| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Lucas Perny Nováčik

Založený: 16 Apr 2008 Príspevky: 47 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: apríla 16, 2008, 9:49 pm Predmet: Priemery bicích a problémy s nebubeníkmi čo kecaju do bicich |
|
|
Zdravím všetkých bubeníkov. Hrám v rockovej kapele a mám v pláne kúpť nové bicie rady Ludwig LC 125-2 Combo s veľkými prechodmi. Mám rád oldschoolový zvuk čo momentálne majú moje Amati s REMO blanami ale kapela ma tlačí ku kúpe nových. Inknilujem k basovejšim zvukom a kovovým rytmičákom no moja kapela nie a stalé mi do bicích kecaju. Tak som sa rozhodol kúpiť nové Ludwigi ale každý ma odrádza od kupovania veľkých priemerov. Aké sú nevýhody a prečo všetci inklinuju k malým prechodom?
Moja druhá otázka znie či aj vás bubeníkov trápi to, že vám ďalší členovia kapely príliš kecaju do bicích? Navyše vám nadiktuje aky rytmus mate kde použit a podobne pripady a vy sa radšej prisposobit ako vyvolať ďalšiu hadku?
Bonus track : pridete do skušobne a niekto s kapely hra na vašich bicich. Nerozčúli vás to? Mna totiž ano! |
|
| Návrat hore |
|
 |
zarny1 Usadlík
Založený: 05 Máj 2007 Príspevky: 116
|
Zaslal: apríla 16, 2008, 10:04 pm Predmet: |
|
|
| caves, mam na predaj bicie sonor force 507, s hihatkou paiste 302 a blanami evans G2 clear, kovovy rytmicak s evans blanou, priemery 22,12,13,16,14, co sa tyka priemerov, 12 a 13 maju mensi tonovy skok, avsak mozes ich naladit tak ze to nebude poznat, len jeden bubon bude mat n blane vacsi odskok, to je vsetko, inac podla gusta, moj inzer je v predam topicu |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1063 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: apríla 16, 2008, 10:14 pm Predmet: |
|
|
vacsie rozmery sa obycajne tazsie ladia
do bicich by som si velmi kecat nenechal..teda kecat este aj ano, ale diktovat nie
a to ze hraju na mojich bicich sa stava, lebo na skusky casto meskam par minut, a nejak mi to neprekaza lebo viem ze im mozem verit (aj ked basak na to nema velmi cit, takze to by mi aj vadilo mozno) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2491 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 12:37 am Predmet: |
|
|
| Foo Fighter napísal: | vacsie rozmery sa obycajne tazsie ladia
|
Potvrdzujem
Všeobecne platí, že z malého priemeru sa dajú podladením získať basové zvuky a nadladením vyššie.
No velký priemer nie je možné nadladiť.Velký priemer ti skrátka nebude hrať výšky.
No to ma nejako neodradilo od nákupu bicích kopák 24",prechody 14" a 15" a kotol 18" |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lucas Perny Nováčik

|
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: apríla 17, 2008, 3:57 pm Predmet: |
|
|
preco ludwigy? kolko mas vlastne rozpocet?
a s tym hranim..keby na mna bolo za to zle tak mi to vadi no ale to si vybav s nimi |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lucas Perny Nováčik

|
Zaslal: apríla 17, 2008, 4:10 pm Predmet: |
|
|
| Foo Fighter napísal: | preco ludwigy? kolko mas vlastne rozpocet?
a s tym hranim..keby na mna bolo za to zle tak mi to vadi no ale to si vybav s nimi |
Ludwigi z viacerych dôvodov. Milujem tu značku a bolo mojim snom mať modre Ludwigi (škoda len že nebudu mať ten stary znak zo 60s/70s). Su za 13 000 a bližim sa postupne k tej cene. Už len 4 mi chybaju.
Čo sa tyka toho tak riešenie vidim asi v tom že si budem nosiť paličky so sebou. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lucas Perny Nováčik

|
Zaslal: apríla 17, 2008, 4:18 pm Predmet: Dalsie fotky tej krásky :) |
|
|
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 690 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 4:47 pm Predmet: |
|
|
| Lucas Perny napísal: | [
Čo sa tyka toho tak riešenie vidim asi v tom že si budem nosiť paličky so sebou. |
no to by si kazdopadne mal! a doma s nimi cvicit |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Usadlík

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 213 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 4:51 pm Predmet: |
|
|
tak podobne som to vyriesil aj ja... proste som hral v kapele s metalistami, hrali sme grunge, a gitarista bol totalne drevo v hre na bicie... tak som to vyriesil tak ze som zhabal palicky... samozrejme asi o tyzden som prisiel do skusobne a skoro som padol na r.t ... ty debili mi hrali na bicich s PERAMI !!!
klasickymi atramentovymi perami.... to ste mali videt rytmicak... samy flak..
ty chalani ma tak nas.ali, ze to bolo posledny krat co sme sa spolu videli... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 690 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 5:10 pm Predmet: |
|
|
ty vole tak to je uz ina sila...
ja si pre istotu odmontovavam aj beater a bravam domov :D:D som mrcha na tieto veci darmo...ked bicie su len bicie, to je nieco ine ako gitara...hra sa na ne silnejsie a moze sa tam lahko nieco pokazit...na gitare ked prasknem strunu tak kupim novu, ale ked sa nejaka mechanika na bicich pokazi, tak to je uz vacsia skoda...
a uplnu hrozu mam z toho, ked by mi niekto pukol cinelu... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lucas Perny Nováčik

|
Zaslal: apríla 17, 2008, 5:20 pm Predmet: |
|
|
| Brndo napísal: | ty vole tak to je uz ina sila...
ja si pre istotu odmontovavam aj beater a bravam domov :D:D som mrcha na tieto veci darmo...ked bicie su len bicie, to je nieco ine ako gitara...hra sa na ne silnejsie a moze sa tam lahko nieco pokazit...na gitare ked prasknem strunu tak kupim novu, ale ked sa nejaka mechanika na bicich pokazi, tak to je uz vacsia skoda...
To v mojom prípade za ne sadá klavesák ktorý do nich trieska veľmi silno. Najhoršie na tom je, že na nich aj vie niečo zahrať a akoby mi chcel dokazať že to čo robim neni nič ťažke alebo tak nejak. NAvyše mame skušobnu na škole a veľakrát nás prišli pozrieť kamoši. No hádajte kto kde sedel keď som prišiel z obeda na skušku... |
|
| Návrat hore |
|
 |
miso03 Nováčik

Založený: 27 Okt 2007 Príspevky: 44
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 6:23 pm Predmet: |
|
|
| Lucas Perny napísal: | | Brndo napísal: | ty vole tak to je uz ina sila...
To v mojom prípade za ne sadá klavesák ktorý do nich trieska veľmi silno. Najhoršie na tom je, že na nich aj vie niečo zahrať a akoby mi chcel dokazať že to čo robim neni nič ťažke alebo tak nejak. NAvyše mame skušobnu na škole a veľakrát nás prišli pozrieť kamoši. No hádajte kto kde sedel keď som prišiel z obeda na skušku... |
Pri Amati bicich by mi to nevadilo, skor ci neskor sa rozpadnu a ich rozpad ta aspon donuti kupit poriadne bicie .. Mne osobne to nevadi pokial to nevidim, ale ked mame skusku a sadne za ne spevak a zacne do nich nerytmicky buchat tak ma to stve lebo si to nezasluzia Na skusobnu nechodi nikto cudzi a doverujem tym, ktori tam chodia. Tiez si obcas zahram na bicich bubennika druhej kapely a viem ze sa niekedy aj on vyblazni na dvojslapke, ale na to tam su :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
zarny1 Usadlík
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 6:35 pm Predmet: |
|
|
| KAMO KUP ODOMNA TIE SONORY, JE TO LEPSIA VOLBA AKO LUDWIG, TIE HRAJU DOBRE AZ OD RAD CCA za 25000 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lucas Perny Nováčik

|
Zaslal: apríla 17, 2008, 6:39 pm Predmet: |
|
|
| dal som si zasadu : nove a LUDWIG |
|
| Návrat hore |
|
 |
zarny1 Usadlík
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 6:40 pm Predmet: |
|
|
| co uz tvoja chyba ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
larzzzz Usadlík

Založený: 17 Apr 2007 Príspevky: 113 Bydlisko: NZ
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 7:59 pm Predmet: |
|
|
Aj ja som mal zasadu, chcel som starclassic-ky a skoncil som pri mastersoch :)
kazdopadne ked ides kupovat nove bubny mal by si si ich najprv vyskusat lebo u lacnych je to skor tak ze jedna sada znie dobre a druha dost zle ... takze mozno tie sonory by mohli hrat lepsie ako tvoje vysnivane ludwigy ale kazdopadne su to tvoje peniaze...
som mudry ako radio... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 268 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 8:35 pm Predmet: |
|
|
| larzzzz napísal: | Aj ja som mal zasadu, chcel som starclassic-ky a skoncil som pri mastersoch :)
kazdopadne ked ides kupovat nove bubny mal by si si ich najprv vyskusat lebo u lacnych je to skor tak ze jedna sada znie dobre a druha dost zle ... takze mozno tie sonory by mohli hrat lepsie ako tvoje vysnivane ludwigy ale kazdopadne su to tvoje peniaze...
som mudry ako radio... |
Pearl: The Best Reason to Play Drums  |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

Založený: 07 Apr 2007 Príspevky: 600 Bydlisko: Polomka
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 8:41 pm Predmet: |
|
|
| ja to mám vyriešené tak že jediný z kapely mám kľúče od skúšobne...a keď ja niesom v skúšobni tak sa tam logicky nikto nedostane(ale ja som tam vždy:D)...a keď si niekto z kapely chce zahrať na bicie tak v pohode mu to dovolím keď som tam...a v tomto mojim spoluhráčom dôverujem , vedia že som na bicie citliví a hlavne na čineli , najviac na zildjian K-custom sesion crash 18 :D...vždy im vysvetlím že po čom môžu búchať.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: apríla 17, 2008, 9:08 pm Predmet: |
|
|
to im vyhovuje ze len ty mas kluce? to by u nas nepreslo |
|