| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1243 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: februára 13, 2008, 8:56 pm Predmet: Punk |
|
|
tuto temu som tu zalozil tesne pred preusporiadanim fora a teraz sa vala neprediskutovana v archive..a toto som napisal:
dost ludi tu na punk nadava, zaujimaju ma nazory naň, kedze som ho zacal v poslednej dobe dost pocuvat
pripadne sem mozete napisat nejake oblubene punkove kapely, pripadne skusenosti s hranim punku s kapelou, skratka vsetko co vas napadne :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gr3g0r Prisťahovalec
Založený: 08 Feb 2008 Príspevky: 72 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: februára 13, 2008, 9:40 pm Predmet: |
|
|
| punk počúvam a ovplyvnil ma v základoch mojej životnej filozofie. teraz som taká zmeska punkrocku, hardkóru, rocku, ska a trochu metalu. vela ludi na punk nadáva, pretože si o punkeroch myslia, že je to iba skupinka feťákov a skratka imbecilnych ludi. no ale to máš ako so skinheads (kto nevie o čom hovorím, nech si to nájde na wikipedii alebo tak). ľudia si skôr pamätajú to zlé ako dobré, a keďže vznikla skupina punkerov, ktorí začali frčať na drogách a viac-menej sa neriadili pôvodnými myšlienkami a punk si vysvetľovali po svojom, mainstream si punkrerov zaškatulkoval tak. podobne to bolo aj so skinheadmi, od zmiešania jamajskej a anglickej kultúry až po neonacizmus |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dänillo Usadlík

Založený: 05 Feb 2008 Príspevky: 117 Bydlisko: Martin (konkrétne diera menom Valča)
|
Zaslal: februára 13, 2008, 9:51 pm Predmet: |
|
|
| s tim úplne súhlasim....sice nepočúvam punk...........ja som viac na rock.....ale je to podobné....každy vidí len to zle..a zato že to doj---bali ...iný ....tak už sú potom všetci zlý...vôbec nevidia že to tak nieje..............a nepáčí sa mi ešte to že to hovoria tí ktorí počúvajú úplne kraviny... tzv...úplne úbohu hudbu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: februára 13, 2008, 9:54 pm Predmet: |
|
|
| ja som na punk nikdy nepovedal skarede slovo.Ked je punk dobry,tak si ho vypocujem bez problemov.Ale ked sa jedna o hranie,premna to nieje to prave.Viem ze na skuske do punkovej skladby mozem zamiesat svoje hociake rytmi a ozdoby,ale aj tak ma to nebere,ta jednoduchost. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:00 pm Predmet: |
|
|
dobre texty, dobra melodia pesniciek, jednoduchost, to sa mi paci na punku..a punkove koncerty samozrejme :)
moje najoblubenejsie punkove skupiny a jedny z najoblubenejsich celkovo su HT, Konflikt, moze byt aj Slobodna Europa napriklad
a kedze nasa kapela prave vznika, tak sa chystame zacinat na punku, co z toho bude dalej, to sa uvidi :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:11 pm Predmet: |
|
|
Myslim ze na punku zacinal skoro kazdy,uplne zaciatky myslim(ked ste sa kapela zisli poprve)...Dokonca aj ja,prvu sme hrali od Zona A aids.A stacilo presli sme na Kabat neskor Alkehol,Arakain a zriedka aj nieco zahranicne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 652
|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:15 pm Predmet: |
|
|
| Dänillo napísal: | | s tim úplne súhlasim....sice nepočúvam punk...........ja som viac na rock.....ale je to podobné....každy vidí len to zle..a zato že to doj---bali ...iný ....tak už sú potom všetci zlý...vôbec nevidia že to tak nieje..............a nepáčí sa mi ešte to že to hovoria tí ktorí počúvajú úplne kraviny... tzv...úplne úbohu hudbu. | ...,mam fakticku poznamku na punkacov... : "Jazz je ubohy ?" ...,to FF: dobre texty , dobra melodia ?, niektore punkove kapely pouzivaju vo svojich 20 pesnickach o pive 4 akordy. 4 !!! , pocul som take kapely... ,t.zn. ze si nevymyslam....! je to mozno aj o nejakej intelektualnej urovni cloveka.... ,ale ! pozor... dufam ze ma nebudete hned chciet obesit... ,len moj skromny, nepodstatny nazor na punk
Naposledy upravil MrMetronome dňa februára 13, 2008, 10:20 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:19 pm Predmet: |
|
|
| myslim ze on to tak priamo nemyslel... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dänillo Usadlík

Založený: 05 Feb 2008 Príspevky: 117 Bydlisko: Martin (konkrétne diera menom Valča)
|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:22 pm Predmet: |
|
|
| jazz...nie...nieje úbohy..teda ja si tak myslím...do tej úbohej hudby som myslel hip hop...a ako každý bubeník vie..že hip hop ...ma väčšinou elektricky beat..bec akýchkolvek prechodov.....a navyše..žiadna živá kapela..žiadne sóla....nič..ešte aj tie texty sú úbohe.........................inak..nieje to tak úplne pravda že všetci (ako kapely)začínajú punkom....my sme začali moderným rockom |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:26 pm Predmet: |
|
|
| Dänillo napísal: | | jazz...nie...nieje úbohy..teda ja si tak myslím...do tej úbohej hudby som myslel hip hop...a ako každý bubeník vie..že hip hop ...ma väčšinou elektricky beat..bec akýchkolvek prechodov.....a navyše..žiadna živá kapela..žiadne sóla....nič..ešte aj tie texty sú úbohe.........................inak..nieje to tak úplne pravda že všetci (ako kapely)začínajú punkom....my sme začali moderným rockom | ....,no ja moc na HipHope neficim,,, lenze ako vo vsetko plati, ze je aj dobre.... na slovencku neexistuje ziaden HipHop... ,zatial som sa nestretol so ziadnym Mc´m ktory by vedel... s jednym djom ano... ,ale ak si pocul stary americky the ALCOHOLICs... ,tak aj ty uznas , ze hip hop moze byt fasa muzika , na ktorej sa dokonca veeeela naucis... ,tam totiz hra original kapela niekolkatich pravych cernochov s takym grooveom , ze az... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dänillo Usadlík

|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:33 pm Predmet: |
|
|
| tak to je možné...lenže paradox je to že ľudia nepočúvajú ten americký...ale napr slovenský..ktorý stojí úplne za ......p.............a najviac ma štve to že si namýšlajú že je to bohvieaká vec a umenie....pod slovom umenie si predstavujem napr: živá kapela..gitarista dáva sóla ako diabol...klavirista behá po 2 syntákoch...a o bubeníkovy ani nehovorím.......atď ....a popri tom spievajú..dávajú vokáli...a ešte sa stihnu usmievať na fanušikov......................príklad je napr...dost stara kapela Deep Purple |
|
| Návrat hore |
|
 |
angus Prieskumník
Založený: 16 Okt 2007 Príspevky: 18
|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:40 pm Predmet: |
|
|
| MrMetronome napísal: | | Dänillo napísal: | | s tim úplne súhlasim....sice nepočúvam punk...........ja som viac na rock.....ale je to podobné....každy vidí len to zle..a zato že to doj---bali ...iný ....tak už sú potom všetci zlý...vôbec nevidia že to tak nieje..............a nepáčí sa mi ešte to že to hovoria tí ktorí počúvajú úplne kraviny... tzv...úplne úbohu hudbu. | ...,mam fakticku poznamku na punkacov... : "Jazz je ubohy ?" ...,to FF: dobre texty , dobra melodia ?, niektore punkove kapely pouzivaju vo svojich 20 pesnickach o pive 4 akordy. 4 !!! , pocul som take kapely... ,t.zn. ze si nevymyslam....! je to mozno aj o nejakej intelektualnej urovni cloveka.... ,ale ! pozor... dufam ze ma nebudete hned chciet obesit... ,len moj skromny, nepodstatny nazor na punk |
Intelektualnu uroven cloveka a styl hudby ktory pocuva by som spolu nemiesal. Dajaky super hyper inteligent moze pocuvat punk lebo sa mu to paci, lebo je to hudba ktora magule, rovnako ako totalny idiot moze pocuvat jazz a tvarit sa pritom ako intelektualny elitista. Co ti vadi na styroch akordoch? Taka ace of spades od motorhead ma styri akordy, a je super. To iste plati o smells like teen spirit, enjoy the silence od depeche mode a x dalsich pesnickach. A existuje punk ako punk. Pri tom pojme si asi vacsina predstavi dajakych strnastrocnych zakomplexovanych frackov pri pive ako odriekaju texty ine kafe alebo blink182 a podobnych bohoruhacskych sraciek. Normalny punk je the exploited, gbh, ramones, disfear, a pod. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dänillo Usadlík

|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:43 pm Predmet: |
|
|
| si myslím že na počte akordov moc nezáleží..žáleží na ich podani..a forme..a v poradi....tiež poznám dobre pesničky...aj na 3 akordov...a doslova že hity..no. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:44 pm Predmet: |
|
|
ano,spravne.Ale to je zasa len vec nazoru,lebo kazdemu sa paci nieco ine.Hiphoper sa urcite vykasle na deep purple,prenho je boh niekto z jeho zanru.A tak to je.
Naposledy upravil vAlve dňa februára 13, 2008, 10:49 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dänillo Usadlík

|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:47 pm Predmet: |
|
|
| však jasne...ja som len povedal názor....akože mne to je jedno čo ostatný počúvajú....ja zostanem verný rocku |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:48 pm Predmet: |
|
|
| angus napísal: | | MrMetronome napísal: | | Dänillo napísal: | | s tim úplne súhlasim....sice nepočúvam punk...........ja som viac na rock.....ale je to podobné....každy vidí len to zle..a zato že to doj---bali ...iný ....tak už sú potom všetci zlý...vôbec nevidia že to tak nieje..............a nepáčí sa mi ešte to že to hovoria tí ktorí počúvajú úplne kraviny... tzv...úplne úbohu hudbu. | ...,mam fakticku poznamku na punkacov... : "Jazz je ubohy ?" ...,to FF: dobre texty , dobra melodia ?, niektore punkove kapely pouzivaju vo svojich 20 pesnickach o pive 4 akordy. 4 !!! , pocul som take kapely... ,t.zn. ze si nevymyslam....! je to mozno aj o nejakej intelektualnej urovni cloveka.... ,ale ! pozor... dufam ze ma nebudete hned chciet obesit... ,len moj skromny, nepodstatny nazor na punk |
Intelektualnu uroven cloveka a styl hudby ktory pocuva by som spolu nemiesal. Dajaky super hyper inteligent moze pocuvat punk lebo sa mu to paci, lebo je to hudba ktora magule, rovnako ako totalny idiot moze pocuvat jazz a tvarit sa pritom ako intelektualny elitista. Co ti vadi na styroch akordoch? Taka ace of spades od motorhead ma styri akordy, a je super. To iste plati o smells like teen spirit, enjoy the silence od depeche mode a x dalsich pesnickach. A existuje punk ako punk. Pri tom pojme si asi vacsina predstavi dajakych strnastrocnych zakomplexovanych frackov pri pive ako odriekaju texty ine kafe alebo blink182 a podobnych bohoruhacskych sraciek. Normalny punk je the exploited, gbh, ramones, disfear, a pod. | ..., Ved ano... boze ! ,tych 14 rocnych boho-hudbo-zivoto ruhacv som mal na mysli... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:56 pm Predmet: |
|
|
| MrMetronome napísal: | | Dänillo napísal: | | s tim úplne súhlasim....sice nepočúvam punk...........ja som viac na rock.....ale je to podobné....každy vidí len to zle..a zato že to doj---bali ...iný ....tak už sú potom všetci zlý...vôbec nevidia že to tak nieje..............a nepáčí sa mi ešte to že to hovoria tí ktorí počúvajú úplne kraviny... tzv...úplne úbohu hudbu. | ...,mam fakticku poznamku na punkacov... : "Jazz je ubohy ?" ...,to FF: dobre texty , dobra melodia ?, niektore punkove kapely pouzivaju vo svojich 20 pesnickach o pive 4 akordy. 4 !!! , pocul som take kapely... ,t.zn. ze si nevymyslam....! je to mozno aj o nejakej intelektualnej urovni cloveka.... ,ale ! pozor... dufam ze ma nebudete hned chciet obesit... ,len moj skromny, nepodstatny nazor na punk |
ano niektore texty maju dost do seba, ale to by si musel viac punku pocuvat, alebo napr. si pozri texty Konfliktu niekde..a k tej melodii, ja tie akordy nepocitam a je mi to srdecne jedno, ale ma to proste prijemnu, lahko pocuvatelnu melodiu..a hovorit na punkacov ze su menej inteligentni je na zamyslenie..
a jazz sice nepocuvam, moc sa mi nepaci, ale nikdy som nan nenadaval |
|
| Návrat hore |
|
 |
dado Prieskumník
Založený: 07 Jan 2008 Príspevky: 11 Bydlisko: Šaľa
|
Zaslal: februára 14, 2008, 5:58 pm Predmet: |
|
|
Podla mna fakt super punková kapela je Toy Dolls. A neni to vôbec také jednoduché. S kamošmi sme cvičili pár pesničiek a veru pri niektorých som sa riadne zapotil . |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

Založený: 29 Nov 2007 Príspevky: 331 Bydlisko: Humenné, SR
|
Zaslal: februára 15, 2008, 6:13 pm Predmet: |
|
|
osobne mam punk rad..ale nepaci sa mi na nom to, ze ked pridem do hociakeho mesta a spytam sa hociakeho hudobnika/kamarata ze co hra .. a on na to : ze punk..
tak to sa mi nepaci kazdy by hral len punk.... iste berte to len tka vseobecne a s nadhladom ..ved su aj metalove aj jazzove aj reggae atd..ale punku je tu asi privela ..ale mam ho rad |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: februára 15, 2008, 6:35 pm Predmet: |
|
|
punkove koncerty su naj
moja najoblubenejsia punkova kapela je HT, ale to je taky dost alternativny punk :) ale naj :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|