| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
ska-mo Šialenec

Založený: 29 Nov 2007 Príspevky: 333 Bydlisko: Humenné, SR
|
Zaslal: marca 9, 2008, 6:10 pm Predmet: Pľuzgiere, otlaky, ... |
|
|
často sa mi stáva poslednú dobu, že si hraním spravím na ukazovákoch pľuzgiere (dokopy mam 3 ) a všimnem si to až vtedy, keď už je zodratý a začne páliť .....
aké riešenia na to máte vy? mám si oleukoplatovať prsty než začnem hrať?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 665
|
Zaslal: marca 9, 2008, 6:38 pm Predmet: Re: Pľuzgiere, otlaky, ... |
|
|
| ska-mo napísal: | často sa mi stáva poslednú dobu, že si hraním spravím na ukazovákoch pľuzgiere (dokopy mam 3 ) a všimnem si to až vtedy, keď už je zodratý a začne páliť .....
aké riešenia na to máte vy? mám si oleukoplatovať prsty než začnem hrať?  | ___vela vela cvic, prejde to)) bud budes drzat palciky spravne a nebude sa ti to stavat, alebo ti stvrdne koza ako gitaristom zo strun... |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 821 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: marca 9, 2008, 7:29 pm Predmet: behemoth 1 |
|
|
| ska-mo napísal: | často sa mi stáva poslednú dobu, že si hraním spravím na ukazovákoch pľuzgiere (dokopy mam 3 ) a všimnem si to až vtedy, keď už je zodratý a začne páliť .....
aké riešenia na to máte vy? mám si oleukoplatovať prsty než začnem hrať?  | to je normál že sa také niečo stane,vyhnúť sa tomu nemá význam časom sa to všetko dá do poriadku,ja som dakedy cvičil až do krvy  |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

Založený: 07 Apr 2007 Príspevky: 639 Bydlisko: Polomka
|
Zaslal: marca 9, 2008, 8:35 pm Predmet: |
|
|
| mne sa nikdy nic podobne nestalo a to som na zaciatku drzal palicky ako sekery ale pluzgier som nemal ani raz no teda aspon nie od paliciek... |
|
| Návrat hore |
|
 |
gondorcan Usadlík

Založený: 05 Mar 2007 Príspevky: 246 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: marca 9, 2008, 8:44 pm Predmet: |
|
|
| pokial mas pluzgiere znamena to ze rpavdepodobne nedrzis palicky tym najstastnejsim sposobom .... poskusaj ich drzat bud volnejsie alebo pevnejsie podla toho ako ich drzis teraz a mozno to pomoze ... ja osobne som este pluzgier od paliciek nemal a ani si neplanujem nejake vyrobit |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1461 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: marca 9, 2008, 9:45 pm Predmet: |
|
|
zatial som nemal ani pocit ze by sa mi robil pluzgier
jediny problem je v tom, ze vacsinou tak v polovici pesnicky zacnem chytat krce v oblasti medzi palcom a ukazovakom..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: marca 9, 2008, 9:50 pm Predmet: |
|
|
...zle drzanie...nic ine v tom nieje  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: marca 9, 2008, 9:54 pm Predmet: |
|
|
| xD lenze ked viac uvolnim ruku tak mi ta palicka asi vyleti, ked to chytim pevnejsie, krce sa zhorsia a ked to chytim inak tak to prestane lenze myslim ze vtedy aj spomalim (to je v podstate tak, ze palec mam zvrchu a ruku zo spodu a medzi tym palicku) |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Usadlík

Založený: 31 Jan 2008 Príspevky: 120 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: marca 9, 2008, 10:06 pm Predmet: |
|
|
| podla mna to neni zle držanie.. ale to že si musiš zvyknut... je jedno ako držiš paličku, stale sa ti tre o prsty.. či ju držiš spravne alebo nespravne... čiže len hraj.. a ona ti tam po vyliečeni tych pluzgierov zhrubne koža a budeš mat vystarane.. to som maval ked som začinal hrat.. mal som to v paži, a prešlo to .. a teraz nehrozi aby som mal otlak...:) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2825 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: marca 9, 2008, 11:03 pm Predmet: |
|
|
| Časom to prejde, mám na niekolkých miestach tak stvrdnutú kožu, že na nej môžem pokojne točiť hrot noža a ani o tom neviem |
|
| Návrat hore |
|
 |
Hviezduch Usadlík
Založený: 26 Máj 2007 Príspevky: 132 Bydlisko: Humenné
|
Zaslal: marca 9, 2008, 11:09 pm Predmet: |
|
|
| no podľa mňa to nie je ani tak nesprávnym držaním paličiek ako hrúbkou a tvrdosťou kože a tak :D koža časom stvrdne na namáhaných miestach, ako to tu bolo už povedané.. mne sa niekedy tiež robili, a aj sa robia, keď to preženiem.. stačí to prelepiť a hrá sa ďalej, no niee? :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: marca 9, 2008, 11:42 pm Predmet: |
|
|
ja neviem cim to je ale mne ta koza nejak nehrubne a pritom hram kazdy den , a tie otlaky a pluzgiere som ties nikdy nemal...podla mna to bude presa len tym drzanim...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: marca 9, 2008, 11:43 pm Predmet: |
|
|
co s tymi mojimi kŕčami?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: marca 10, 2008, 12:02 am Predmet: |
|
|
| vada v DNA.A mas na tyzdennom rozvrhu aspon volajaku lopatovaciu pracu?Ak nie,dam ti navrh.Zozen si 2 kubiky strku,lopatu,volny plac a veselo mozes dret!Odtlaky zarucene!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: marca 10, 2008, 12:02 am Predmet: |
|
|
| FF:urcite drzis palicku prilis pevne...zvolni a bude to v pohode ...palicka musi v ruke pracovat sama...a k tomu vipadavaniu:zo zaciatku ti budu palicky vipadavat pomerne casto ale ako nahle to dostanes do ruk tak sa ti to bude stavat us iba obcas... http://www.youtube.com/watch?v=oisX1nhhmeM ...a toto je recept proti pluzgierom ,otlakom, krcom a podobnym problemom ktore sem vypisujete... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 886 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: marca 10, 2008, 9:52 am Predmet: |
|
|
| Pluzgiere, otlaky, moze byt. Ked som bol maly, tak 10 az 13 rocny, tiez som mal pluzgiere otlaky a podobne. Ked je koza jemna, moze sa to stat aj pri dobrom drzani, pretoze ked palicka v ruke plava akoby mala, sucha sa o prsty a podobne. Casom to stvrdne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

Založený: 29 Nov 2007 Príspevky: 333 Bydlisko: Humenné, SR
|
Zaslal: marca 10, 2008, 3:16 pm Predmet: |
|
|
momentálne mám chrastu od pľuzgiera na ľavom ukazováku (hneď prvý článok prsta tesne pri dlany v tom ohybe) ako to držal ten vo videu bude to tým trením paličky (viac sa trie samozrejme pravá ruka -hi-hat) a paličku držím iba palcom a krajom ukazováka(pri udere sa odrazí sama)
FF k tým krčom: možno zle držíš ruku - ohýbaj ju v zápästí |
|
| Návrat hore |
|
 |
OondroO Usadlík

Založený: 24 Apr 2007 Príspevky: 176 Bydlisko: Križovany-nedaleko TT
|
Zaslal: marca 10, 2008, 4:06 pm Predmet: |
|
|
no,pluzgiere som niekedy maval,ked som na bicich zacinal,bo som mal vtedy asi "vatickove" rucicky....teraz pluzgiere nemam,lebo kozu mam pekne ztvrdnutu,a taka rylovacka v zahrade neuskodi  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 351 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: marca 10, 2008, 4:43 pm Predmet: |
|
|
| K tejto teme sa vo svojej videoskole Secret weapons of modern drummer vyjadruje aj Jojo Mayer. On hovori, ze sa mu robili pluzgiere hlavne z toho, ze po udere nenechal palicku odrazit sa ale ju chytil a zabrzdil este pocas uderu v podstate. Palicu treba nechat kontrolovane odrazit a zachytit ju az nad blanou. On to tam fakt vynikajuco a podrobne vysvetluje. Ak vies po anglicky jednoznacne odporucam si to zohnat. Mozno aj FooFighter by si to mohol pozriet, Jojo tam vysvetluje aj drzanie paliciek a techniku hrania tak, aby si co najviac vyuzival fyzikalne zakony a nie bojoval proti nim, cize hral velmi volne, prirodzene a energeticky efektivne. Ja osobne sa o to snazim a snad aj vdaka tomu som uz pluzgier nemal ani nepamatam, len na viac namahanych miestach mam zhrubnutu kozu, ako hovorili aj iny kolegovia tu z fora. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: marca 10, 2008, 4:55 pm Predmet: |
|
|
| nevie niekto kde to stiahnem? x) |
|