Obsah fóra bubenici.com

Cviky na dvojsystem
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Super PimP
Nováčik

Založený: 28 Jan 2008

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 12:41 pm    Predmet: Cviky na dvojsystem Odpovedať s citátom

Ahojte ma nekto nejake cvicenia, alebo rady ako cvicit dvojsystem?? ak hej pls sem,, alebo ak to mate v notach a v nejakych TXT suborochta poslite mi na mail ;) peto.pimp@gmail.com, vopred vdaka ;)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dady
Prisťahovalec

Založený: 31 Mar 2006

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 2:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

a co to vlastne je ten dvojsystem...?...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
ska-mo
Šialenec

Založený: 29 Nov 2007

PríspevokZaslal: februára 19, 2008, 8:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

K tomu dvojsystemu - skús cvičiť paradiddles ale na kopáku ..kapišto?:P
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Super PimP
Nováčik

PríspevokZaslal: februára 20, 2008, 12:07 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Heh joj nevies co je dvojsystem, ,to je take akoby si mal dva kopaky ale je to spravene tak aby ti to buchalo na jeden bubon,, dobra vec,
no a k cviceniam hej poznam take cviky ze paradily, a dvojky a ja take srandy ,, ale ja by som skor chcel keby sa tu napisalo o nejak tej technike ako to cvicit,, alebo ktoru techniku kto preferuje,,, ja poznam dve techniky ale neviem ako nato ,, len som ich videl jezna bola spicka peta, a druha bola cela noha spicka, trochui sa to podobalo,, ale keby nekto vedel ako to treba cvicit pomohol by mi :P
Návrat hore
dady
Prisťahovalec

Založený: 31 Mar 2006

PríspevokZaslal: februára 20, 2008, 10:03 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Super PimP napísal:
Heh joj nevies co je dvojsystem, ,to je take akoby si mal dva kopaky ale je to spravene tak aby ti to buchalo na jeden bubon,, dobra vec

nepocul som to este takto nazyvat popravde... icon_eek.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mmimoman
Šialenec

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: februára 20, 2008, 2:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ono to bude tym ze normalne sa tomu nadava dvojslapka :DDD
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 20, 2008, 4:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mám dom jeden papier, na ktorom sú noty na cvičeni kopáku, môžem poslať PM-kou..... sú tam 16ky, trioly dvojky . atd.
Návrat hore
misho47
Nováčik

Založený: 05 Nov 2007

PríspevokZaslal: februára 20, 2008, 6:47 pm    Predmet: Re: Cviky na dojsystem Odpovedať s citátom

Super PimP napísal:
Ahojte ma nekto nejake cvicenia, alebo rady ako cvicit dvojsystem?? ak hej pls sem,, alebo ak to mate v notach a v nejakych TXT suborochta poslite mi na mail ;) peto.pimp@gmail.com, vopred vdaka ;)

Počul som už všeličo, ale d(v)ojsystém tak to ma teda poslalo do kolien, ale nie koniec srandy. Asi máš na mysli dvojšlapku viď niečo takéto http://www.musik-produktiv.at/dw-5002td3-delta-sondermodell.aspx a cviki na ňu už ako bolo vyššie napísané skús paradidle cviky, ale rob to nohami a nie rukami a poprípade skús pozrieť nejaké videá na youtube http://www.youtube.com/watch?v=SSKS9a9NuPc to je len príklad na to ako hrať na dvojšlapke. vôbec sa toho nemusíš držať, preskoč prvých 1 a pol minúty videa a potom to začína

EDIT: ešte jedna vec. Zmaž jeden príspevok, máš to tam dva krát

Naposledy upravil misho47 dňa februára 20, 2008, 7:07 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Super PimP
Nováčik

PríspevokZaslal: februára 20, 2008, 7:04 pm    Predmet: Re: Cviky na dojsystem Odpovedať s citátom

HEhehe tak teraz som zistil ze mame na slovensku jazykove bariery :D,, najskor k DVOJSYSTEMU,, tuna na vyhcode to tak kazdy vola :P, nevedel som ze to nikto nepozna,, ale hlavne ze sme sa rozumeli, ja to nazyvam takto, no a co sa tyka toho nazvu jak vy vola te VIRBEL, ja som tiez kukal ze ocom tocite,, a dovtipil som sa :P, no tak to budem volat dvojslapka aby sme sa chapali,
to MISHO47 : dik za linky, no a nemysli si ze som guma a ze budem hrat paradili rukami ked chcem cvicit nohy :D,, no dobre,, ja uz som videl plno cviceny na nohy ale nic nebolo tabovane vzdy sa tam len nejaky bubenik predvadzal, sem tam som trafil nejakeho normalneho co to ako tak vysvetlil, no podstatne bolo ze musia byt nekde nejake cviky na dvojslapku, kedze existuju cviky na ruky musia aj na nohy, viac menej ma zaujma TECHNIKA,, a nie samotne noty,, ale vdaka za rady,,:P
Návrat hore
misho47
Nováčik

PríspevokZaslal: februára 20, 2008, 7:16 pm    Predmet: Re: Cviky na dojsystem Odpovedať s citátom

Super PimP napísal:
HEhehe tak teraz som zistil ze mame na slovensku jazykove bariery :D,, najskor k DVOJSYSTEMU,, tuna na vyhcode to tak kazdy vola :P, nevedel som ze to nikto nepozna,, ale hlavne ze sme sa rozumeli, ja to nazyvam takto, no a co sa tyka toho nazvu jak vy vola te VIRBEL, ja som tiez kukal ze ocom tocite,, a dovtipil som sa :P, no tak to budem volat dvojslapka aby sme sa chapali,
to MISHO47 : dik za linky, no a nemysli si ze som guma a ze budem hrat paradili rukami ked chcem cvicit nohy :D,, no dobre,, ja uz som videl plno cviceny na nohy ale nic nebolo tabovane vzdy sa tam len nejaky bubenik predvadzal, sem tam som trafil nejakeho normalneho co to ako tak vysvetlil, no podstatne bolo ze musia byt nekde nejake cviky na dvojslapku, kedze existuju cviky na ruky musia aj na nohy, viac menej ma zaujma TECHNIKA,, a nie samotne noty,, ale vdaka za rady,,:P

hmmmmm no nie som si istý, či vážne existujú aspoň za ten čas, čo ja hrám na bicie (asi rok...ale na skúšobňu a cvičiť chodím tak dva razy do mesiaca, čo je hanba) tak som nič také nevidel. Techniku najlepšie nacvičíš asi z učiteľom, alebo sa prihlás do ZUŠ-ky, ak máš takú možnosť. A keď nie tak sa snaž pomaly prezerať tie videá a odpozerať tie pohyby, aspoň tak sa to snažím robiť ja. A ja to volám Virbl- neviem ako ostatní, ale v tomto by sme si už rozumeli
Návrat hore
Super PimP
Nováčik

PríspevokZaslal: februára 20, 2008, 7:39 pm    Predmet: Re: Cviky na dojsystem Odpovedať s citátom

No ja hram na bicie 4 roky aj na Dvojslapke tak isto,, a uz som sa popytal plno bubenikov a ani jeden mi neukazal techniku, a bol som sa pytat aj v zuske,, a tiez mi len cviky ukazali, ale ta to mozem osrat ten DERIK POPE to pekne vysvetlije to ma utrdzuje v tom ze musi byt este nejaka technika na nohy,, preto som dal tento topic aby som neco zistil nove.
Jo a pre zaujmavost jeden bubenik co ma kruto ryhcle nohy mi len povedal ze on hrje dvojkopak tak ze dostane nohy do takeho akoby krcu a uz to ide samo,, ato technika neni, proste chcem mat nad nohammi taku moc jak nad zivotom mravca chpes :P zeby spravil to co chcem kedy chcem a tak ako chcem, :)
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 20, 2008, 9:59 pm    Predmet: Re: Cviky na dojsystem Odpovedať s citátom

Super PimP napísal:
on hraje dvojkopak tak ze dostane nohy do takeho akoby krcu a uz to ide samo,,

hrá heel up/down?? lebo keď sa snažím pri heeldown hrať rýchlejšie tiež má chytajú krče ale len v oblasti kosti lýtka...on mákde krče?? icon_lol.gif
Návrat hore
misho47
Nováčik

PríspevokZaslal: februára 21, 2008, 12:24 am    Predmet: Re: Cviky na dojsystem Odpovedať s citátom

Super PimP napísal:
No ja hram na bicie 4 roky aj na Dvojslapke tak isto,, a uz som sa popytal plno bubenikov a ani jeden mi neukazal techniku, a bol som sa pytat aj v zuske,, a tiez mi len cviky ukazali, ale ta to mozem osrat ten DERIK POPE to pekne vysvetlije to ma utrdzuje v tom ze musi byt este nejaka technika na nohy,, preto som dal tento topic aby som neco zistil nove.
Jo a pre zaujmavost jeden bubenik co ma kruto ryhcle nohy mi len povedal ze on hrje dvojkopak tak ze dostane nohy do takeho akoby krcu a uz to ide samo,, ato technika neni, proste chcem mat nad nohammi taku moc jak nad zivotom mravca chpes :P zeby spravil to co chcem kedy chcem a tak ako chcem, :)

Ja "kŕč" mám, keď počujem nejakú pesničku s dobrými bicími a začnem si vyklopkávať. Potom príde mama vtrhne do izby ako zúrivý tiger a jej nevysvetlím, že to je len "kŕč". Hehe....taký kŕč ako spomínaný bubeník nemám , ale mám podobný s pätou, tú dokážem proste dostať do takého "stavu", že hrá sama a rýchlo. Tuším som už aj videl niekde pedál na hranie pätou, ale to nie je v mojich finančných možnostiach možné teraz zakúpiť

EDIT: opravených pár gramatických chýb mnou fi_lone_ranger.gif icon_cheesygrin.gif

Naposledy upravil misho47 dňa februára 22, 2008, 5:30 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Super PimP
Nováčik

PríspevokZaslal: februára 21, 2008, 11:35 pm    Predmet: Re: Cviky na dojsystem Odpovedať s citátom

Heh, no chlapci tak ja taky krc ani nechcem dakujem pekne :D, ja sa tomu snazim vyhnut lebo nohy musia byt uvolnene, ked sa hraje tak jak aj ruky, a teda ked hrajem nohami neco rychle tak pri tom krci sa to tazko ovlada a je mozne ze to bude nepresne,, a ta technika Heel toe, nieje o krci, to je proste technika ktoru trreba dlho trenovat, ja to nevviem ale ani moja slapka mi to neumoznuje vediet,, lebo je pratky pedal, na moju velku labu :D,, on ma tie krce asi v litkach neviem, ale to neni dorbe ked ma clovek pri hrani krce ved to musis byt pri hrani uvolneni a ne strnuly,, podla mna :P
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 22, 2008, 3:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

SuperPimp, akú máš šľapku??
ja mám tiež problém s dlhou nohou mám (45-46) takže ked ju natiahnem na šlapku tak zaberá celý pedál a pri technike heel toe kde potrebujem mať pätu "za zadkom" šľapky musím tak krčiť prsty na nohách...smola veru icon_neutral.gif
Návrat hore
Super PimP
Nováčik

PríspevokZaslal: februára 22, 2008, 6:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No ja mam Power Beat, ja mam nohu 45, a tiez mam s tou technikou problem, vies kde je problem,, ze ked sme si kupovali slapky tak sme nevedeli ze taka technika existuje,, teda aspon ja ,, a ked kukam ze take daco existuje, ta vidim ze moja slapka je nevhodna na take,, Lepsie slapky , uz su nastavidelne,, a to tak ze petu si posunies dalej a s tym mas vyhodu ked mas dlchsie chodidlo, napriklad PEARL slapky to maju ,, aspon co som kukal tak asi vsetky lebo ja ked "dupnem" petou, tak nema to zjaden efekt,, tkaze teraz ked by som kupoval dvojsystem tak by som si kupil taky kde si viem aj pedal pekne nastavit,, no a ty mas aky dvojsystem??
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 23, 2008, 12:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no ja zatiaľ nemám žiaden, potreboval by som taký, kde by sa dalo hrať pätou s mojou labou icon_lol.gif myslíš, že niektoré z týchto majú tu nastaviteľnú funkciu?resp. by sa mi tam zmestila celé chodidlo?
http://www.musik-produktiv.at/pearl-power-shifter-p122tw.aspx
http://www.musik-produktiv.at/sonor-400-dp472r.aspx
http://www.muziker.sk/Default.aspx?Yamaha-DFP8210S&nid=20016&nparams=kod_id;3210
http://www.muziker.sk/Default.aspx?Premier-DP0207&nid=20016&nparams=kod_id;107481&action=s
(niektoré z týchto som si vyhliadol, na ktorú sa zmestí moja NOHA?) icon_wink.gif
Návrat hore
Pnibo

Založený: 25 Feb 2008

PríspevokZaslal: februára 25, 2008, 11:35 am    Predmet: Odpovedať s citátom

čafte som na tomto fore novy, ale tiež hram na bicie pomaly 2 roky...a na dvoj šlapku som prešiel asi pred trištvrte rokom...len to je prd že nieje to original dvojšlapka,to zn.že je robena...nie je to nič moc predsa nova je nova...chystam sa kupiť nejaku new ale pred tym sa budem učiť na tejto staršej,len to ma sere že ked chcem na nej hrať tak musim po nej skakať aby mi buchla na bubon...ked sa na nej naučim tak myslim že s novou to bude už lahšie...chcel vlastne spytať že by ste mi odporučili za techniku?ja som samouk
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: februára 25, 2008, 11:56 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Techniku? Uč sa na poriadnej šlapke, ja som sa učil na shitoch a nachytal osm zlozvyky ktorých sa nemôžem ani za svet striasť
Návrat hore
Pnibo

Založený: 25 Feb 2008

PríspevokZaslal: februára 25, 2008, 11:59 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Nightwolf_08 napísal:
Techniku? Uč sa na poriadnej šlapke, ja som sa učil na shitoch a nachytal osm zlozvyky ktorých sa nemôžem ani za svet striasť

zlozviky??a to su napr.aké??
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 3

Prejdi na: