Obsah fóra bubenici.com
Amati :-)
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Dzaaro
Usadlík

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: apríla 16, 2008, 1:57 am    Predmet: Odpovedať s citátom

no ja by som povedal, ze po upravach hraju lepsie, ale este ich nemam dokoncene, nemam na nich rezonancky a moc som sa este nehral s ladenim, zatial som dal len taku skusobnu jazdu sa narychlo naladenymi blanami, neviem, co sa mi z nich napokon podari vytiahnut. Este jednu vec neviem celkom presne posudit a to ta, ze neviem odhadnut ci sa na zlepseni zvuku viac podiela strhnutie folii a nalakovanie, alebo vybrusenie hran...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
MrMetronome
Šialenec

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: apríla 16, 2008, 8:24 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Dzaaro napísal:
no ja by som povedal, ze po upravach hraju lepsie, ale este ich nemam dokoncene, nemam na nich rezonancky a moc som sa este nehral s ladenim, zatial som dal len taku skusobnu jazdu sa narychlo naladenymi blanami, neviem, co sa mi z nich napokon podari vytiahnut. Este jednu vec neviem celkom presne posudit a to ta, ze neviem odhadnut ci sa na zlepseni zvuku viac podiela strhnutie folii a nalakovanie, alebo vybrusenie hran...
....ciao Jarko "! )) bez folie straca zvuk na projekcii. Znamy si minule strhol foliu z Rydeen-ov a znie mu to tak otvorenejsie. prebrusenie hran bude skor o reakci blany...sak skus"! potom napises co to spravilo...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
pilgrim
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 16, 2008, 3:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
pilgrim napísal:
radsej by som bral amati, nechcem do toho davat zbitocne naviac, fakt to len aby to drzalo, v lete chcem kupovat novu zostavu aj tak...

tak improvizuj, pouzi nieco z domacich zdrojov a ked tak nech si to tam dokupi dalsi majitel

no zatial som to vyriesil pruzinou uchytenou o nozicku a srubu na ladenie blany na kopaku icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif drzi to celkom dobre, dufam ze sa mi to nejak podari dat do kopy...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Sehnsucht
Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007

PríspevokZaslal: apríla 16, 2008, 9:47 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ináč, k tomu strhnutiu fólií: Spaviť to, či nie? Vyzerali by lepšie, ale či by nemali horší zvuk....
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 12:39 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Myslím že strhnutím fólie a odobratím,v podstate, tlmiacej vrsty sa nedá nič pokaziť. A na amatkách duplom nie
Návrat hore
Lucas Perny
Nováčik

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 3:41 pm    Predmet: Moje oldschoolove AMATi Odpovedať s citátom

AMATI (staršia rada)
Zrekonštruoval som ich na pravý oldschool.

kovový snare (blany REMO/Pearl) 14",
2 x tom-tom 13" (REMO/YAMAHA),
floor tom (AMATI) 16",
bass drum 20"

Činely - popis nebo schéma:
Činely PAISTE
PAISTE PST 3 Crash 16"
PAISTE 101 Ride 20"
PAISTE 101 Hi-Hat 14"

Na foto je verzia bez kovového snare drumu.
Momentálne sú na predaj pretože sa chystám kupiť nové
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Psychopat

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 3:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nechapem naco su ti dva rovnake tomy icon_confused.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Lucas Perny
Nováčik

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 3:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
nechapem naco su ti dva rovnake tomy icon_confused.gif

Mam ich sice rovnaké a každý inak naladený. V skutočnosti sa pod tymi bicími skrýva veľmi veľa bicích. Zistil som to pri ich rekonštrukcii. Dokonca je tam časť školských bicích.
Fotoreportáž z prerábania je tu :
http://fotoalbumy.azet.sk/johndensmore/ako-sa-prerabaju-bicie/?i9=3d6e8070ec55
Návrat hore
Dzaaro
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 8:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

MrMetronom napísal:
....ciao Jarko "! )) bez folie straca zvuk na projekcii. Znamy si minule strhol foliu z Rydeen-ov a znie mu to tak otvorenejsie. prebrusenie hran bude skor o reakci blany...sak skus"! potom napises co to spravilo...
Servus Michale, no myslim, ze to prebrusenie hran sa tiez podiela na lepsej otvorenosti zvuku (predtym chceli byt tie "hrany" skor ovalne ale v skutoscnosti boli barsjake kostrbarte), takze teraz blany lepsie sedia, a su menej tlmene stycnou plochou. Nie som si uplne isty, co myslis pod pojmom projekcia, ale pravdepodobne myslis konkretnost zvuku...je pravda ze folie asi troxu utlmia rezonanciu korpusov, a preto je zvuk konkretnejsi, ale myslim, ze je lepsie mat otvorene znele bicie, ktore mozem pouzitymi blanami a naladenim aj pritlmit a skonkretnit /a ked sa to nebude dat len vyberom blan a naladenim, tak ich mozem pritlmit tlmitkami, nakolko amati maju aj tuto vymozenost icon_biggrin.gif /, ako tupe bubny, z ktorych otvoreny zvuk nedostanem ziadnym sposobom. Ale ako som uz pisal, neviem celkom odhadnut konecny vysledok, ani to ktory zasah sa ako prejavi, uvidim ked konecne zozeniem chybajuce suciastky a natiahnem aj rezonancne blany a pohram s ladenim a roznymi typmi blan.
Návrat hore
larzzzz
Prisťahovalec

Založený: 17 Apr 2007

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 8:24 pm    Predmet: mozno trosku OT Odpovedať s citátom

tie fotky mi pripomenuli amati co som mal pred asi desiatimi rokmi ... kupil som ich za 3tisicky ... myslim ze som ich mal dva roky ... predal som ich za tisicku :)) ehm no spomienky ...
Návrat hore
MrMetronome
Šialenec

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 11:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dzaaro napísal:
MrMetronom napísal:
Servus Michale, no myslim, ze to prebrusenie hran sa tiez podiela na lepsej otvorenosti zvuku (predtym chceli byt tie "hrany" skor ovalne ale v skutoscnosti boli barsjake kostrbarte), takze teraz blany lepsie sedia, a su menej tlmene stycnou plochou. Nie som si uplne isty, co myslis pod pojmom projekcia, ale pravdepodobne myslis konkretnost zvuku...je pravda ze folie asi troxu utlmia rezonanciu korpusov, a preto je zvuk konkretnejsi, ale myslim, ze je lepsie mat otvorene znele bicie, ktore mozem pouzitymi blanami a naladenim aj pritlmit a skonkretnit /a ked sa to nebude dat len vyberom blan a naladenim, tak ich mozem pritlmit tlmitkami, nakolko amati maju aj tuto vymozenost icon_biggrin.gif /, ako tupe bubny, z ktorych otvoreny zvuk nedostanem ziadnym sposobom. Ale ako som uz pisal, neviem celkom odhadnut konecny vysledok, ani to ktory zasah sa ako prejavi, uvidim ked konecne zozeniem chybajuce suciastky a natiahnem aj rezonancne blany a pohram s ladenim a roznymi typmi blan.
....ano projekciou som myslel presne to...)) ja mam rad vysoky stupen tejto charakteristiky..., Gretsch napr. AK nevies, natiera aj zvnutra takym odpudivym striebornym lakom, na zvysenie projekcie... potom z toho lezie taky orthodox jazz sound..aj stare Ludwigi mavali nater zvnutra , SAK DOKONCA "! aj tie Tamy co som si u vas poziciaval tie 100 ocne swingstary mali taky strasne spatny lak vnutri...mate ich este?))
Návrat hore
MrMetronome
Šialenec

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 11:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to Dzaaro: no to je iny druh projekcie... , ked tlmis blanu... ,ako bavime sa stale o amati zostave , ktoru zo srandy upravujes na training set... , ale ked uz..., tak" )), no bez folii , alebo poriadne hrubeho selaku to znie otvorene.Ked utlmis blanu, upravis len vlastnosti blany...,teda , ze nebude dlhsie prezievat, ale korpus moze zniet stale "plantavo" skor je super mat bubny s OK priemernou projekciou a nahodit tam blany a tym dosiahnut viac otvoreny sound... ,myslim si...,inak potom skocim k tebe a das mi na ne zahrat...!!))) __prisaham bohu zaujima ma jak bude zniet ovocie tvojej hudobno-remeselnej prace)))
Návrat hore
Dzaaro
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 18, 2008, 12:27 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Tie tamy som vratil...to mi doniesol Pali Prockl, ze daky jeho znamy to chce predat, a ze ci to nechcem, albo ci to neviem niekom posunut...kedze som ich nechcel a ani ineho zaujemcu som nenasiel, tak som ich vratil. O lakovani korpusov zvnutra som pocul a dokonca rozmyslam, ze aj ja amatky nalakujem aj zvnutra, ale musim este zistit, aky lak je na to vhodny /ak mas tip, daj do placu/. Co sa tyka tej projekcie...ano je pravda, ze zatlmenie blany je trochu ina vec, ako prirodzene prierazne hrajuce bubny, ale myslim, ze polodpadavajuca folia na starych amatkach moc uz projekcii nepomahala a jedna vrstva novin a 3 vrstvy nitrocelulozoveho laku budu v tomto smere lepsie plnit funkciu projection reinforcera icon_cheesygrin.gif a ak budu bubny nahodou otvorene moc tak to budem riesit tlmenim blan. A inac aj ja som prisambohu zvedavy co z toho poleze nakoniec...
Návrat hore
MrMetronome
Šialenec

PríspevokZaslal: apríla 18, 2008, 8:08 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Dzaaro napísal:
Tie tamy som vratil...to mi doniesol Pali Prockl, ze daky jeho znamy to chce predat, a ze ci to nechcem, albo ci to neviem niekom posunut...kedze som ich nechcel a ani ineho zaujemcu som nenasiel, tak som ich vratil. O lakovani korpusov zvnutra som pocul a dokonca rozmyslam, ze aj ja amatky nalakujem aj zvnutra, ale musim este zistit, aky lak je na to vhodny /ak mas tip, daj do placu/. Co sa tyka tej projekcie...ano je pravda, ze zatlmenie blany je trochu ina vec, ako prirodzene prierazne hrajuce bubny, ale myslim, ze polodpadavajuca folia na starych amatkach moc uz projekcii nepomahala a jedna vrstva novin a 3 vrstvy nitrocelulozoveho laku budu v tomto smere lepsie plnit funkciu projection reinforcera icon_cheesygrin.gif a ak budu bubny nahodou otvorene moc tak to budem riesit tlmenim blan. A inac aj ja som prisambohu zvedavy co z toho poleze nakoniec...
....nemam typ... , na to vnutro... , sak opytaj sa na drumcenter.cz ,tam Ivo Honajzer ti urcite povie... , on uz zopar amatiek repasoval... ,a nie len amatky...

http://www.drumcenter.cz/eshop/8-ludwig-treti-vintage-repair/produkt-61686.html
Návrat hore
martin111111
Nováčik

PríspevokZaslal: apríla 19, 2008, 12:38 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Super. Zaujimave prispevky. Clovek sa dost dozvie, ale mohli by ste mne ako takemu "neznalemu" vysvetlit tak trochu viac polopate? icon_cheesygrin.gif S ich zvukom som v celku spokojny, samozrejme, ak by sa takymito zasahmi zlepsil bol by som len rad. A teraz ta otazka. To zbrusenie hran, asi by som sa do toho nemal pustat ak v tom nemam moc skusenosti a asi ani do lakovania. V podstate mi ide momentalne skorej o ten vzhlad, ale taky side effect v podobe zlepsenia zvuku by bodol tiez. Takze co mi odporucite? Skusit urobit nejaky home made tuning, alebo ist za nejakym stolarom, alebo ja neviem za kym?V pripade ze by som to vedel spravit aj ja mohli by ste mi napisat ze co a ako, ak sa da. Dik za odpovede :)
Návrat hore
Dzaaro
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 19, 2008, 2:03 am    Predmet: Odpovedať s citátom

No najlepsie asi dat si to spravit u pana Honajzera icon_cheesygrin.gif , ktoreho tu MrMetronome spominal /MrMetronome, dik za tip, napisem mu/...pozeral som tu stranku...krasne dokaze vytunovat, resp zrestaurovat bubny. Co sa tyka tych hran...to by som dal risit minimalne stolarovi...mne to spravil Kubo Hitrich z Trnavy...on vyraba bubny, takze sa v tom fakt vyzna...ale sikovny stolar by to mohol zvladnut tiez. Co sa tyka lakovania...to som zmakol sam /teda najprv som strhol folie, potom bolo vela brusenia kym som sa zbavil toho hnusneho tmelolepu, ktorym boli prilepene, potom tmelenie poskodeni, potom oblepenie novinami, morenie/ lakoval som nitrocelulozovym lakom, a robil som to tak, ze bubon som zavesil na rucku od metly medzi dve stolicky a potom som bubon postupne otacal a natieral stetkou...po zaschnuti prvej vrstvy som natrel druhu, potom tretiu...nie je to dokonale....su tam trochu stekance, ale je to o dost lepsie ako to bolo predtym...

2Sehnsucht...ja by som sa rozhodol podla toho, ci su tie folie pekne, ci dobre drzia na celych bubnoch a aj podla toho aky zvuk z toho chces mat... ja som mal rozhodovanie lahke, lebo nie vsetky bubny boli z jedenj sady, mali rozne farby folii a rozne "upravy" od svojich predoslych majitelov
Návrat hore
martin111111
Nováčik

PríspevokZaslal: apríla 19, 2008, 12:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Vedel by si sem hodit jednu alebo dve fotky, ze ako ti to vyzera? :) Rad by som vydel vysledok pre inspiraciu :)
Návrat hore
martin111111
Nováčik

PríspevokZaslal: apríla 19, 2008, 3:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

popripade ak by si sem hodil kalkulaciu ze co ta to vyslo komplet aj s pracou toho stolara, materialom a tak. Budem velmi vdacny :) Dik moc
Návrat hore
Dzaaro
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 19, 2008, 4:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No fotky supnem, len musim zohnat daky fotak, no a kalkulaciu, pozrem kolko stali laky, moridlo, tmel a napisem ti...penazi to nestoji az tak moc...skor na to treba kopec casu.
Návrat hore
martin111111
Nováčik

PríspevokZaslal: apríla 19, 2008, 6:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ok.. dik ... pomoze mi taka kalkulacia :) .. lebo nechce sa mi do toho vrazit vela penazi. Ako sa hovori, vsetko s mierou:) , ale ten cas si najdem.
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 3 z 5

Prejdi na: