Obsah fóra bubenici.com
Priemery bicích a problémy s nebubeníkmi čo kecaju do bicich
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Lucas Perny
Usadlík

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: apríla 16, 2008, 9:49 pm    Predmet: Priemery bicích a problémy s nebubeníkmi čo kecaju do bicich Odpovedať s citátom

Zdravím všetkých bubeníkov. Hrám v rockovej kapele a mám v pláne kúpť nové bicie rady Ludwig LC 125-2 Combo s veľkými prechodmi. Mám rád oldschoolový zvuk čo momentálne majú moje Amati s REMO blanami ale kapela ma tlačí ku kúpe nových. Inknilujem k basovejšim zvukom a kovovým rytmičákom no moja kapela nie a stalé mi do bicích kecaju. Tak som sa rozhodol kúpiť nové Ludwigi ale každý ma odrádza od kupovania veľkých priemerov. Aké sú nevýhody a prečo všetci inklinuju k malým prechodom?
Moja druhá otázka znie či aj vás bubeníkov trápi to, že vám ďalší členovia kapely príliš kecaju do bicích? Navyše vám nadiktuje aky rytmus mate kde použit a podobne pripady a vy sa radšej prisposobit ako vyvolať ďalšiu hadku?
Bonus track : pridete do skušobne a niekto s kapely hra na vašich bicich. Nerozčúli vás to? Mna totiž ano!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
zarny1
Usadlík

Založený: 05 Máj 2007

PríspevokZaslal: apríla 16, 2008, 10:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

caves, mam na predaj bicie sonor force 507, s hihatkou paiste 302 a blanami evans G2 clear, kovovy rytmicak s evans blanou, priemery 22,12,13,16,14, co sa tyka priemerov, 12 a 13 maju mensi tonovy skok, avsak mozes ich naladit tak ze to nebude poznat, len jeden bubon bude mat n blane vacsi odskok, to je vsetko, inac podla gusta, moj inzer je v predam topicu
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: apríla 16, 2008, 10:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

vacsie rozmery sa obycajne tazsie ladia
do bicich by som si velmi kecat nenechal..teda kecat este aj ano, ale diktovat nie
a to ze hraju na mojich bicich sa stava, lebo na skusky casto meskam par minut, a nejak mi to neprekaza lebo viem ze im mozem verit (aj ked basak na to nema velmi cit, takze to by mi aj vadilo mozno)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 12:37 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
vacsie rozmery sa obycajne tazsie ladia

Potvrdzujem
Všeobecne platí, že z malého priemeru sa dajú podladením získať basové zvuky a nadladením vyššie.
No velký priemer nie je možné nadladiť.Velký priemer ti skrátka nebude hrať výšky.
No to ma nejako neodradilo od nákupu bicích kopák 24",prechody 14" a 15" a kotol 18"
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Lucas Perny
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 3:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

V pláne mám kúpiť tieto bicie http://cachepe.zzounds.com/media/quality,85/brand,zzounds/fit,400by400/LC125-32c798e41340e5f67f68b0bb656bb8e7.jpg.

Čo hovoríte na ne?

A k tomu hraniu ostatných členov. Ani mne by to nevadilo keby to nebolo u nás na škole a neboli by potom sťažnosti na "bubeníka" že hrá nahlas!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 3:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

preco ludwigy? kolko mas vlastne rozpocet?
a s tym hranim..keby na mna bolo za to zle tak mi to vadi no ale to si vybav s nimi
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Lucas Perny
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 4:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
preco ludwigy? kolko mas vlastne rozpocet?
a s tym hranim..keby na mna bolo za to zle tak mi to vadi no ale to si vybav s nimi

Ludwigi z viacerych dôvodov. Milujem tu značku a bolo mojim snom mať modre Ludwigi (škoda len že nebudu mať ten stary znak zo 60s/70s). Su za 13 000 a bližim sa postupne k tej cene. Už len 4 mi chybaju.

Čo sa tyka toho tak riešenie vidim asi v tom že si budem nosiť paličky so sebou.
Návrat hore
Lucas Perny
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 4:18 pm    Predmet: Dalsie fotky tej krásky :) Odpovedať s citátom

Návrat hore
Brndo
Psychopat

Založený: 05 Júl 2007

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 4:47 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Lucas Perny napísal:
[

Čo sa tyka toho tak riešenie vidim asi v tom že si budem nosiť paličky so sebou.

no to by si kazdopadne mal! a doma s nimi cvicit
Návrat hore
fernetsrumom
Šialenec

Založený: 10 Mar 2008

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 4:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak podobne som to vyriesil aj ja... proste som hral v kapele s metalistami, hrali sme grunge, a gitarista bol totalne drevo v hre na bicie... tak som to vyriesil tak ze som zhabal palicky... samozrejme asi o tyzden som prisiel do skusobne a skoro som padol na r.t ... ty debili mi hrali na bicich s PERAMI !!!
klasickymi atramentovymi perami.... to ste mali videt rytmicak... samy flak..
ty chalani ma tak nas.ali, ze to bolo posledny krat co sme sa spolu videli...
Návrat hore
Brndo
Psychopat

Založený: 05 Júl 2007

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 5:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ty vole tak to je uz ina sila... icon_evil.gif

ja si pre istotu odmontovavam aj beater a bravam domov :D:D som mrcha na tieto veci darmo...ked bicie su len bicie, to je nieco ine ako gitara...hra sa na ne silnejsie a moze sa tam lahko nieco pokazit...na gitare ked prasknem strunu tak kupim novu, ale ked sa nejaka mechanika na bicich pokazi, tak to je uz vacsia skoda...
a uplnu hrozu mam z toho, ked by mi niekto pukol cinelu...
Návrat hore
Lucas Perny
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 5:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Brndo napísal:

ja si pre istotu odmontovavam aj beater a bravam domov :D:D som mrcha na tieto veci darmo...ked bicie su len bicie, to je nieco ine ako gitara...hra sa na ne silnejsie a moze sa tam lahko nieco pokazit...na gitare ked prasknem strunu tak kupim novu, ale ked sa nejaka mechanika na bicich pokazi, tak to je uz vacsia skoda...

To v mojom prípade za ne sadá klavesák ktorý do nich trieska veľmi silno. Najhoršie na tom je, že na nich aj vie niečo zahrať a akoby mi chcel dokazať že to čo robim neni nič ťažke alebo tak nejak. NAvyše mame skušobnu na škole a veľakrát nás prišli pozrieť kamoši. No hádajte kto kde sedel keď som prišiel z obeda na skušku...
Návrat hore
miso03
Prisťahovalec

Založený: 27 Okt 2007

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 6:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Lucas Perny napísal:
Brndo napísal:

To v mojom prípade za ne sadá klavesák ktorý do nich trieska veľmi silno. Najhoršie na tom je, že na nich aj vie niečo zahrať a akoby mi chcel dokazať že to čo robim neni nič ťažke alebo tak nejak. NAvyše mame skušobnu na škole a veľakrát nás prišli pozrieť kamoši. No hádajte kto kde sedel keď som prišiel z obeda na skušku...

Pri Amati bicich by mi to nevadilo, skor ci neskor sa rozpadnu a ich rozpad ta aspon donuti kupit poriadne bicie .. Mne osobne to nevadi pokial to nevidim, ale ked mame skusku a sadne za ne spevak a zacne do nich nerytmicky buchat tak ma to stve lebo si to nezasluzia icon_cheesygrin.gif Na skusobnu nechodi nikto cudzi a doverujem tym, ktori tam chodia. Tiez si obcas zahram na bicich bubennika druhej kapely a viem ze sa niekedy aj on vyblazni na dvojslapke, ale na to tam su :)
Návrat hore
zarny1
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 6:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

KAMO KUP ODOMNA TIE SONORY, JE TO LEPSIA VOLBA AKO LUDWIG, TIE HRAJU DOBRE AZ OD RAD CCA za 25000
Návrat hore
Lucas Perny
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 6:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dal som si zasadu : nove a LUDWIG
Návrat hore
zarny1
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 6:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

co uz tvoja chyba ;)
Návrat hore
larzzzz
Usadlík

Založený: 17 Apr 2007

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 7:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Aj ja som mal zasadu, chcel som starclassic-ky a skoncil som pri mastersoch :)

kazdopadne ked ides kupovat nove bubny mal by si si ich najprv vyskusat lebo u lacnych je to skor tak ze jedna sada znie dobre a druha dost zle ... takze mozno tie sonory by mohli hrat lepsie ako tvoje vysnivane ludwigy ale kazdopadne su to tvoje peniaze...

som mudry ako radio...
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 8:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

larzzzz napísal:
Aj ja som mal zasadu, chcel som starclassic-ky a skoncil som pri mastersoch :)

kazdopadne ked ides kupovat nove bubny mal by si si ich najprv vyskusat lebo u lacnych je to skor tak ze jedna sada znie dobre a druha dost zle ... takze mozno tie sonory by mohli hrat lepsie ako tvoje vysnivane ludwigy ale kazdopadne su to tvoje peniaze...

som mudry ako radio...

Pearl: The Best Reason to Play Drums icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
weckluf
Psychopat

Založený: 07 Apr 2007

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 8:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja to mám vyriešené tak že jediný z kapely mám kľúče od skúšobne...a keď ja niesom v skúšobni tak sa tam logicky nikto nedostane(ale ja som tam vždy:D)...a keď si niekto z kapely chce zahrať na bicie tak v pohode mu to dovolím keď som tam...a v tomto mojim spoluhráčom dôverujem , vedia že som na bicie citliví a hlavne na čineli , najviac na zildjian K-custom sesion crash 18 :D...vždy im vysvetlím že po čom môžu búchať....
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 9:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to im vyhovuje ze len ty mas kluce? icon_confused.gif to by u nas nepreslo
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 4

Prejdi na: