| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| EVANS najlepšia značka blán |
| Áno |
|
48% |
[ 26 ] |
| Nie |
|
51% |
[ 28 ] |
|
| Celkom hlasov : 54 |
|
| Autor |
Správa |
frenzy Nováčik
Založený: 16 Máj 2007 Príspevky: 26
|
Zaslal: marca 11, 2008, 12:31 am Predmet: |
|
|
ja som počas 4 mesiacov vystriedal 2 g1 to ma sklamali na plnej čiare.
Ono to pieskovanie je jedna vec ale evans má aj samotnú blanu pod pieskom bielu. čiže ked sa aj rovnako zošúchajú tak to na evanske tak nevyznie ako na reme. Opravte ma ak sa mýlim. Ja to mam tak odpozorované |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 946
|
Zaslal: marca 11, 2008, 1:10 am Predmet: |
|
|
Môžeš špecifikovať "sklamanie na celej čiare"? Pozri, každý nech používa čo je jeho srdcu blízke, ja už Remo niekoľko rokov obchádzam oblúkom. Ak odhliadneme od piesku, tak Evans dlhšie vydrží, lepšie drží ladenie, hrá (pre moje ucho) zaujímavejšie a ponúka širšiu škálu produktov. U Rema sa mi bežne stávalo, že Ambas. a Emper. sa vyvliekali z obruče a celkovo som mal pod rukou viac nepodarkov od Rema, ako od Evansu. Btw, kupujem už dlhé roky 6-7 sád na tomy ročne, 13-15 blán na snare a 3-4 na BD. To je myslím slušná vzorka..
Edit: tá vyfotená Remo Ambas bola originál s SQ čkami.. Nechápal som, prečo tam nedali Sonor medium coated, tie sú 1000x lepšie (sranda je, že to pre nich robí Remo :D ) |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 816 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: marca 11, 2008, 1:26 am Predmet: napalm rock |
|
|
| no remo troška zaspalo na vavrínoch,predbehol ho vo vývoji evans no podla nových produktov od rema sa zdá že nepovedali ešte posledne slovo,no dosť ma napálilo keď som natiahol na snare remo a ostala len obruč niečo ruplo a to som ani poriadne nepotiahol.remo nakupujem aj naďalej ale časom vyskúšam evans,používam na bass d. emad a neviem si ju vynachváliť |
|
| Návrat hore |
|
 |
frenzy Nováčik
Založený: 16 Máj 2007 Príspevky: 26
|
Zaslal: marca 11, 2008, 2:27 am Predmet: |
|
|
| 2EF ja som len okomentoval moju skúsenost a názor. ja som nikomu nevnucoval môj názor. nak si každý hrá na čo chce. každý si zbiera svoje skúsenosti a na ich základe si stavia vlastný názor.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
HeartagraM Prisťahovalec
Založený: 12 Jan 2008 Príspevky: 55 Bydlisko: zvolen
|
Zaslal: marca 11, 2008, 8:07 am Predmet: |
|
|
| to "pieskovanie" znamena co? ospravedlnujem sa za offtopic |
|
| Návrat hore |
|
 |
Pajas Nováčik

Založený: 10 Feb 2008 Príspevky: 29 Bydlisko: Choceň/CZ
|
Zaslal: marca 12, 2008, 8:36 pm Predmet: |
|
|
trochu odbočím od Rema a Evansu.Jestli hledáte blánu na snare s velice silným zvukem a dlooouhou vydrží,tak doporučuju Aquarian Hi-Energy.
Je to takřka nesmrtelná blána,která si toho nechá opravdu hodně líbit,aniž by na ní bylo vidět nějaké poškození
http://www.pmihk.cz/Aquarian/Display62757.htm?id=15 |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: marca 12, 2008, 8:57 pm Predmet: |
|
|
| pieskovanie.Blana moze byt priesvitna,farebna alebo aj pieskovana(co ja poznam).Pieskovana blana je na dotyk drsnejsia,ma na povrchu nanos jemnych zrniek,ja neviem presne coho.par prispevkov na hor je prilozene foto |
|
| Návrat hore |
|
 |
OondroO Usadlík

Založený: 24 Apr 2007 Príspevky: 175 Bydlisko: Križovany-nedaleko TT
|
Zaslal: marca 12, 2008, 9:14 pm Predmet: |
|
|
| ja pouzivam Ambassadorku , a inu blanu som este na rytmicak neskusal , (stary plechac Tama Royalstar) , ...to pisekovanie sa po case v miestach buchania ako keby "vyhladilo" , mal som tam aj nejake spiny, ale to stacilo trosku umyt a je ako nova. .. nemam zatial nic proti nej , ...ale ked ju budem nekedy menit, skusim nejaku Evans .. (vsetci ich chvalia) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 346 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: marca 16, 2008, 12:40 pm Predmet: |
|
|
Ja pouzivam uz dost dlho evansy na vsetky bubny okrem kopaku. Skusal som aj na kopak, ale tomu mojmu najlepsie svedci remo pws3. Na tomy pouzivam G2 /vacsinou clear, ale teraz som natiahol coated-je to ine ale tiez velmi dobre/ a na male bubny prevazne ST dry /aj ine, podla toho na aky bubon a aky som z toho xcel mat zvuk- mal som jednu yamahu beech custom 14x6,5, ktory som zabudol na koncerte a uz som ho nevidel a tomu svedcala HD Dry a nedavno som mal na nahravanie pozicany od kamarata yamaha oak custom 14x5,5 a na ten som pouzil ST a zvuk mal ako vino/. Predtym som pouzival blany remo /ambasador coated a emperor clear/ ale mali o dost mensiu zivotnost. Evans ma inac fajn tu brozurku, podla ktorej sa da zorientovat v ich blanach. Ked som prvy raz kupoval evansku na snare, tak som vyberal podla toho a presne to splnilo moju predstavu. PS ak by ste niekto niekde videli snare yamaha beech custom absolute 14x6,5 biely perletovy, dajte mi vediet. Dakujem a sory za OT , ale za tym bubnom dost zialim. |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 394 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 12:42 pm Predmet: |
|
|
| na rytmiku mam zatial remo ambassador, ale dosla mi tento tyzden evans B14HDD tak ju xcem otestovat a ak sa mi bude lubit, asi preblanim cely set.... ale celkovo som pocul na evans viac chvaly ako na remo... ale je to fakt asi vec osobneho nazoru, kto si co vyberie... |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Usadlík

Založený: 01 Okt 2006 Príspevky: 139 Bydlisko: žilina
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 1:25 pm Predmet: |
|
|
Ja som mal ec2 na tomoch, mali dobrý zvuk, cena bola dumpová ale nešiel som do kolien z nich. Na BD som skúšal hydraulic nepostrehol som zmenu okrem toho že bola nová a pekne novo hrala, žiaľ to trvalo len týždeň potom tupota a krabica. Pin stripe od rema je pre mňa ako big mac, asi zvyk(ale skúšal som už aj cheesburger). S ambassadorom je to veru zlé, tá kvalita a trvácnosť pieskovania je hrozná. Na SD používam evans genera hd dry.  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Máj 8, 2008, 1:51 pm Predmet: |
|
|
| atiles napísal: | Na SD používam evans genera hd dry.  |
nie je to ta blana ktora ma na okrajoch dieky ? lebo potom mam tu istu aj ja... ak ano, ako si s nou spokojny ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Usadlík

Založený: 01 Okt 2006 Príspevky: 139 Bydlisko: žilina
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 2:06 pm Predmet: |
|
|
| fernetsrumom napísal: | | atiles napísal: | Na SD používam evans genera hd dry.  |
nie je to ta blana ktora ma na okrajoch dieky ? lebo potom mam tu istu aj ja... ak ano, ako si s nou spokojny ? |
Ano to je ona ale sú dva druhy deravých blán od evansu. Jedna je ťažšia a druhá ľahšia. Mne sa osvedčila tá ľahšia, mám ju na plecháči a jej suchý zvuk fajne vyniká spod podladených gitár a nezanikajú ani jemnosti ako shuffle, diddle a pod.. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Máj 8, 2008, 3:11 pm Predmet: |
|
|
| no moja je taka s tlmiacim pruzkom na spodnej strane... je dvojvrstvova.. bude to asi ta lahsia, jak mas ty.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
javoxy Usadlík
Založený: 27 Feb 2008 Príspevky: 109 Bydlisko: Dolný Kubín
|
Zaslal: Máj 18, 2008, 7:26 pm Predmet: |
|
|
| aky je rozdiel medzi HD Dry a ST Dry? Neviem pre ktoru s tychto dvoch blan na maly bubon sa rozhodnut... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 346 Bydlisko: Bratislava
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Pajas Nováčik

Založený: 10 Feb 2008 Príspevky: 29 Bydlisko: Choceň/CZ
|
Zaslal: júna 30, 2008, 7:41 pm Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | | Pajas napísal: | hledám blánu,která mu ty basy dodá a bude slyšet. Tu EQ2 mám už dlouho vyhlídnutou,tak jí zkusím a uvidíme,jak se prosadí na rockovým pódiu.Myslím,že bude mezi bustrujícími strunatci
ve svým živlu  |
Potom daj vedieť ako ide tá EQ2 |
tak už ji mám .Je průrazná a má i dostatek basů,což se mi ze začátku nezdálo.Pomohl Emil(moc díky) a teď vím,že ji musím víc napnout,než PWS3.Zprvu to nebylo ono a dokonce jsem ji při prvním hraní vyměnil.Nedalo mi to a doma šla zpátky.Vyndal jsem originál tlumící prstenec a nahradil jej filcovým o stejné šířce.Protože jsem neměl nijak zatlumenou rezonančku,zatlumil jsem ji pravě prstencem z hrací blány a naladil nejníž,co to šlo.Zvuk zhutněl,zůstal i mírný sustain,s kterým se dá pěkně pracovat dle potřeby té které skladby.Takže to není DUC ale pěkné BÚM.Zvukaři si jí taky moc chválí, takže spokojenost.
Potvrdil se Emile Tvůj název :trhač vnůtorných orgánou,protože ta blána má prý takový akustický tlak,že zvukaře donutila koupit mnohem lepší mikrofón na kopák.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 946
|
Zaslal: júna 30, 2008, 8:48 pm Predmet: |
|
|
Welcome in da killa´club !!! Som rád, že si spokojný!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1428 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: júna 30, 2008, 9:58 pm Predmet: |
|
|
| EF: Na Sonory 1007 by si mi odporučil EQ2, alebo skorej niečo iné? |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Šialenec

Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 271 Bydlisko: Tovarné
|
Zaslal: júna 30, 2008, 10:27 pm Predmet: |
|
|
Mám otázku, len tak, akú blanu by ste mi odporúčali na TAMA Swingstar. Aby to bol taký teplý basový, nie hlasný, otvorený a prierazný. Dúfam, že ste ako tak pochopili čo mám na mysli . |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|