| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
DirtX Prieskumník
Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 5
|
Zaslal: februára 19, 2008, 4:37 pm Predmet: Zaklady na bicie |
|
|
Zdravim
Tak chcem zacat hrat na bicie mam 14 rokov. Ale potreboval by som nejake zaklady. Ja viem ze je to zrejme najlepsie s niekim kto to vie ale ked neviem ci v poprade nieco take je. Ale ak by bolo nieco v kniznej podobe tak by to mozno bolo fajn. No poradte ako zacat. A este ako dlho trva ucenie na bicich tak aby som vedel aj zopar tych pesniciek v pohode zahrat? Diki :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1752 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: februára 19, 2008, 4:45 pm Predmet: |
|
|
najlepsie je zájst do ZUŠ alebo niecoho podobneho, pripadne mat kamarata bubenika :)
a zalezi na tom ake pesnicky chces hrat, punkove sa naucis urcite rychlejsie nez jazzove alebo metalove |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

Založený: 29 Nov 2007 Príspevky: 333 Bydlisko: Humenné, SR
|
Zaslal: februára 19, 2008, 4:48 pm Predmet: |
|
|
Učenie hry na bicích trvá celý život .. stále je tu niečo čo vidíš poprvýkrát a čo-to zdokonaľovať.skús presondovať túto stránku: www.skolanabici.zde.cz je tam veľa užitočného.. a povedz, sedel si už za bicími? inák, ja sa učím hrať pesničky tak, že si ich púšťam niekoľkokrát dookola.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
DirtX Prieskumník
|
Zaslal: februára 19, 2008, 4:56 pm Predmet: |
|
|
| ska-mo napísal: | Učenie hry na bicích trvá celý život .. stále je tu niečo čo vidíš poprvýkrát a čo-to zdokonaľovať.skús presondovať túto stránku: www.skolanabici.zde.cz je tam veľa užitočného.. a povedz, sedel si už za bicími? inák, ja sa učím hrať pesničky tak, že si ich púšťam niekoľkokrát dookola.  |
Hej sedel ale bol som maly ete :D ale laka ma to a chcem to vyskusat. No a chcel by som hrat nieco take ako hra KABAT cize rock |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

|
Zaslal: februára 19, 2008, 5:03 pm Predmet: |
|
|
no tak si na tom podobne ako som bol j.. vyriešil som to tak, že som šiel do umeleckej školy (popr. ZUŠ-ky, hocikde...)na prvej hodine som nevedel zahrať ani uplne základný rytmus 4/4. na druhej hodine so ho už vedel.. a na tretej alebo stvrtej hodien som už podľa mp3ky hral song Bára od Kabátu.. alebo to bolo Kalamity Jane?? asi to druhé... každopádne začni navštevovať nejakú hudobnú školu.. nevadí však , že už je po polroku..! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gr3g0r Usadlík
Založený: 08 Feb 2008 Príspevky: 143 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: februára 19, 2008, 8:00 pm Predmet: |
|
|
ja som začal (a stále začínam ) len tak, že sme s chalanmi asi 2 roky mali sen mať kapelu a ja som akosi skončil s tým, že budem hrať na bicie :) a asi sa prihlasim do zušky... |
|
| Návrat hore |
|
 |
OondroO Usadlík

Založený: 24 Apr 2007 Príspevky: 214 Bydlisko: Križovany-nedaleko TT
|
Zaslal: februára 19, 2008, 8:08 pm Predmet: |
|
|
ja chodim do ZUS uz 7.rok . .a nahodou sa mi tam paci . .. a mam skveleho ucitela ..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
DirtX Prieskumník
|
Zaslal: februára 19, 2008, 8:30 pm Predmet: |
|
|
hej ale ja som s hudobnou nebol nejaky kamarat je to problem ci sa to da dobrat?
A este ze neco mi kamarat spominal ze musim mat odohrate 7 rokov na inom nastroji az potom mozem hrat na bicie je to pravda?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
OondroO Usadlík

|
Zaslal: februára 19, 2008, 8:34 pm Predmet: |
|
|
| DirtX napísal: | hej ale ja som s hudobnou nebol nejaky kamarat je to problem ci sa to da dobrat?
A este ze neco mi kamarat spominal ze musim mat odohrate 7 rokov na inom nastroji az potom mozem hrat na bicie je to pravda?  |
to kdo ti powedal ??? 7 rokov na inom nastroji , az potom bicie ??? .. no taq to je dobra howadina . .ja ked som mal 7 rokov som zacal hrat na bicich . .. (bol som druhak v skole) . . .isiel som normalne bez pripravky , bez vsetkeho . .. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

|
Zaslal: februára 19, 2008, 8:35 pm Predmet: |
|
|
totalna kravina na bicie sa da naucit hrať hocikedy v živote.. j neviem na nič iné hrať |
|
| Návrat hore |
|
 |
DirtX Prieskumník
|
Zaslal: februára 19, 2008, 8:56 pm Predmet: |
|
|
| ska-mo napísal: | totalna kravina na bicie sa da naucit hrať hocikedy v živote.. j neviem na nič iné hrať |
dobre ok ja uz vem uz som aj dohodnuty v piatok ma vyskusaju ci mam rytmus mam sa na to nejak pripravit? a myslite ze by bolo vhodne sa zaroven s bicimi ucit aj na el. giare? asi ne co |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

|
Zaslal: februára 19, 2008, 9:03 pm Predmet: |
|
|
ak máš záujem a myslíš, že to zmákneš tak dobre..ale lepšie je sa upnúť na jeden nástroj a viac sa zdokonaľovať... a k tej tvojej skúške: určite sa nejako priprav pozri si noty a ak chces mozem ti tu napisať základný rytmus. držím palce |
|
| Návrat hore |
|
 |
DirtX Prieskumník
|
Zaslal: februára 19, 2008, 9:18 pm Predmet: |
|
|
| ska-mo napísal: | ak máš záujem a myslíš, že to zmákneš tak dobre..ale lepšie je sa upnúť na jeden nástroj a viac sa zdokonaľovať... a k tej tvojej skúške: určite sa nejako priprav pozri si noty a ak chces mozem ti tu napisať základný rytmus. držím palce |
no sme s nim |
|
| Návrat hore |
|
 |
OondroO Usadlík

|
Zaslal: februára 19, 2008, 9:18 pm Predmet: |
|
|
2DirtX: . .ako , skusky na ZUS ??? . na bicie ???
ja som ziadne nerobil , ale asi kvoli tomu , ze mama bola ucitelkou na klavir , a oco dost dobry trubkar ...nauc sa nekde najprimitivnejsi rytmus . ..
H - H - H - H H - H - H - H
---------S---------------S
B-----------B--B
H-hi hat
S-snare
B-bass dked si zaciatocnik , asi to nebudes vedet zahrat . ..ale ak si to mas de nacvicit , napis mi napr. na icq . .alebo taq . .a mozem ti to nahrat na phone . .kvalitou 172Kb/s ... a poslat |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Psychopat

Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 527 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: februára 19, 2008, 9:57 pm Predmet: |
|
|
| hlasil som sa do zus pred rokom tie testy som zvladol v pohode hrala na klaviri a ja som jej hovoril kolko tonov pocujem vyklepat rytmus a spivat v zivote som nespieval tak som ju nejak ukecal drzim palce |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

|
Zaslal: februára 20, 2008, 4:45 pm Predmet: |
|
|
DirtX, potom napíš ako to dopadlo.. uplne uplne zakadny rytmus.
(HH) x x x x
(SD) ----o---
(BD) o------- |
|
| Návrat hore |
|
 |
Szony Prieskumník

Založený: 06 Mar 2008 Príspevky: 24
|
Zaslal: apríla 24, 2008, 8:27 pm Predmet: |
|
|
| heh...tak ja ked som dosla do ZUSky,tak ucitel nieco zabuchal perom do stola a som to len zopakovala a bolo:) ale mozno to bolo aj tym ze surne potrebovali bubanika/cku :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Force Usadlík

Založený: 16 Apr 2008 Príspevky: 101
|
Zaslal: apríla 24, 2008, 8:41 pm Predmet: |
|
|
| u mna to zacalo tak od srdca, mal som k tomu velmi blizko a kupil som si bicie a zacal hrat. spociatku som nevedel nic, no kamarat ma naucil nejake tie rytmusy a tak. v tych zaciatkoch by som k tomu len dodal - ze by bolo dobre sa naucit nejake stare songy od metalliici - z tych pesniciek sa brutal zdokonalis...a potom som zacal navstevovat ZUS... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dänillo Usadlík

Založený: 05 Feb 2008 Príspevky: 135 Bydlisko: Martin (konkrétne diera menom Valča)
|
Zaslal: apríla 24, 2008, 9:11 pm Predmet: |
|
|
| ako už spominali predomnou ludia...je dobre chodiť na hudobku-ZUŠ....ale aj tak najlepšie je mať nejakého kamaráta bubeníka.........bo on ta za chvílu naučí viac ako za týžden celá ZUŠ...a zase druhá vec..zaleži aký je ten učiteľ v ZUŠ....................no a dobre je youtube...tam si natukáš názov pesničky..a pridáš drum cover...a môžeš pozreť ako iný bubnuju tu pesničku....daju sa tam najsť aj celkom v pohode veci..mno |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Šialenec

Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 403 Bydlisko: Tovarné
|
Zaslal: apríla 24, 2008, 9:12 pm Predmet: |
|
|
| DirtX napísal: | | ska-mo napísal: | ak máš záujem a myslíš, že to zmákneš tak dobre..ale lepšie je sa upnúť na jeden nástroj a viac sa zdokonaľovať... a k tej tvojej skúške: určite sa nejako priprav pozri si noty a ak chces mozem ti tu napisať základný rytmus. držím palce |
no sme s nim |
Keď chceš počuť zakladný rytmus v pesničke, tak si stiahni napr. Spiel Mit Mir alebo Asche zu Asche od Rammstein.
Popísať sa dá takto, ako tu už písal kolega , po hi-hat udrieš 4-krát, na 1. úder na hi-hatku "kopneš" aj do kopáku a na 3. úder na hi-hatku udrieš na aj snare ( rytmický alebo malý bubon ). Takto sa to vždy opakuje. To je zakladný tymus.
Naposledy upravil kvasha dňa apríla 24, 2008, 9:21 pm, celkom upravené 2 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|