| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
BJač Prisťahovalec

Založený: 07 Dec 2006 Príspevky: 93 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: apríla 8, 2008, 1:13 am Predmet: Ako ladite tomy,kotol a snare? |
|
|
Napiste vase skusenosti a rady . . .
Napriklad ci ste pouzili podobne techniky ako su napisane v biblii alebo mate vlastne odskusane techniky.
Nedavno som prvy krat menil blany a snazil som sa ist podla tej biblii.
Riadne som sa zapotil... Je to umenie.Doteraz neviem ci som to spravil dobre  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1243 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: apríla 8, 2008, 2:35 pm Predmet: |
|
|
| ladil som s kamosom, najprv sme to trochu dotiahli prstami, potom par otacok klucom a potom sme mierne dotahovali, az dokial sme nedosiahli ziadany zvuk (alebo aspon jemu podobny), blany trochu sadli, dalsi den som ich trosicku este dotiahol a bolo to ok |
|
| Návrat hore |
|
 |
kubik Usadlík

Založený: 11 Máj 2006 Príspevky: 109 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: apríla 10, 2008, 10:59 pm Predmet: re |
|
|
| z vacsej casti som sa riadil bibliou,hlavne zaciatocne usadzanie a dotahovanie blan,ci bubon znie po udere pri kazdej skrutke rovnako a pod blbosti,...neskor ma to uz dako nebavilo,tak som skusal po troske dotahovat skrutky az som nasiel moment kedy mi bubny zneli najlepsie.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 652
|
Zaslal: apríla 12, 2008, 5:30 pm Predmet: |
|
|
| podla bass guitar )) svoj fusion set ladim priblizne na 14-c", 10-e, 12-d, 14-c, 22-a ...ale 10-sina uz kasle na mna s ladenim musim change vsetky Remace... , stracaju dych pri evansoch. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mischo4077 Šialenec

Založený: 15 Dec 2006 Príspevky: 433 Bydlisko: Michalovce vs. Kosice
|
Zaslal: apríla 12, 2008, 9:58 pm Predmet: |
|
|
no ja tiez skusenosti velmi nemam, ale ako vem tak udernou blanou urcujes vysku tonu, resonanckou jej dozvuk, a typom blany farbu, :)
taka otazocka, resonancku ladite vyssie, rovnako, alebo niezsie ako udernu?
dakujem makrovi za informacie o ladeni :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
viki Prieskumník
Založený: 03 Apr 2008 Príspevky: 19
|
Zaslal: apríla 12, 2008, 10:25 pm Predmet: |
|
|
| ladickou na bicie to je najrychlejsie. taky strojcek co sa polozi na blanu atd. ja to nemam ale ked som hraval s jednym bubenikom on to tak robil. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1243 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: apríla 12, 2008, 10:30 pm Predmet: |
|
|
| mischo4077 napísal: | no ja tiez skusenosti velmi nemam, ale ako vem tak udernou blanou urcujes vysku tonu, resonanckou jej dozvuk, a typom blany farbu, :)
taka otazocka, resonancku ladite vyssie, rovnako, alebo niezsie ako udernu?
dakujem makrovi za informacie o ladeni :) |
no ja mam rezonancky myslim dost povolene, na kopaku ju mam napnutu, ale na kotli napriklad dost povolenu, na rytmicaku ani neviem :D a na prechodoch mam viac napnute uderne blany |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sehnsucht Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007 Príspevky: 256 Bydlisko: Bratislava, Hodruša Hámre
|
Zaslal: apríla 19, 2008, 9:20 pm Predmet: |
|
|
Ja som nedávno dával G2 na Amati snare, šróby som pozaťahoval na striedačku, aby sa napínala vyvážene, vyskúšal som zahrať, nebol som spokojný a dotiahol som ich skoro na maximum. Potom som ich znova trochu povilil a nakoniec som dosiahol prijatelný zvuk. Samozrejme, aj potrebnú silu tlmítka som mudel nájsť, bez neho to znelo hrozne.
S rezonančkou som nič nerobil. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Šialenec
Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 372 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: apríla 19, 2008, 9:58 pm Predmet: |
|
|
| MrMetronome napísal: | | podla bass guitar )) svoj fusion set ladim priblizne na 14-c", 10-e, 12-d, 14-c, 22-a ...ale 10-sina uz kasle na mna s ladenim musim change vsetky Remace... , stracaju dych pri evansoch. | aha...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Force Usadlík

Založený: 16 Apr 2008 Príspevky: 101
|
Zaslal: apríla 19, 2008, 11:57 pm Predmet: |
|
|
| ja mam rezonancnu tak isto ako uderovu |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 652
|
Zaslal: apríla 20, 2008, 10:11 pm Predmet: |
|
|
| Malcolm napísal: | | MrMetronome napísal: | | podla bass guitar )) svoj fusion set ladim priblizne na 14-c", 10-e, 12-d, 14-c, 22-a ...ale 10-sina uz kasle na mna s ladenim musim change vsetky Remace... , stracaju dych pri evansoch. | aha...  | preco ten smiech malcolm ?? ))) |
|
| Návrat hore |
|
 |
BJač Prisťahovalec

Založený: 07 Dec 2006 Príspevky: 93 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: Máj 1, 2008, 1:05 pm Predmet: |
|
|
| viki napísal: | | ladickou na bicie to je najrychlejsie. taky strojcek co sa polozi na blanu atd. ja to nemam ale ked som hraval s jednym bubenikom on to tak robil. |
Je to najryxlejsie,ale este pred tym ako mozes naladit bicie podla ladicky,tak ich musis naladit podla sluchu,alebo napr biblie.Zmerias si hodnoty na bubnoch pomocou ladicky,zapises a potom tie hodnoty mozes pouzit pri ladeni s ladickou.Ale ked si kupis ine blany musis to zopaknut šicko odznova.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2684 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: Máj 1, 2008, 2:00 pm Predmet: |
|
|
| ladička je v prvom rade robrá na to, že máš u každého srúbu rovnako napätú blanu |
|
| Návrat hore |
|
 |
JUROMURO Usadlík

Založený: 28 Jan 2008 Príspevky: 137 Bydlisko: sever
|
Zaslal: Máj 1, 2008, 2:26 pm Predmet: |
|
|
| nahodim ,dotiahnem, priblize rovnkao, skusim ci je pri kraji vsade rovnako napnutaa ( dufam ze ok) , a je to......... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 316 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Máj 5, 2008, 1:44 am Predmet: |
|
|
| MrMetronome napísal: | | Malcolm napísal: | | MrMetronome napísal: | | podla bass guitar )) svoj fusion set ladim priblizne na 14-c", 10-e, 12-d, 14-c, 22-a ...ale 10-sina uz kasle na mna s ladenim musim change vsetky Remace... , stracaju dych pri evansoch. | aha...  | preco ten smiech malcolm ?? ))) | Veru toto nie je nasmiech. Napr. na bubnoch DW byva naznaceny na korpuse ton, na ktory priblizne je optimalne ladit dany bubon. A pocul som uz aj o ladeni do toniny hranej piesne (to sa praktizuje samozrejme len v studiu). Ja tieto metody sice nepouzivam, ale maju nieco doseba. Ja pri ladeni tomov hladam (s vyuzitim poznatkov s biblie ladenia a vlastnych skusenosti) pre kazdy tom zakladne ladenie, kde dany bubon znie najlepsie. Potom uz porovnavam jednotlive bubny a ladenie prisposobujem tak, aby tomy zneli charakterovo (attack, telo, sustain) co najpodobnejsie a aby medzi nimi boli konsonantne (samozrejme priblizne) intervaly. Kopak ladim tak nizko ako sa len da (hraciu blanu), rezonancnu stredne vysoko. Pri rytmicaku nehladam nejaky konkretny ton vzhladom k tomom, ladim dost vysoko a snazim sa naladit ho tak, aby mal ostry attack, ale so zachovanim dostatocneho tela, nie moc dlhy sustain a aby pekne reagovali struny. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Josip
Založený: 27 Jún 2006 Príspevky: 2
|
Zaslal: Máj 16, 2008, 12:02 pm Predmet: IMHO |
|
|
No moje skusenosti s ladenim bicich su zdlhave....Dlho som nevedel nastavit si zvuk, ktory by mi vyhovoval...Viac menej na vsetko co viem o ladeni som prisiel sam, az na jednu vec, a tou je instruktaz ladenia od Chad-a Smith-a (konkretne to, ze si pri ladeni prstom pritlmi stred blany - koly zamedzeniu hlbokych frekvencii...)...
Ale k veci: Mam sadu Pearl Session Elite:
Kick 22",
Snare 14"(kovovy),
Tom1 13",
Tom2 14",
Tom3 18"
a nejake tie plechy....
Kick:
Momentalne mam uderovu blanu Remo PowerStroke4 - co sa tyka nahravky - velmi dobry zvuk (snimane mikrofonom Audix D6)...Ladim ju naozaj velmi nizko - dalo by sa povedat, ze len do tej miery ju napinam, pokial nezmyzne vsetko zvlnenie(mozno trosicku viac)...Zvlnenie inak aj naznacuje, ze ktore skrutky treba dotahovat (tie skrutky, ktore su kolme na vlnenie). V zasade som si vsimol ze existuje dvojite ladenie kopaku - a to TONOVE a NETONOVE - zalezi na style hry (TONOVE je blana viac napnuta a zaroven ma aj dlhsi sustain(viac taka jazzovejsia muzika)...Vtedy sa velmi nezatlmuje) - NETONOVE (co preferujem aj ja) je skor na Rokovejsiu muziku....Blana je tak nizko naladena, ze o nejakom sustajne sa neda ani hovorit (50ms - 70 ms )...Pouzivam na utlmenie molitanovy vankus...Prednu blanu mam Pearl signature (nie original - robenu z dakej ambasadorky ci z coho - uz si nepamatam)s velkym otvorom v strede (priemer cca 22 cm) dost napnutu (iked pri otvorenom bubne je to skoro jedno)
Snare:
Vrchnu blanu mam momentalne EmperorX (tusim ze tak sa vola) - Coated, zo spodku s posilnenim stredom. Nie je zla, ale uz sa tesim ked si zase dam klasicke CSko (nie CounterStrike ale ControledSound)...Na prvy pohlad vyzeraju tie blany rovnako, ale to CSko je podstatne zivsie...Rezonancka je tusim klasicka z rady Ambasador...Oboje ladim velmi vysoko (az sa niekedy bojim ze to nevydrzi)...Na zatlmenie niektorych neprijemnych frekvencii nepouzivam ziadne utlmovatka, ale pasik kartonu(nie hociakeho) o rozmeroch asi 2x6cm prilepeny kobercovou paskou uplne ku kraju blany...
Toms:
Pouzivam moemntalne Clear Empreror - a rezonancnu tiez.
No prechody som velmi dlho nevedel naladit tak, aby zneli dobre aj na nahravke...Vsimol som si jednu dolezitu vec...Kazdy bubon ma ako keby svoju rezonancnu frekvenciu, a pokial sa ladenie dostane mimo tento rozsah, uz to neznie tak fajnovo...Mne sa osobne paci radsej vyssie ladenie, ale kedze mam dost velke priemery, musim to drzat na uzde...Takze je to nejak tak, ze si najskor naladim vrchnu blanu co najvyssie kym to este znie dobre, a potom spodnu naladim o cosi vysie ako tu vrchnu(neda sa povedat ze presne o malu terciu alebo tak)...ladim to vylucne sluchom, aby vrchna blana s tou spodnou ladili (nie na rovnakom tone, ale aby z toho bol dobry harmonicky suzvuk)...Tensie blany viac plieskaju a preto ich tosku pritlmujem kartonom a paskou...Rozdiely medzi jednotlivymi prechodmi zvolim tiez od ucha - kotol mam rad naozaj hlboky(neda asi ani rozoznat ton (ako v opere)). Zacinam od prveho prechodu a ten druhy potom napasujem k nemu. Kym som neladil rytmicak co to dalo, tak som ladil tak ze najvyssi bol rytmicak, a priblizne v terciach som znizoval dalsie bubny - tiez to neznelo zle...
Samotne ladenie:
ladim samozrejme do kriza, a so spominanym pritlmenim stredu blany jednych prstom. Vzdy ked povolim alebo pritiahnem nejaku skrutku, zapastim zatlacim dost silno na stred blany, aby blana spravne sadla - ponatahovala sa a opat skumam ton pri vsetkych skrutkach...
Tak asi tolko :-) |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|