| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
ciS Prieskumník
Založený: 25 Dec 2007 Príspevky: 7
|
Zaslal: januára 27, 2008, 8:24 pm Predmet: Ake používate mikrofóny? |
|
|
| ake pouzivate mikrofony,ja zatial ziadne pretoze take lacne stoja az 22 000Sk co je na mna dost vela.Preto si planujem kupit obycajne na spev asi tri aby bolo nieco pocut:-) |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 664
|
Zaslal: januára 27, 2008, 8:45 pm Predmet: |
|
|
| pre zaciatocnika je urcite bezpredmetny... ,ale asi sa pytal na mikrofony na nahravanie.... ,ja pouzivam / zvukar pouziva/ Shurky , nejake Beta a vcera som pri nahravani pouzil aj nejaku speci handku shure anniversary... ci co... , ale prevazne Shure... ,aj volajake AKG uz som stretol , ale to Live |
|
| Návrat hore |
|
 |
lommbardo Prisťahovalec

Založený: 09 Jan 2007 Príspevky: 73 Bydlisko: Považská Bystrica
|
Zaslal: marca 13, 2008, 2:14 pm Predmet: |
|
|
Nahravanie sme riesili a zas aj budeme riesit strasne jednoducho Trigre DDrum + Alesis DM 5 a k tomu Mikrofony Akg nejaky set na bicie  |
|
| Návrat hore |
|
 |
NEPSTER1313 Prieskumník

Založený: 04 Mar 2008 Príspevky: 17
|
Zaslal: marca 13, 2008, 10:03 pm Predmet: |
|
|
No na nahravanie pouzivam: snare - Shure SM57, tomy - Shure PG56, kopak - Shure PG52 a AKG D112, Hihat - AKG (neviem si spomenut na typ) cinely(OVER HEADy) - AKG solid tube a este jeden mic ale znacka mi vypadla sorry  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 351 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: marca 15, 2008, 3:22 am Predmet: |
|
|
| NEPSTER1313 napísal: | No na nahravanie pouzivam: snare - Shure SM57, tomy - Shure PG56, kopak - Shure PG52 a AKG D112, Hihat - AKG (neviem si spomenut na typ) cinely(OVER HEADy) - AKG solid tube a este jeden mic ale znacka mi vypadla sorry  |
pekna vybavicka! Akurat PG52 by som vymenil za SM57 a velka mnamka je zosnimat si aj struny na rytmicaku /bud SM57 alebo je pouzitelny aj kondik schopny ustat to napr AKG C1000 alebo Rode NT1A/. Inac na OH su super aj AKG C3000. A je samozrejme hromada dalsich mikrofonov, ktore sa hodia k bubnom napr. na kopak vyraba firma Audiotechnica mikrofon ktory ma aj dynamicku aj kondenzatorovu vlozku /typove oznacenie neviem ale funguje to mnamozne/ a na OH a HH su vraj vynikajuce malomembranove kondenzatorove mikrofony znacky Oktava, ktore su este aj lacne, lebo je to ruska firma. |
|
| Návrat hore |
|
 |
NEPSTER1313 Prieskumník

Založený: 04 Mar 2008 Príspevky: 17
|
Zaslal: marca 25, 2008, 11:07 pm Predmet: |
|
|
| a snimal som aj struny ale neoplatilo sa to co uz |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 413 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: marca 26, 2008, 10:12 am Predmet: |
|
|
Ludia poradte ake mikrofony pouzit, ked chceme hrat vo vacsej hale, napr. sal kulturneho domu... mali by byt ozuvucene vsetky bubny a cinely, alebo stacia len bubny a napr. hajtka a ride ??
tak aby to bolo nejak cenovo unosne... btw, stacia aj take mikrofony ako pouzivaju spevaci ? tak ako to spomenul kolega hore...
fakt je to dost surne tak vas prosim napiste mi vas nazor...
Thanx |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: marca 26, 2008, 10:14 am Predmet: Re: Ake používate mikrofóny? |
|
|
| ciS napísal: | | ake pouzivate mikrofony,ja zatial ziadne pretoze take lacne stoja az 22 000Sk co je na mna dost vela.Preto si planujem kupit obycajne na spev asi tri aby bolo nieco pocut:-) |
ak by si neco lacnejsie zohnal daj mi prosim ta vedet... diki |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Šialenec

Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 274 Bydlisko: Tovarné
|
Zaslal: marca 26, 2008, 3:32 pm Predmet: |
|
|
| Na muzikeri máš aj za menej ako 15 000 Sk. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: marca 27, 2008, 3:01 am Predmet: |
|
|
| To ako treba posnimat bicie yavisi od viacerych faktorov...od velkosti saly, stylu hudby, ktoru hrate kvality tvojich bicich a tvojich hracskych schopnosti. Minimum je podla mna 1mikrofon na kopak a 2 zhora na celu sadu (overaeady), ale to je s dobrym vysledkom pouzitelne skor v jemnejsich styloch a vyzaduje to kvalitne dobre naladene bubny a dobru hru. Na pop, rock atd, by som ako minimalne ozvucenie volil 1 mikrofon na kopak, 1 na rytmicak, 1 na HH a 1 overhead. Najlepsie je pouzit mikrofony na to urcene... na kopak akg d112 alebo shure beta52, prip lacnu verziu shure PG52, na rytmicak napr shure SM57 no a na over a HH najlepsie nejake kondenzatorove. |
|
| Návrat hore |
|
 |
larzzzz Usadlík

Založený: 17 Apr 2007 Príspevky: 179 Bydlisko: NZ
|
Zaslal: marca 27, 2008, 12:59 pm Predmet: mikrofony |
|
|
| Audio-technica; Shure; Oktava; |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: marca 28, 2008, 12:58 pm Predmet: |
|
|
no 17 je dost vela, ale aj tak diki v buducnosti budem brat tuto moznost do uvahy  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: marca 28, 2008, 2:18 pm Predmet: |
|
|
| fernetsrumom napísal: | no 17 je dost vela, ale aj tak diki v buducnosti budem brat tuto moznost do uvahy  | http://www.muziker.sk/Default.aspx?Shure-PGDMK6&nid=20016&nparams=kod_id;2309
este existuje aj taketo daco...lacny set od shure, s ktorym ozvucis bubny komplet, ked jednou pg56 zosnimas rytmicak, druhou tomy a tretou floor tom. pg52 do kopaku pg81 na HH a OH... nie su to profi mikrofony, ale v zasade ak mas dobre poladene bubny a zvukar sa s tym trosku pohra tak sa to da... vyjde to o 2 litre menej a mas zblizka omikrofonovane cele bubny. pripadne k tomu neskor dokupis sm57 na rytmik a tie 3 pg56 budes pouzivat na prechody, na kazdy samostatne. V klangfabre vo viedni ta to vyjde este o liter menej> www.klangfarbe.at A este som akurat nasiel nieco lepsie http://shop.mediatech.sk/?ref=JGNtZD0ndG92YXJfZGV0YWlsJzs=&product=111494
tiez semiprofi trieda, kompletny set 7mikrakov. Poznam z tejto serie vokalove mikrofony a ak aj tieto bubnove hraju tak kvalitne tak je to za tu cenu bomba. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: marca 28, 2008, 3:38 pm Predmet: |
|
|
ok, no vidim ze sa usilovne starate o ozvucenie mojich bicich ..
Fakt velka vdaka zavsetky rady...
a ak by ste este cosik nasli tak prosim dajte vedet, thanx !!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
dano Usadlík

Založený: 02 Apr 2007 Príspevky: 150
|
Zaslal: apríla 21, 2008, 10:57 pm Predmet: |
|
|
tak teraz nieco neviem ci na pobavenie ci na zaplakanie...ale nahodou ste niekedy nezavadili o toto?:
http://www.rhsound.sk/detail.php?id=133
...ta cena je az lacno odradzajuca,cize bojim sa pytat na kvalitu ale aj tak by ma zaujimalo, ci niekto to nahodou nepouziva,,,ved pre niekoho to musia vyrabat, nie?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: apríla 22, 2008, 1:06 am Predmet: |
|
|
| Predpokladam, ze firma RH sound si to dava vyrabat dakde v Azii. Asi ta kvalita nebude porovnatelna s top mikrofonmi /ktore s btw tiez vacsinou vyrabaju v Azii/, lebo ta cena je fakt extremne nizka , ale mozno to nebude take strasne. Na live /ak su dost odolne/ by sa to mozno dalo pouzit s pomerne uspokojivym vysledkom... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dano Usadlík

|
Zaslal: apríla 22, 2008, 2:42 pm Predmet: |
|
|
Ved to, clovek by si povedal, ze to za tu cenu vyskusa, ale zase...skuska za 4500,-Sk...to viem minut peniaze aj inak  |
|
| Návrat hore |
|
 |
davegr Prisťahovalec
Založený: 31 Mar 2006 Príspevky: 60
|
Zaslal: apríla 25, 2008, 2:14 am Predmet: |
|
|
| Tie mikrofony som mal možnosť vydieť a neni to žiadna katastrofa ako som predpokladal. Dokonca priame porovnanie z SM58 nebolo najhoršie, takže pre home studio či nejaké menšie koncerty to stačí. Ako sú odolné ukáže až čas. Ja sa chystám nahraváť demáč a tieto mikrofony budem mať k dispozícii, tak sem ked tak niečo potom hodim. (aj keď na výslednú kvalitu bude vplývať vela iných faktorov, nie len tie mikrofony). |
|
| Návrat hore |
|
 |
dano Usadlík

|
Zaslal: apríla 27, 2008, 8:14 am Predmet: |
|
|
Prosim ta, kedy asi ich budes mat? Totiz nad nimi vazne uvazujem, tvoje "pocity" by mi bodli...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|