| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Kabur Prieskumník
Založený: 03 Apr 2008 Príspevky: 15
|
Zaslal: apríla 20, 2008, 6:58 pm Predmet: Zišla by sa rada :) |
|
|
Práve som si zohnal priestor na cvičenie v jednej pivničke...je to v podzemí a kedysi to slúžilo ako vináreň alebo také dačo myslím. Je tam chladno a tak asi stredne vlhko, mohlo by to uškodiť bicím, ak by tam boli furt? Trebárs, že by zhrdzaveli činely alebo tak...prípadne ako tomu zabrániť.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

Založený: 29 Nov 2007 Príspevky: 331 Bydlisko: Humenné, SR
|
Zaslal: apríla 20, 2008, 9:07 pm Predmet: |
|
|
| ak tam cítiš vlhký vzduch, daj do stredu miestnosti tácku a na nej SOĽ; soľ nasiakne vlhkosťou..:) neskúšal som to ale v bytoch sa to robí, aspoň som tak počul:D |
|
| Návrat hore |
|
 |
dano Usadlík

Založený: 02 Apr 2007 Príspevky: 126
|
Zaslal: apríla 20, 2008, 9:18 pm Predmet: |
|
|
...urcite sa nemusis bat "zhrdzavenia" cinelov, to skor potom hardware, zavisi od jeho kvality a tym aj povrchovej upravy. Dalsia vec je drevo, resp. folia. Chlad nie je problem, pokial tam nemrzne, viacej vadi kolisanie teploty. A este k tej vlhkosti, pokial tam zrovna nie su plesne na stenach a nerastu kvaple , nemalo by to vadit. Sam si ale neviem vybavit, ako je to "stredne vlhko", toz to sa tazko radi. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: apríla 20, 2008, 10:01 pm Predmet: |
|
|
stredne vlhko?Hmla viditelnost na pol metra po prechody dovidis  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2644 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: apríla 20, 2008, 10:51 pm Predmet: |
|
|
| interier bubnou väčšinou nie je nalakovaný a drevo príjma do pórov vlhkosť. To samo o sebe nie je nejako na škodu, ale čoho je veľa toho je moc |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Prisťahovalec

Založený: 31 Jan 2008 Príspevky: 96 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: apríla 21, 2008, 12:49 am Predmet: |
|
|
niekedy ked je vlhko v miestnosti, tak to bicie vie pekne rozmrdat... ti navlhnu, drevo začne robit blbosti a raz dojdeš do skušobne a bicie budu na zemi roztečene.. tak ale ak to neni moc, tak to nebude vadit...
ak je tam zima, tak to nevadi vobec, pokial nemrzne.. (by dano) ale ak tam bude kemra a ked budeš hrat tak pri kopak praskneš ohrievač a zrazu to vyskoči na 28°C tak budeš mat feeest problem s ladenim.. blany budu robit čo chcu.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kabur Prieskumník
|
Zaslal: apríla 21, 2008, 3:14 pm Predmet: |
|
|
No, tak kvaple tam zrovna nerastú . Nedá sa to drevo opatriť nejakými chemikáliami alebo že by sa to niečím zakrylo alebo tak? |
|
| Návrat hore |
|
 |
BJač Prisťahovalec

Založený: 07 Dec 2006 Príspevky: 93 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: apríla 21, 2008, 3:30 pm Predmet: |
|
|
Tiez mam pocit z mojej skusobne,ze je tam troxu vlhko.Zakryvam si bubniky velkou plachtou a dufam ze im to pomoze.Zatial to funguje a nepada na ne prax  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: apríla 21, 2008, 5:03 pm Predmet: |
|
|
| Môžeš si dať interiér nalakovať, zmení to mierne zvuk ale malo by to pomoct. Nespoliehal by som sa na to. Ak mas foliu tak ti vlhko vlez pod nu atd.... Skratka trocha vlhka neskodi, no ak ti zacnu tie bicie hniť tak je tam príliš vlhko |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: apríla 21, 2008, 6:42 pm Predmet: |
|
|
| Nightwolf co je interier bicich?Moj nazor,ak su tie bicie kvalitne,cize su to tama,pearl,sonor alebo tak dalej,urcite by som ich nicim neupravoval,bud by som ich tam kludne do tej pivnice dal,alebo ak je to fakt hrozne vlhke tak by som si hladal ine miesto na cvicenie.A ak su to lacne alebo stare rozbite bicie,tak ani tie by som nelakoval a nechal ich tak. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: apríla 21, 2008, 7:13 pm Predmet: |
|
|
Interiérom je myslená vnútorná strana korpusu.
Mal som amati v skúšobni kde bola 80% vlhkosť vzduchu a nič sa im za rok a pol nestalo... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kabur Prieskumník
|
Zaslal: apríla 21, 2008, 11:14 pm Predmet: |
|
|
Jáj, dobre, takže to nie je také zlé...len ma všetci strašili, ale zas až tak brutálne vlhko tam nie je. Mám Pearl dosť kvalitné, takže to skúsim a snáď to nejako prežijú, skúsim to dačím prikryť, za pokus to stojí.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: apríla 21, 2008, 11:27 pm Predmet: |
|
|
Alebo mozes vsade co sa bude dat rozsypat kopce soli  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

Založený: 29 Nov 2007 Príspevky: 331 Bydlisko: Humenné, SR
|
Zaslal: apríla 22, 2008, 3:15 pm Predmet: |
|
|
jj, s tpou soľou to aspoň vyskúšaj  |
|
| Návrat hore |
|
 |
miso03 Prisťahovalec

Založený: 27 Okt 2007 Príspevky: 77
|
Zaslal: apríla 22, 2008, 3:50 pm Predmet: |
|
|
| BJač napísal: | Tiez mam pocit z mojej skusobne,ze je tam troxu vlhko.Zakryvam si bubniky velkou plachtou a dufam ze im to pomoze.Zatial to funguje a nepada na ne prax  | Prax je celkom dolezita vec, ta robi bubennika ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
HeartagraM Prisťahovalec
Založený: 12 Jan 2008 Príspevky: 55 Bydlisko: zvolen
|
Zaslal: apríla 22, 2008, 8:16 pm Predmet: |
|
|
| stane sa nieco s bicimi, ak su v chladnej miestnosti, do ktorej ked zasvieti slnko, tak je tam poriadne teplo? a slnko svieti priamo na bicie...a este su aj blizko radiatora...ak sa bude v zime kurit, neposkodi to dako bicie? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Force Prisťahovalec

Založený: 16 Apr 2008 Príspevky: 99
|
Zaslal: apríla 22, 2008, 8:18 pm Predmet: |
|
|
| aj mam tu istu otazku - ci moze poskodit nejak bicie neustale ochladzovanie a oteplovanie ich - podla mna urcite ano a cineli hlavne si mislim, potom ty mozu lahsie prasknut a tak... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1178 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: apríla 22, 2008, 8:23 pm Predmet: |
|
|
| myslim ze cinely su v tomto smere dost odolne, viac by som sa bal o blany ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
HeartagraM Prisťahovalec
Založený: 12 Jan 2008 Príspevky: 55 Bydlisko: zvolen
|
Zaslal: apríla 22, 2008, 9:06 pm Predmet: |
|
|
| co by sa mohlo stat s blanami? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: apríla 22, 2008, 9:33 pm Predmet: |
|
|
Blany sa zmenami teploty sťahujú a rozpínajú a postupne strácajú svoje vlastnosti. Čierne blany sa môžu úplne zvlniť ak sa vystavia slnečnému žiareniu.
Drevo sa pri častých zmenách teploty (a tým pádom aj vlhkosti) krúti a vzniká určitá asimetria.Môžu sa začať rozchádzať jednotlivé vrsty dýhy.
Pri vystavení slnečnému žiareniu sa jeho UV zložky postarajú o krásne "vyžabnutie" laku a fólií. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|