem.. :D :D
e-e kamaráde, toto je jedna z mála vecí ktorú fakt viem a posúvať to ďalej zatiaľ nemienim.. Keď sa budeš zaoberať muzikou, bubnami, činelami a sluchovou analýzou dlhý čas, dokážeš tie rozdiely zmerčiť aj sám.. Skratky neexistujú! Chce to čas a zbierať skúsenosti :)
Návrat hore
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 11:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no tak to viem ale aspoň vedieť ktoré miest na činele mam popozerať by nebolo na škodu:D ale tak keď už to je tajomstvo tak ta nejdem presviedčať ... ale ja by som ti dal môj tajný recept na pizzové cesto:D no ale ako myslíš icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 11:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Asi si ma nepochopil: ten test nieje optický, ale akustický (pozeraním nezistíš nič), založený na dlhoročnej praxi a porovnávaní. Tieto veci sa nedajú generalizovať a paušálne spísať do univerzálneho návodu.. Tie "skratky" fakt neexistujú.. :)
btw, varím rád a veľa, ak máš rád Thajskú kuchyňu, mám pár super receptov.. Žeby ďaľšia téma do chatu?;)
p.s.: prosím varenie ďalej nerozoberať! Vďaka! :D e.
Návrat hore
PST
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 11:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

helmet napísal:
PST napísal:
2helmet:

Tot moj nazor.

no nehovoril som o sustaine splashky.. ale asi maš pravdu.. ale vzhladom k tomu, že som zatial moc krat ozvučovany nebol, tak som to z tohto uhla pohladu nebral.... ma tu všetci ničite na tych študiach a podobne :D :D nevadi... no ale ked hram v skušobni., tak sa mi tam proste crashka 2002 moc nepozdava.. ja mam radšej typ Istanbul Mehmet Sultan a podobne chutovice....
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 11:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

2PST: buď v pohode, toto nieje tak jednoduché, ako by sa možno zdalo.. Všetko to závisí na akustike miestnosti a akustických podmienkach v akých sa nachádzaš.. Je to alchýmia.. Iný setup sa používa na open airoch, iný v štúdiách.. Inak to je u "profíka", inak u hobby muzikanta.. Na všetky tie veci prídeš časom sám a sám zistíš, čo kde "funguje"..
Návrat hore
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 14, 2008, 6:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
Asi si ma nepochopil: ten test nieje optický, ale akustický (pozeraním nezistíš nič), založený na dlhoročnej praxi a porovnávaní. Tieto veci sa nedajú generalizovať a paušálne spísať do univerzálneho návodu.. Tie "skratky" fakt neexistujú.. :)
btw, varím rád a veľa, ak máš rád Thajskú kuchyňu, mám pár super receptov.. Žeby ďaľšia téma do chatu?;)
p.s.: prosím varenie ďalej nerozoberať! Vďaka! :D e.

ok pochopil som:Da s tym varenim to nieje zlí napad:Dkedze sa ucim za kuchara:D
Návrat hore
PST
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 15, 2008, 12:48 am    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
2PST: buď v pohode, toto nieje tak jednoduché, ako by sa možno zdalo.. Všetko to závisí na akustike miestnosti a akustických podmienkach v akých sa nachádzaš.. Je to alchýmia.. Iný setup sa používa na open airoch, iný v štúdiách.. Inak to je u "profíka", inak u hobby muzikanta.. Na všetky tie veci prídeš časom sám a sám zistíš, čo kde "funguje"..

Okej, šak všetci sa učime cely život... :D
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 17, 2008, 1:33 am    Predmet: Odpovedať s citátom

chel by som sa opytat na cinely ISTANBUL Alchemy MS-X set, bude to asi velmi nizka rada (ked nie najnizsia), usudzujem podla ceny..no chcem sa spytat ako hraju?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 17, 2008, 2:16 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ako akákoľvek iná najnižšia rada.. :) nič moc.. Nemôžem Ti povedať že "super", lebo to nieje pravda.. Ak Alchemy, tak od Pro Art to je celkom zaujímavé..
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 17, 2008, 4:01 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

kebyze to chcem silno porovnavat s nizsimi radami od inych znaciek, tak k comu by sa to dalo?

+este sa chcem opytat na ride zildjian scimitar 20"
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Činely Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 4 z 12

Prejdi na: