| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
kvasha Šialenec

Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 276 Bydlisko: Tovarné
|
Zaslal: marca 15, 2008, 7:03 pm Predmet: Jukka "Julius" Nevalainen |
|
|
| Čo hovoríte na tohto fínskeho drummera skupiny Nightwish. Mne sa veľmi páči jeho hra. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

Založený: 29 Nov 2007 Príspevky: 333 Bydlisko: Humenné, SR
|
Zaslal: marca 15, 2008, 7:22 pm Predmet: |
|
|
Nightwish je fakt dobá kapela...škoda tej Tarji, Anette je dobrá ale Tarja mala ten správny gotický operný hlas....
inac bubenik tam je tiež dosť dobrý...jeho hra sa mi zdá uhrateľná.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 886 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: marca 15, 2008, 9:40 pm Predmet: |
|
|
| Goticky operny? To je teoreticky nezmysel. |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 821 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: marca 15, 2008, 11:22 pm Predmet: sbd |
|
|
| mne sa ale moc nepáči,ale na tej hudbe niečo je, také škandinávske brrrrrrrr |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1461 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: marca 15, 2008, 11:43 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | | Goticky operny? To je teoreticky nezmysel. |
no hraju goticky metal a ona je povodne operna spevacka pokial sa nemylim |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: marca 16, 2008, 12:11 pm Predmet: |
|
|
| Vzal som to zo zleho konca. Ide len o to, ze opera vznikla par sto rokov po vyhasnuti zankov hudby gotickeho stylu a goticky spev je presny protiklad operneho. Slovo Goticky ma pri rocku a metale pre mna nie celkom pochopochopitelny zmysel, kedze to s tym hudobne nema nic spolocne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: marca 16, 2008, 1:03 pm Predmet: |
|
|
alebo je este taka moznost...Goticky metal je metal,kde sa spieva o ritieroch a drakoch alebo o tej dobe gotiky.Cize tak ako je pivny rock(Alkehol ) kde spievaju o tom ako do seba budu nalievat pivo,tak moze byt Goticky metal.Lenze to vsetko odspieva operna spevacka...Bubenik je schpony,ked som este nehral tak som ho obdivoval. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

|
Zaslal: marca 16, 2008, 1:55 pm Predmet: |
|
|
| gotický metal nie je o historickom štyle...je to o láske romantike, zármutku, smútku, melancholike hlavne a tak.. treba trochu popočúvať také niečo a ponoriť sa do toho. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

|
Zaslal: marca 16, 2008, 1:58 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | | Ide len o to, ze opera vznikla par sto rokov po vyhasnuti zankov hudby gotickeho stylu a goticky spev je presny protiklad operneho |
najprv bola opera - začala v 18. storočí keď sa nemýlim . gotický rock alebo metal okolo 80tych rokov 20.storočia s expanziou metalu všeobecne.. viz. wikipedia  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: marca 16, 2008, 2:53 pm Predmet: |
|
|
Hovorim o hudbe gotickeho stylu ako o hudbe, ktora bola typicka pre historicke obdobie v ktorom prevladal goticky styl. To znamena priblizne 10te az 14te storocie. Hudobne to nema s gothic metalom a podobne ziadne prepojenie. Opera zacala vznikat na konci 16teho storocia s poslednymi dozvukmi renesancie. Operny spev bol v uplnom protiklade s gotickym [svetskym aj cirkevnym] technicky aj vyrazovo. Nazvu Gothic celkom nerozumiem teda preto, ze pokial nazyvam hudobny styl podla niecoho, predpokladam, kedze podstatna je hudba, ze to bude nejako hudobne korenspondovat. Teda aspon hlavne hudobne. Priklad s pivnym rockom je sice velmi pekny, ale treba si uvedomit, ze pivo nie je hudobny styl, kym ked nazvem nejaku hudbu gotickou, je to o inom, lebo goticka hudba, typicka goticka hudba v obdobi gotiky vykazuje iste jasne specifikacie.
p.s no name teda hraju neoneskororokokovy poprock [prepacte, len nemiestny zart]
Ale uz ideme velmi OT. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Qu!r!@5h Usadlík

Založený: 18 Nov 2006 Príspevky: 179 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: marca 16, 2008, 3:56 pm Predmet: |
|
|
| Jukka ma v sebe velky metronom, je presny jak hovado. Nehra nic extra (myslim tym teraz veci typu Portnoy atd), ale to co hra, pasuje do NW peckovo. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

Založený: 12 Mar 2008 Príspevky: 334 Bydlisko: Trstená
|
Zaslal: marca 16, 2008, 4:11 pm Predmet: |
|
|
| Jasne tez si myslim,ale teraz co hraju sa mi to uz tak moc nevidi. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

Založený: 25 Mar 2006 Príspevky: 673 Bydlisko: Trencin
|
Zaslal: marca 17, 2008, 12:07 pm Predmet: |
|
|
| Qu!r!@5h napísal: | | Jukka ma v sebe velky metronom, je presny jak hovado. Nehra nic extra (myslim tym teraz veci typu Portnoy atd), ale to co hra, pasuje do NW peckovo. |
Jukka nema metronom v sebe ale ma ho na in-earoch ;)
btw klobuk dole (jednoducho a vkusne - hutne a pompezne) to sa mi paci |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1426 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: marca 18, 2008, 11:43 pm Predmet: |
|
|
...jj, drumstar to vystihol 100%tne...Jukku mam zo zahranicnych bubenikov asi najradsej, co sa stylu hry a prejavu tyka...
...na gothic neghotic sa vykaslite, je to melodicky heavy s kedysi opernym dnes dost tuctovym vokalom, svoj nazor na zmenu vokalu som svojho casu zavesil na blog...
ak by to dakoho zaujimalo: http://jozeflednicky.blog.sme.sk/c/135620/Od-ladovej-kralovnej-k-ohnivej-popoluske.html |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kakavec Prisťahovalec

Založený: 12 Máj 2007 Príspevky: 81
|
Zaslal: marca 19, 2008, 5:26 pm Predmet: |
|
|
Bubenik v pohodke , paci sa mi celkom... ale Nightwish sa mi nepacilo nikdy a nikdy sa mi nebude pacit..... proste su to muzikanti dobreho formatu ale ich muzika ma nejak nezaujala.... inak co Tarja vydala CD tak na ocku som videl jej klip a pripada mi to ako Nightwish  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2825 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: marca 19, 2008, 9:08 pm Predmet: |
|
|
Ja idem v lete založiť kapelu podobného štýlu.
Milujem jeho štýl hry, nie je to nijaké kúzlenie, no berie ma to rozhodne viac ako sóla Thomasa Langa.
Mojím snom je jeho sada a celkovo ho mám ako idol.
Nightwish som objavil náhodov a od tej doby je to polovica hudby ktorú počúvam, tarji je škoda, no život ide dalej.
Nikto na svete mi tento názor nevyvráti a ak bude príliš vytrvalí tak mu prídem rozbiť hubu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Zvuk Nováčik

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 27
|
Zaslal: marca 28, 2008, 11:23 am Predmet: |
|
|
| ska-mo napísal: | | dusan napísal: | | Ide len o to, ze opera vznikla par sto rokov po vyhasnuti zankov hudby gotickeho stylu a goticky spev je presny protiklad operneho |
najprv bola opera - začala v 18. storočí keď sa nemýlim . gotický rock alebo metal okolo 80tych rokov 20.storočia s expanziou metalu všeobecne.. viz. wikipedia  |
Prva zachovana opera pochadza zo zaciatku 17.storocia (1607)od Claudia Monteverdiho a vola sa Orfeus . |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|