Obsah fóra bubenici.com

Y A M A H A club
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 10:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

inac nechcem nejak provokovat ale MrMetronome pametas na diskusiu o hi-hat stojanoch, kde si sa vsetkych snazil presvedcit ze yamaha je ta naj..? icon_lol.gif ale to ja len tak, nechcem sa hadat a nehadajte sa ani vy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 10:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

weckluf napísal:
Mr Metronome:Tvrdiť to môžem len či mi to aj vydrží icon_lol.gif ...uznávam som v niektorých veciach hlúpi no ale kto v 18-ich rokoch nieje???Ale ved mňa život
naučí...a potom si budem môcť podobne ako Emil povedať že čo je pre mňa dobré...ale dovtedy času dosť ešte si musím užiť pubertiacku sprostosť...
TAK MIER
..., no kto v 18 nieje je dobra otazka... mam ich tiez a intuitivne sa s tebou nestotoznujem... , no a MIER ?! , ja sa nemienim s nikym hadat, ved ti len ukazujem svoje nazory... co s nimi urobis je tvoja vec,,, nenapadam Ta... ak sa ti tak zazdalo..., Sorry !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MrMetronome
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 10:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
inac nechcem nejak provokovat ale MrMetronome pametas na diskusiu o hi-hat stojanoch, kde si sa vsetkych snazil presvedcit ze yamaha je ta naj..? icon_lol.gif ale to ja len tak, nechcem sa hadat a nehadajte sa ani vy
ANO FF... ,lenze islo o moju konkretnu zlu skusenost so Sonor stojanmy naproti 100 perc. skusenostiam s yamahamy... ,ukaz mi kvalitnejsi Sonor a ja uznam , ze je kvalitnejsi ! ...v tom to je))

editSehnsucht: Nie dva príspevky naraz!
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 11:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

MrMetronome napísal:
Foo Fighter napísal:
ANO FF... ,lenze islo o moju konkretnu zlu skusenost so Sonor stojanmy naproti 100 perc. skusenostiam s yamahamy... ,ukaz mi kvalitnejsi Sonor a ja uznam , ze je kvalitnejsi ! ...v tom to je))

tak to ja porovnavat nemozem samozrejme, len sa mi tam nepacil tvoj pristup..porovnavat to moze tak EF
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 11:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Fúha, a že prečo sa mi dnes tak štikúta.. :D !! Už mi to je jasné, kto ma spomína! :D
K hw sa vyjadrovať nemienim, len si neodpustím postreh a zároveň otázku ohľadne Tvojho vzťahu k Yamahe, obhajovania tejto značky, vystupovania ako "zarytého yamahistu" (nemyslené pejoratívne!) a Tvojho profilu na majspejse -inak veĺmi fajného-, kde máš krásnu kolekciu DW finishov.. Yamahácke sa Ti nepáčia? ;) Že by predsa len Yamaha bola v niečom "menej dokonalá"?
Edit: ber to ako fór.. Btw, čo vodičák? Podarilo sa? ;)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 13, 2008, 11:47 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF, ked uz ta tu mame, neviem ci si cital vsetko co tu dnes bolo pisane, ale chcel by som pocut tvoj nazor na tie bicie, o ktorych som tu pisal (ktore z nich by si zobral na mojom mieste?) :) vopred dakujem
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 14, 2008, 12:32 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Pozri, ako "starý pes" Ti môžem dať jedinú "správnu radu", podľa ktorej sa sám riadim: ver iba vlastným ušiam.. Každý má priority inde, každý hľadá niečo iné..

Pár subjektívnych pocitov:

Fakt je, že od nástroja za 20tis. nemôžeš čakať zázraky a to sa týka rovnako Yamahy SC, tak ako Pearlu Session a 1007iek od Sonoru.. Ak by som mal ísť do detailov, tak na Yamahe mi vadí, že nemá odizolované kovové časti od dreva, vypracovanie je šlendriánske (holt Indonézia je široký pojem) a YESS je Ti na prd, keď máš všetok kov natvrdo na dreve. O materialy škoda reči.. ALE! Hral som na model okolo r. 94, a tie bubny NEHRAJŮ ZLE! (video s madre na mojom majspejsi, ešte bez YESS). HW komentovať netreba.. 1.

1007ky sú konštrukčne "ďalej", majú kopec vychytávok drahších sérií, vypracovanie je v tejto cen. kategórii na 1ku. Materiál je ale tiež nič moc (podobne ako SC), tomy hrajú dobre len v relat. úzkom spektre ladenia, BD (22") je pocitovo tučnejší než u SC, snare je tiež znelší a ľahšie "zvládnuteľný", ale 200HW (čin. stojaný) niesú to pravé orechové.. V HW nižšej triedy je Yamaha objektívne lepšia..
Zvukovo je to veľmi podobné s Yamahou, tá má krajšiu farbu tomov, ale zas nedrží ladenie tak, ako 1007..

Pearl Session je v kvalite dreva asi najďalej.. Osobne sa mi ale zvukovo páči najmenej, prijde mi nevýrazný (emperor coated), resp. "štandardný".. Fakt ale je, že po jednej 3oj hodinovej skúške toho o nich veľa neviem, takže brať s rezervou! HW je na 1ku, vypracovanie tiež.. Dvoma slovami "dobré bubny"..

A teď babo raď! Asi by som sa poobzeral po novších jetých Mapexoch -he-he, alebo starších jazdených vyšších triedach a činely dokupoval postupne neskôr.. ale ako vravím, každý máme priority inde.. :) Dúfam, že som Ti trošku pomohol.. e.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 14, 2008, 4:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

icon_cheesygrin.gif no skorej si ma asi zmiatol, ale nejak si s tym uz poradim :) asi zoberiem tie Pearly, ale to uz do Yamaha klubu nepatri.. ;)
Návrat hore
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: februára 14, 2008, 5:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Medzi tymito supravami sa da pomerne lahko vybrat, kedze kazda patri do inej vykonostnej kategorie a to od vrchu Pearl Session, Yamaha SC, Sonor 1007. Ak by sme chceli porovnavat cenovovykonostne ekvivalentne sady, tak by tam mali byt na vyber aspon sonor 2007 - 3007. Pearl Session verzus Yamaha SC: Tomy hraju velmi podobne napriek odlisnosti materialu. Pearly su mozno viac zastrete a menej konkretne ako Yamahacke, ale kopak a rytmicak u Pearl je niekde inde, tym myslim ze je tam znacny kvalitativny rozdiel a nemyslim, ze je to len moj subjektivny pocit. Urcite by som volil Pearl session, ale samozrejme zavisi od ceny a konkretnej ponuky. Sonor 1007 su skor zaciatocnicke bubny, ale velmi ma oslovili. Nepovedal by som, ze tomy hraju pekne len v uzkom spektre ladenia. Vyspanovane maju spodok a telo ako takmer profi bubny. Kvalitou tonu ma velmi presvedcili. Mam pocit, ze zneju menej plasticky a prirodzenejsie ako Yamaha SC (iba tomy). Rytmicaky si porovnat netrufam, yamahacky asi lepsie reaguje na strunik, ale inak su dost podobne. Kopak je u 1007 pre mna sklamanie, ale Yamaha SC kopak je tiez nemastny neslany.
Návrat hore
drumstar
Admin

Založený: 25 Mar 2006

PríspevokZaslal: februára 14, 2008, 5:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

zbytocna debata ... ked na ne nebudes hrat a nebudes vidiet aky hardware ti k tomu daju tak tato debata nema zmysel ... naozaj
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
mmimoman
Šialenec

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: februára 14, 2008, 6:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mna by len jedna vec odradzala od pearlov...tomholdery...proste tie ozubene kolieska nenavidim :)
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 14, 2008, 6:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no pokial su spolahlive tak tam mozu byt kludne aj ozubene stvorceky
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 14, 2008, 8:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
Fúha, a že prečo sa mi dnes tak štikúta.. :D !! Už mi to je jasné, kto ma spomína! :D
K hw sa vyjadrovať nemienim, len si neodpustím postreh a zároveň otázku ohľadne Tvojho vzťahu k Yamahe, obhajovania tejto značky, vystupovania ako "zarytého yamahistu" (nemyslené pejoratívne!) a Tvojho profilu na majspejse -inak veĺmi fajného-, kde máš krásnu kolekciu DW finishov.. Yamahácke sa Ti nepáčia? ;) Že by predsa len Yamaha bola v niečom "menej dokonalá"?
Edit: ber to ako fór.. Btw, čo vodičák? Podarilo sa? ;)
....,dizajn mojho majspejsu je dielom mojej priatelky... , moc sa o to nezaujimam... ,viem ,ze posobi infantilne... ,mas proti nemu nieco ?)) a ak ta to zaujima, vodicak som nespravil... bohuzial...
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 14, 2008, 8:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
Pozri, ako "starý pes" Ti môžem dať jedinú "správnu radu", podľa ktorej sa sám riadim: ver iba vlastným ušiam.. Každý má priority inde, každý hľadá niečo iné..

Pár subjektívnych pocitov:

Fakt je, že od nástroja za 20tis. nemôžeš čakať zázraky a to sa týka rovnako Yamahy SC, tak ako Pearlu Session a 1007iek od Sonoru.. Ak by som mal ísť do detailov, tak na Yamahe mi vadí, že nemá odizolované kovové časti od dreva, vypracovanie je šlendriánske (holt Indonézia je široký pojem) a YESS je Ti na prd, keď máš všetok kov natvrdo na dreve. O materialy škoda reči.. ALE! Hral som na model okolo r. 94, a tie bubny NEHRAJŮ ZLE! (video s madre na mojom majspejsi, ešte bez YESS). HW komentovať netreba.. 1.

1007ky sú konštrukčne "ďalej", majú kopec vychytávok drahších sérií, vypracovanie je v tejto cen. kategórii na 1ku. Materiál je ale tiež nič moc (podobne ako SC), tomy hrajú dobre len v relat. úzkom spektre ladenia, BD (22") je pocitovo tučnejší než u SC, snare je tiež znelší a ľahšie "zvládnuteľný", ale 200HW (čin. stojaný) niesú to pravé orechové.. V HW nižšej triedy je Yamaha objektívne lepšia..
Zvukovo je to veľmi podobné s Yamahou, tá má krajšiu farbu tomov, ale zas nedrží ladenie tak, ako 1007..

Pearl Session je v kvalite dreva asi najďalej.. Osobne sa mi ale zvukovo páči najmenej, prijde mi nevýrazný (emperor coated), resp. "štandardný".. Fakt ale je, že po jednej 3oj hodinovej skúške toho o nich veľa neviem, takže brať s rezervou! HW je na 1ku, vypracovanie tiež.. Dvoma slovami "dobré bubny"..

A teď babo raď! Asi by som sa poobzeral po novších jetých Mapexoch -he-he, alebo starších jazdených vyšších triedach a činely dokupoval postupne neskôr.. ale ako vravím, každý máme priority inde.. :) Dúfam, že som Ti trošku pomohol.. e.
....,na SC Noveau /Ive got/ je odizolovanie nahodou celkom fajn... , kedze su pouzite musle Noveau /len su vyhotovene z toho ćierneho bakelitu namiesto kovu/ a ak poznas uchytenie Noveau , nemozes tvrdit , ze to nieje odizolovane- kedze sa to bubna az na jeden srob ,ktory nevyhnutne ide cez bubon, korpusu ani nedotyka.... , to len tak...))
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 14, 2008, 9:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nuž tie wine red, kt sú u Mirka Širáňa v štúdiu pri Slovnafte sú tiež "Nivó", tam ale žiadny izolant pod mušlami nieje.. to len tak.. :D (možno to niekto odmontoval.. ;) )Asi to páni od Yamahy vylepšujú po každom fejslifte raz za pol roka..
Edit k otázke ohľadne majspejsu: nie, nemám, ako som písal, je fajný.. Len ma trošku zaskočili tie DW finiše u fanúšika yamahy.. That's all.. ;)
Návrat hore
mmimoman
Šialenec

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: februára 14, 2008, 10:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
no pokial su spolahlive tak tam mozu byt kludne aj ozubene stvorceky

jo ale ked si potom chces trosicku viac(alebo menej) naklonit prechod tak to moze byt vcelku sranda...aj ked sa musim priznat ze osobne s tym skusenosti nemam ale ved take kolieska mam na stojaoch na cinely tak asi to bude podobne...velmi sa mi paci ako to riesi mapex pri vyssich seriach...aj cinelove stojany maju gulovy klb
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: februára 14, 2008, 10:38 pm    Predmet: drums undeground Odpovedať s citátom

boli tu odpručané pearl session asi to najlepšie medzi yahaha sonor a pearl v danej triede, škoda že až keď sa vyjadrí renomovaný krstný otec emil,berie sa názor vážne,nevadí fakt je že tiež zastávam názor pozrieť sa po vyššej triede po inzerátoch a bazároch v ponuke je skutočne všeličo a v dobrých cenách,šťastiu zdar
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 15, 2008, 10:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
Nuž tie wine red, kt sú u Mirka Širáňa v štúdiu pri Slovnafte sú tiež "Nivó", tam ale žiadny izolant pod mušlami nieje.. to len tak.. :D (možno to niekto odmontoval.. ;) )Asi to páni od Yamahy vylepšujú po každom fejslifte raz za pol roka..
Edit k otázke ohľadne majspejsu: nie, nemám, ako som písal, je fajný.. Len ma trošku zaskočili tie DW finiše u fanúšika yamahy.. That's all.. ;)
tak nech ich vyhodi ked su take zle , nie ?? )))....,priatelke budem tazko vysvetlovat, ze to je DW a nie yamaha , ked v tom nevidi rozdiel...)) a nakrmil si mi aspon jezka ked si tam bol ?? )))
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: februára 16, 2008, 4:30 am    Predmet: drums undeground Odpovedať s citátom

treba si kúpit maple alebo recording custom a nemusíte debatovať,inzerát obchod to je jedno som si isty že ten kto kupuje,takúto voľbu a kúpu rozhodne neoľutuje....
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 10:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

MrMetronome napísal:
na SC Noveau /Ive got/ je odizolovanie nahodou celkom fajn... , kedze su pouzite musle Noveau /len su vyhotovene z toho ćierneho bakelitu namiesto kovu/ a ak poznas uchytenie Noveau , nemozes tvrdit , ze to nieje odizolovane...

Tak.. včera som si bol "doplniť rozhľad" v Muzikeri, kde zhodou okolností tieto "ríly nivó" Yamahy čakajú na kupcu.. Omlúvam sa, nechcem nikoho uraziť, ale tie bakelitové mušle sú naozaj hanba.. Nijak inak sa to nazvať nedá. Okrem toho, že tie 2 náhrady čo sú súčasťou balenia údajne nestačia a podľa predavača ľudia často doobjednávajjú nové (prečo asi?) je to pre firmu kt. sa hrdí HW "ako z motorky" faux pais".. Okrem iného, nožičky na floor tome sú milý MrM "natvrdo" na dreve, žiadna podložka, nič. (alebo že by ich naschvál niekto odmontoval?) Takže asi máme iné kritériá na pojem odizolovanosť a jej komplexnosť.. Pokiaľ si dobre pamätám, tá cena sa hýbe niekde okolo 30-35tis, za čo by som si radšej kúpil po troške došetrenia Recordingy z druhej ruky bez HW a snare-u. Nič proti nikomu, ale táto "novinka" vo mne nevzbudzuje dôveru.. a nech aj hrá dobre. Zlaté staré SC!!
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 3 z 8

Prejdi na: