| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| myslite si ze tama rockstar sa hodia ako uz pokrocile bubny ? |
| ano |
|
76% |
[ 26 ] |
| nie |
|
23% |
[ 8 ] |
|
| Celkom hlasov : 34 |
|
| Autor |
Správa |
gondorcan Usadlík

Založený: 05 Mar 2007 Príspevky: 246 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: januára 27, 2008, 8:33 pm Predmet: bicie Tama |
|
|
mám takú otázku .... akurát som zablúdil na muziker.sk a pozeram tam sady Tama ... a prešiel som rockstar, swingstar bo to sú dá sa povedať moje cenové kategórie lebo zatiaľ nemám veľkú šancu na kúpu bicích drahšich než cca 20-25000 ...a len tak som si pozrel aj imperialstar a pozerám ... cena 17990 aj ked ... pokiaľ viem je to už tá vyššia trieda .... alebo je to ich normálna cena ?
http://www.muziker.sk/default.aspx?content=0700&nparams=typ_t;0700;vyr;503&search=imperialstar
a okrem tohto ... čo si myslíte o bubnoch Tama Rockstar ... lebo na inzerátoch bývajú strašne často predávané ...
Naposledy upravil gondorcan dňa januára 28, 2008, 5:18 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 677
|
Zaslal: januára 27, 2008, 8:50 pm Predmet: Re: bicie Tama |
|
|
| gondorcan napísal: | mám takú otázku .... akurát som zablúdil na muziker.sk a pozeram tam sady Tama ... a prešiel som rockstar, swingstar bo to sú dá sa povedať moje cenové kategórie lebo zatiaľ nemám veľkú šancu na kúpu bicích drahšich než cca 20-25000 ...a len tak som si pozrel aj imperialstar a pozerám ... cena 17990 aj ked ... pokiaľ viem je to už tá vyššia trieda .... alebo je to ich normálna cena ?
http://www.muziker.sk/default.aspx?content=0700&nparams=typ_t;0700;vyr;503&search=imperialstar
a okrem tohto ... čo si myslíte o bubnoch Tama Rockstar ... lebo na inzerátoch bývajú strašne často predávané ... |
Tama Imperialstar je v podstate najnizsia sada... , nizsie od toho je uz len taka ta pre deti-malinke rozmery /neviem ako sa vola/
...moj osobny nazor na Tama Rockstar, bohuzial nemal som sancu skusit starsie Rockstar, ale tie dnes vyrabane ma nemali absolutne cim zaujat... ,malo to sice Remo pinstripe-ktore neznasam , mozno s inou blanou by mi sadli,,,ale nic extra okrem tom-holderov nemaju...a zvuk vobec nie... , ale blana by to mozno poriesila... ale az tak asi nie...))...premna to boli take o nicom bicie... , ak Tamy tak Superstar /tam je aj breza zasifrovana/ ,alebo lacnejsie Starclassic - lenze to uz nieje tvoja cenova kat. skor 3 vyssia. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2954 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: januára 27, 2008, 11:46 pm Predmet: |
|
|
Môj sen je sada starclassic maple....ale na tú si počkám
Hral som staré rockstary a neboli vôbec zlé. Len mi nesedel tan 20" kopáčik.
Zvukovo neboli vôbec zlé, súčasné netuším ako hrajú |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 885 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: januára 28, 2008, 1:41 am Predmet: negative attitude |
|
|
| tama rockstar vo svojej triede vynikajúce,poctivé drevo systém odpruženia a izolovania tomov ,star cast,obruče profesionálne die cast,pedál iron cobra+ hardware,skvela cena. istotne lepšie ako basix |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 677
|
Zaslal: januára 28, 2008, 8:23 am Predmet: Re: negative attitude |
|
|
| animal666palermo napísal: | | tama rockstar vo svojej triede vynikajúce,poctivé drevo systém odpruženia a izolovania tomov ,star cast,obruče profesionálne die cast,pedál iron cobra+ hardware,skvela cena. istotne lepšie ako basix | ...,ako pre koho... , ale pedal iron cobra sa k Rockstarom nedava to je omyl... ,hadzu k tomu HP200-ku ...je to vec vkusu... ,Basix Custom su z cistej Brezy Tama Rockstar z mahagonu... Spracovanie je lepsie u Tamy , ale ja by som netvrdil ze tie Basix Custom su zle... ,mam odskusane oboje /tych basixov asi 3 rozlicne sety v rade Custom/ aj poziadavky na hardver su splnene asi na rovnakej urovni /to aka je u Basix zivotnost hardveru...neviem/ kedze Tamy stoja viac /este k tomu vsetkemu/ osobne by som bral Basixi...Breza je Breza_alebo po tom Tama Superstar pouziva ich aj Jeff Campitelli su o trochu drahsie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sehnsucht Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007 Príspevky: 291 Bydlisko: Bratislava, Hodruša Hámre
|
Zaslal: januára 28, 2008, 4:53 pm Predmet: |
|
|
Najprv je moja vysnívaná sada Superstar a potom bude Starclassic.
Akurát neviem, ako rozlične znejú tie podkategórie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
gondorcan Usadlík

|
Zaslal: januára 28, 2008, 5:19 pm Predmet: |
|
|
| pridal som hlasovanie kedze nazory sa rozchadzaju tak zahlasujte a uvidime co si kto mysli |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: januára 28, 2008, 9:06 pm Predmet: negative attitude |
|
|
| hlasovanie hovorí za všetko,a musím oponovať áno na slovensku iron kobru k sade nedostaneš lebo nedostaneš ani stojany lebo už v obchode ťa obchodnik o ne okradne,silne slova ale je to je skutočný fakt,všade inde ešte k sade v rámci akcie dostaneš aj činely,ja si basix rozhodne kupovať nemusím ani nebudem nech si kúpi každý čo chce,budem sa opakovať tama rockstar to naj vo svojej triede |
|
| Návrat hore |
|
 |
gondorcan Usadlík

|
Zaslal: januára 28, 2008, 9:42 pm Predmet: |
|
|
| heh ... konecne plni toto forum hlavne ulohu pomoct a informovat ... ja som totiz dlho rozmyslal ze kupim tamy rockstar ale potom ma akosi odradilo to ze su tak casto predavane (teda aspon vzdy ked som sa pozrel na inzeraty tak ich tam niekto predaval ) ale ako vidim tak snad to nie je az take strasne .... no a teraz si uz len pockat pekne dlhy cas kym si na ne zarobim :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sehnsucht Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007 Príspevky: 291 Bydlisko: Bratislava, Hodruša Hámre
|
Zaslal: januára 28, 2008, 10:31 pm Predmet: |
|
|
| Ak chcete vedieť, ten jeden hlas, to som sa ja preklepol... |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: januára 29, 2008, 12:14 am Predmet: negative attitude |
|
|
hlas ľudu nepustí,máš smolu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
davegr Prisťahovalec
Založený: 31 Mar 2006 Príspevky: 60
|
Zaslal: januára 29, 2008, 12:37 am Predmet: |
|
|
Inak tu je v podstate kompletná modelová rada Tamy ktorá sa teraz vyrába.
http://www.tamadrum.co.jp/world/distributors/frame_cezch.html
Rockstar už sa nejakú dobu nepredáva, to čo je v našich obchodoch sú iba nepredané sady zo zásob našich obchodníkov.
V minulosti, pokial si dobre pamätám, boli najnižšie Stagestar, potom Swingstar, Rockstar, Rockstar custom a Starclassic prerformer, Starclassic maple custom. Swingstar boli nahradené Imperial stare a Rockstar nahradili Superstar, Stagestar zrušili (ani sa nedivim) a Starclissic sa rozšíril o ďalšie modelové rady.
Pokiaľ uvažuješ nad Tamami, tak od tial by som bral až Superstar custom. Kedysi som nad nimi vážne uvažoval aj ja, ale dnešná konkurencia a hlavne zo strany mapexu túto myšlienku úplne zavrhla. Keď porovnáš ceny (k tamám je treba pripočítať aj HW, lebo u nás sa bežne nedodáva) tak tá je nastavená približne okolo 30 000Sk,- + HW okolo 9000,- Sk dostávame sa na cenu na Mapex Pro-M alebo Sonor 3007, PDP-CX, čo sú podľa mňa, vzhľadom na to že sú to nie len celojavorové, určite lepšie bicie patriace o kategóriu vyššie. Kvalitatívne mi skôr príde ako konkurencia Superstar customom M-birch, Sonor 2007 či PDP-SX. Čo sa týka odlievaných ráfkov, to by som tiež zrovna ako extra výhodu nebral, pretože jediný rozdiel oproti kvalitným ohýbaným 2.3mm ráfkom je v charaktere zvuku na ktorom sa podielajú, takže to je skôr o preferenciách toho, čo človek chce. Ale to patrí už niekde inde.
Do kategórie do 30tis. mi najlepšia voľba prišla Mapex M-bich, a pretože sa mi ešte dokonca podarilo vystihnúť akciu (8" tom + 16" kotol zadarmo) znamenalo to v danej cenovej relácii jasného víťaza.
Tamy sú podľa mňa na dnešnú dobu trochu predražené, tak ako aj perle a môžu si to dovoliť vzhľadom k tomu, že na našom trhu sú dosť známe a platí sa za značku. Mapex na rozdiel od nich je tu pomerne krátko a preto si buduje meno nie len veľmi dobrými cenami, ale aj kvalitou distribúcie tak ako je tomu aj u sonoru v Čechách. To sa o tame bohužiaľ podľa doterajších skúseností nejako extra povedať nedá. Ale aby som len nekritizoval, určite to nie sú zlé bicie, treba ich však naozaj vyskúšať a porovnať s ostatnými zmieňovanými, či to za tie prachy stojí. Alebo byť verný sympatickej značke a mať tie svoje vysnívané. To je už každého vlastná voľba.
Len pre zaujímavosť, J. Bittner ich mal na MD festivale.
http://www.drummerworld.com/Videos/jasonbittnerDVD.mov |
|
| Návrat hore |
|
 |
bubnik7
Založený: 25 Feb 2008 Príspevky: 3
|
Zaslal: februára 25, 2008, 2:01 am Predmet: Re: bicie Tama |
|
|
| gondorcan napísal: | mám takú otázku .... akurát som zablúdil na muziker.sk a pozeram tam sady Tama ... a prešiel som rockstar, swingstar bo to sú dá sa povedať moje cenové kategórie lebo zatiaľ nemám veľkú šancu na kúpu bicích drahšich než cca 20-25000 ...a len tak som si pozrel aj imperialstar a pozerám ... cena 17990 aj ked ... pokiaľ viem je to už tá vyššia trieda .... alebo je to ich normálna cena ?
a okrem tohto ... čo si myslíte o bubnoch Tama Rockstar ... lebo na inzerátoch bývajú strašne často predávané ... |
No nerád sa ti do toho starám,ale najkvalitnejšie bicie na zemi sú Tama Starclassic bubinga,ale kedže nemáš na to,kašli na Tamy.Tie rockstary a swingstary a tie ostatné kraviny stoja za hovno.Keď chceš prijateľné bicie za prijateľnú sumu,odporúčam Yamaha Stage Custom.Hovorím ti to z 15-ročnej skúsenosti. |
|
| Návrat hore |
|
 |
bubnik7
Založený: 25 Feb 2008 Príspevky: 3
|
Zaslal: februára 25, 2008, 2:04 am Predmet: |
|
|
| Sehnsucht napísal: | Najprv je moja vysnívaná sada Superstar a potom bude Starclassic.
Akurát neviem, ako rozlične znejú tie podkategórie. |
Chlapci,ale starclassic si treba zaslúžiť!!!!!!!!!!!!!!!cítiš sa?????-myslím hudobne? |
|
| Návrat hore |
|
 |
mmimoman Šialenec

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 276 Bydlisko: Hurbanovo
|
Zaslal: februára 25, 2008, 11:08 am Predmet: |
|
|
| suhlasim s davegrom podla mna u nas sa najviac oplati mapex...ak dobre viem tak k m birchom este stale davaju maly tom gratis (8" alebo 10") ...aj ja ich planujem kupit coskoro |
|
| Návrat hore |
|
 |
davegr Prisťahovalec
Založený: 31 Mar 2006 Príspevky: 60
|
Zaslal: februára 25, 2008, 11:45 am Predmet: Re: bicie Tama |
|
|
| bubnik7 napísal: | | ...ale najkvalitnejšie bicie na zemi sú Tama Starclassic bubinga... |
Tak to by som až z takou istotou netvrdil!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2954 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: februára 25, 2008, 11:55 am Predmet: |
|
|
| Už len pre to, že každému vyhovuje niečo iné. Pre mňa je napríklad vrchol starclassic maple... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 888 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: februára 25, 2008, 12:46 pm Predmet: |
|
|
| Hral som na starclassic maple, ziadne terno... Tomy a kotol priemerne, mali okruhly ovalny a zaroven prierazny mohutny zvuk. Velmi masivny pocit. Najviac sa mi pacil kopak, 18", ten bol naozaj vynikajuci. A tiez by som o ziadnych bicich nepovedal, ze su najlepsie na zemi. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusanrozemberg Prisťahovalec
Založený: 22 Dec 2006 Príspevky: 93 Bydlisko: trencin
|
Zaslal: februára 25, 2008, 2:44 pm Predmet: |
|
|
| ja som tiez skusal Tama starclassic performers a presne tiez som mal z nich zvlastne pocity.a vedla nich boli bubinga to uz bolo ine ale aj tak mi najviac sedeli tie maple od nich. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1428 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: februára 25, 2008, 4:43 pm Predmet: |
|
|
| ...znamy predava rockstary...mne tam vadi ten plechovy rytmicak, kopacik je ale moc slusne hrajuci, myslim, ze aj v daktorom teste bol hodnoteny ako najlepsia cast sady...prechody su tiez fajin, este su hlbsie nez na ake sme teraz zvyknuti u novych sad...akurat ten star cast za bohvieaku vyhru nepovazujem, mapex a sonor maju toto uchytenie riesene podstatne kompaktnejsie, nedal by som ruku do ohna, ze sa ti to vojde do futralu a tak...taksito prechody nejdu skrz toto dat celkom uplne do seba...zato to Tcko je genialne tym, ze sa sklada z dvoch rozdelitelnych casti...perfektny napad...ja by som rockstary bral, za rozumnu cenu ked ich najdes dakde... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|