| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Martyn Šialenec

Založený: 12 Mar 2008 Príspevky: 372 Bydlisko: Mars
|
Zaslal: marca 19, 2008, 3:30 pm Predmet: Bicie Ludwig |
|
|
| Su Ludwig Accent CS Combo Power LC125 lepsie ako Sonor SH 5055 CRS? |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 677
|
Zaslal: marca 19, 2008, 3:43 pm Predmet: Re: Bicie Ludwig |
|
|
| Martyn napísal: | | Su Ludwig Accent CS Combo Power LC125 lepsie ako Sonor SH 5055 CRS? | taketo otazky radsej klad do vnutra topicov , zbytocne "zaberaju" priestor na fore_tieto bcie su vsetky v podstate rovnake... , jedna sa o najnizsie serie a nemozes ocakavat strasne rozdiely a uz vobec , ze ti to bude nejak strasne hrat... ,su to bicie na ucenie sa... v porovnani gig maker a podobne maju mozno lepsi hardver ako ludwig, sonor atd... ,a ak nie Gig Maker tak Rydeen urcite /len neviem ci tie sa este vobec vyrabaju.../ |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: marca 19, 2008, 4:23 pm Predmet: |
|
|
| A su tie gig makery lepsie?Myslim,ze hej ked je to Yamaha |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Usadlík

Založený: 31 Jan 2008 Príspevky: 140 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: marca 19, 2008, 10:57 pm Predmet: |
|
|
Ja mam LC215 a som s nimi neuveritelne spokojny.. hardware super, aj zvuk sa mi velmi lubi.. hlavne kopak. Mam tam ešte natiahnute prevozne blany ale tie všetky su remo, čiže žiadny shit.. teda hej, ale lepšie ako igelit, čo sa dava na lacnejšie bicie.. No ale nechapem ako som mohol dostat taky brutalny zvuk z kopaku s tou blanou ako mam teraz..
Sry, ale so Sonor nemožem porovnavat.. iba viem že kamarat ma nejake Premiery .. a moje sa mi zdaju byt lepšie aj ked su lacnejšie.. a som vrcholne zataženy na značku Ludwig, ked raz našetrim vyše isto kupim čosi od Ludwigu nejaku vysoku radu. ratam.. ked nahodou nie, tak pearl |
|
| Návrat hore |
|
 |
viki Prieskumník
Založený: 03 Apr 2008 Príspevky: 19
|
Zaslal: apríla 3, 2008, 12:29 am Predmet: ludwig |
|
|
tiez zacinam, chcem kupovat prve bicie.
Nikto tu nespomina znacku Fame .
Pozri www.musicstore.de atd bicie, akusticke, fame.
beginer, 7000 sk
practice, ....
standard, 11 000 sk
Moze byt takato v podstate uz tretia trieda od spodu dobra sada ?
Kupili by ste to alebo radsej si mam kupit najnizsiu sadu Ludwig
za 13 000 ?
Ine znacky nemusite radit, nechcem, mam vybrate a rozhodujem sa medzi tymito dvoma (ludwig combo power alebo fame standard). |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1597 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: apríla 3, 2008, 12:38 am Predmet: Re: ludwig |
|
|
| viki napísal: | tiez zacinam, chcem kupovat prve bicie.
Nikto tu nespomina znacku Fame .
Pozri www.musicstore.de atd bicie, akusticke, fame.
beginer, 7000 sk
practice, ....
standard, 11 000 sk
Moze byt takato v podstate uz tretia trieda od spodu dobra sada ?
Kupili by ste to alebo radsej si mam kupit najnizsiu sadu Ludwig
za 13 000 ?
Ine znacky nemusite radit, nechcem, mam vybrate a rozhodujem sa medzi tymito dvoma (ludwig combo power alebo fame standard). |
sonor force 507 v tejto cenovej kategorii, v porovnani s tymi tebou menovanymi je to kvalitativny skok, tie bicie naozaj hraju a vydrzia ti dlho
nechapem preco sa rozhodujes zrocna medzi takymi znackami ako ludwig a fame  |
|
| Návrat hore |
|
 |
viki Prieskumník
|
Zaslal: apríla 3, 2008, 1:02 am Predmet: |
|
|
medzi tymito dvoma sa rozhodujem pre toto :
Ludwig pouziva/-l Roger Taylor - Queen. Moja srdcovka aj zvukovo sa mi to paci, aj ked on nemal takuto nizku triedu samozrejme. Avsak Queen ked zacinali Roger mal bicie Premier. Mne sa celkovo paci zvuk bicich zo zaciatku rokov 70ych, basovejsie rytmicaky atd.
Fame - z tych firiem co nemauju ziadnu slavnu tradiciu ale su uplne nezname su mi uplne najsympatickejsie. Vzhlad, rozmery (rytmicak 14x 6,5), nizka cena - musicstore.de. Ceny su podobne ako v muzikeri.
Inak Fame vyraba aj git,ary basy,zosiky, mixy, svetla, studio tech., proste z kazdeho nieco. Je to tak sirokosortimentova firma ako yamaha napr.
Preco by tie bicie Fame Standard nemohli byt dobre ? Len ma trochu odradza ze to treba objednat z nemecka, zatial co Ludwigy kupim na Medenej.
P.S. kamos kupil bicie Millenium do studia a poviem Vam jedine co na nich bolo zle je mensia crashka so slabym zvukom a kotol. No ten by sa hadam dal vyladit.
Bol som sokovany aky perfektny zvuk mali prechody. (nemenil blany).
A kopak ? jedna basová nádhera. Vsetko ostatne zavisi od polohy mikrofonu a EQ charakteristiky v SW. Slapka velmi citliva, super. Rovno bosymi nohami na tom hrat.
Poznam aj dalsieho kamosa co si kupil millenium. Len vymenil slapku za Tama a vsetko je O.K. Podla mna to prehanate s tou kritikou millenium.
Tento vikend nahravame v tom studiu, takze neskor mozem aj daaku ukazku uviest.
Ine znacky ma nejak neoslovili, su mi nesympaticke. Mozno este Pearl sa mi pacia. Ale ani Tama ani Sonor. Proste je viac vplyvov co vytvaraju dojem :
nazov, historia, tradicia, oblubena kapela, kto dalsi svetovy na tom hrava, ake mas s tym stretnutia vramci ludi co poznas, koncerty. Toto vsetko dokopy vytvara kazdeho individualny postoj k nejakemu nastroju konkretnej znacky. Proste niektore veci ta oslovia na prvy pohlad, nieco ta k nim pritahuje, suvisi to s tvojim zivotom a zalubami. Darmo mi niekto bude vysvetlovat aka je Tama super. Nepaci sa mi, nechcem, neni co riesit. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dano Usadlík

Založený: 02 Apr 2007 Príspevky: 181
|
Zaslal: apríla 3, 2008, 7:31 am Predmet: |
|
|
Sonor 507, na zaciatok dobra volba, solidny zvuk, neznicitelne, vyborny vzhlad...moja vlastna skusenost...tie ludwigi som bol pozerat ked som zhanal nove bicie, vobec ma neoslovili, zvukom ani nicim inym ...ale mozno u ineho by to bolo inak... |
|
| Návrat hore |
|
 |
larzzzz Usadlík

Založený: 17 Apr 2007 Príspevky: 186 Bydlisko: NZ
|
Zaslal: apríla 3, 2008, 7:58 am Predmet: bicie |
|
|
| No ja si myslim ze aj medzi lacnymi bubnami sa daju najst kvalitnejsie ale treba hladat; K nahravaniu v studiu - existuju rozne zariadenia, ktore ti aj zo zle znejucich bubnov spravia dobre znejuce bubny; |
|
| Návrat hore |
|
 |
viki Prieskumník
|
Zaslal: apríla 3, 2008, 10:53 am Predmet: |
|
|
| lenze ja som pisal o zvuku aj ako dobre zneju pri hrani tie Millenium. to je jasne ze software spravi vselico zo zvukom. inac asi ste ma presvedcili, v tej cene rovnakej su aj Sonor Stage. Ja by som tie bicie aj poziciaval na koncerty takze Ludwigy asi necham tak. No ak by som chcel par tisic usetrit tak kupim tie Fame Standard nakoniec. Povodne som myslel aj na Millenium, ale ked to chcem obcas aj poziciavat tak radsej kupit nejaku svetovejsiu znamu znacku. No a nech to je aj kvalita a kedze ste chvalili tie Sonory tak asi tymto smerom sa teraz viac pozeram. Aj trieda ma nazov Stage. dalsia trieda je Studio, tak hadam su to za nizsie ceny preds lepsie bicie nez ine znacky v rovnakej cene.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: apríla 3, 2008, 4:54 pm Predmet: |
|
|
| viki napísal: | | lenze ja som pisal o zvuku aj ako dobre zneju pri hrani tie Millenium. to je jasne ze software spravi vselico zo zvukom. inac asi ste ma presvedcili, v tej cene rovnakej su aj Sonor Stage. Ja by som tie bicie aj poziciaval na koncerty takze Ludwigy asi necham tak. No ak by som chcel par tisic usetrit tak kupim tie Fame Standard nakoniec. Povodne som myslel aj na Millenium, ale ked to chcem obcas aj poziciavat tak radsej kupit nejaku svetovejsiu znamu znacku. No a nech to je aj kvalita a kedze ste chvalili tie Sonory tak asi tymto smerom sa teraz viac pozeram. Aj trieda ma nazov Stage. dalsia trieda je Studio, tak hadam su to za nizsie ceny preds lepsie bicie nez ine znacky v rovnakej cene.. |
takto nekupuj ziadne shity,kup daco lepsie a nebudes menit,mozno tak blany,
tie Ludwigy su sroty a ten z Queenu ma tu najvysiu radu a to je uz ine kafe,
A to ze kupis dajake Ludwigi ked su zname tak to neznamena ze budu dobre,dobre su ale tie za 50000/60000 Sk a pochibujem ze tolko mas.
Takto ja ti odporucim perfektny Fusion set Q5244 od Mapex(dobra znacka,mozno neni moc znama preto lebo neni na Slovensku dlho ale je perfektna a da sa pekne kombinovat.Mozes aj tie Sonory 507 myslim ze su tie v pohode a nevem,nezdaju sa mi az take dobre ako Mapexi. |
|
| Návrat hore |
|
 |
viki Prieskumník
|
Zaslal: apríla 3, 2008, 5:12 pm Predmet: |
|
|
ok dik za info, tiez uz mam podobne pocity a nazory na tie ludwig. aj ked je to stara znacka, predsa len tie nizsie rady su onicom. zaujali ma yamahy gig maker. lebo som chcel kupovat bicie do 15 000. Ale tusim kupim radsej drahsie, Yamaha Stage C. 24 000 a nebudem musiet do buducna menit. A kedz ich planujem aj poziciavat na akcie tak zase ta investicia sa mi aj vrati po case, aj by sa naslo viac moznosti ich pozicat ako nejake zaciatocnicke rady roznych znaciek.
Ja hram zatial na kamaratovych ktore su vo velmi zlom stave. No da sa tam daco pomenit a dokupit.
Tak uz koncim v tejto teme, kedze ludwig nakoniec nie. Miniem sice posledne peniaze na bicie, ale rozmyslal som o tom dost a je to riziko vyhladavat medzi najnizsimi sadami. Aj preto ze uz v hudbe mam kopu skusenosti a vypracovanejsi sluch, lebo 10 rokov hram uz na base. Teraz uz hram aj na bicie kratko a aj taku lacnu gitarku squier za 3 a pol som si kupil, aby som si mohol nejake napady nahrat doma do compu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1597 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: apríla 3, 2008, 5:30 pm Predmet: |
|
|
| viki napísal: | | lenze ja som pisal o zvuku aj ako dobre zneju pri hrani tie Millenium. to je jasne ze software spravi vselico zo zvukom. inac asi ste ma presvedcili, v tej cene rovnakej su aj Sonor Stage. Ja by som tie bicie aj poziciaval na koncerty takze Ludwigy asi necham tak. No ak by som chcel par tisic usetrit tak kupim tie Fame Standard nakoniec. Povodne som myslel aj na Millenium, ale ked to chcem obcas aj poziciavat tak radsej kupit nejaku svetovejsiu znamu znacku. No a nech to je aj kvalita a kedze ste chvalili tie Sonory tak asi tymto smerom sa teraz viac pozeram. Aj trieda ma nazov Stage. dalsia trieda je Studio, tak hadam su to za nizsie ceny preds lepsie bicie nez ine znacky v rovnakej cene.. |
Stage a Studio nie su triedy, ale nazvy konkretnych setov, je to nazyvane podla rozmerov
u Sonorov mas Stage 1 a Stage 2 set, ktore maju 22" kopak, ale Stage 1 ma vacsie tomy |
|
| Návrat hore |
|
 |
viki Prieskumník
|
Zaslal: apríla 3, 2008, 5:36 pm Predmet: |
|
|
| to uz som prave pred hodinou zistil. furt surfujem po nete, po bicich a posledne hlavne muziker a uz som si to vsimol. ..a combo je zase slovo pre co namensie : 18,10,12,14,napr. |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 677
|
Zaslal: apríla 3, 2008, 6:59 pm Predmet: |
|
|
| dano napísal: | Sonor 507, na zaciatok dobra volba, solidny zvuk, neznicitelne, vyborny vzhlad...moja vlastna skusenost...tie ludwigi som bol pozerat ked som zhanal nove bicie, vobec ma neoslovili, zvukom ani nicim inym ...ale mozno u ineho by to bolo inak... | ___no neviem...)) ja som vlastnil tiez ludwigi a vybral som si ich narozdiel od tych 500... S. lebo maly lepsi sound... , taky kompatnejsi... hardver , okrem tom holderov je naozaj na houby... ale sonor ..., neurazte sa... ,nieje o vela lepsi... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Šialenec

Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 465 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: apríla 3, 2008, 8:58 pm Predmet: |
|
|
| nechapem preco vseti tlacite zaciatocnikov do tych sonorov?nech si kupi co ho oslovilo a paci sa mu ak pojde do obchodu s tym ze sonor xxxxx su tie naj tak ho iba oj....... |
|
| Návrat hore |
|
 |
larzzzz Usadlík

|
Zaslal: apríla 3, 2008, 9:07 pm Predmet: |
|
|
no sak nech si kupi tama starclassic a ma vystarane na cely zivot mozno...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
larzzzz Usadlík

|
Zaslal: apríla 3, 2008, 9:08 pm Predmet: Basix? |
|
|
| Mozno by neboli zle aj basix ... ale treba pohladat vyskusat popocuvat ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: apríla 4, 2008, 3:29 pm Predmet: |
|
|
| Tez sa cudujem co vsetci chvalite tie Sonory akokeby ste hrali len na tych tez su vynikajuce pre zaciatocnika tie yamahy GM abo Mapex Q abo dajake lacnejsie pearly a ne len sonory. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1428 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: apríla 4, 2008, 5:24 pm Predmet: Re: Basix? |
|
|
| larzzzz napísal: | | Mozno by neboli zle aj basix ... ale treba pohladat vyskusat popocuvat ... |
...prehovoril rozumny clovek...konecne niekto, co chape, ze si to treba najskor obuchat potom kecat, z tychto reci na fore v zivote nebudes mat taky obraz o nastroji, ako ked si ho vyskusas... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|