Obsah fóra bubenici.com
overview Sonor 1007
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: marca 19, 2008, 9:22 am    Predmet: overview Sonor 1007 Odpovedať s citátom

Kvoli velkemu uspechu recenzie na Sonory 2007 som skopiroval z archivu svoju starsiu recenziu na Sonory 1007 pre dalsie generacie icon_biggrin.gif

Dnes som previedol celkom rozsiahly test novej supravy sonor force 1007, ktorej stastnym majitelom sa stal sudruh Weckluf.

Skusim v strucnosti zhrnut svoje dojmy, nakolko verim tomu, ze vela vela z Vas, ci buducich priselcov na forum zaujima, ake bicie sa do 20 000 sk oplatia najviac a kedze mam pomerne dost skusenosti s mnohymi sadami v tejto kategorii, mozem celkom dobre porovnavat.

Prvy dojem: Vzhlad ma milo prekvapil. Vyzeraju drahsie ako na 20 000. Folia natural je naozaj velmi pekna. Celkovo vyzera, ze je postavena na to, aby cosi vydrzala. Musim vyzdvihnut estetiku musli a obruci na kopaku. Ale to je bocne. Podme k podstatnemu, cize k zvuku. Najprv som si zahral na relativne nenaladenej sade s prepravkami. Otras :) tak som sa pustil do remesla. Mal som so sebou siroky sortiment blan rozmeru 10" a 10" 12" 14" sadu blan coated pinstripe. Zial, vsetky blany boli znacne znacne pouzite, cize vysledky mozu byt mierne skreslene. Rytmicak: Je mozne, ze ide o najslabsi clanok sady. Nemusi to tak vsak byt, pretoze ako spodna blana bola pouzita blana rovnakej hrubky, ako vsetky ostatne prepravne, co je nonsens a ma zdrvujuci vplyv na bubon. Moze vsak ist o najslabsi clanok sady, pretoze ci uz pri bubnoch force 200X, alebo 300X sa mi vzdy zdal najslabsi prave rytmicak a akasi jeho plochost a zvlastna reakcia na strunik. Necitil som v ruke korpus. Pri 3005ke sa uz cosi crtalo, ale stale malo. Povedzme si vsak, ci su ine bubny v tejto kategorii na tom lepsie. Bubon Tama swingstar, yamaha ryden, ci pearl export mali urcite lepsiu reakciu a celkovo mam dojem, ze su v niecom o mali krocik vpred. To je vsak prva a posledna vyhoda, ktoru maju. Dostanem sa k tomu neskor. Navyse, je dost mozne, ze jeho najvacsi nedostatok a to reakcia na strunik sa radikalne zlepsi po vymene spodnej blany. Vrchna bola prepravna, ktora je relativne priatelna, ale samozrejme, treba vymenit. Jej vymena vsak suri najmenej. Musim vsak povedat, ze bubon vykazoval jednu vlastnost, ktoru bubny v tejto cenovej relacii nevykazuju a to taku, ze mal farbu. Sedi mu skor nizsie ladenie, ked sa jeho farba vyraznejsie prejavi a swingove vyhravky zneli "ako doma". Kopak: 22x17,5 " viac ani netreba dodavat. Je to kanon. Vobec som ho neladil, uz sa mi nechcelo a znel celkom priatelne. Zdal sa mi malo citlivy a prilis kanonovity a rozlahly, myslim, ze 20" by hral krajsie a koncentrovanejsie. Samozrejme, ked sa tam da napr. novy Emad, bude z toho poriadny kopacik... dosahuje uroven kopakov export, ryden, ci swingstar a aj podobny zvuk. Kopaky su pri tychto sadach najmenej specificke. Prechody: zacnem pri 10": spieval uz s prepravnou blanou. Po nasadeni blany evans genera g2 coated ma cakal maly sok. To sa dnes robia take lacne a take dobre bubny? Vazne. Pasovalo mu velmi vysoke ladenie, krasne spieval, mal vyrazne telo, jasny ton a velmi slusny attack. Trosku mu chybali najhlbsie basy, ale co by som este chcel... Skratka velke prekvapenie. Tazko mozem ten zvuk popisovat, ale pamatam sa, ked som takuto proceduru podstupoval pri sadach export, swingstar a rydeen. Nebe a dudy. tento bubon sa ladil sam. Ladi sa lahko. Rozsah vsak nie je velky, nizsie ladenie mu velmi nesedi, vtedy straca telo. Predsalen, toto je najvacsi rozdiel medzi drahymi a lacnymi sadami: rozsah ladenia, resp. od dokedy sa ton udrzi cisty a jasny a nic sa z neho nevytrati. V tomoch jednoznacne Sonor predcil svojich superov v tejto cenovej kategorii. U mna by toto rozhodlo pre ich kupu, kedze tymto fakt vynikaju. Skusali sme dalsie blany: evans g2 tentokrat clear. Vo zvuku bol maly rozdiel, mierne sa zagulatel a "ocistil od piesku". Mne sa tento zvuk pacil asi najviac. Velmi pekny moderny "priemerny" zvuk ako so studia. Mikrofony by ho zozrali. Toto este znasobilo moje prekvapenie, pretoze pieskove blany zvyknu skor zachranovat zvuk lacnych bubnov a priesvitne ukazovat ich nedostatky. Tento bubon vsak ukazal este viac farby. Potom prisla skuska ohnom a to coated ambassador. Blana, ktora skutocne hra len na dobrych bubnoch a chce to dobre ladit. Opat velke prekvapenie. Zvuk bubna sa velmi zmenil, zvyraznili sa vysky a attack, ale nebol to lacny krabicovy attack, nachadzalo sa tam aj trosku stavy. Velmi pekny zvuk pre jazzmanov. Prekvapenie, lebo lacne sady nemaju velmi rady jednu vrstvu a pri tejto blane sa najviac prejavia nedostatky. Samozrejme, tu sa nejake tiez ukazali, ale bubon hral stale velmi velmi solidne. Potom prisla coated pinstripe. Taktiez som ju naladil pomerne vysoko. Znizil sa attack, bubon zagulatel, ale pri tej vyske stale velmi sympaticky mlaskal a podporili sa basy, ktore bubnu najviac chybali. Velmi dobry vysledok. Rozhodovanie bolo medzi G2 coated a coated pinstripe. Domino si vybral pinstripe, ja by som si asi vybral G2, ale su to jeho bubny :) a konieckoncov, zneli naozaj velmi pekne. Po padnuti tohto rezultatu sa natiahli coated pinstripe aj na 12" a 14" bubon. Nemal som uz chut sa s tym dlho hrat, bol som velmi hladny :) 12" bubon pekne ladi s 10", treba ho vsak ladit dlhie. Proste 12... z nejakeho dovodu sa ladia tazsie. Inak plati to iste co pre 10". Obrovske prekvapenie ma cakalo pri 14" kotli na nozickach. bal som sa ho. Ale po nasadeni coated pinstripe nabral naozajstne spodky a basy. To som nemal sancu dosiahnut na swingstaroch, rydenoch ci exportoch. Tento kotol hral naozaj ako poriadny kotol a ked sa podladil a zaviazal by som vam oci, poviete, ze je to nejaka poriadna 16" supa. Tento bubon ma prekvapil mozno z celej sady najviac. Mechanika: Dalsie velke prekvapenie. Serie s koncovkou 07 prichadzaju s vylepsenou mechanikou a nie len tak ledabolo vylepsenou. Stojan na hi hat je vyborny. Sam si taky asi kupim. Ide ako pierko, pruzi nadherne, je velmi velmi citlivy. To sa nedalo povedat o predchadzajucej verzii. Ovela vacsi sok mi sposobil pedal. Sam som vlastnil pedal sonor p 433 ( a stale vlastnim, ale neuzivam. nekupite? :), cize jeho predchadzajucu verziu, cize logicky som cakal nieco podobne. Nie. Je to celkom iny svet. Reakcia pruziny, lahkost a navratnost celkovo je 100000000x lepsia ako pri predoslej verzii. Uprimne poviem, keby som vedel, ze tento pedal vie hrat takto, vykaslem sa na Yamaha flying dragon, alebo akykolvek drahy pedal a usetrim si 3000sk na nieco nevyhnutnejsie. Pamatajte, je to v nohe, dobry pedal Vam nepomoze a tento pedal Vas urcite v nicom neobmedzi ( tak ako predosla verzia ). Vsetko sa da hrat bez problemov strasne lahucko. Mozno nie je az taky supercitlivy na dynamiku, ale pomer cena vykon... koniec sveta. Som velmi rad, ked vidim, ze nejaka firma sa pouci z chyb a opravi co treba. Tie pedale sa nedaju porovnavat. Tama mala navrch so svojou Hp 30kou, tiez slusnym pedalom, pearl so svojou P 120tkou a snad aj yamaha so svojim zakladnym pedalom (neviem typ), ale teraz je minimalne vyrovnane, ba dokonca by som povedal, ze sonor je teraz zrazu o krok vpred.

Zhrnutie: Takuto sadu do 20 000sk novu dnes na slovensku nekupite. Najvacsia vyhoda je v prechodoch, kotloch a ich laditelnosti. Kopak a rytmicak uspokoja. Mechanika je bezchybna a ani pedal netreba menit. Par rokov vydrzi.

Snad som niekomu pomohol. Ak nikomu, tak aspon sebe v treningu pisania na klavesnici. Verte, ze keby mi to neslo hrozne rychlo, tak sem toho tolko nepopisem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mischo4077
Šialenec

Založený: 15 Dec 2006

PríspevokZaslal: marca 19, 2008, 11:49 am    Predmet: Odpovedať s citátom

pekna recenzia, ... k tej mechanike, konkretne slapka, ...

kupil si ju jeden moj kolega, ... vyzera velmi zaujimavo je to rada 200, je cela strieborna a je vazne obrovsky rozdiel medzi terajsiou a minulou 200vkovou radou, ... ja mam tu predchadzajucu, ... nie je zla. ale vazne sa meni pri novej citlivost, ... vracia sa ovela lepsie, presne ako to popisuje dusan icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
weckluf
Psychopat

Založený: 07 Apr 2007

PríspevokZaslal: marca 19, 2008, 4:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja som sa najviac bal na mojich 1007 slapky a 14kotla....a obidvoje ma prijemne prekvapili, slapka mi vydrzi este dlho dlho,nato ze je to len 200 je peckova...a ten kotol fuuuuu ked sme ho s dusanom naladili tlacil ako 16 takze uplna spokojnost...
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: marca 19, 2008, 9:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pozor, Tvoja slapka je 400vka.
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: marca 19, 2008, 9:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

pekna recenzia, uz sa tesim na svoje, aj ked ja budem mat Stage 1 Set, cize nejaky rozdiel tam bude
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: marca 20, 2008, 12:14 am    Predmet: Odpovedať s citátom

dusan napísal:
Pozor, Tvoja slapka je 400vka.

aha hej presne...tam su iba stojany 200 a slapka 400 ok diky za opravenie...
Návrat hore
weckluf
Psychopat

PríspevokZaslal: marca 20, 2008, 12:16 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
pekna recenzia, uz sa tesim na svoje, aj ked ja budem mat Stage 1 Set, cize nejaky rozdiel tam bude

teras aj ja lutujem ze som nezobral sadu z 20 kopakom pretoze to je asi lepsie...ale neskusal som tak neviem...bude to mat asi konkretnejsi zvuk...no ale na 22 sa nestazujem:D
Návrat hore
mischo4077
Šialenec

PríspevokZaslal: marca 20, 2008, 11:52 am    Predmet: Odpovedať s citátom

na mojej 20tke (1005ky), ked som porovnaval s yamahackou 22kou ...
chybaju trosku basy, taky jazzovy kopacik by som nazval,
som spokojny, ale niektorym hracom by to zjavne chybalo ...
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: marca 20, 2008, 11:57 am    Predmet: Odpovedať s citátom

A s akou seriou si to porovnaval? Lebo mne sa pri Yamahach najslabsie celkovo zdaju prave kopaky.
Návrat hore
mischo4077
Šialenec

PríspevokZaslal: marca 20, 2008, 10:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

neviem to mame na konzerve, poviem Ti ked budem vediet, najblizsie 2 tyzdne sa tam vobec nechystam, ... naco ma tam, preziju bezo mna, ... je to vazne o nicom skola, ... icon_frown.gif tak za 2 tyzdne Ti poviem, ako nevravim ze hra bohvieako, len ked som dal 2 kopaky k sebe a sme hrali tak bolo citit, ... ale moze to byt aj tym ze na mojej je este original (sonor UX) blana a tam uz je nieco remacke hoc tiez dost stara a vybuchana, ...
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: marca 23, 2008, 2:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no tak nakoniec neviem ci budem mat Stage 1, mal som to dohodnute v Big Music, ale ich dodavatel to nejak posral icon_evil.gif tak mi ponukli Stage2, (22,10,12,14), kedze dusan chvalil ten kotol, ze znie ako 16", tak jedine coho sa bojim je ten 10" tom, kedze pôvodne som chcel tomy 12,13,16
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: marca 23, 2008, 2:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Urcite by som bral 10,12,14... nie je o com. V tychto seriach, budes mat ovela sirsiu skalu zvuku a o 10" tom sa neboj, uvidis, ze si ho urcite oblubis. Je to riadny spevavec icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: marca 23, 2008, 2:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

a dalsia vec je image..bude to vyzerat blbo ked bude mat punkac/rocker/a tak podobne:D mensiu alternativu tomov :D:D aspon ze kopak je 22" nech sa necitim blbo icon_mrgreen.gif
dobre ale bude, ze budu stat menej :)
Návrat hore
mischo4077
Šialenec

PríspevokZaslal: marca 23, 2008, 6:47 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

podla mna nezavisi od toho aku muziku budes robit,... podladit si mozes aj tieto bubny, ... lepsie je aj podla mna 10 12 14 ... uvidis, :)

a v akej farbe si bral cierne?
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: marca 23, 2008, 7:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

jj cierne budu :) uz sa na ne tesim
Návrat hore
mischo4077
Šialenec

PríspevokZaslal: marca 23, 2008, 10:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mas as na co tesit, sonory ma nikdy nesklamali, tak by nemali ani teba, :) drzim prsteky neh si ich dobre upravis, naladis :) aby ti sedeli
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: marca 23, 2008, 11:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

v zivote som bicie neladil:D ale s kamosom, ktory ma prax to zvladneme a naucim sa :)
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: marca 24, 2008, 12:40 am    Predmet: Odpovedať s citátom

dusan napísal:
Urcite by som bral 10,12,14... nie je o com. V tychto seriach, budes mat ovela sirsiu skalu zvuku a o 10" tom sa neboj, uvidis, ze si ho urcite oblubis. Je to riadny spevavec icon_cheesygrin.gif
presne tak , presne tak... toto je v podstate Fusion set... ,taky akoze naj-univerzalnejsi....
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: marca 24, 2008, 10:29 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
v zivote som bicie neladil:D ale s kamosom, ktory ma prax to zvladneme a naucim sa :)
uz mas tie sonory ?? ,nalad to s bassgitaristom... s basou to zvladnes... ja mam tiez fusion set a ladim to priblizne: škopek_C, 10_E, 12_D, 14-kotol_C ...kopak mam na nejakom A-čku, ale to fakt nerozoznavam... momentalne ho mam nastaveny na taky bluess bass...mlask ma uz omrzel...
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: marca 24, 2008, 2:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak podla tonov ich ladit nebudem, skorej podla zvuku;)
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 3

Prejdi na: