| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1096
|
Zaslal: februára 17, 2008, 8:31 pm Predmet: |
|
|
Neviem s čím by sa to dalo porovnať, v low ende nemám detailný prehľad. Viem len, že všetky zbt, b8, pst atď znejú podobne a keďže ma to neoslovuje, nesnažím sa ani pamätať si jednotlivé typy a značky..
Scimitar sa ešte vyrába? :D Mal som nejakú 20"ride požičanú na skúšanie pred 15timi rokmi a bola to taká bigbítová kovadlinka. Do hlasnej muziky fajn, trošku nemuzikálna (v každom mieste tela hrala rovnako), ale použiteľná.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1590 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: februára 24, 2008, 4:32 pm Predmet: |
|
|
| no natrafil som zase na scimitar ride, a dokonca aj hi hat..a celkove hodnotenie tychto cinelov keby som chcel pocut, maju uz taky slusnejsi zvuk? :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

Založený: 07 Apr 2007 Príspevky: 653 Bydlisko: Polomka
|
Zaslal: februára 25, 2008, 9:32 pm Predmet: |
|
|
| co je to za cinel od zildjianu ten taky co ma tvar ako crash a take vyrezy??,nieco podobme ako o-zone od sabianu ale tieti zildjiany maju iny tvar vyrezu (taky ako ta podlhovasta piskota:D)... |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: februára 25, 2008, 9:47 pm Predmet: |
|
|
| kolko stoji taka 16??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: februára 25, 2008, 10:10 pm Predmet: |
|
|
| Netuším, kukni dealera v CZ. V každom prípade je to "neštandardný" zvuk a radšej si to najprv vypočuj.. Mne sa z tej Re-mix série páčil len Re-mix ride 17" ktorý som mal asi 3 roky, to ostatné je čistý drum'n bass.. trošku "humus".. Ale proti gustu.. ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: februára 25, 2008, 10:36 pm Predmet: |
|
|
| ja len tak lebo som ich videl jednemu bubenikovi a celkom ma zaujal zvuk taky nezvicajny:D |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1590 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: februára 26, 2008, 12:52 am Predmet: |
|
|
| vedel by mi pls niekto porovnat Zildjian Scimitar a Paiste 502? dakujem |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 676
|
Zaslal: marca 9, 2008, 6:36 pm Predmet: |
|
|
| weckluf napísal: | | ja len tak lebo som ich videl jednemu bubenikovi a celkom ma zaujal zvuk taky nezvicajny:D | hral som /vyraz "hral" bol obmedzeny dispoziciami cinelu/ a naozaj to bol nezvycajny zvuk...))) ,nepacilo sa mi to ak by som chcel nieco s objemom 16,17,18.... a kratsim dozvukom, vybral by som si O zone, to EF mimochodom Istanbul nerobi nic take ???,akoze ani neuvazujem ze by som si to kupil , len sa zaujimam... |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: marca 9, 2008, 7:50 pm Predmet: |
|
|
| 2MrM: bohužiaľ, nie.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: marca 9, 2008, 8:27 pm Predmet: |
|
|
| EF: http://www.cymbalsonly.com/test/images/agop/desc/25th.htm toto je nejaka limitovana seria alebo co???budem si ho mat moznost otukat v tom shope co sa chystas otvorit???...a este jedna otazocka, pocul som ze istanbul ride maju dost tupe klobuky take ako keby odrezane od plochy, pri ktorich radach sa da vybrat ride ktory ma peknu plochu aj klobuk??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: marca 9, 2008, 8:46 pm Predmet: |
|
|
Je to limit. séria k 25. výročiu.. cena okolo 13,500-14.500, neviem to presne.. Uvidíme či bude, koncom mája idem so Sonoristami do firmy, zistím..
K tým rajdom všeobecne: záleží na tom, aký typ zvuku hľadáš. Počul som rajdy s "plochou" charakteristikou práve tak, ako so "širokou". Modelov je kopec, každý je iný.. Séria Pasha má napr. Paistovskú cinkavosť spojenú s tureckou "trashy" charakteristikou.. Séria Sultan je zas na tele sypká ako flat ride, ale bell má jasne definovaný... Sú to kvantá zvukových nuansov aj vo vnútri série/rady.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: marca 9, 2008, 9:08 pm Predmet: |
|
|
| a co turky??ako je to prinich z plochou a klobukom??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: marca 9, 2008, 9:27 pm Predmet: |
|
|
| Turk je suchý na tele, bell má ako podlepený Z Custom od Zildjianu.. Ale tiež platí to, čo som vravel. Kus od kusu je to trošku inak.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: marca 9, 2008, 9:42 pm Predmet: |
|
|
| ok tak sa tesim na ten shop ....a tam sa natukam dost....us len keš splasit:D |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: marca 10, 2008, 3:50 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | 2MrM: bohužiaľ, nie.. | nevadi... , inak podla mna je to otazkou casu... |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: marca 10, 2008, 9:50 pm Predmet: |
|
|
| Nuž, po pravde o tom trošku pochybujem. Agop ide v línií "tradície".. Tiež by ma ale potešilo niečo na spôsob filter chiny od Meinlu a podobne.. No nič, uvidíme. Zajtra idem do Frankfurtu, tak snáď nejaké "prekvapko" bude.. V piatok som naspäť, budem referovať! ;) :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: marca 10, 2008, 10:38 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | Nuž, po pravde o tom trošku pochybujem. Agop ide v línií "tradície".. Tiež by ma ale potešilo niečo na spôsob filter chiny od Meinlu a podobne.. No nič, uvidíme. Zajtra idem do Frankfurtu, tak snáď nejaké "prekvapko" bude.. V piatok som naspäť, budem referovať! ;) :D | ....heh som zvedavy ake nove turecke firmy na vyrobu cinel vznikli v tomto roku...)) /narazam na masterworks a podobne...)) /inak EF , dones mi nejaku thin/medium 13" hi-hat v traditional uprave ))) |
|
| Návrat hore |
|
 |
mato Prieskumník
Založený: 17 Apr 2008 Príspevky: 9
|
Zaslal: apríla 19, 2008, 2:47 pm Predmet: Re: zildjian verzus istanbul |
|
|
| mato: tuto nemas nad cim rozmyslat zildjian je znacka ne urovni s nadhernym zvukom |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: júna 9, 2008, 4:33 pm Predmet: |
|
|
| EF- prosím ťa sú medzi istanbul splash nejaké rady ktoré by sa zvukovo podobali zildjianom A alebo avendis splash ???lebo predbežne uvažujem do čoho pôjdem... zatiaľ diky |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|