Obsah fóra bubenici.com
Paličky pre začiatočníka
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Drevo a paličky
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: apríla 15, 2008, 10:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

JUROMURO napísal:
navrhujem BALPEX , hikor alebo ine drevo, su parovane s presnostou na 2g, a su lahucke, icon_cool.gif
to ze su lahke nemusi byt dobre pre kazdeho... , ja ked svoje mid-weight rock modely /co je ovsem v porovnani s 5A brutal heavy/ obrusim, ze stratia vahu... ,odhadzujem pod kotol...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Force
Usadlík

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: apríla 16, 2008, 9:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja som pouzival ahead signatur lars ulrich ale sa mi pocase zlomili. supol som rimshot a ostala mi v ruke iba polka - ale zas na druhej strane mali pozor 2 roky. kamarad mi ich daroval....a sucasne som verni balbexu...len mi trochu potom trvalo zasa sa dostat na drevo lebo tie ahead su tazsie...
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 8:50 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
no neviem ci krive ale stalo sa mi naposledy ze som kupil take, ze jedna bola tazsia nez druha

Gr3g0r napísal:
tie goodwoody používam aj ja a dneska mi učiteľ vysvetľoval, že s rovnakými hráva aj on a ten váhový rozdiel je spôsobený tým, že nie sú vyrábané strojovo, ale ručne a tým pádom nemusia byť rovnaké.... takže by som radil vyskúšať viac párov a nájsť nejaké najrovnakejšie...

Ver ze ich je vela krivych a niektore su jak luk. To, ze je medzi nimi vela krivych je asi tym, ze kvalitnejsie drevo firma Vater pouzije na vyrobu palic Vater a to horsie/mozno aj horsie vysusene/ na vyrobu palic Goodwood /mozno sa aj v skladuju a prepravuju v horsich podmienkach/. Vahove rozdiely su sposobene tym ze nie su parovane a nie sposobom vyroby (aj ked dost pochybujem, ze by to fesaci struhali rucne)...proste vo fabrike nasustruzia hromadu palic a tie bud poparuju podla hmotnosti a ladenia /a predavaju za viac penazi/ alebo nepoparuju a predavaju za menej penazi... ale da sa vybrat, aj si poparit, treba len rozobrat co najviac parov a vyberat.
2Juromuro> MrMetronome ma pravdu, ze lahke neznamena dobre...niekomu sa lepsie hra s lahkymi, niekomu s tazkymi, ja radsej s tazsimi...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
drBambus
Moderátor

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: apríla 19, 2008, 9:29 am    Predmet: Odpovedať s citátom

...ja zas radsej s lahsimi, beztak dost rubem a ani sa mi bohvieco nehra s tazkymi a hlavne hrubymi palicami, cize u mna greg 5A, MS signature, prip. fusion...ale mam aj VF 5Aextreme, co kamarat chytil na topfeste od bubenika z Therapy a s tymi by som si tiez hranie vedel predstavit...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
R - stick
Technický administrátor

Založený: 31 Mar 2006

PríspevokZaslal: apríla 20, 2008, 10:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dzaaro napísal:

Gr3g0r napísal:
tie goodwoody používam aj ja a dneska mi učiteľ vysvetľoval, že s rovnakými hráva aj on a ten váhový rozdiel je spôsobený tým, že nie sú vyrábané strojovo, ale ručne a tým pádom nemusia byť rovnaké.... takže by som radil vyskúšať viac párov a nájsť nejaké najrovnakejšie...

Ver ze ich je vela krivych a niektore su jak luk. To, ze je medzi nimi vela krivych je asi tym, ze kvalitnejsie drevo firma Vater pouzije na vyrobu palic Vater a to horsie/mozno aj horsie vysusene/ na vyrobu palic Goodwood /mozno sa aj v skladuju a prepravuju v horsich podmienkach/. Vahove rozdiely su sposobene tym ze nie su parovane a nie sposobom vyroby (aj ked dost pochybujem, ze by to fesaci struhali rucne)...proste vo fabrike nasustruzia hromadu palic a tie bud poparuju podla hmotnosti a ladenia /a predavaju za viac penazi/ alebo nepoparuju a predavaju za menej penazi... ale da sa vybrat, aj si poparit, treba len rozobrat co najviac parov a vyberat.

Upřesním:

1.) Velké paličkové firmy jako Vater NIKDY nedělají paličky ručně, ale VŽDY pouze strojově. (jedou to na automatech, které jsou schopny chrlit až 500 párů za směnu ...) pokud by paličky dělaly ručně, tak by v nich byly takové rozdíly, že by byly prakticky nepoužitelné, nehledě na to, že při ruční výrobě uděláš tak max 60 párů za směnu.

2.) Hikor je co do soustružení pěkné svinstvo - v důsledku značného vnitřního pnutí se ti původně rovný klacek dokáže při soustružení prohnout do excelentního luku, nebo se ti prohne zhruba během 12 hodin po odsoustružení.

3.) Po odsoustružení jdou paličky na kontrolu kvality, zde se vyřadí evidentní šmejdy, a dále jsou paličky párovány podle váhy, je kontrolována jejich rovnost a zvuková charakteristika. U všech těchto parametrů má firma u každého typu stanoveny určité hodnoty. pokud je palička mimo tyto hodnoty (např příliž lehká), je přeřazena do druhé jakostní kategorie. Paličky, které výšeuvedeným kritériím vyhoví jsou pak párovány tak, aby v každém páru byly naměřené hodnoty co nejblíže u sebe.

Tyto výběrové paličky jsou pak prodávány pod značkou Vater, a ty, které uvedeným kritériím nevyhovují a jsou přeřazeny do druhé jakostní kategorie pod značkou Goodwood.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: apríla 23, 2008, 5:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tot slova odbornika! Namiesto mojich nie celkom presnych informacii a scasti dohadov tu mame, jak to s tymi palicami je, priamo od cloveka od fachu. icon_idea.gif
Návrat hore
Karr
Usadlík

Založený: 06 Apr 2008

PríspevokZaslal: Máj 19, 2008, 8:01 pm    Predmet: Paličky pre začiatočníka Odpovedať s citátom

zdar
bubnovali ste niekto s palickami Greg Rock?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
JetiX
Prisťahovalec

Založený: 01 Jún 2007

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 12:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja pouzivam gregy 5A. Boli to moje druhe palicky v zivote a hram iba snimi doteraz. prve boli take divne ale to bolo preto lebo som stym hral na elektrickych bubnoch.
Návrat hore
Karr
Usadlík

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 2:07 pm    Predmet: Paličky pre začiatočníka Odpovedať s citátom

JetiX napísal:
ja pouzivam gregy 5A. Boli to moje druhe palicky v zivote a hram iba snimi doteraz. prve boli take divne ale to bolo preto lebo som stym hral na elektrickych bubnoch.

ja momentalne pouzivam 5B zdaju sa mi hrozne kratke, ale cem skusit tie ROCK pretoze su hrubsie a dlhsie. dufam ze ma nesklamu :)
Návrat hore
Python
Usadlík

Založený: 03 Máj 2007

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 2:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja som presiel roznymi palickami a nakoniec som sa zhyckal na Vic Firth 5A/B a teraz 5B ...podla mna uplne monstrozne palicky, su tazsie co mi vyhovuje a sice stoja 400-500sk myslim ze sa oplatia lebo vydrzia aj pol roka a to hram metal a cineluy moc nesetrim...najlepsie je ze skor sa zlomia ako by sa odfajcilo z hlavicky icon_idea.gif
Návrat hore
Karr
Usadlík

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 5:06 pm    Predmet: Paličky pre začiatočníka Odpovedať s citátom

Python napísal:
ja som presiel roznymi palickami a nakoniec som sa zhyckal na Vic Firth 5A/B a teraz 5B ...podla mna uplne monstrozne palicky, su tazsie co mi vyhovuje a sice stoja 400-500sk myslim ze sa oplatia lebo vydrzia aj pol roka a to hram metal a cineluy moc nesetrim...najlepsie je ze skor sa zlomia ako by sa odfajcilo z hlavicky icon_idea.gif

kolko ti cca. vydrzia?
Návrat hore
Python
Usadlík

Založený: 03 Máj 2007

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 5:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

zo3-4 mesiace, jedny aj pol roka zniesli
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 5:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Python napísal:
zo3-4 mesiace, jedny aj pol roka zniesli
VIC FITHY???? ti tak dlho vydrzali??? ja ich zlomim ako bezny hickor
Návrat hore
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 6:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

necuduj sa,ved kazdy ma inu techniku.
Návrat hore
weckluf
Psychopat

Založený: 07 Apr 2007

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 6:31 pm    Predmet: Re: Paličky pre začiatočníka Odpovedať s citátom

Karr napísal:
zdar
bubnovali ste niekto s palickami Greg Rock?

hral som raz s nimi ...sú strašne hrubé...mne sa nepáčia ...kúp niečo tenšie od gregu napr. majo slávka model alebo zelenákov model alebo jazz standard od gregu sú výborné...
Návrat hore
chladnepivko
Prisťahovalec

Založený: 17 Jan 2008

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 6:36 pm    Predmet: moj nazor Odpovedať s citátom

No podla mna na zaciatok su Peelwood 7A alebo obdobne
aa na cibrenie techniky a vyvazenu hru pouzivam VicVirthy, aj ked tolko nevydrzia..
Návrat hore
Brndo
Psychopat

Založený: 05 Júl 2007

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 7:52 pm    Predmet: Re: Paličky pre začiatočníka Odpovedať s citátom

weckluf napísal:
alebo jazz standard od gregu sú výborné...

hej, tie sa lubia aj mne, ale rychlo mi odisli hlavicky, to mi vadi na nich. ale inak hmotnost a rozmery mi smakuju na nich.
Návrat hore
Force
Usadlík

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 8:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

môžem od dnes odporučiť paličky od Pro - Mark - signature Simon Phillips, výborne paličky, sú to hicory milenium II icon_exclaim.gif
Návrat hore
Karr
Usadlík

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 9:19 pm    Predmet: Paličky pre začiatočníka Odpovedať s citátom

nwm mozno zmeni celkovo znacku.hikor je asi makky pre mna:D ale nevylucujem ze pri nich zostanem skratka potrebujem palicky co vydrzia silnejsie udery,ale neposkodia moc blany aj cinely:D:D robia sa aj napr. z buku ci dubu?
Návrat hore
Qu!r!@5h
Usadlík

Založený: 18 Nov 2006

PríspevokZaslal: Máj 20, 2008, 9:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dubove robi ProMark.
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Drevo a paličky Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 2 z 4

Prejdi na: