| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
MMhardKy Prisťahovalec

Založený: 02 Apr 2006 Príspevky: 97 Bydlisko: BA
|
Zaslal: apríla 11, 2006, 11:44 pm Predmet: Persona Grata |
|
|
No tak by som Vám chcel predstaviť svoju kapelu. (Ten text som skopíroval z našej stránky takže znie tak trochu "oficiálne"...)
Persona Grata bola založená v roku 1999 hŕstkou mladých hudobníkov v Bratislave. Rocková kapela postupne začala pod vplyvom skupín ako "Yes", "Jethro Tull", "Pink Floyd", "Collegium Musicum", "Anglagard", tvrdších "Dream Theater", "Pain Of Salvation", "Meshuggah" či moderných "Radiohead" svoju tvorbu obohacovať o progresívne prvky, kombinované so snahou sa v tejto spleti inšpirácie nezamotať a zachovať si vlastný "sound". Súčasna tvorba kapely, podmienená rovnako prirodzeným vývinom, ako aj príchodom nových dôležitých členov začala vznikať začiatkom roka 2004. Je v nej kladený velký dôraz na melódiu, i na komplexnú rytmiku (časté striedanie rôznych metrických pásiem, polyrytmy).
Za prvý úspech bratislavskej skupiny by sa dalo považovať vystúpenie na pražskom art-rockovom festivale Indigofest 2004, ktoré malo vynikajúci ohlas a na internete sa objavilo niekoľko veľmi priaznivých reportov. Povzbudená úspechom, nahrala Persona Grata prvé demo "Kus Hry", ktoré zožalo rovnako pozitívny ohlas a výborné kritiky na rôznych internetových portáloch.
Počas rokov 2005/2006 kapela nahrala materiál pre svoj prvý album a v súčasnosti oslovuje vhodné vydavateľstvá.
Tu sú sample z albumu "Reaching Places High Above":
1. Ace - http://personagrata.sk/audio/acewma.wma
2. The Edge Of Insanity - http://personagrata.sk/audio/edgewma.wma
3. Orient Express part 1: Istanbul
4. Orient Express part 2: Orient Express - http://personagrata.sk/audio/orientwma.wma
5. Orient Express part 3: Paris
6. I Am You - http://personagrata.sk/audio/iamyouwma.wma
Naposledy upravil MMhardKy dňa apríla 13, 2006, 1:52 am, celkom upravené 2 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
DUSH_MAN Prisťahovalec

Založený: 03 Apr 2006 Príspevky: 57 Bydlisko: BA
|
Zaslal: apríla 12, 2006, 12:23 am Predmet: |
|
|
| :lol: podla mna uplne super. Snad vas niekde uvidim hrat |
|
| Návrat hore |
|
 |
MMhardKy Prisťahovalec

|
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

Založený: 25 Mar 2006 Príspevky: 673 Bydlisko: Trencin
|
Zaslal: apríla 12, 2006, 3:56 pm Predmet: |
|
|
| nechcem urazat akurat poviem svoj nazor...neupalickujte ma pls ! pozeral som to video od zaciatku do konca a okrem technickej zdatnosti hudobnikov ma tam nic nezaujalo...asi som uz presyteny DT-cka ale prislo mi to take bez napadu bez myslienky - ako nasilu poskladane nepravidelne takty a typicke DT-oviny...sorry za taku otvorenost ale radsej ako by som tu mal trepat kraviny... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Subversion Prisťahovalec
Založený: 03 Apr 2006 Príspevky: 60 Bydlisko: BA
|
Zaslal: apríla 12, 2006, 4:07 pm Predmet: |
|
|
| drumstar napísal: | | nechcem urazat akurat poviem svoj nazor...neupalickujte ma pls ! pozeral som to video od zaciatku do konca a okrem technickej zdatnosti hudobnikov ma tam nic nezaujalo...asi som uz presyteny DT-cka ale prislo mi to take bez napadu bez myslienky - ako nasilu poskladane nepravidelne takty a typicke DT-oviny...sorry za taku otvorenost ale radsej ako by som tu mal trepat kraviny... |
podla mna je tvoj nazor ok :) hudba je subjektivna zalezitost a teda nic sa nestane, keby sa ti to vyslovene protivilo :wink:
mne sa napriklad persona grata celkom paci :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: apríla 12, 2006, 4:08 pm Predmet: |
|
|
| Subversion napísal: | | drumstar napísal: | | nechcem urazat akurat poviem svoj nazor...neupalickujte ma pls ! pozeral som to video od zaciatku do konca a okrem technickej zdatnosti hudobnikov ma tam nic nezaujalo...asi som uz presyteny DT-cka ale prislo mi to take bez napadu bez myslienky - ako nasilu poskladane nepravidelne takty a typicke DT-oviny...sorry za taku otvorenost ale radsej ako by som tu mal trepat kraviny... |
podla mna je tvoj nazor ok :) hudba je subjektivna zalezitost a teda nic sa nestane, keby sa ti to vyslovene protivilo :wink:
mne sa napriklad persona grata celkom paci :) | ale mne sa to neprotivilo ! to by som klamal keby som povedal ze ano ! mna to akurat nezaujalo hudbou ale technikou co je skoda... |
|
| Návrat hore |
|
 |
MMhardKy Prisťahovalec

|
Zaslal: apríla 12, 2006, 4:20 pm Predmet: |
|
|
| drumstar napísal: | | nechcem urazat akurat poviem svoj nazor...neupalickujte ma pls ! pozeral som to video od zaciatku do konca a okrem technickej zdatnosti hudobnikov ma tam nic nezaujalo...asi som uz presyteny DT-cka ale prislo mi to take bez napadu bez myslienky - ako nasilu poskladane nepravidelne takty a typicke DT-oviny...sorry za taku otvorenost ale radsej ako by som tu mal trepat kraviny... |
Ktore video, myslis to co mame na nasej stranke z koncertu? Tie zvukove ukazky co som sem dal su mozno viac reprezentativnejsie. Sice ma mrzi ze sa Ti to nepaci (co si budeme klamat, kazdeho aspon trochu mrzi ked sa niekomu jeho dielo nepaci), je jasne ze vsetko je to subjektivne. Mrzi ma vsak ak z nasej hudby ludi zaujme iba technika. To znamena ze sme tak trochu zlyhali. Na tych skladbach sme pracovali 2 roky a snazili sme sa citlivo premysliet vsetky aranzmany, linky, melodie, texty, koncept... instrumentalne exhibicie samozrejme v nasej hudbe maju miesto a velmi nas bavia, no rozhodne nie su iba prvoplanove. Skusim Ti poslat nase CD, mozno ze ked si vypocujes tie skladby cele, dostrane sa to do ineho svetla.
Naposledy upravil MMhardKy dňa apríla 12, 2006, 4:30 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: apríla 12, 2006, 4:26 pm Predmet: |
|
|
| ja neviem ma to 16 minut a je to tocene asi z balkona v tej sale... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Terrier Prisťahovalec

Založený: 03 Apr 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: apríla 20, 2006, 2:40 pm Predmet: |
|
|
| ale web má úplne super parádny krásny look! 8) |
|
| Návrat hore |
|
 |
MMhardKy Prisťahovalec

|
Zaslal: Máj 10, 2006, 2:43 am Predmet: |
|
|
:(
Naposledy upravil MMhardKy dňa Máj 11, 2006, 4:53 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: Máj 10, 2006, 9:16 am Predmet: |
|
|
| to moze byt fajn 8) o co sa konkretne jedna ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
spottik Šialenec
Založený: 28 Mar 2006 Príspevky: 425 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Máj 10, 2006, 5:25 pm Predmet: |
|
|
| Koncert... :wink: |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: Máj 10, 2006, 9:46 pm Predmet: |
|
|
| hej ? ja ze vypredaj bananov :roll: |
|
| Návrat hore |
|
 |
MMhardKy Prisťahovalec

|
Zaslal: Máj 11, 2006, 4:53 pm Predmet: |
|
|
| Všetkým sa ospravedlňujeme, koncert sme museli presunúť. Adamov stav sa zhoršil na toľko, že už vôbec nemôže hýbať pravým zápästím. Najbližší voľný termín je 10.6.2006, ďalší bol možný až na začiatku letných prázdnin, čo je však organizačne nevhodné (dovolenky, zájazdy, tábory, školy v prírode). |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|