Obsah fóra bubenici.com
Pomoc s urcitimi vecami :)
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Tr!n!tron
Nováčik

Založený: 06 Jún 2007

PríspevokZaslal: marca 26, 2008, 5:10 pm    Predmet: Pomoc s urcitimi vecami :) Odpovedať s citátom

1. Potrebujem napísať čo je to vlastne "protirytmus"
2. Potreboval by som vedieť ako je rytmus tuctaructara (punkovy)
3. Ako mam robiť také dobre prechody medzi pesničkami???

Ďakujem veľmi pekne za pomoc :)) fi_lone_ranger.gif

edit Sehnsucht: V nazve temy si mal "s urcitimy":)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: marca 26, 2008, 5:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

punkovy rytmus zakladny je hajtka+kopak, hajtka+rytmicak, hajtka+kopak, hajtka+rytmicak,..... co najrychlejsie :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: marca 26, 2008, 6:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak zas taky jednoduchy prechod je:ked hras utataca-pravou rukou na hajtku,prejdes uder na rytmicak a pokracujes druhy lavou rukou tak tiez na rymt. a na kazdy bubon dva udery,pricom kazdy bubon zacnes pravou.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mischo4077
Šialenec

Založený: 15 Dec 2006

PríspevokZaslal: marca 27, 2008, 12:57 am    Predmet: Odpovedať s citátom

protirytmus, ... moja oblubena vas icon_cheesygrin.gif , ... jednoducho vysvetlene ak prevratis cely rytmus na ruby ... zahras ho presne naopak, ... videl som prevratenie o dobu, pol doby, a stvrt doby, ...

najlepsie sa to vysvetluje na notach ...

tak ukazky, ... na najjednoduchsom rytme, :)
thakze protirytmus o dobu ...

protirytmus o pol doby ... 2 verzie

protirytmus o stvr doby ... 4 verzie (zmenu farby si nevsimajte)

tak prajem z luskanim prijemnu zabavu ... ak budete chciet nejake noticky rozpisat, neni problem

ako robit dobre prechody? ... co vidis pod tym pojmom? ...
Návrat hore
Tr!n!tron
Nováčik

Založený: 06 Jún 2007

PríspevokZaslal: marca 27, 2008, 3:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ako rozvijat hemisfery? :))

A tie prechody ja neviem proste take dobre... jednducho otrepane 2 na kazdy buben je onicom... :)
Návrat hore
OondroO
Usadlík

Založený: 24 Apr 2007

PríspevokZaslal: marca 27, 2008, 4:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

na prechody ti pomoze hlava, . .proste , ked ti to hra v hlave, zahras hociaky prechod, ktory prave "pocujes " v nej ... fi_lone_ranger.gif (teda aspon to u mna tak plati) . .. .a pacia sa mi take "vyfrazovanejsie" prechody ,, .. staci cvicit vselijake paradidle, triolky , a aj s akcentami(to ti pomoze rozvijat si svoju "kapacitu" hlavy , a budu ta napadat lepsie prechody) ... a keby nieco , tak mi napis na ICQ (ved ho mas ) icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
El Sombrante
Prisťahovalec

Založený: 25 Okt 2007

PríspevokZaslal: marca 27, 2008, 4:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Odporucam pozriet tuto stranku
http://www.freedrumlessons.com/ a tam Drum Set Rudiments on tam zakazdym zahra normalne na rytmiku potom na hajtke a potom to hra ako prechod ja som sa z toho vela naucil fi_lone_ranger.gif
Návrat hore
vAlve
Šialenec

PríspevokZaslal: marca 27, 2008, 6:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tr!n!tron napísal:

A tie prechody ja neviem proste take dobre... jednducho otrepane 2 na kazdy buben je onicom... :)

Aha prepac ze 2 na kazdy bubon,myslel som ze len zacinas...
Návrat hore
Karr
Usadlík

Založený: 06 Apr 2008

PríspevokZaslal: apríla 8, 2008, 7:41 pm    Predmet: Pomoc s urcitimi vecami :) Odpovedať s citátom

Zdrawim
Zacinam hrat na bicich, ale potreboval by som pomoct ako zacat. Co by bolo najvhodnejsie zacinat.
Dik za odpovede
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Malcolm
Šialenec

Založený: 23 Júl 2007

PríspevokZaslal: apríla 8, 2008, 8:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

najdi si ucitela pomoze ti to ver nebud samouk vyhnes sa zlozvykom
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: apríla 9, 2008, 9:32 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Malcolm napísal:
A hlavne nebudes musiet objavovat veci, ktore uz objavili davno ini. Urcite si najdi nejakeho ucitela, ktory ti pomoze aspon so zakladmi, ako drzat palice a tak...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dano
Usadlík

Založený: 02 Apr 2007

PríspevokZaslal: apríla 9, 2008, 11:43 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Malcolm napísal:

...samozrejme ze to neznamena ze to musi byt nejaky "konzervatorista" alebo nieco podobne studovane (co samozrejme nie je naskodu) icon_cheesygrin.gif , ale ked nemas pobliz nikoho takeho staci aspon trosku skuseny bubenik. Samozrejme ze riskujes prevzatie jeho zlozvykov, ale to plati aj pri "uciteloch"... icon_confused.gif ... . Na druhej strane, byt samoukom pred 20 rokmi a teraz je podstatny rozdiel...hodiny prehrabavania na internete su obrovskou studnou inspiracie, samozrejme prakticka ukazka a hlavne kontrola je na nezaplatenie...
Návrat hore
FROST
Nováčik

Založený: 26 Dec 2007

PríspevokZaslal: apríla 9, 2008, 10:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Presne ako ostatní vravia, učiteľa treba. Akonáhle si osvojíš nejaké zlozvyky, len veľmi veľmi ťažko sa ich zbavuje. icon_eek.gif Dôležité je v prvom rade mať rytmus a v druhom techniku. Takže akonáhle vieš, že rytmus máš (alebo teda ti to niekto kompetentný potrvrdí fi_lone_ranger.gif ) začni s technikou. Ako prevé odporúčam naučiť sa virbel. To už ako sa knemu dostaneš ti povie učiteľ... icon_cool.gif
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: apríla 9, 2008, 10:21 pm    Predmet: Re: Pomoc s urcitimi vecami :) Odpovedať s citátom

Karr napísal:
Zdrawim
Zacinam hrat na bicich, ale potreboval by som pomoct ako zacat. Co by bolo najvhodnejsie zacinat.
Dik za odpovede
___ urcite si najdi ucitela... ,vela veci ti vysvetli_na zaciatok je to to najlepsie co mozes urobit... niektori borci najprv kupia bicie a bezhlavo do toho rubu... ,co vsak s hranim na bicie nastroje naozaj nema vela spolocneho...
Návrat hore
vAlve
Šialenec

PríspevokZaslal: apríla 9, 2008, 10:36 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ideme s dobou,nebud mamlas ako ja a najdi si ucitela...Inak asi neprezijes!!! icon_wink.gif
Návrat hore
bubnista
Prieskumník

Založený: 04 Apr 2008

PríspevokZaslal: apríla 11, 2008, 8:26 am    Predmet: Odpovedať s citátom

vAlve napísal:
ideme s dobou,nebud mamlas ako ja a najdi si ucitela...Inak asi neprezijes!!! icon_wink.gif

suhlasim s Jeziskom....ako samouk po dlhsej dobe vidim, ze staviam vyssie poschodia - no na zaklady som pred mnohymi rokmi zabudol :) takze stojim vela krat na podmocenej pode...

to Tr!n!tron : pomozem ti este s jednou vecou... "Pomoct s urcitYmi vecami..." urcitymi sa pise s Y nie s I icon_eek.gif icon_eek.gif icon_cool.gif
Návrat hore
pikos

Založený: 27 Apr 2008

PríspevokZaslal: apríla 27, 2008, 4:12 pm    Predmet: Re: Pomoc s urcitimi vecami :) Odpovedať s citátom

caute zacinam na bicich a potreboval by som niejake cvicenia na osamostatnenie noh a ruk neviete kde by som nieco take nasiel?
Návrat hore
Karr
Usadlík

Založený: 06 Apr 2008

PríspevokZaslal: Máj 8, 2008, 2:44 pm    Predmet: Pomoc s urcitimi vecami :) Odpovedať s citátom

cawes
mam taku otazku. je vhodne mat pod bicimi koberec?ja osobne som zistil ze hej bo ked som hral sa mi smykal stojan hi hat.

aky mate nazor?
Návrat hore
fernetsrumom
Šialenec

Založený: 10 Mar 2008

PríspevokZaslal: Máj 8, 2008, 3:55 pm    Predmet: Re: Pomoc s urcitimi vecami :) Odpovedať s citátom

pikos napísal:
caute zacinam na bicich a potreboval by som niejake cvicenia na osamostatnenie noh a ruk neviete kde by som nieco take nasiel?

tak newem ci to je presne to co hladas ale na zaciatok su tam nejake rytmicke cvicenia
http://www.drumrudiments.com/
Návrat hore
fernetsrumom
Šialenec

Založený: 10 Mar 2008

PríspevokZaslal: Máj 8, 2008, 3:57 pm    Predmet: Re: Pomoc s urcitimi vecami :) Odpovedať s citátom

Karr napísal:
cawes
mam taku otazku. je vhodne mat pod bicimi koberec?ja osobne som zistil ze hej bo ked som hral sa mi smykal stojan hi hat.

aky mate nazor?

tak koberec urcite ano...
je to ja kvoli tomu aby sa ti nesmykal hardver, ale mam pocit ze bicie potom lepsie zneju.. pls. opravte ma ak sa mylim...
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 6

Prejdi na: