| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
drumstar Admin

Založený: 25 Mar 2006 Príspevky: 673 Bydlisko: Trencin
|
Zaslal: marca 29, 2006, 8:20 am Predmet: |
|
|
| samotny vyber blan je uz zlozitejsi. treba sa spytat predajcu na radu a mat aspon nejaku predstavu o zvuku - ja mozem odporucit len REMO Powerstroke 3 pretoze na Evans G2 som este nehral - a ta Remo hra sakramentsky dobre.no a nakoniec je to aj vec vkusu :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
Misho Moderátor

Založený: 27 Mar 2006 Príspevky: 878 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Zaslal: marca 29, 2006, 2:13 pm Predmet: |
|
|
| ale uz som sa rozhodol...dam tam Powerstroke3 a bude pokoj :twisted: |
|
| Návrat hore |
|
 |
mirco Usadlík
Založený: 26 Mar 2006 Príspevky: 104 Bydlisko: Handlova
|
Zaslal: marca 31, 2006, 3:54 pm Predmet: |
|
|
| páni,mozete mi poradit neaku blanku na kopacik,aby som mal z neho takzvany "mlask",nemlaska mi kopak a to chcem zmenit.kolko by stala priblizne?a aka znacka?drumstar tu spominal REMO POWERSTROKE 3 ak je to ta moja "vyvolena"blana na mlask tak dik za radu:................. |
|
| Návrat hore |
|
 |
saruman Usadlík

Založený: 28 Mar 2006 Príspevky: 168 Bydlisko: Ruzomberock
|
Zaslal: marca 31, 2006, 4:40 pm Predmet: |
|
|
| Mirco: dost to zalezi aj od bicich lebo ak mas amatky tak neviem ci docielis "mlask". Mne sa to nikdy nepodarilo a mal som tam REMO powerstroke. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: marca 31, 2006, 5:01 pm Predmet: |
|
|
| presne ako povedal saruman - zalezi dost od dreva na bubne, P3 je super blana na tvrdsiu hru, ak uz ju mas treba sa s nou trochu pohrat a poladit a mozno dosiahnes nieco co sa bude na ten "mlask" podobat... :idea: |
|
| Návrat hore |
|
 |
bubnoš Prieskumník

Založený: 31 Mar 2006 Príspevky: 13 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: marca 31, 2006, 5:50 pm Predmet: |
|
|
| ja tlmím jednou dekou. ale radsej mam netlmeny kopak, ale vzhľadom na to, že je to veľmi hlučné, tak radsej tlmím. a ako ste na tom s dierou v rezonančke. radšej mám deravé ako celé. a na kopák odporúčam PS3. ja sa tiež chystám v lete oblaniť mojcho macka. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: marca 31, 2006, 5:53 pm Predmet: |
|
|
| no do rezonacky som si sam robil otvor - 22" blana a na nej 7" otvor :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
Misho Moderátor

Založený: 27 Mar 2006 Príspevky: 878 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Zaslal: marca 31, 2006, 5:57 pm Predmet: |
|
|
| som niekde cital ze otvor nad 6" sa neoplati robit..lebo to je uz tak ako keby si tam tu rezonancku nemal....neviem na isto....i ked prijal by som blanu s dierou :lol: |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: marca 31, 2006, 5:58 pm Predmet: |
|
|
| no mne sa oplatil robit ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
bubnoš Prieskumník

|
Zaslal: marca 31, 2006, 6:05 pm Predmet: |
|
|
| no 7" je dosť veľký otvor. a tým že sa neoplatí robiť si asi myslel to že sa neoplatí tam tu blanu mať.no na zvuku to moc nezmení, ak je tam blana s takým veľkým otvorom, alebo žiadna. ale ono sa ju tam vždy oplatí mať, aby sa nedeformoval korpus. ideálna diera podľa mňa je zhruba na cd |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: marca 31, 2006, 6:09 pm Predmet: |
|
|
| neviem preco by mal otvor v rezonacke ovplyvnovat deformaciu korpusu :?: :!: :?: ten otvor (podla mna) 3 zakladne funkcie: 1. prudenie vzduchu, 2. pri ozvuceni aby sa mohol dat do bass-u mic a 3. aby si clovek mohol nastavit tlmenie v podobe deky :lol: |
|
| Návrat hore |
|
 |
bubnoš Prieskumník

|
Zaslal: marca 31, 2006, 6:22 pm Predmet: |
|
|
| veľkosť diery neovplyvňuje deformáciu korpusu, ale či tam blanu máš, alebo nemáš. diera v blane je tam hlavne na to, aby tam zvuk nerezonoval a aby išiel von, lebo ak tam ta diera nieje, takje ten zvuk úplne hromový. a prípadne na to, aby tam mohol isť ten mikrofón. na prúdenie zvuku sú v každom korpuse také malé dierky, ktoré úplne postačujú. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: marca 31, 2006, 6:26 pm Predmet: |
|
|
| to je uplna hovadina ze deformaciu korpusu ovplyvnuje ci mas alebo nemas blanu - to mas odkial ?!? dalsia vec tie male otvory su na prudenie vzduchu nie zvuku :idea: a dalsia vec pokial mas tlmenu aj rezonancnu aj udernu blanu a v rezonacke nemas otvor tak to rezonuje uplne minimalne - mam s tym skusenosti (ja, juro susanik)... |
|
| Návrat hore |
|
 |
bubnoš Prieskumník

|
Zaslal: marca 31, 2006, 6:49 pm Predmet: |
|
|
| som sa pomylil, som myslel vzduchu. a na deformáciu korpusu to má dopad, pretože ak máš na bubne pripevnené prechody a hráš po nich, tak sa hýbu a tým pádom hýbu aj s korpusom, a ak tam nemáš zadnú blanu tak sa to môže pokriviť. a ešte k tej diere toľko: tá diera sa tam určite robí koli prúdeniu zvuku, aby neostal v bubne a nerezonoval. dávať do kopáku kdejaké handry zabíja zvuk toho bubna. ten bubon má htať tak, ako bol vyrobený. a ak sa vieš pohrať s ladením, tak nemusíš pchať žiadne handry do kopáku na to aby nerezonoval(samozrejme musíš mať dieru v rezonančke) |
|
| Návrat hore |
|
 |
spottik Šialenec
Založený: 28 Mar 2006 Príspevky: 426 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: marca 31, 2006, 8:45 pm Predmet: |
|
|
No.. ja som jednoznačne za tlmenie... v rezonenčke mám dieru, že by som do nej mohol vliezť celý.. (aj so svojimi dvoma metrami...) a ten kopak je až neprimerane hlučný... A tým myslím NEPRIMERANE...
Na Sfére som to už riešil.. a vyriešil.. tlmím.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: apríla 1, 2006, 2:43 pm Predmet: |
|
|
| bubnoš napísal: | | som sa pomylil, som myslel vzduchu. a na deformáciu korpusu to má dopad, pretože ak máš na bubne pripevnené prechody a hráš po nich, tak sa hýbu a tým pádom hýbu aj s korpusom, a ak tam nemáš zadnú blanu tak sa to môže pokriviť. a ešte k tej diere toľko: tá diera sa tam určite robí koli prúdeniu zvuku, aby neostal v bubne a nerezonoval. dávať do kopáku kdejaké handry zabíja zvuk toho bubna. ten bubon má htať tak, ako bol vyrobený. a ak sa vieš pohrať s ladením, tak nemusíš pchať žiadne handry do kopáku na to aby nerezonoval(samozrejme musíš mať dieru v rezonančke) | tvoj pripsevok mi pride ako kopa nezmyslov :roll: za druhe neviem co pleties zase s prechodmi na kopaku a s rezonackou ?!? no a kazdy ma hadam svoju predstavu o zvuku takze to je na tebe ci ho budes tlmit alebo nie... |
|
| Návrat hore |
|
 |
davegr Prisťahovalec
Založený: 31 Mar 2006 Príspevky: 60
|
Zaslal: apríla 1, 2006, 2:51 pm Predmet: |
|
|
| Asi ste sa nejako nepochopili. Skusim to uviest na pravu mieru. Bohužial, už som sa stym stretol, pokial na "amatkach" nieje rezonančná blana, tým pádom ani obruč, krorá tú stranu spolu s blanou spevnuje, tak časom kopak "zvajcovatí". Avšak u lepších bubnov, z lepsšou konštrukciou, tento problem nenastáva. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: apríla 1, 2006, 2:53 pm Predmet: |
|
|
| diky za vysvetlenie... |
|
| Návrat hore |
|
 |
mates Sonor Master

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 135 Bydlisko: Česká Republika
|
Zaslal: apríla 1, 2006, 11:36 pm Predmet: |
|
|
| Musim jenom souhlasit. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1428 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: apríla 2, 2006, 11:01 am Predmet: |
|
|
...tak tak, dobry kopak udrzi aj blchu - teraz myslim flea z rhcp...
...na live at slane stal chadovi na kopaku a vysival...
...ozaj, neviete, ake ma chad bubny??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|