| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Force Usadlík

Založený: 16 Apr 2008 Príspevky: 101
|
Zaslal: apríla 16, 2008, 8:51 pm Predmet: |
|
|
| ja ho mam proste rovno - pouzivam casto rimshoty |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1248 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: apríla 18, 2008, 3:00 pm Predmet: |
|
|
| vcera som si ho skusil dat rovno a hrat rimshoty, ale nepacilo sa to ostatnym z kapely a mne tiez moc nie, takze ho mam zase mierne k sebe |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1424 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: apríla 19, 2008, 9:05 am Predmet: |
|
|
| ...nasmu gitaristovi sa to tiez nepacilo, ale ked vies, kedy ho zavalit, je to dobre...je logicke, ze v tichej pasazi nema zmysel hrat cez rantel plnou silou...ale dakedy to ma opodstatnenie, su ludia, ktori hraju prevazne cez rafek... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 316 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: apríla 19, 2008, 12:25 pm Predmet: |
|
|
| V tvrdsich styloch hram rimshot vzdy (a aj vo funky, pope atd sa bezproblemov uzivi), rimshot ma ovela vacsi attack ako uder do stredu blany, takze do tvrdej muziky je uplne vhodny. Gitaristov poslite do kelu, ze sa v tom nevyznaju... A rimshot sa da hrat aj tichsie, nemusis do toho vzdy rubat plnou silou... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: apríla 19, 2008, 10:24 pm Predmet: |
|
|
| nejde len o gitaristu, ale mne sa ten zvuk tiez moc nepacil, radsej budem buchat pekne do stredu blany |
|
| Návrat hore |
|
 |
Force Usadlík

|
Zaslal: apríla 19, 2008, 11:59 pm Predmet: |
|
|
| zvuk rimshotu je pri kazdom rytmicaku inaksi - preto ja hram rimshoty lebo mi zvuk vyhovuje... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: apríla 20, 2008, 12:00 am Predmet: |
|
|
Rob ako uznas za vhodne, ale mozes si byt isty, ze Dave Grohl aj ten co hra vo FooFighters to valia poradne cez rafik  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Force Usadlík

|
Zaslal: apríla 20, 2008, 12:03 am Predmet: |
|
|
| a ako to potom je z palickami? - lebo ja dost davam tvrde rimshoty a moc potom nevydrzia...rekord je mesiac... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: apríla 20, 2008, 12:06 am Predmet: |
|
|
| Dzaaro napísal: | Rob ako uznas za vhodne, ale mozes si byt isty, ze Dave Grohl aj ten co hra vo FooFighters to valia poradne cez rafik  |
:D:D to je pekne, ale hadam si vystacim aj bez toho :) a nie som si tak celkom isty ci hra Taylor Hawkins (bubenik z FF) rimshoty, ked aj ano tak nie moc casto..no a u Davea som to tiez nejak moc nepostrehol, ale mozno by stacilo pocuvat pozornejsie (tam si to totiz viem predstavit lepsie) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: apríla 20, 2008, 12:17 am Predmet: |
|
|
Bistu, pocuvam The Best of You a teda nepripada mi to ako udery do stredu blany aj v Learn to Fly mi to zneje ako normalna supa cez rantel  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: apríla 20, 2008, 1:15 pm Predmet: |
|
|
| tak som sa mylil :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: apríla 20, 2008, 2:25 pm Predmet: |
|
|
| To nevadi...dolezite je, co sa tebe paci. Ked sa ti paci hranie bez rimshotu, a znie to vo vasej muzike dobre, tak je to v poriadku, ale urcite by som na tvojom mieste trenoval aj hranie rimshotu a mozno, ked sa naucis hrat ho vyrovnane (ono zo zaciatku to vacsine ludi znie barsjako, kazdy uder inac hlasno, s inou farbou a inym hlasitostnym pomerom atacku a sustainu), zacne sa ti pacit, alebo mozno v inej muzike, aku hras teraz, sa ti bude ziadat hrat rimshoty... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: apríla 20, 2008, 3:22 pm Predmet: |
|
|
| no mozno sa to naucim, ale teraz sa musim zaoberat inymi vecami, nakolko som stale vlastne zaciatocnik, tak treba trenovat hlavne rychlost a v mojom pripade aj prechody |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 879 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: apríla 21, 2008, 4:33 pm Predmet: |
|
|
| Rychlost? to je to najposlednejsie, navyse prichadza casom a sama od seba. Nemozes si sadnut za bicie a povedat si, teraz idem cvicit rychlost. To nema zmysel. Ak si zaciatocnik, zakladne rytmy, paradidle na rytmicak aj cez supravu... vsetko s metronomom atd... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2684 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: apríla 21, 2008, 5:04 pm Predmet: |
|
|
| tak tak... mudre slova uja dusana |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: apríla 21, 2008, 6:06 pm Predmet: |
|
|
s tou rychlostou je problem v tom ze hravame rychle punkove pesnicky a hravame ich pomalsie nez original
btw toto uz je dost off topic |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: apríla 22, 2008, 12:04 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | | Rychlost? to je to najposlednejsie, navyse prichadza casom a sama od seba. Nemozes si sadnut za bicie a povedat si, teraz idem cvicit rychlost. To nema zmysel. Ak si zaciatocnik, zakladne rytmy, paradidle na rytmicak aj cez supravu... vsetko s metronomom atd... | Tak tak a este by som pridal aj ostatne rudimenty, najprv v zakladnych tvaroch a potom skusat rozne variacie a taktiez aplikaciu na suprave. |
|
| Návrat hore |
|
 |
parky Nováčik
Založený: 14 Apr 2008 Príspevky: 26 Bydlisko: Dobsina
|
Zaslal: apríla 22, 2008, 12:50 pm Predmet: |
|
|
cavte ... mam taky problem ze moj rytmicak ma strasne silny a ostry zvuk co by ste mi na to poradili ... dakujem
Edit by Nightwolf_08  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2684 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: apríla 22, 2008, 1:08 pm Predmet: |
|
|
| Nebolo by uplne zle keby si nam napisal co mas za rytmicak a aku blanu na nom... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: apríla 22, 2008, 2:38 pm Predmet: |
|
|
| a nebolo by ani zle oprasit pravopis |
|