Obsah fóra bubenici.com

Cviky na dvojsystem
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: februára 25, 2008, 12:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

To nie je pravda, ze na shite nachytas zlozvyky. To by muselo mat extremnu mechanicku vadu. Pravda je, ze posledne na com zalezi je pedal. Na dobrom sa Ti bude hrat pohodlnejsie ale mozes chytit rovnake zlozvyky aj na dobrom pedaly. A tazko sa da pisat o technike na kopak. To musis vidiet, ist za niekym, nechat si to predviest, pozriet si videa a tak. Dolezite je pri cviceni nechat beater odrazat sa od blany pokial je mozne, rovno a uvolnene sediet a snazit sa robit to prirodzene z co najmensou namahou. To je asi jedine co sa da vseobecne poradit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Pnibo

Založený: 25 Feb 2008

PríspevokZaslal: februára 25, 2008, 1:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dusan napísal:
To nie je pravda, ze na shite nachytas zlozvyky. To by muselo mat extremnu mechanicku vadu. Pravda je, ze posledne na com zalezi je pedal. Na dobrom sa Ti bude hrat pohodlnejsie ale mozes chytit rovnake zlozvyky aj na dobrom pedaly. A tazko sa da pisat o technike na kopak. To musis vidiet, ist za niekym, nechat si to predviest, pozriet si videa a tak. Dolezite je pri cviceni nechat beater odrazat sa od blany pokial je mozne, rovno a uvolnene sediet a snazit sa robit to prirodzene z co najmensou namahou. To je asi jedine co sa da vseobecne poradit.

aha noo diky za radu mam pocit že som ťa pochopil...ked budem mať najbližšie skušku tak to vykušam...thx
Návrat hore
Super PimP
Nováčik

Založený: 28 Jan 2008

PríspevokZaslal: februára 25, 2008, 11:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pnibo napísal:
Nightwolf_08 napísal:
Techniku? Uč sa na poriadnej šlapke, ja som sa učil na shitoch a nachytal osm zlozvyky ktorých sa nemôžem ani za svet striasť

zlozviky??a to su napr.aké??

AHoj tak uc sa na poriadnej slapke, ,to je pravda,, tak jak povedal Nightwolf_08, aj ja mam zlozvyky z toho ze som mal pretym dve slapky a jedna bola amati a druha bola basix, a kazda isla inak :P, a to su napriklad prekopy ktore su nepresne,, alebo tuhe hranie a take ,, kazdy ma neco ine,,ale fakt kup si priadnu dvojslapku, fakt naucis sa vsetko lahcsie a na tej robenej sa budes trapit,, a to je FAKT, nie zjaden vymysel, no a k SKA-MO : tak ano aj ta prva Pearl slapka ma nastavitelnu petu,, vsetky lepsie slapky to maju, len ten shit co mam ja to nema :D ale to som nevedel ze take neco je :P
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: februára 26, 2008, 9:37 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Pravda to celkom nie je. A snad ani ciastocne. Tuhe hranie, nepresne "prekopy" a veci co popisujes su jasne syndromy zatial nedostacujuceho cvicenia. Nehladaj chybu v slapke, tam je to uplne najlahsie. Uvidis o par rokov, ked sa to naucis, budes hrat suverenne aj na pozvaranej amatke. A preco by si dupal patou? SKutocne sa dobrym pedalom nadstavuje pata? dw 5000, giant step, yamaha flying dragon ani iron cobra toto nemaju. Jedine ten pearl.
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

Založený: 29 Nov 2007

PríspevokZaslal: februára 26, 2008, 4:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Super Pimp napísal:
k SKA-MO : tak ano aj ta prva Pearl slapka ma nastavitelnu petu,, vsetky lepsie slapky to maju, len ten shit co mam ja to nema :D ale to som nevedel ze take neco je :P

diky za odpisanie..
asi budem zvažovať nad kúpou tej Pearl slapky, je to kvalita za primeranú cenu..ale počkám ešte čo prinesie nový drum shop icon_biggrin.gif a potom sa rozhodne,....
a k tomu systému nastavovania päty: ako funguje ten mechanizmus? vidím v päte šľapky akokeby skrutku.. ňou sa to nastavuje? alebo je to nejako inak?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: februára 26, 2008, 6:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

chlapi preco ste hravali na dvoch odlisnych slapkach?Chapem,asi to bude nedostatok penazi ale aj tak...No nechapem vas,cim ste boli nuteny hrat dvojkopak.Ked nato nemam mechaniku tak to necham tak a neskôr sa nemusim chvalit zlozvykom
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: februára 27, 2008, 9:42 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Presne tak... dalsia vec, ktora ma ani nenapadla cudujsasvete... No a ak by aj bol kazdy iny, tak myslim, ze to az tak strasne pri cviceni nevadi. Noha si zanedlho zvykne na vsetko a na lepsie sa zvyka rychlo. Dalsie formulky ako napr: tazko na cvicisku, lahko na bojisku sa tiez daju aplikovat...
Návrat hore
Super PimP
Nováčik

PríspevokZaslal: februára 27, 2008, 5:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ska-mo: tak hej v päte povolis tu srubku a posunies ju kus dozadu,, ale najskor si to skus, nekupuj naslepo, no a vAlve si sa pytal preco npr, ja som hral na odlisnich slapkach, a mas pravdu nedostatok penazi, a bolo to na zaciatku ked som zacinal bubnovat, potom somsi jazsneze kupil novu dvojslapku, no a co sa tyka tych zlozvykov,, Dusan, mas pravdu bolo blbe hadzat to na zlozvyky, takze to co bolo uvedene vysie berem spet nech to nikto nebere vazne, ale momo toho, viem ze ked som presedll z amati slapky na novu tak som nevedel dat kopak presne na prvu dobu ale to ej jasne ze to bolo slapkou lebo tie amati su take zvlastne,, dnes uz chvala boho taky problem,, no takze tak,, inak dusan ty asi nemaqs nejake specialne cviky na nohy? neso jak ETUDY na snere, ale na velky bubon icon_confused.gif , no tak dopredu dakujem za odpoved
PS : myslimze nikto sa tu nechcvali zlozvykmi, sak to ani neni chvalyhodne ,, otom by sme mali byt ticho :P
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 27, 2008, 7:50 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dúfam, že to pomôže keď mám nohu 45-ku icon_cheesygrin.gif a chcel by som hrat heel toe len tá noha mi to neumožňuje..
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: februára 27, 2008, 8:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

co je heel toe?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
weckluf
Psychopat

Založený: 07 Apr 2007

PríspevokZaslal: februára 27, 2008, 9:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

da sa to zahrat aj spickou tak ze na to miesto kde by si to hral petou to budes hrat ties spickou ze budes preskakovat spickou z vrchu pedala na pätu pedala...
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 28, 2008, 4:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dá sa to aj jednoduchšie...:P proste musíš vlniť nohou ako keby si utekal:D:D
vezmime si pravú nohu; dáš ju na predál (za pätu pedálu) a udrieš pätou s tým že špička nohy je vo vzduchu a potom udrieš špičkou ale päta je vo vzduchu ......
pozri si toto video(celé):D: http://youtube.com/watch?v=SSKS9a9NuPc
Návrat hore
Super PimP
Nováčik

PríspevokZaslal: februára 28, 2008, 9:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tento topic som dal koli tomu aby mi som od niekoho z vas ziskal rady ako cvicit nohy,, a dnes som sa rozpraval jednym bubenikom on povedal ze existuju knizky ktore su zamerne vylucne na nohy, ze tak jak existuju Etudy na maly bubon existuju aj etudy na dvojslapku, on to vraj videl v Londyne,, ale tam tak skoro nebudem takze viem len ze existuje kniha s notamy vylucne na nohy ale je daleko :D a stoji 20 libier,, takze nadej mam,, uz to len zohnat :P
Návrat hore
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 28, 2008, 9:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja mam nieco take ale iba jednu stranu...akurat to cvicim ale nie na dvojslapke ale len jednou nohou ale da sa to vyuzit aj na dvojslapke...zial bohu nemam to sem ako dat ...
Návrat hore
Super PimP
Nováčik

PríspevokZaslal: februára 28, 2008, 9:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Skoda,, a mas to v nejakej knizke?
Návrat hore
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 28, 2008, 10:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nie vcera som bol v zus tak toto mi dal cvicit:D..to je iba jedna strana no vlastne dve lebo je z oboch stran
Návrat hore
Super PimP
Nováčik

PríspevokZaslal: februára 29, 2008, 3:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

fiha tak to by boloskvele mat,, pocuj ked by si to vedel zohnat ho cako fotky z do MObilu ta by somti bol vdacny, ak sa neda ta nic,
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 29, 2008, 4:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja mám niečo podobne možem ten papier nascanovať a poslat icon_wink.gif sú tam 2ky trioly 4ky osmicky aj 16tiny.. na dvojslapke by to bol riadný nážez ...mať tak doublepedal icon_surprised.gif
Návrat hore
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: marca 1, 2008, 2:01 am    Predmet: Odpovedať s citátom

naco potrebujete mat napísane na papieri ze mate cvicit trioly,ked viete ze to mate cvicit.Aj 2ky,4ky a 16tiny.Ved proste zahram paradidle nohami a este sto dalsich rytmov z vlastnej hlavy.Mam co cvicit do konca zivota...
Návrat hore
ska-mo
Šialenec

PríspevokZaslal: marca 1, 2008, 11:19 am    Predmet: Odpovedať s citátom

s tým že si rytmy na cvičenie môžeš vymyšľať suhlasím, ide ale o obtiažnosť striedania triol 16tin atd...treba cvičiť aj z papiera aj z hlavy icon_lol.gif
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 2 z 3

Prejdi na: