| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
weckluf Psychopat

Založený: 07 Apr 2007 Príspevky: 599 Bydlisko: Polomka
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 9:24 pm Predmet: |
|
|
no hej keďže ja som tú skúšobňu vybavil chodím tam hrať každý deň a aj keď hráme celá kapela tak som tam o hodinu skôr...inak ostatný členovia cvičia doma každý samostatne...iba ja chodím do skúšobne cvičiť oni sú tam
iba keď je skúška a ja som tam aj tak vždy prvý, takže im kľúče netreba...keď náhodou potrebujú ísť si niečo zobrať tak buď im požičiam kľúče a oni mi ich hneď donesú alebo idem s nimi...takže ja máááám kľúče od miešačky  |
|
| Návrat hore |
|
 |
makro Nováčik

Založený: 06 Jan 2008 Príspevky: 31 Bydlisko: michalovce
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 9:58 pm Predmet: prečo veľké? |
|
|
Veľké priemery majú väčšiu rezonanciu, atack... v minulosti nevedeli pochopiť bubeníka z led zeppelin (john bonham), mal veľké priemery a tak uvoľnené blany, že tí ostatní na tom nevedeli hrať... ale ten zvuk (bonham) dosiahol svojim štýlom hry... na veľké priemery treba vedieť aj riadne udrieť... laicky povedané...:)
a prečo malé prechody? sú skladovateľnejšie, prenosnejšie, lepší odraz... ľahko dosiahnuteľný zvuk, farba...
najlepšie mať dobré vzťahy v kapele, a pokiaľ toto nefunguje, nemôže kvalitne fungovať ani hra a súhra... je to ťažké... ale čo sa týka "kecania do hry" tak je to aj na každom z bubeníkov ako si vybuduje rešpektovanie vlastného názoru ...
veľa šťastia... |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 669 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: apríla 17, 2008, 11:21 pm Predmet: monster magnet |
|
|
| Lucas Perny napísal: | | dal som si zasadu : nove a LUDWIG | ludwig accent robí aj monster rozmery ala jason bonham v pekných farbách za rozumnú cenu,rozhodne neurobíš zle |
|
| Návrat hore |
|
 |
beatmaster22
Založený: 18 Apr 2008 Príspevky: 1
|
Zaslal: apríla 18, 2008, 9:21 am Predmet: |
|
|
To ma asi kazdy s kapelou ze mu za bicie sadaju ostatny clenovia kapely a zahraju si na nich.. Tak ale kazdy bubennik by mal vediet ze to co hraju oni je len zlomok toho co vie bubennik alebo sa to casom nauci, je to predsalen jeho nastroj a on ho vie obsluhovat najlepsie..
tiez som mal Amati a hrali na nich ostatni clenovia ale jeden do toho extremne trieskal az ma pri srdci pichalo
A teraz mam Yahaha Stage Custom a to ma uz trosku nas*rie budem mu musiet dohovorit.. vysolil som za to nemale peniaze a chcem aby mi chvilku vydrzali a ked do nich trieska niekto kto nema cit tak to sa fakt neda psychicky vydrzat..
Nehovorim, hram velmi rad hlasno na bicich, lebo podla mna maju vtedy najlepsi zvuk, ale som bubennik a viem co si mozem na tych bicich dovolit.. Najlepsie by bolo poslat ho do prd***  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Čečy Usadlík

Založený: 07 Aug 2007 Príspevky: 109 Bydlisko: Košeca
|
Zaslal: apríla 18, 2008, 3:46 pm Predmet: |
|
|
| u mna v kapele si tiež zato každý chce sadať, kedže mna učil buchat moj gitarista tak on do toho tak netrieska a vie si ich vážit, ale basak do toho dost trieskal a vždi ked sme si dali pavzu si sadol za bicie a začal do nich trieskat a kutomu mi zlomil moju oblubenu paličku tak som mu to jednoducho zatrhol... a ked mi niekto zato sadne tak ja mu naoplatku zoberem jeho nastroj a "hrám" na nom |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lucas Perny Nováčik

Založený: 16 Apr 2008 Príspevky: 47 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: apríla 18, 2008, 4:14 pm Predmet: Re: prečo veľké? |
|
|
| makro napísal: | Veľké priemery majú väčšiu rezonanciu, atack... v minulosti nevedeli pochopiť bubeníka z led zeppelin (john bonham), mal veľké priemery a tak uvoľnené blany, že tí ostatní na tom nevedeli hrať... ale ten zvuk (bonham) dosiahol svojim štýlom hry... na veľké priemery treba vedieť aj riadne udrieť... laicky povedané...:)
a prečo malé prechody? sú skladovateľnejšie, prenosnejšie, lepší odraz... ľahko dosiahnuteľný zvuk, farba...
najlepšie mať dobré vzťahy v kapele, a pokiaľ toto nefunguje, nemôže kvalitne fungovať ani hra a súhra... je to ťažké... ale čo sa týka "kecania do hry" tak je to aj na každom z bubeníkov ako si vybuduje rešpektovanie vlastného názoru ...
veľa šťastia... |
Tomu hovorím reakcia na tému. Uznávam Bonhama a jeho styl hry. Odraz od blany by som ale chcel mat takže neviem si vybrať . S prenosom a skladovatelnostou nemam problem, skor s tým odrazom. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Šialenec
Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 286
|
Zaslal: apríla 18, 2008, 7:22 pm Predmet: |
|
|
| tie sonory mi urcite pripadaju lepsie riesenie hral som na niekolych sadach a nebolo co obdivovat ak ludwig tak aspn tu seriu co maju za 25 000 |
|
| Návrat hore |
|
 |
zarny1 Usadlík
Založený: 05 Máj 2007 Príspevky: 116
|
Zaslal: apríla 18, 2008, 8:08 pm Predmet: |
|
|
| nuz tak ako, mas zaujem o tie sonory? |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 374
|
Zaslal: apríla 18, 2008, 11:19 pm Predmet: |
|
|
| beatmaster22 napísal: | To ma asi kazdy s kapelou ze mu za bicie sadaju ostatny clenovia kapely a zahraju si na nich.. Tak ale kazdy bubennik by mal vediet ze to co hraju oni je len zlomok toho co vie bubennik alebo sa to casom nauci, je to predsalen jeho nastroj a on ho vie obsluhovat najlepsie..
tiez som mal Amati a hrali na nich ostatni clenovia ale jeden do toho extremne trieskal az ma pri srdci pichalo
A teraz mam Yahaha Stage Custom a to ma uz trosku nas*rie budem mu musiet dohovorit.. vysolil som za to nemale peniaze a chcem aby mi chvilku vydrzali a ked do nich trieska niekto kto nema cit tak to sa fakt neda psychicky vydrzat..
Nehovorim, hram velmi rad hlasno na bicich, lebo podla mna maju vtedy najlepsi zvuk, ale som bubennik a viem co si mozem na tych bicich dovolit.. Najlepsie by bolo poslat ho do prd***  |
no tak ho posli do prdele nechapem naco cakas!Ked ste kamarati neviem ako mezete robit veci co druhemu vadia a ked nieste tak cudzy clovek ti nema co osahavat bicie ked sa ti to nepaci. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1416 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: apríla 19, 2008, 8:56 am Predmet: |
|
|
...tak tak, poslat ho k certu, mne uz chalani sadaju za bicie velmi malo...za prve, uz z toho asi vyrrastli a za druhe, co je smutnejsie, velm malo skusame v poslednej dobe...
...a s tym kecanim...ja mam dost odlisne nazory na muziku s gitaristom, on strasne zere tie blbe hiphopoidne groovy typu korn a ja zas som na staru dvojkopakovu klasiku...cize to vypada asi tak: jozo do riti musis vsade tisnut tie dvojkopaky (z nasej tvorby mam dvojkopaky v dvoch pesnickach po 10 sekund dokopy asi), to tam nevies zahrat tuccctaccctutucccctac?
...a ja mu potom ukazem, ze to zahrat neviem a skonci to 0:0 pre muziku  |
|
| Návrat hore |
|
 |
PAISTE2002 Nováčik
Založený: 12 Mar 2008 Príspevky: 31
|
Zaslal: apríla 27, 2008, 9:39 pm Predmet: |
|
|
| ak by som ti ja Lucas mohol poradit, tak ked Ludwig (dobra znacka) jedine tie drahsie vyssie serie co stoja fakt za to lebo nizsie su dost biedne :( Uz na prvy pohlad toho uchytenia prechodov by som ich ani nevyskusal,musi to mat strasny zvuk.Jedine tie ktore maju Rims uchytenie alebo Yess (u Yamahy).Co sa tyka tych priemerov, som zastancom mensich prechodov a mensej hlbky u rytmicaku co sa prejavy hlavne na live koncertoch.Ak mas velke priemery,nikto si ani nevsimne ked spravis prechod :)Chce to supermegaprierazny zvuk malych priemerov :) Cize moja rada je, poctivo si setrit a kupit si uz nieco aspon z tej "strednej triedy".A od Ludwigu by som urcite nekupoval hardware... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Apocalyptico Prisťahovalec

Založený: 23 Feb 2008 Príspevky: 67
|
Zaslal: apríla 27, 2008, 9:59 pm Predmet: podpora |
|
|
| ja by som ich tiez nezobral, ale kasli na to, co hovoríme my, ked si si dal predsavzatie, nie je co riesit! |
|
| Návrat hore |
|
 |
kubik Usadlík

Založený: 11 Máj 2006 Príspevky: 104 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: apríla 27, 2008, 10:01 pm Predmet: to LUKAS PERNY |
|
|
| dobre si to rozmysli s tymi ludwigmi,aby si nelutoval.vela ludi padne na hubu prave tak ze si da zasadu ze jedine to a to a to lebo tu znacku mam rad a pod. a potom toho lutuje.u nas na zus-he hram na presne tieto bicie Accent Combo a neni to nic moc,ved co by clovek aj cakal za 13 tisic ze?ked si vravel,ze tvoje amaty maju taky zvuk aky sa ti paci tak nechapem naco silou mocou chces ist do niecoho noveho len preto ze typci z kapely to chcu.myslim ze sa prd vyznaju do bicich a ty by si im mal ako bubenik srdecne kaslat na ich rady a reci,nech sa staraju radsej do svojich strun.kup si radsej za tie prachy dake plechy alebo ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lucas Perny Nováčik

|
Zaslal: apríla 30, 2008, 10:03 pm Predmet: Takže zmena plánu : SONOR |
|
|
Výhody : vyzerajú krásne, krásne kovanie, 22vka kopák, výborný zvuk (REMO BLANY čo Ludwigi nemaju), skvelé upevnenie, celkový dojem... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 690 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: apríla 30, 2008, 10:07 pm Predmet: Re: Takže zmena plánu : SONOR |
|
|
| Lucas Perny napísal: |
Výhody : vyzerajú krásne, krásne kovanie, 22vka kopák, výborný zvuk (REMO BLANY čo Ludwigi nemaju), skvelé upevnenie, celkový dojem... |
neviem...ak si tie remo blany na nich pocul a pacia sa ti, tak ok...ale ak nie, tak vedz, ze tie remo, co su na nizkych radach sonoru ako prevozove nie su ktovie co. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1061 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: apríla 30, 2008, 10:14 pm Predmet: |
|
|
heh, no ja som tie prevozky ani neskusal:D teda uderne...rezonancne mam prevozky
inac asi jedina vec co ma na mojich 1007 nemilo prekvapila bol hi-hat stojan rady 200, v ktorom sa mi nieco posralo, nevedel som si to sam opravit, dosiel kamos k nam do skusobne a za minutu to mal opravene:D
a nebol som moc kamarat so slapkou, ale zaciname si na seba zvykat :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

Založený: 29 Nov 2007 Príspevky: 327 Bydlisko: Humenné, SR
|
Zaslal: Máj 1, 2008, 9:52 am Predmet: |
|
|
na podobných hrám na hudobnej, myslím sonory 2005 - zvuk je výborný... ale jedno čo sa mi nepáči na takých sadách ( obrazok hore) je , že mi tam chýba jeden činel myslím teda k základnej zostave |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lucas Perny Nováčik

|
Zaslal: Máj 1, 2008, 10:39 am Predmet: |
|
|
| ska-mo napísal: | na podobných hrám na hudobnej, myslím sonory 2005 - zvuk je výborný... ale jedno čo sa mi nepáči na takých sadách ( obrazok hore) je , že mi tam chýba jeden činel myslím teda k základnej zostave |
presne to prave potrebujem pretože mam jeden novy crashkovy stojan a ostatne iba Amati stojany (teda hi-hat aj ride). Tie dva nove sa v sade nachazdaju. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 690 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: Máj 1, 2008, 10:40 am Predmet: |
|
|
| :) v tych sadach skor chybaju vsetky cinely :) tie su tam len ilustracne, keby boli k sade 2 stojany okrem hi-hat, tak by aj na obrazku boli cinely tri. tie na obrazku su zrejme 507, lebo 1007 ani 2007 v tej farbe nie su. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lucas Perny Nováčik

|
Zaslal: Máj 1, 2008, 9:16 pm Predmet: |
|
|
| Brndo napísal: | | :) v tych sadach skor chybaju vsetky cinely :) tie su tam len ilustracne, keby boli k sade 2 stojany okrem hi-hat, tak by aj na obrazku boli cinely tri. tie na obrazku su zrejme 507, lebo 1007 ani 2007 v tej farbe nie su. |
činely mám ... PAISTE |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|