Obsah fóra bubenici.com

Zaklady na bicie
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Offtopic / chat
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
DirtX
Prieskumník

Založený: 19 Feb 2008

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 4:37 pm    Predmet: Zaklady na bicie Odpovedať s citátom

Zdravim

Tak chcem zacat hrat na bicie mam 14 rokov. Ale potreboval by som nejake zaklady. Ja viem ze je to zrejme najlepsie s niekim kto to vie ale ked neviem ci v poprade nieco take je. Ale ak by bolo nieco v kniznej podobe tak by to mozno bolo fajn. No poradte ako zacat. A este ako dlho trva ucenie na bicich tak aby som vedel aj zopar tych pesniciek v pohode zahrat? Diki :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 4:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

najlepsie je zájst do ZUŠ alebo niecoho podobneho, pripadne mat kamarata bubenika :)
a zalezi na tom ake pesnicky chces hrat, punkove sa naucis urcite rychlejsie nez jazzove alebo metalove
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
ska-mo
Šialenec

Založený: 29 Nov 2007

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 4:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Učenie hry na bicích trvá celý život .. stále je tu niečo čo vidíš poprvýkrát a čo-to zdokonaľovať.skús presondovať túto stránku: www.skolanabici.zde.cz je tam veľa užitočného.. a povedz, sedel si už za bicími? inák, ja sa učím hrať pesničky tak, že si ich púšťam niekoľkokrát dookola. icon_wink.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
DirtX
Prieskumník

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 4:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ska-mo napísal:
Učenie hry na bicích trvá celý život .. stále je tu niečo čo vidíš poprvýkrát a čo-to zdokonaľovať.skús presondovať túto stránku: www.skolanabici.zde.cz je tam veľa užitočného.. a povedz, sedel si už za bicími? inák, ja sa učím hrať pesničky tak, že si ich púšťam niekoľkokrát dookola. icon_wink.gif

Hej sedel ale bol som maly ete :D ale laka ma to a chcem to vyskusat. No a chcel by som hrat nieco take ako hra KABAT cize rock
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 5:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no tak si na tom podobne ako som bol j.. vyriešil som to tak, že som šiel do umeleckej školy (popr. ZUŠ-ky, hocikde...)na prvej hodine som nevedel zahrať ani uplne základný rytmus 4/4. na druhej hodine so ho už vedel.. a na tretej alebo stvrtej hodien som už podľa mp3ky hral song Bára od Kabátu.. alebo to bolo Kalamity Jane?? asi to druhé... každopádne začni navštevovať nejakú hudobnú školu.. icon_smile.gif nevadí však , že už je po polroku..!
Návrat hore
Gr3g0r
Usadlík

Založený: 08 Feb 2008

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 8:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja som začal (a stále začínam icon_biggrin.gif ) len tak, že sme s chalanmi asi 2 roky mali sen mať kapelu a ja som akosi skončil s tým, že budem hrať na bicie :) a asi sa prihlasim do zušky...
Návrat hore
OondroO
Usadlík

Založený: 24 Apr 2007

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 8:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja chodim do ZUS uz 7.rok . .a nahodou sa mi tam paci . .. a mam skveleho ucitela .. icon_cool.gif
Návrat hore
DirtX
Prieskumník

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 8:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

hej ale ja som s hudobnou nebol nejaky kamarat je to problem ci sa to da dobrat?
A este ze neco mi kamarat spominal ze musim mat odohrate 7 rokov na inom nastroji az potom mozem hrat na bicie je to pravda? icon_eek.gif
Návrat hore
OondroO
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 8:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

DirtX napísal:
hej ale ja som s hudobnou nebol nejaky kamarat je to problem ci sa to da dobrat?
A este ze neco mi kamarat spominal ze musim mat odohrate 7 rokov na inom nastroji az potom mozem hrat na bicie je to pravda? icon_eek.gif

to kdo ti powedal ??? 7 rokov na inom nastroji , az potom bicie ??? .. no taq to je dobra howadina . .ja ked som mal 7 rokov som zacal hrat na bicich . .. (bol som druhak v skole) . . .isiel som normalne bez pripravky , bez vsetkeho . ..
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 8:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

totalna kravina icon_lol.gif na bicie sa da naucit hrať hocikedy v živote.. j neviem na nič iné hrať
Návrat hore
DirtX
Prieskumník

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 8:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ska-mo napísal:
totalna kravina icon_lol.gif na bicie sa da naucit hrať hocikedy v živote.. j neviem na nič iné hrať

dobre ok ja uz vem uz som aj dohodnuty v piatok ma vyskusaju ci mam rytmus mam sa na to nejak pripravit? a myslite ze by bolo vhodne sa zaroven s bicimi ucit aj na el. giare? asi ne co
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 9:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ak máš záujem a myslíš, že to zmákneš tak dobre..ale lepšie je sa upnúť na jeden nástroj a viac sa zdokonaľovať... a k tej tvojej skúške: určite sa nejako priprav pozri si noty a ak chces mozem ti tu napisať základný rytmus. icon_lol.gif držím palce
Návrat hore
DirtX
Prieskumník

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 9:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ska-mo napísal:
ak máš záujem a myslíš, že to zmákneš tak dobre..ale lepšie je sa upnúť na jeden nástroj a viac sa zdokonaľovať... a k tej tvojej skúške: určite sa nejako priprav pozri si noty a ak chces mozem ti tu napisať základný rytmus. icon_lol.gif držím palce

no sme s nim
Návrat hore
OondroO
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 9:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

2DirtX: . .ako , skusky na ZUS ??? . na bicie ??? fi_lone_ranger.gif
ja som ziadne nerobil , ale asi kvoli tomu , ze mama bola ucitelkou na klavir , a oco dost dobry trubkar fi_lone_ranger.gif ...nauc sa nekde najprimitivnejsi rytmus . ..

H - H - H - H H - H - H - H
---------S---------------S
B-----------B--B
H-hi hat
S-snare
B-bass dked si zaciatocnik , asi to nebudes vedet zahrat . ..ale ak si to mas de nacvicit , napis mi napr. na icq . .alebo taq . .a mozem ti to nahrat na phone . .kvalitou 172Kb/s ... a poslat
Návrat hore
Malcolm
Psychopat

Založený: 23 Júl 2007

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 9:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

hlasil som sa do zus pred rokom tie testy som zvladol v pohode hrala na klaviri a ja som jej hovoril kolko tonov pocujem vyklepat rytmus a spivat v zivote som nespieval tak som ju nejak ukecal drzim palce
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 20, 2008, 4:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

DirtX, potom napíš ako to dopadlo.. icon_wink.gif uplne uplne zakadny rytmus.
(HH) x x x x
(SD) ----o---
(BD) o-------
Návrat hore
Szony
Prieskumník

Založený: 06 Mar 2008

PríspevokZaslal: apríla 24, 2008, 8:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

heh...tak ja ked som dosla do ZUSky,tak ucitel nieco zabuchal perom do stola a som to len zopakovala a bolo:) ale mozno to bolo aj tym ze surne potrebovali bubanika/cku :)
Návrat hore
Force
Usadlík

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: apríla 24, 2008, 8:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

u mna to zacalo tak od srdca, mal som k tomu velmi blizko a kupil som si bicie a zacal hrat. spociatku som nevedel nic, no kamarat ma naucil nejake tie rytmusy a tak. v tych zaciatkoch by som k tomu len dodal - ze by bolo dobre sa naucit nejake stare songy od metalliici - z tych pesniciek sa brutal zdokonalis...a potom som zacal navstevovat ZUS...
Návrat hore
Dänillo
Usadlík

Založený: 05 Feb 2008

PríspevokZaslal: apríla 24, 2008, 9:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ako už spominali predomnou ludia...je dobre chodiť na hudobku-ZUŠ....ale aj tak najlepšie je mať nejakého kamaráta bubeníka.........bo on ta za chvílu naučí viac ako za týžden celá ZUŠ...a zase druhá vec..zaleži aký je ten učiteľ v ZUŠ....................no a dobre je youtube...tam si natukáš názov pesničky..a pridáš drum cover...a môžeš pozreť ako iný bubnuju tu pesničku....daju sa tam najsť aj celkom v pohode veci..mno
Návrat hore
kvasha
Šialenec

PríspevokZaslal: apríla 24, 2008, 9:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

DirtX napísal:
ska-mo napísal:

no sme s nim

Keď chceš počuť zakladný rytmus v pesničke, tak si stiahni napr. Spiel Mit Mir alebo Asche zu Asche od Rammstein.
Popísať sa dá takto, ako tu už písal kolega fi_lone_ranger.gif , po hi-hat udrieš 4-krát, na 1. úder na hi-hatku "kopneš" aj do kopáku a na 3. úder na hi-hatku udrieš na aj snare ( rytmický alebo malý bubon ). Takto sa to vždy opakuje. To je zakladný tymus.

Naposledy upravil kvasha dňa apríla 24, 2008, 9:21 pm, celkom upravené 2 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Offtopic / chat Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 2

Prejdi na: