Obsah fóra bubenici.com
Ake používate mikrofóny?
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Elektronika
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ciS
Prieskumník

Založený: 25 Dec 2007

PríspevokZaslal: januára 27, 2008, 8:24 pm    Predmet: Ake používate mikrofóny? Odpovedať s citátom

ake pouzivate mikrofony,ja zatial ziadne pretoze take lacne stoja az 22 000Sk co je na mna dost vela.Preto si planujem kupit obycajne na spev asi tri aby bolo nieco pocut:-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: januára 27, 2008, 8:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

pre zaciatocnika je urcite bezpredmetny... ,ale asi sa pytal na mikrofony na nahravanie.... ,ja pouzivam / zvukar pouziva/ Shurky , nejake Beta a vcera som pri nahravani pouzil aj nejaku speci handku shure anniversary... ci co... , ale prevazne Shure... ,aj volajake AKG uz som stretol , ale to Live
Návrat hore
lommbardo
Prisťahovalec

Založený: 09 Jan 2007

PríspevokZaslal: marca 13, 2008, 2:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nahravanie sme riesili a zas aj budeme riesit strasne jednoducho Trigre DDrum + Alesis DM 5 a k tomu Mikrofony Akg nejaky set na bicie fi_lone_ranger.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
NEPSTER1313
Prieskumník

Založený: 04 Mar 2008

PríspevokZaslal: marca 13, 2008, 10:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No na nahravanie pouzivam: snare - Shure SM57, tomy - Shure PG56, kopak - Shure PG52 a AKG D112, Hihat - AKG (neviem si spomenut na typ) cinely(OVER HEADy) - AKG solid tube a este jeden mic ale znacka mi vypadla sorry icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: marca 15, 2008, 3:22 am    Predmet: Odpovedať s citátom

NEPSTER1313 napísal:
No na nahravanie pouzivam: snare - Shure SM57, tomy - Shure PG56, kopak - Shure PG52 a AKG D112, Hihat - AKG (neviem si spomenut na typ) cinely(OVER HEADy) - AKG solid tube a este jeden mic ale znacka mi vypadla sorry icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

pekna vybavicka! icon_cheesygrin.gif Akurat PG52 by som vymenil za SM57 a velka mnamka je zosnimat si aj struny na rytmicaku /bud SM57 alebo je pouzitelny aj kondik schopny ustat to napr AKG C1000 alebo Rode NT1A/. Inac na OH su super aj AKG C3000. A je samozrejme hromada dalsich mikrofonov, ktore sa hodia k bubnom napr. na kopak vyraba firma Audiotechnica mikrofon ktory ma aj dynamicku aj kondenzatorovu vlozku /typove oznacenie neviem ale funguje to mnamozne/ a na OH a HH su vraj vynikajuce malomembranove kondenzatorove mikrofony znacky Oktava, ktore su este aj lacne, lebo je to ruska firma.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
NEPSTER1313
Prieskumník

Založený: 04 Mar 2008

PríspevokZaslal: marca 25, 2008, 11:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

a snimal som aj struny ale neoplatilo sa to co uz
Návrat hore
fernetsrumom
Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008

PríspevokZaslal: marca 26, 2008, 10:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ludia poradte ake mikrofony pouzit, ked chceme hrat vo vacsej hale, napr. sal kulturneho domu... mali by byt ozuvucene vsetky bubny a cinely, alebo stacia len bubny a napr. hajtka a ride ??
tak aby to bolo nejak cenovo unosne... btw, stacia aj take mikrofony ako pouzivaju spevaci ? tak ako to spomenul kolega hore...
fakt je to dost surne tak vas prosim napiste mi vas nazor...
Thanx
Návrat hore
fernetsrumom
Jazykový korektor

PríspevokZaslal: marca 26, 2008, 10:14 am    Predmet: Re: Ake používate mikrofóny? Odpovedať s citátom

ciS napísal:
ake pouzivate mikrofony,ja zatial ziadne pretoze take lacne stoja az 22 000Sk co je na mna dost vela.Preto si planujem kupit obycajne na spev asi tri aby bolo nieco pocut:-)

ak by si neco lacnejsie zohnal daj mi prosim ta vedet... diki
Návrat hore
kvasha
Šialenec

Založený: 19 Feb 2008

PríspevokZaslal: marca 26, 2008, 3:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Na muzikeri máš aj za menej ako 15 000 Sk.
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

PríspevokZaslal: marca 27, 2008, 3:01 am    Predmet: Odpovedať s citátom

To ako treba posnimat bicie yavisi od viacerych faktorov...od velkosti saly, stylu hudby, ktoru hrate kvality tvojich bicich a tvojich hracskych schopnosti. Minimum je podla mna 1mikrofon na kopak a 2 zhora na celu sadu (overaeady), ale to je s dobrym vysledkom pouzitelne skor v jemnejsich styloch a vyzaduje to kvalitne dobre naladene bubny a dobru hru. Na pop, rock atd, by som ako minimalne ozvucenie volil 1 mikrofon na kopak, 1 na rytmicak, 1 na HH a 1 overhead. Najlepsie je pouzit mikrofony na to urcene... na kopak akg d112 alebo shure beta52, prip lacnu verziu shure PG52, na rytmicak napr shure SM57 no a na over a HH najlepsie nejake kondenzatorove.
Návrat hore
larzzzz
Usadlík

Založený: 17 Apr 2007

PríspevokZaslal: marca 27, 2008, 12:59 pm    Predmet: mikrofony Odpovedať s citátom

Audio-technica; Shure; Oktava;
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

PríspevokZaslal: marca 28, 2008, 10:51 am    Predmet: Odpovedať s citátom

2fernet> jo inac na HH a OH by mohlo celkom fajn posluzit toto http://www.muziker.sk/Default.aspx?Rode-M3&nid=20016&nparams=kod_id;9382
kebyze zoberies 2 tieto, jednu d112 a jednu sm57 tak mas kvalitny zakladny set za cca 17000,-
Návrat hore
fernetsrumom
Jazykový korektor

PríspevokZaslal: marca 28, 2008, 12:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no 17 je dost vela, ale aj tak diki v buducnosti budem brat tuto moznost do uvahy icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

PríspevokZaslal: marca 28, 2008, 2:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

fernetsrumom napísal:
no 17 je dost vela, ale aj tak diki v buducnosti budem brat tuto moznost do uvahy icon_cheesygrin.gif
http://www.muziker.sk/Default.aspx?Shure-PGDMK6&nid=20016&nparams=kod_id;2309
este existuje aj taketo daco...lacny set od shure, s ktorym ozvucis bubny komplet, ked jednou pg56 zosnimas rytmicak, druhou tomy a tretou floor tom. pg52 do kopaku pg81 na HH a OH... nie su to profi mikrofony, ale v zasade ak mas dobre poladene bubny a zvukar sa s tym trosku pohra tak sa to da... vyjde to o 2 litre menej a mas zblizka omikrofonovane cele bubny. pripadne k tomu neskor dokupis sm57 na rytmik a tie 3 pg56 budes pouzivat na prechody, na kazdy samostatne. V klangfabre vo viedni ta to vyjde este o liter menej> www.klangfarbe.at A este som akurat nasiel nieco lepsie http://shop.mediatech.sk/?ref=JGNtZD0ndG92YXJfZGV0YWlsJzs=&product=111494
tiez semiprofi trieda, kompletny set 7mikrakov. Poznam z tejto serie vokalove mikrofony a ak aj tieto bubnove hraju tak kvalitne tak je to za tu cenu bomba.
Návrat hore
fernetsrumom
Jazykový korektor

PríspevokZaslal: marca 28, 2008, 3:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ok, no vidim ze sa usilovne starate o ozvucenie mojich bicich .. icon_cheesygrin.gif

Fakt velka vdaka zavsetky rady...
a ak by ste este cosik nasli tak prosim dajte vedet, thanx !!!!
Návrat hore
dano
Usadlík

Založený: 02 Apr 2007

PríspevokZaslal: apríla 21, 2008, 10:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak teraz nieco neviem ci na pobavenie ci na zaplakanie...ale nahodou ste niekedy nezavadili o toto?:
http://www.rhsound.sk/detail.php?id=133
...ta cena je az lacno odradzajuca,cize bojim sa pytat na kvalitu ale aj tak by ma zaujimalo, ci niekto to nahodou nepouziva,,,ved pre niekoho to musia vyrabat, nie? icon_eek.gif
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

PríspevokZaslal: apríla 22, 2008, 1:06 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Predpokladam, ze firma RH sound si to dava vyrabat dakde v Azii. Asi ta kvalita nebude porovnatelna s top mikrofonmi /ktore s btw tiez vacsinou vyrabaju v Azii/, lebo ta cena je fakt extremne nizka , ale mozno to nebude take strasne. Na live /ak su dost odolne/ by sa to mozno dalo pouzit s pomerne uspokojivym vysledkom...
Návrat hore
dano
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 22, 2008, 2:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ved to, clovek by si povedal, ze to za tu cenu vyskusa, ale zase...skuska za 4500,-Sk...to viem minut peniaze aj inak icon_neutral.gif
Návrat hore
davegr
Prisťahovalec

Založený: 31 Mar 2006

PríspevokZaslal: apríla 25, 2008, 2:14 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Tie mikrofony som mal možnosť vydieť a neni to žiadna katastrofa ako som predpokladal. Dokonca priame porovnanie z SM58 nebolo najhoršie, takže pre home studio či nejaké menšie koncerty to stačí. Ako sú odolné ukáže až čas. Ja sa chystám nahraváť demáč a tieto mikrofony budem mať k dispozícii, tak sem ked tak niečo potom hodim. (aj keď na výslednú kvalitu bude vplývať vela iných faktorov, nie len tie mikrofony).
Návrat hore
dano
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 27, 2008, 8:14 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Prosim ta, kedy asi ich budes mat? Totiz nad nimi vazne uvazujem, tvoje "pocity" by mi bodli... fi_lone_ranger.gif
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Elektronika Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 2

Prejdi na: