| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Tr!n!tron Nováčik

Založený: 06 Jún 2007 Príspevky: 41
|
Zaslal: marca 26, 2008, 5:10 pm Predmet: Pomoc s urcitimi vecami :) |
|
|
1. Potrebujem napísať čo je to vlastne "protirytmus"
2. Potreboval by som vedieť ako je rytmus tuctaructara (punkovy)
3. Ako mam robiť také dobre prechody medzi pesničkami???
Ďakujem veľmi pekne za pomoc :))
edit Sehnsucht: V nazve temy si mal "s urcitimy":) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1636 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: marca 26, 2008, 5:29 pm Predmet: |
|
|
| punkovy rytmus zakladny je hajtka+kopak, hajtka+rytmicak, hajtka+kopak, hajtka+rytmicak,..... co najrychlejsie :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: marca 26, 2008, 6:24 pm Predmet: |
|
|
| tak zas taky jednoduchy prechod je:ked hras utataca-pravou rukou na hajtku,prejdes uder na rytmicak a pokracujes druhy lavou rukou tak tiez na rymt. a na kazdy bubon dva udery,pricom kazdy bubon zacnes pravou. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mischo4077 Šialenec

Založený: 15 Dec 2006 Príspevky: 447 Bydlisko: Michalovce vs. Kosice
|
Zaslal: marca 27, 2008, 12:57 am Predmet: |
|
|
protirytmus, ... moja oblubena vas , ... jednoducho vysvetlene ak prevratis cely rytmus na ruby ... zahras ho presne naopak, ... videl som prevratenie o dobu, pol doby, a stvrt doby, ...
najlepsie sa to vysvetluje na notach ...
tak ukazky, ... na najjednoduchsom rytme, :)
thakze protirytmus o dobu ...
protirytmus o pol doby ... 2 verzie
protirytmus o stvr doby ... 4 verzie (zmenu farby si nevsimajte)
tak prajem z luskanim prijemnu zabavu ... ak budete chciet nejake noticky rozpisat, neni problem
ako robit dobre prechody? ... co vidis pod tym pojmom? ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tr!n!tron Nováčik

Založený: 06 Jún 2007 Príspevky: 41
|
Zaslal: marca 27, 2008, 3:54 pm Predmet: |
|
|
Ako rozvijat hemisfery? :))
A tie prechody ja neviem proste take dobre... jednducho otrepane 2 na kazdy buben je onicom... :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
OondroO Usadlík

Založený: 24 Apr 2007 Príspevky: 188 Bydlisko: Križovany-nedaleko TT
|
Zaslal: marca 27, 2008, 4:43 pm Predmet: |
|
|
na prechody ti pomoze hlava, . .proste , ked ti to hra v hlave, zahras hociaky prechod, ktory prave "pocujes " v nej ... (teda aspon to u mna tak plati) . .. .a pacia sa mi take "vyfrazovanejsie" prechody ,, .. staci cvicit vselijake paradidle, triolky , a aj s akcentami(to ti pomoze rozvijat si svoju "kapacitu" hlavy , a budu ta napadat lepsie prechody) ... a keby nieco , tak mi napis na ICQ (ved ho mas )  |
|
| Návrat hore |
|
 |
El Sombrante Prisťahovalec

Založený: 25 Okt 2007 Príspevky: 66
|
Zaslal: marca 27, 2008, 4:53 pm Predmet: |
|
|
Odporucam pozriet tuto stranku
http://www.freedrumlessons.com/ a tam Drum Set Rudiments on tam zakazdym zahra normalne na rytmiku potom na hajtke a potom to hra ako prechod ja som sa z toho vela naucil  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: marca 27, 2008, 6:25 pm Predmet: |
|
|
| Tr!n!tron napísal: |
A tie prechody ja neviem proste take dobre... jednducho otrepane 2 na kazdy buben je onicom... :) |
Aha prepac ze 2 na kazdy bubon,myslel som ze len zacinas... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karr Usadlík

Založený: 06 Apr 2008 Príspevky: 118 Bydlisko: Trencin
|
Zaslal: apríla 8, 2008, 7:41 pm Predmet: Pomoc s urcitimi vecami :) |
|
|
Zdrawim
Zacinam hrat na bicich, ale potreboval by som pomoct ako zacat. Co by bolo najvhodnejsie zacinat.
Dik za odpovede |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Šialenec

Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 469 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: apríla 8, 2008, 8:49 pm Predmet: |
|
|
| najdi si ucitela pomoze ti to ver nebud samouk vyhnes sa zlozvykom |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 374 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: apríla 9, 2008, 9:32 am Predmet: |
|
|
| Malcolm napísal: | | najdi si ucitela pomoze ti to ver nebud samouk vyhnes sa zlozvykom | A hlavne nebudes musiet objavovat veci, ktore uz objavili davno ini. Urcite si najdi nejakeho ucitela, ktory ti pomoze aspon so zakladmi, ako drzat palice a tak... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dano Usadlík

Založený: 02 Apr 2007 Príspevky: 188
|
Zaslal: apríla 9, 2008, 11:43 am Predmet: |
|
|
| Malcolm napísal: | | najdi si ucitela pomoze ti to ver nebud samouk vyhnes sa zlozvykom |
...samozrejme ze to neznamena ze to musi byt nejaky "konzervatorista" alebo nieco podobne studovane (co samozrejme nie je naskodu) , ale ked nemas pobliz nikoho takeho staci aspon trosku skuseny bubenik. Samozrejme ze riskujes prevzatie jeho zlozvykov, ale to plati aj pri "uciteloch"... ... . Na druhej strane, byt samoukom pred 20 rokmi a teraz je podstatny rozdiel...hodiny prehrabavania na internete su obrovskou studnou inspiracie, samozrejme prakticka ukazka a hlavne kontrola je na nezaplatenie... |
|
| Návrat hore |
|
 |
FROST Prisťahovalec

Založený: 26 Dec 2007 Príspevky: 55 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: apríla 9, 2008, 10:14 pm Predmet: |
|
|
Presne ako ostatní vravia, učiteľa treba. Akonáhle si osvojíš nejaké zlozvyky, len veľmi veľmi ťažko sa ich zbavuje. Dôležité je v prvom rade mať rytmus a v druhom techniku. Takže akonáhle vieš, že rytmus máš (alebo teda ti to niekto kompetentný potrvrdí ) začni s technikou. Ako prevé odporúčam naučiť sa virbel. To už ako sa knemu dostaneš ti povie učiteľ...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 699
|
Zaslal: apríla 9, 2008, 10:21 pm Predmet: Re: Pomoc s urcitimi vecami :) |
|
|
| Karr napísal: | Zdrawim
Zacinam hrat na bicich, ale potreboval by som pomoct ako zacat. Co by bolo najvhodnejsie zacinat.
Dik za odpovede | ___ urcite si najdi ucitela... ,vela veci ti vysvetli_na zaciatok je to to najlepsie co mozes urobit... niektori borci najprv kupia bicie a bezhlavo do toho rubu... ,co vsak s hranim na bicie nastroje naozaj nema vela spolocneho... |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: apríla 9, 2008, 10:36 pm Predmet: |
|
|
ideme s dobou,nebud mamlas ako ja a najdi si ucitela...Inak asi neprezijes!!!  |
|
| Návrat hore |
|
 |
bubnista Prieskumník
Založený: 04 Apr 2008 Príspevky: 21
|
Zaslal: apríla 11, 2008, 8:26 am Predmet: |
|
|
| vAlve napísal: | ideme s dobou,nebud mamlas ako ja a najdi si ucitela...Inak asi neprezijes!!!  |
suhlasim s Jeziskom....ako samouk po dlhsej dobe vidim, ze staviam vyssie poschodia - no na zaklady som pred mnohymi rokmi zabudol :) takze stojim vela krat na podmocenej pode...
to Tr!n!tron : pomozem ti este s jednou vecou... "Pomoct s urcitYmi vecami..." urcitymi sa pise s Y nie s I  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pikos
Založený: 27 Apr 2008 Príspevky: 1
|
Zaslal: apríla 27, 2008, 4:12 pm Predmet: Re: Pomoc s urcitimi vecami :) |
|
|
| caute zacinam na bicich a potreboval by som niejake cvicenia na osamostatnenie noh a ruk neviete kde by som nieco take nasiel? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karr Usadlík

Založený: 06 Apr 2008 Príspevky: 118 Bydlisko: Trencin
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 2:44 pm Predmet: Pomoc s urcitimi vecami :) |
|
|
cawes
mam taku otazku. je vhodne mat pod bicimi koberec?ja osobne som zistil ze hej bo ked som hral sa mi smykal stojan hi hat.
aky mate nazor? |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 492 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 3:55 pm Predmet: Re: Pomoc s urcitimi vecami :) |
|
|
| pikos napísal: | | caute zacinam na bicich a potreboval by som niejake cvicenia na osamostatnenie noh a ruk neviete kde by som nieco take nasiel? |
tak newem ci to je presne to co hladas ale na zaciatok su tam nejake rytmicke cvicenia
http://www.drumrudiments.com/ |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 492 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 3:57 pm Predmet: Re: Pomoc s urcitimi vecami :) |
|
|
| Karr napísal: | cawes
mam taku otazku. je vhodne mat pod bicimi koberec?ja osobne som zistil ze hej bo ked som hral sa mi smykal stojan hi hat.
aky mate nazor? |
tak koberec urcite ano...
je to ja kvoli tomu aby sa ti nesmykal hardver, ale mam pocit ze bicie potom lepsie zneju.. pls. opravte ma ak sa mylim... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|