Obsah fóra bubenici.com
bicie Tama
Strana
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  

myslite si ze tama rockstar sa hodia ako uz pokrocile bubny ?
ano
76%
 76%  [ 26 ]
nie
23%
 23%  [ 8 ]
Celkom hlasov : 34

Autor Správa
sajo

Založený: 22 Nov 2007

PríspevokZaslal: februára 29, 2008, 12:44 pm    Predmet: Re: bicie Tama Odpovedať s citátom

Ja mám TAMA Rockstar, ešte to staršie prevedenie. Je tam 22 kopák a 12 a 13 tomy a 16 kotol. Keď na to dáš napríklad EVANS G2, spodok rezonance a na kopák napr. EVANS eq4, tak myslím, že by si bol so zvukom rozhodne spokojný. Trocha výrobca z Taiwanu podcenil uchytenie tomov, ale trocha sa pohráš s ladením a dá sa to vylepšiť. A bol k nim aj masívny hardware. Ja som vcelku spokojný.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Mort
Prieskumník

Založený: 10 Jan 2008

PríspevokZaslal: apríla 6, 2008, 4:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nazdar drevorubači icon_biggrin.gif Ja som pred 5 rokmi kúpil Swingstári lebo boli pre mňa cenovo prijateľné/23 000/a tiež som mal v tom čase v úmysle hrať niečo ako jazz..Postupom času som ale zistil že ich nebudem používať iba na hranie jazzu ale aj tvrdších záležitostí icon_evil.gif No a tu nastal problém.Tá sada je podľa mňa vynikajúca na hranie jemnejších štýlov, ale na hranie tvrdšej muziky sa vôbec nehodí.Zvuk sa mi zdá pri hraní metalových vecí nejaký nevýrazný.Možno by to zmenilo nahodenie snímačov alebo komplet osadenie novými blanami, neviem.Inak mi ale tá sada vyhovuje a myslím že ja to tá najlepšia vec akú som si kedy kúpil icon_cheesygrin.gif ...a môžem sa chváliť s tým že mám TAMI con_cool.gif
...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: apríla 7, 2008, 8:55 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Neviem, co maju spolocne jazzove bubny a tamy swingstar. Celkom tomu nazvu nerozumiem a pochybujem, ze by niekto robil najnizsiu zaciatocnicku seriu zameranu na jazz kedze hranie jazzu pre zaciatocnikov rozhodne nie je. Ide o to, ake tam das blany a ako si ich vyladis. Zo swingstarov ma najviac prekvapil rytmicak, znie fakt drahsie a pedal je tiez na to ako vyzera mimoriadne priatelsky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Mort
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 7, 2008, 7:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Neviem či zrovna Swingstar je sada určená pre začiatočníkov a ak áno tak len pre tých bohatších:-)Osobne si myslím, že pre začiatočníka je dobré ak začne cvičiť na staršej sade a cvičí na nej dovtedy, kým nemá pocit, že už nastal čas "kúpiť si kvalitu", to znamená, ak už je natoľko spokojný so svojou technikou a spôsobom hry, že mu tá stará sada nestačí, respektíve že už z nej "nič lepšie nevytlčie" icon_lol.gif V tomto prípade ide aj o to kto má aké možnosti.Ak niekto dostane ako darček pod stromček Yamahy alebo Sonory pretože má bohatých rodičov alebo mu jeho dedko žijúci v Amerike odkázal majetok tak má šťastie.Ak ale niekto ledva zoženie prašivé Amati na ktorých sa hrávalo ešte na komunistických večierkoch, k tomu jednu činelu a pár ohobľovaných paličiek, tak taký je rád že aspoň môže hrať. icon_cheesygrin.gif Ja sám som sa zaradil do tej druhej kategórie icon_mrgreen.gif a neľutujem to!Ako sa povie "na starej kobyle sa najlepšie učí jazdiť.. icon_lol.gif Pokiaľ ide o to, aké názvy dávajú firmy bicím, nezdá sa mi že by ich tak nazývali len tak pre nič-za nič, ale možno sa mýlim.Ty ako študent bicích by si mal vedieť, že swing je vlastne jazzový štýl, a tvorí prechod medz tradičným a moderným jazzom.Pýtam sa teda prečo nepoužívať sadu Swingstar/hviezda swingu/na hranie jazzu alebo sadu Rockstar/roková hviezda/ na hranie tvrdších štýlov,či už rocku,metalu a pod.?...Inak máš pravdu:rytmičák je perfektný-čisté drevo..Šľapka je myslím štandart.Čo ešte oceňujem je zvuk kopáku a vlastne celkový zvuk, ak je sada samozrejme naladená..No ako sa u nás povie:"TAMA hrá sama icon_cheesygrin.gif "...
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: apríla 8, 2008, 9:26 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahoj. Nemusel si sa unuvat az s takym vykladom. V podstate som Ti neoponoval. Swingstar je sada navrhnuta pre zaciatocnikov, je urcena na zapadny trh, kde si toto ako sadu pre zaciatocnikov mozu dovolit. Kedze swingstar bola za svojho fungovania najnizsia seria od TAMY, tak to z toho jednoznacne vyplyva. Co sa nazvu tyka... Nebudem sadu vyuzivat na swing len pre to, ze sa vola swingstar, ked na to zvuk nema. Radsej si na swing vezmem zachovale amatky zo 70tych rokov. Ked sme pri nich, nehral som na amatkach len na zaciatku, ale z 12 rokov co hram som stravil na amatkach v takom stave, ze ani za 2000 ich neviem a neoplatia sa mi predat 7 rokov. Co sa swingu ako stylu tyka, jeho dolezitost pri vyuke bicich byva nehorazne podcenovana... ale to je teraz fuk. Tazko ho oznacit jazzovym stylom, skor by som ho oznacil ako vyssi princip na ktorom jazz do velkej miery funguje. Samozrejme swingova era tu bola, ale styly nasledujuce potom tiez swingovali a taktiez vela stylov swingovalo predtym, ako tu bola swingova era.
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: apríla 8, 2008, 10:48 am    Predmet: Odpovedať s citátom

2davegr pearly isli s cenou dost dole podla mna...spytaj sa larzzza kolko ho vysli jeho mastersy
2mrmetronom mahagonu existuje mnoho variantov roznej kvality /zavisi od povodu aj od jednotlivych stromov/...je pravda ze na lacne nastroje sa pouzivaju menej kvalitne varianty, ale asi by som netvrdil, ze breza je automaticky lepsia ako mahagon
2bubnik7 podla mojho nazoru bicie stage custom su casto precenovane, podla mna za tu cenu nehraju az tak vynimocne
2mort vsetci ludia, ktori dostali od bohatych rodicov lepsie bubny ako amati, ktorych poznam, sa na to potom vykaslali...jaksi si to nevazili, alebo co...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Mort
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 9, 2008, 4:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Sewas Dušan!No ano v podstate máš pravdu.Swingstari nemajú klasický swingový sound, pre ten štýl sú ozaj lepšie tie Amatki.Ja som znásilňoval jednu sadu päť rokov/a veru nehral som na nej swing../kým sa mi podarilo naškrábať na Tamáče...Tiež je pravda že swing je vlastne akýsi predchodca všetkých dnešných jazzových gulášov:-))..Ozaj nemohol by si mi poradiť?Chcem kúpiť nové činelki len sa neviem rozhodnúť mám zobrať celú sadu alebo radšej kupovať pojednej icon_eek.gif .Totižto neviem vlastne ako je to s tymi sadami, či sa to oplatí..Dík
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: apríla 10, 2008, 12:42 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Fuha, tak touto otazkou si ma mierne zaskocil. Ide o to, aku seriu a znacku hladas, alebo skor ci su cinely ktore sa Ti pacia obsiahnute v nejakom sete. Potom by sa to teoreticky malo vyplatit.
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: apríla 10, 2008, 2:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Zildjian K custom
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: apríla 11, 2008, 10:49 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Co tym chces povedat?
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: apríla 11, 2008, 12:43 pm    Predmet: darkajtak Odpovedať s citátom

na swing nejaké serie dark,alebo aj flat ride no ťažko povedať skús pohladat nejaké swingové legendy čo používajú len dopredu píšem že to bude ešte drahšie ako normálne,napríklad dobru novu ride pod 9 litrov nepovažujem za dobru,rozpätie 9až 15 litrov za dobru novu ride
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: apríla 11, 2008, 10:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Skúšal som K custom dark hi hat a ten zvuk bol neskutočný. Keby som hral jazz a podobné štýly tak neriešim...možno len cenu
Návrat hore
Mort
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 15, 2008, 11:59 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Sewas.Jednoducho povedané: chcel by som kvalitné a lacné činely...icon_biggrin.gif To znamená že nemusia byť najaké 20 ooo-ové..Premýšľal som nad sadami Sabian SOLAR-141620 za 5799 Sk, Sabian B8-141620 11 299Sk,Headliner HTKS-141620 6399 Sk a Meinl HCS141620 za 6999Sk, ktoré sú v ponuke Muziker.sk.Ak by si mi mohol každú z týchto sád zhodnotiť a napísať do akej miery sa mi tú či onú oplatí zakúpiť, prípadne podať iný návrh na kúpu v podobnej cenovej relácii budem ti veľmi vďačný...Tie Sabiany za 11 299 sa mi zdajú ako najrozumnejšia možnosť i keď netuším aký majú zvuk..Za rady a návrhy vopred ďakujem.. icon_eek.gif
Návrat hore
Mort
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 15, 2008, 12:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

icon_eek.gif No prepáčte mi to ja som si vôbec neuvedomil že sa jedná o činely, ktoré by som mohol kupit.Viem že kupovanie činelov po kuse je z hladiska kvality výhodnejšie but ide to do penez jak sa poví..Nemôžem si dovoliť vysoliť za jeden činel, nechuž akokoľvek kvalitný, tých 9 alebo 15 litrov, apoň zatial nie.Preto hľadám kompromis medzi cenou a kvalitou..Čo sa týka Cildijanu pre mňa je to najsympatickejšia značka činelov, potom rozhodne Paiste..Inak platí čo som napísal v predchádzajúcom príspevku.. icon_exclaim.gif icon_idea.gif
Návrat hore
Mort
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 15, 2008, 12:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pridávam k tým sadám ešte Zildjian PZ4PK za 4890 Sk keš.. icon_cheesygrin.gif Viete niekto čo je to zač???
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: apríla 15, 2008, 3:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mort: musia to byt nove cinely?
inak z tych co si vypisal by som bral jednoznacne Sabian B8, starsie kupis okolo 6000 btw
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: apríla 15, 2008, 3:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Okrem B8 sú všetko nahovno plechy.
Nekupuj nové sady shitov. Kúp si hrané činely a za menšie prachy ako stojí sada budeš mať hratelné plechy
Návrat hore
Mort
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 15, 2008, 3:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter:No v podstate by nemuseli ale myslím že lepšie bude zakúpiť nové aj so zárukou..Tie Sabiany B8 sa aj mne javia ako najlepšie a to iba preto, že sú z tých čo som vymenoval najdrahšie.Ale čo ak cena nie je ukazatelom kvality??? A čo je to vlastne btw icon_eek.gif
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: apríla 15, 2008, 3:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Cena je ukazetal kvality v prípade cinelov. A este znacka.
Nekupuj nové plechy, ak ich mal pre tebou normálny človk tak im nič nie je a ak ho praskneš tak ti záruku aj tak väčšinou neuznajú
Návrat hore
Mort
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 15, 2008, 4:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahm icon_eek.gif no to je rozumné.Takže by som mohol kúpiť celú sadu po jednom kuse, čo ja viem od prveho hajtku, od drhého rajd a t d. icon_idea.gif icon_biggrin.gif uau.A čo tie Zildjany za 4800 +- ?? Čítal som že sú dosti kazové.. icon_arrow.gif
Návrat hore
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 2 z 3

Prejdi na: